За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

• 39 500
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Блонди, аз също дупча......Но лично за нашето семейство както и да го приготвя бялото месо - все ни е сухо....Сподели след това резултата......Само на фрикасе ни харесва бялото месо......

# 481
Ще пиша после, да  Hug Бялото иначе правя на тип китайско - накисвам за няколко часа с олио, много соев сос, черен пипер и вегета, след това в тигана със сладко-кисел на Ънкъл Бенс и става перфектно и изобщо не е сухо.  Peace

# 482
......Но лично за нашето семейство както и да го приготвя бялото месо - все ни е сухо......

отделяш бялото месо, събираш в плик, замразяваш. Аз правя сусамки. Срещаме се за осиновяването, ти даваш месото, аз ти давам сусамките  newsm68 newsm68

Маме, у нас също не обичахме бялото месо. Но откакто го правя задушено с разни зеленчуци  или на хапки - панирани; с корнфлейкс или картофени люспи; или каквито и да са хапки -  все не ни стига. Винаги го мариновам малко, след това каквото ще ....

# 483
  • София-Младост
Ако някой беше попитал сигурна съм веднага щях да намеря рецептата, но когато аз търся...
Правеше се един бърз десерт в чаша в микровълнова...това търся.  Simple Smile

# 484
Ако някой беше попитал сигурна съм веднага щях да намеря рецептата, но когато аз търся...

Виж тоя дали те устройва.

# 485
  • София-Младост

Виж тоя дали те устройва.
  bouquet

# 486
  • При елфите ...
Ала-Бала, това ли е?

3 минутен шоколадов кекс в чаша

Дозата е малка - като за 1 или 2 души:

За приготвянето ще са ви нужни:
1 голяма чаша за кафе (или по-добре - купичка, защото чашите преливат)
4 с.л. брашно
4 с.л. захар
2 с.л. натурално какао
1 яйце
3 с.л. мляко
1 с.л. олио
малко ванилия - по желание

Сложете сухите продукти в чашата и добре разбъркайте. Добавете яйцето. Изсипете млякото и отново разбъркайте добре. Накрая сложете олиото и ванилията.
Поставете купичката или чашата в микровълновата и я пуснете за 3 минути на 1000 вата. Кексът ще се надигне над ръба на чашата.
При мен максимума на МВ са 800 вата и вероятно по тази причина кексът ми преливаше и ставаше мазало. Но в купичка става идеално!
След като леко се охлади, може да го обърнете в чиния и да сервирате със сладолед.

# 487
  • София-Младост
Aredhel същият направих току що, каката вече сигурно го е привършила Simple Smile И аз не посмях в чаша за кафе, а от тези по-разлатите, идеално стана.

# 488
  • При елфите ...
Aredhel същият направих току що, каката вече сигурно го е привършила Simple Smile И аз не посмях в чаша за кафе, а от тези по-разлатите, идеално стана.
Ала-Бала, за снимка сигурно не е останало нищо?!? Аз не съм го правила и ми беше любопитно да го видя!   bouquet Нищо, другия път ще го покажеш щом ви е харесал!

# 489
Винаги го мариновам малко, след това каквото ще ....
И у нас така..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Малееее...к'во единомислие... hahaha hahaha hahaha

# 490
  • Vienna
Като направя тесто за питка с мая мога ли да го съхраня до другата сутрин в хладилника? Имам в предвид да го замеся вечерта, а на другата сутрин да го оформям и да го пека (и да смаям гостите с топла питка на закуска...)

# 491
Пликовете на Маги не се дупчат  Rolling Eyes Толкова пъти съм пекла пиле с тях и не съм ги дупчила, а доколкото знам и не трябва...

# 492
Като направя тесто за питка с мая мога ли да го съхраня до другата сутрин в хладилника? Имам в предвид да го замеся вечерта, а на другата сутрин да го оформям и да го пека (и да смаям гостите с топла питка на закуска...)

можеш, замеси го, постави го в намаслен плик и дълбока купа и постави в хладилника.  То и там ще си втасва, но по-бавно. Сутринта извади,   остави 30-40 мин да почине, премеси отновое прави-

# 493
И аз не знам вече за тези пликове. Явно не се дупчат, щом не го пише в упътването  Rolling Eyes

Иначе стана вкусно бялото месо, но пак стоеше леко сухо. Явно с бутчета си е най-добре само с подправки, а бялото си иска марината  Peace

# 494
Мога да ви предложа 2 рецепти с пилешко месо, което няма начин да е сухо  Wink

Пиле с кисело мляко

Пилешко месо /аз ползвам бяло от гърдите/ се нарязва на дебели ленти. Деля едно цяло парче гърди на 4-ри. Осолявам парчетата и ръся с черен пипер, кимион и кориандър. Редя едно до друго в намазнена иена. М/у парчетата пилешко слагам по парче кашкавал, дълго колкото месото. Залива се с разбито кисело мляко, колкото да ги покрие. Може да се поръси с копър. Похлупвам и пека на 180-200 до готовност.

Пилешки рулца

пилешки пържоли
кисели краставички
топено сирене
гъби /печурки и манатарки-за аромат/
кимион, кориандър, черен пипер, копър

Пилешките пържоли се начукват, посоляват със сол, черен пипер, кориандър и кимион. В единия край на пържолата се слагат кисели краставички и топено сирене /предварително нарязани на ленти/. Навива се на руло. Рулцата се подреждат в намазненя иена, гювеч или друг огнеупорен съд.
За соса;
Гъбите се режат на филиики и се кипват за 10-на минути във вода. Разбиваме брашно във студена вода или мазнина и при непрекъснато бъркане добавяме към гъбения бульон. Трябва да се получи не много гъст сос. Нарочно не пиша грамажи, защото всичко е относително  Peace Добавя се копъра и малко сол. Заливаме рулцата със гъбения сос и печем във фурната.

Общи условия

Активация на акаунт