За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 39 456
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 0
Няма лук... Някакви ястия без лук?
Знам , че тук сте ненадминати  bouquet

Заповядай !

Запечени зеленчуци

Продукти:
1,5 кг картофи
400 гр тиквички / може и по-малко/
300 гр домати от консерва
1 зеленчуков бульон
200 гр течна сметана
200 гр заквасена сметана
300 гр кисело мляко
зехтин, сол, розмарин, босилек, черен пипер

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол, обърква се и се прибавят тиквичките .
Слагат се в тава наръва се със зехти и отгоре с розмарин. Бульона се разтваря в една чаща вода и се залива .
Пече се 30 мин на 200 градуса.
Отгоре се нареждат доматите / на кубчета/ и се пече още 10 тина минути.
Смесват се киселото мляко и двата вида сметана, босилек и черен пипер.
С тази смес се заливат зеленчуците и се допича още 10 минути.
Сервира се както топло, така и охладено.


# 646
  • Мнения: 6 789
Аелис, мерси за линка! Simple Smile Значи можело и без яйца. Party

# 647
  • Мнения: 1 080
Здравейте, кажете ми моля тайната на хубавия омлет - искам да си го направя като по заведенията - такъв пухкав  Heart Eyes
Какви са тънкостите?
Може би да разбия отделно желтъка от белтъка или...?

# 648
  • Мнения: 1 252
Добави прясно мляко

# 649
  • София
  • Мнения: 1 231
Помагайте,някой беше пуснал рецепта за  уффф знам че на руски се казват Олади  newsm78 ,мислех че е на Лабрекс,досега се ровех по любими ма не мога да намеря рецептата,ако няко се справи по бързо от мен да помага моля.

Намерих го,,моля за извинение рецептата е на Селма  Embarassed ,така е като не си записвам

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 17:48 от didolinaa

# 650
  • Мнения: 2 935
Момичета правя пиле с картофки.картофките съм ги осолила, малко 4ерен пипер и розмарин, но за пилето нямам подправки никакви освен розмарина.Върти ми се в главата да го намажа с мед и сусам, че съм чела някъде, ама да не стане болумач

# 651
  • Мнения: 9 451
ако не обичате солено/сладък вкус няма да ви хареса. Иначе е вкусно с мед и сусам, но за който ги яде такива буламачи (като мен  Wink)

сложи му само малко червен пипер и черен, достатъчно е. Ако имаш и чесън на прах, ако не - счукай скилидка -две чесън с олио и намажи пилето.

Здравейте, кажете ми моля тайната на хубавия омлет - искам да си го направя като по заведенията - такъв пухкав  Heart Eyes
Какви са тънкостите?
Може би да разбия отделно желтъка от белтъка или...?

ето моя омлет  най-редовно правя и си е пухкав. В случая е и с картофки, но и без е пак пухкав - с лъжица кисело мляко или прясно и лъжица брашно.

# 652
  • Мнения: 2 935
Благодаря, Пепчо Simple Smile намзах пилето както ми каза и сега се пе4е.  bouquet

# 653
  • Мнения: 5 001
Здравейте, кажете ми моля тайната на хубавия омлет - искам да си го направя като по заведенията - такъв пухкав  Heart Eyes
Какви са тънкостите?
Може би да разбия отделно желтъка от белтъка или...?
Яйцата се разбиват с малко водичка.
Изсипват се в намазнен и нагорещен тиган,Т се намалява а тигана се похлупва.Когато започне да се надига омлета Т се позасилва  за да стане по-бързо....Прегъвам на две и сервирам.Така няма нужда от обръщане,защото яйцата са се задушили хубаво.

Ей ги два омлета от днес с пресен лук и кашкавал
http://media.snimka.bg/6304/018863959.jpg

# 654
  • Мнения: 1 080
Хихихи, тъкмо твойте омлети гледах в темата със снимките и си викам "край не издъжжам - ще се врътна и аз един" - дано да стане хубав като твоя.
Благоаря на теб, на Аз съм ваш'та леля и на пепчо - супер сте момичета - след малко ще се пробвам  Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 19:36 от stefinka

# 655
  • Мнения: 5 001
Ако правиш със зелен лук...Малко го задуши преди да сипеш яйцата....А ако ще слагаш и кашкавал като мене.....След като изсипеш яйцата отгоре ръсваш настъргания кашкавал и похлупваш тигана .....И на бавен огън!

# 656
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 567
didolinaa , мисля , че Селма имаше такава рецепта, ето :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg14241150#msg14241150

# 657
  • Мнения: 1 080
Точно така и направих, само че сложих и сирене вътре и кис мляко и малко брашно - стана върха - по - хубав не съм майсторила никога, благодаря.
Това със задушаването е супер идея, за такива дето не могат да обръщат  Blush Blush Blush

# 658
  • Мнения: 5 001
Ееее,бравос!  Hug Hug Hug Hug
Айде сега импровизивай вече с омлетите   bouquet

# 659
  • София
  • Мнения: 1 231
didolinaa , мисля , че Селма имаше такава рецепта, ето :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg14241150#msg14241150

Точно,само че дето има и със сладко,аз ги намерих ма малко късно,бях се заблудила че са на Лабрекс.То аз съм си за бой,не си записвам рецептите и после иди ги търси.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт