За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

• 39 468
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София
...

Дядо Хаджи, в този късен час на кекс със сладолед !!!,  newsm78   а Хаджийката какво ще каже ???    Laughing

Ми хареса го и тя - какво да каже. Хапнахме си с удоволствие.

# 616
  • Добрич
Имам въпрос свързан с агнешки комплект, съдържа бял и черен дроб, чревца, сърце и бъбречета. Всичко заедно ли се вари, някакви по специални техники да ми кажете преди сваряването, изброените дреболии подходящи ли са приготвянето на дроб сърма, курбан и агнешка чорба  Blush

# 617
Аз варя всичко заедно + сол. Стават за изброените от теб ястия. Сори, че така стегнато ти отговарям, но нямам време  Simple Smile Успех!

# 618
Имам въпрос свързан с агнешки комплект, съдържа бял и черен дроб, чревца, сърце и бъбречета. Всичко заедно ли се вари, някакви по специални техники да ми кажете преди сваряването, изброените дреболии подходящи ли са приготвянето на дроб сърма, курбан и агнешка чорба  Blush

Не се вари заедно.Стомаха,червата и белият дроб се варят в тенджера под налягяне 1 час.Преди това обаче трябва да са препенени.Черният дроб ври 10 мин.само,щото става сух като камъчета после ако правиш дроб-сърма.

# 619
Здравейте!Решила съм да се опитам да направя дулсе де лече.Четох,че може да се направи чрез варене на затворена консерва кондензирано мляко,но никаде не пише на бавен огън ли трябва да я варя консервата или на силен.Пише да се вари 3-4часа.Моля,някой ако е правил да сподели. Simple Smile

# 620
Здравейте!Решила съм да се опитам да направя дулсе де лече.Четох,че може да се направи чрез варене на затворена консерва кондензирано мляко,но никаде не пише на бавен огън ли трябва да я варя консервата или на силен.Пише да се вари 3-4часа.Моля,някой ако е правил да сподели. Simple Smile

Моят котлон е на 6 степени, аз го варих на 4 или 5, не помня. Четири часа, консервата трябва да е покрит ас вода и от време на време се долива вода.  Peace

# 621
А при 9 степени 7 добле ли ще е?Благодаря за отговора   bouquet

# 622
А при 9 степени 7 добле ли ще е?Благодаря за отговора   bouquet

Просто трябва да ври на по-слаб огън, може би 7 ще е силно, но тъй като варя на газ, ми е трудно да определя. Сама си прецени, като заври водата, не трябва да ври със сила.

# 623
И аз да попитам: имам хартиени формички за мъфини, но не и метална/силиконова такава. Мога ли направо хартиените да ползвам и да ги наредя в обикновена тава, или при печенето ще им се развали формата?
 Thinking

# 624
  • Стара Загора
Още при наливането на сместа ще се развали.
Сложи ги в чашки за крем карамел.

# 625
Хммм...и чашки за карамел нямам...
 newsm78

# 626
Хммм...и чашки за карамел нямам...
 newsm78

Ами някакви чашки - дуралексови, аркопал, все си мисля, че и в стъклени някой беше пекъл, но не намирам къде беше...........

# 627
благодаря за идеите! Simple Smile

# 628
Може ли реването да стане без грис, а само с брашно. Трябва да го напрая за днес на обяд.

# 629
Мъфините са вече готови и да споделя: намерих няколко чашки и ги ползвах, но понеже бяха само няколко за останалите ползвах само хартиените чашки, но сложих по две. Станаха добре. Чашките са от по-малките и може би и това е от значение за запазването на формата им.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт