Dall Bogg?

• 5 288
  • 29
  •   1
Отговори
Интересува ме всичко, което можете да ми кажете за Dall Bogg ''Живот и Здраве''. Ползвате ли ги, доволни ли сте, къде е уловката, колко струва тя? Всичко. Благодаря ви.

http://dallbogg.com/bg/

# 1
И мен ме интересува
Ще следя темата

# 2
Бог дал, Бог взел... За какво ти е да се застраховаш? Confused

# 3
  • София
Тихомир Каменов говори ли ти нещо - фирмата е негова!

# 4
Имаме 2 приятелски двойки, които имат медицински застраховки там и са много доволни от тях.
Дори сега, по Великден коментираха кой какво му се наложило да ползва за него и за детето.
Не съжаляват, че са си направили определено.
Аз също се замислям, понеже чисто медицинската застраховка е май единствената, която нямам.
Но така и не съм се разровила още да проуча какви са условията.
В тази връзка- благодаря за линка, просто ме сръчка да се поровя по-обстоятелствено.

# 5
Благодаря. А знаеш ли, бръмфобръц, каква сума плащат месечно? А какво по-конкретно са ти разказали? Blush

# 6
мои колеги също ползват техните услуги. сумата е различна и зависи от това в какъв здравноосигурителен пакет ще се включиш. от 20тина до 35 лв на месец, но затова пък и двамата са много доволни. на няколко пъти се наложи на едното семейство с малко дете да ходят спешно на лекар, бяха очаровани от бързата и адекватна реакция. дали в този или друг фонд, но май това е начина да се чувстваш спокоен, а не да чакам личната да си вдигне телефона...

# 7
аз използвам ДЗОФ на Токуда, за сега мнението ми е на кантар, но като сяло съм доволна, вноската ми е 30 лв на месец за пакет Лукс със лимит 2000 лв годишно Peace

# 8
  • Sofia
Имам годишна застраховка в ЗОФ"Далл Бог живот и здраве", която е направена от работодателя и е в размер на 600 лв. мисля, годишно.
Каква е месечната/год. вноска незнам,защото от мен пари никой не иска,това си е ангажимент на работодателя и е бонус към месечното възнаграждение на служителите.
Доволна съм. Досега са ми осребрили фактури за над 300 лв. Идващата седмица ми предстои една манипулация,за която също смятам,че ще си получа парите за лечението.
Не ползвам клиниките/специалистите, с които ЗОФ има сключен договр и където прегледите за техните клиенти (разбирай здравно осигурените лица), са безплатни.
Т.е. ползваш си правото на избор да посещаваш,който и да е специалист и прегледът,изследвания,манипулации, лечение се заплаща от ЗОФ след представяне на документите,които са изискуеми според договора,който се сключва, а именно: касов бон, фактура, амбулаторен лист, лабораторни изследвания, рецепти за лекарства(ако са предписани такива) и фактура и касов бон за лекарствата.
Коректно превеждат парите по посочената банкова сметка в рамките на една седмица.
Колегите ми също са доволни.
Вчера пуснах пак фактура и т.н. за 100 лв. и очаквам до края на идващата седмица да са ми по сметката. Надявам се да не ме разочароват!
За индивидуално/лично допълнително здравно осигуряване не съм се интересувала,защото на този етап варианта с работодателското ме устройва.
Нямам база за сравнение,не съм ползвала услугите на друг ЗОФ, но този го препоръчвам!

# 9
Какво е това - един път към ЗОК (защото, доколкото знам, те са задъжителни), и допълнително се внасят пари към ЗОФ?

Иначе одобрявам идеята да има различни фондове, които предлагат различни пакети и хората избират къде и каква здравна осигуровка да си плащат. Но тогава трябва да се премахне задължителното здравно осигуряване (което  не виждам начин да стане в България).

# 10
Какво е това - един път към ЗОК (защото, доколкото знам, те са задъжителни), и допълнително се внасят пари към ЗОФ?

...

Сложно е. Доколкото помня от фишовете ми, за родените след 1960 г. е задължително второто осигуряване. Сега щели да правят задължително още някакво осигуряване, този път за всички работещи. Но това по никакъв начин не гарантира на пациента, че ще получи безпллатно здравеопазване.

# 11
  • София

...

Сложно е. Доколкото помня от фишовете ми, за родените след 1960 г. е задължително второто осигуряване. Сега щели да правят задължително още някакво осигуряване, този път за всички работещи. Но това по никакъв начин не гарантира на пациента, че ще получи безпллатно здравеопазване.

Задължителното второ осигуряване се казва ДЗПО - допълнително задължително пенсионно осигуряване и няма нищо общо със здравното осигуряване. Говори се наистина, че ще направят и допълнително задължително здравно осигуряване, но се питам какъв е смисълът като и без това не получаваме здравно обслужване на необходимото ниво, освен именно в такива фондове като цитираният в темата. Но за тях се плаща допълнително независимо от платеното на държавата, което е адски тъпо. Човек трябва да има право на избор къде да плаща за здраве, но това май е за друга тема Simple Smile

# 12

И аз мисля че създаателите на това дружество са пропуснали втората, по-съществена част от изречението - "Бог дал... но и Бог взел" Предполагам че са обикновени мошеници...

# 13
...
Задължителното второ осигуряване се казва ДЗПО - допълнително задължително пенсионно осигуряване и няма нищо общо със здравното осигуряване. ...

Embarassed Права си, така е.
Аз нали си виждам фиша средно веднъж в годината, та не съм много в час. Извинявам се, ако съм подвела някого  Stop

# 14
  • София

И аз мисля че създаателите на това дружество са пропуснали втората, по-съществена част от изречението - "Бог дал... но и Бог взел" Предполагам че са обикновени мошеници...

Ще обидиш Тикомир Каменов, Тони Веков и Търговска лига с определението "обикновени" мошеници.....те са мошеници от класа!!! Stop

Общи условия

Активация на акаунт