За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 39 468
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София
  • Мнения: 8 499
...

   Дядо Хаджи, в този късен час на кекс със сладолед !!!,  newsm78   а Хаджийката какво ще каже ???    Laughing

Ми хареса го и тя - какво да каже. Хапнахме си с удоволствие.

# 616
  • Добрич
  • Мнения: 757
Имам въпрос свързан с агнешки комплект, съдържа бял и черен дроб, чревца, сърце и бъбречета. Всичко заедно ли се вари, някакви по специални техники да ми кажете преди сваряването, изброените дреболии подходящи ли са приготвянето на дроб сърма, курбан и агнешка чорба  Blush

# 617
  • Мнения: 782
Аз варя всичко заедно + сол. Стават за изброените от теб ястия. Сори, че така стегнато ти отговарям, но нямам време  Simple Smile Успех!

# 618
  • Мнения: 428
Имам въпрос свързан с агнешки комплект, съдържа бял и черен дроб, чревца, сърце и бъбречета. Всичко заедно ли се вари, някакви по специални техники да ми кажете преди сваряването, изброените дреболии подходящи ли са приготвянето на дроб сърма, курбан и агнешка чорба  Blush

Не се вари заедно.Стомаха,червата и белият дроб се варят в тенджера под налягяне 1 час.Преди това обаче трябва да са препенени.Черният дроб ври 10 мин.само,щото става сух като камъчета после ако правиш дроб-сърма.

# 619
  • Мнения: 0
Здравейте!Решила съм да се опитам да направя дулсе де лече.Четох,че може да се направи чрез варене на затворена консерва кондензирано мляко,но никаде не пише на бавен огън ли трябва да я варя консервата или на силен.Пише да се вари 3-4часа.Моля,някой ако е правил да сподели. Simple Smile

# 620
  • Мнения: 622
Здравейте!Решила съм да се опитам да направя дулсе де лече.Четох,че може да се направи чрез варене на затворена консерва кондензирано мляко,но никаде не пише на бавен огън ли трябва да я варя консервата или на силен.Пише да се вари 3-4часа.Моля,някой ако е правил да сподели. Simple Smile


Моят котлон е на 6 степени, аз го варих на 4 или 5, не помня. Четири часа, консервата трябва да е покрит ас вода и от време на време се долива вода.  Peace

# 621
  • Мнения: 0
А при 9 степени 7 добле ли ще е?Благодаря за отговора   bouquet

# 622
  • Мнения: 22 867
А при 9 степени 7 добле ли ще е?Благодаря за отговора   bouquet

Просто трябва да ври на по-слаб огън, може би 7 ще е силно, но тъй като варя на газ, ми е трудно да определя. Сама си прецени, като заври водата, не трябва да ври със сила.

# 623
  • Мнения: 78
И аз да попитам: имам хартиени формички за мъфини, но не и метална/силиконова такава. Мога ли направо хартиените да ползвам и да ги наредя в обикновена тава, или при печенето ще им се развали формата?
 Thinking

# 624
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 596
Още при наливането на сместа ще се развали.
Сложи ги в чашки за крем карамел.

# 625
  • Мнения: 78
Хммм...и чашки за карамел нямам...
 newsm78

# 626
  • Мнения: 22 867
Хммм...и чашки за карамел нямам...
 newsm78

Ами някакви чашки - дуралексови, аркопал, все си мисля, че и в стъклени някой беше пекъл, но не намирам къде беше...........

# 627
  • Мнения: 78
благодаря за идеите! Simple Smile

# 628
  • Мнения: 2 893
Може ли реването да стане без грис, а само с брашно. Трябва да го напрая за днес на обяд.

# 629
  • Мнения: 78
Мъфините са вече готови и да споделя: намерих няколко чашки и ги ползвах, но понеже бяха само няколко за останалите ползвах само хартиените чашки, но сложих по две. Станаха добре. Чашките са от по-малките и може би и това е от значение за запазването на формата им.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт