Отговори
# 465
  • На плажа
Какви подправки слагате на пилешка яхния(в нея има примерно пилешко,моркови ,  картофи , 1;2 лъжици доматено пюре, лук , червен пипер)?
Какви подправки и отиват на пилешката яхния според Вас?

Основно слагам магданоз, но понякога само джоджен.
Задължително магданоз,целина и малко чер пипер,къри ако имам и един пилешки или зеленчуков бульон. Peace

# 466
Когато правя баница с месо - запържвам лук, а после добавям каймата. Въпросът ми е, ако вместо лук сложа праз нарязан на ситно мога ли да мина без запържване? Фурната ми върти горещия въздух, освен нагревателите и мусаката попринцип ми се получава без никаква предварителна подготовка - обърквам всичко включително и доматите и го мятам във фурната. Дали обаче при баницата плънката няма да остане сурова, а корите да се препечат?

# 467
  • София
Когато правя баница с месо - запържвам лук, а после добавям каймата. Въпросът ми е, ако вместо лук сложа праз нарязан на ситно мога ли да мина без запържване? Фурната ми върти горещия въздух, освен нагревателите и мусаката попринцип ми се получава без никаква предварителна подготовка - обърквам всичко включително и доматите и го мятам във фурната. Дали обаче при баницата плънката няма да остане сурова, а корите да се препечат?

Праза без предварителна подготовкя няма нито как да го направите на баница нито пък ще стане. Ако не искате да го пържите го задушете във вода, защото праза задължително трябва да омекне.

# 468
Щерката прави целувки и й останаха 3 жълтъка - дайте ми идея какво да направя с тях?

# 469
Щерката прави целувки и й останаха 3 жълтъка - дайте ми идея какво да направя с тях?

Може да продължите с целувките  Grinning - целувки от жълтък и под тях има рецепта за английски сладкиш в поста на Биби.

И още предложения.  bouquet

# 470
  • Варна
Имаше един сладкиш а може и торта да е било с кондензирано мляко. newsm78, е не мога да го открия; кадир-кадир ли беше?
Ако някой има рецептата и се сеша за кой става дума да ми я пусне. Sick
Благодаря предварително  bouquet
Да не е пай Банофи?
Ами да май така се казваше?
Ама нещо не мога да го открия. Пак ще търся ooooh!

# 471
Ами да май така се казваше?
Ама нещо не мога да го открия. Пак ще търся ooooh!

Ето рецептата на Тането.

# 472
Не съм работила с желатин, а искам да залея една торта.
Накиснах го в студена вода, както пишеше на пакетчето, но искам да го подсладя и да залея тортата. Как точно да стане?
Всъщност ето за тази торта става въпрос - искам да полея плодовете.

# 473
Някой да има хубава рецепта за солена баница(салам,кис.краставички,сирене,кашкавал) т.н..

# 474
Някой да има хубава рецепта за солена баница(салам,кис.краставички,сирене,кашкавал) т.н..

Ако става въпрос за баница тип солен кекс, виж рецептата на Petia, вкусен става по нея. Малко по-надолу на страницата има и снимка.  bouquet

# 475

Ако става въпрос за баница тип солен кекс, виж рецептата на Petia, вкусен става по нея. Малко по-надолу на страницата има и снимка.  bouquet

Да!
Точно такова,мерси много!

# 476
  • София
Казаха ми, че може да направя крем карамел в тава без водна баня - по средата на фурната и на слаба фурна - около 140 градуса. Правил ли е някой така?
За първи път ще ми е и не искам да разочаровам домашните.... Embarassed

mila71, майка ми така го пече, в йена без водна баня или направо в тавичка. Става, не е лош, но може да ти се получи на дупчици (не че ще ви попречат да го хапнете, но нали се счита, че трябва да е гладък. На мен лично на водна баня ми е по-хубав, като че ли по-нежен става или си въобразявам. Но ще се опече, няма как да се провалиш. А по-нататък пробвай и на водна баня.

Благодаря ти много.   bouquet
Ще пробвам тези дни непременно. Днес честно казано ме достраша малко да рискувам и направих сладолед, но другата седмица ще има ден на крем карамела.

# 477
  • София-Младост
Накиснах го в студена вода, както пишеше на пакетчето, но искам да го подсладя и да залея тортата. Как точно да стане?

Трябваше да подсладиш водата в началото според мен. Свършило е явно, но може след като го направиш на водна баня да добавиш пудра захар.

# 478
Мерси, Ала Бала.
Май няма да ми се получи. Ще си остане така тортата, пък следващия път ще зная.
Добавих топла вода със захар, сега чакам да стегне, ама ще си почакам, явно.

# 479

Трябваше да подсладиш водата в началото според мен. Свършило е явно, но може след като го направиш на водна баня да добавиш пудра захар.

lady_Blu , ето една вкусна смес точно за заливане върху плодове. Не прави цял прозрачен слой, а само плодовете се поливат и стават лъскави, желирани.

100 мл вода
20 мл водка
50гр захар
10гр желатин
1 ванилия

Желатина се накисва с водата.Като набъбне се добавя захарта и се разтопява,без да завира.Прибавят се водката и ванилията и се изчаква да се охлади и да стане на гел.Тогава с помоща на найлоново пликче с дупка отпред се шприцова върху плодовете.

Мисля, че ще можеш да използваш твоя желатин. А ако искаш плътен слой върху цялата торта, можеш да сложиш желатина в сок от някакъв компот и да залееш, но ще ти трябват поне два, за да стегне добре.

Общи условия

Активация на акаунт