БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 700
  • 789
  •   1
Отговори
# 270
Специално за Лактана не знам какво е количеството на флуор, но при повечето АМ, на които съм обръщала внимание 800-1000 мл АМ на ден, приготвено с розов Девин дава пълната дневна профилактична доза от флуор Peace

# 271
Момичета,чувала съм,че когато се консумира риба не бива да се консумират млечни продукти.В такъв случай след като малката е яла сутринта млечна каша с бисквити(''Лека нощ'' на Ганчев)има ли проблем на обяд да й дам риба?

# 272
  • Варна
Не е препоръчително да се комбинират мляко с пушени, веени и други консервирани или мариновани риби. Не мисля че ще има проблем ако дадеш рибено пюре и млечна каша на един ден, но не на едно хранене.

# 273
4 часа интервал между двете е достатъчно  Peace

# 274
Мерси много.  bouquet

# 275
В някои рибни пюрета има сметана, т. е. млечен протеин. Опасна е комбинацията на мариновани и пр. обработени риби с прясно мляко. Сьомгата примерно е далеч по-вкусна, когато е кисната една нощ в прясно мляко преди да се изпържи.

Тежка комбинация е риба и мляко, но давани в различно време на деня няма проблем.

# 276
Може ли малко помощ: Искам да захраня с глутен и за целта съм взела каша на Хип с овесени ядки. Въпросът ми е, ако искам да прибавя към обедното пюре трябва ли първо да разтворя кашата по описание, или направо да прибавя лъжичка от сухата смес към пюрето?
Вторият ден прибавям две лъжички и така до колко трябва да продължа?
А колко дни се захранва с глутен?  newsm78

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 20:50 от bibo4e

# 277
Можеш да прибваш лъжичка сухо към млякото, няма проблем.
Аз когато захраних към безглутеновата му каша сложиш лъжичка глутенова и на следващия ден си продължих с цяла проция глутен.
Цьолиакията е изключително рядка алергия и не бива да се престараваме. Ако няма реакция (при тази алергия се проявява веднага) след това си продължи с нормални порции, а не със захранване  Peace

# 278
  • София
Новата храна се счита въведена, ако е давана в продължение на 4 дни, с постепенно увеличаване на количеството, без реакция.
Захранването не е състезание. Няма място за бързане. За мен е било важно да въвеждам всичко ново бавно и постепенно.
Цьолиакията не е задължително да се прояви веднага.

# 279
Здравейте! Синът ми е на 2 месеца. Храни се 6 пъти в денонощие по 120-130мл. АМ съответно в 0 - 4 - 8 -12 - 16 - 20 часа. Педиатърката ми каза да махна нощното хранене. Не е ли рано за това и как да стане ако реша да го махна. Буди се гладен в 4 през нощта и иска да яде. С вода ли да пробвам? Как беше при вас?
И също да попитам по колко мл. вода/чай/ мога да давам на денонощие?

# 280
sunny0203 , аз също като теб се лутах как да стане това махане на нощното хранене - пробвах всичко и резултатът беше повече изнервено и гладно бебе което си наваксва още повече . Твоето бебече само ще се откаже от нощното хранене - така стана и с нас - това е най- доброто за него и за теб. А това за водата и то е индивидуално моят синковец пие по 150мл вода и 80-90мл сок на денонощие , но има дни в които неиска въобще да пие сок и аз не го насилвам - колкото иска , толкова ще пие.

Каква може да е реакцията от въвеждане на глутен и до колко време се появява????/ извинявам се ако въпросът ми е тъп или обсъждан вече/

# 281
klem4e , благодаря ти за съвета. Може би е добре за сега да не предприемам нищо.

# 282
По темата за глутена погледни тук.

# 283
Имам една неяснота относно млечните-първо извара или сирене?Не че съм тръгнала да давам,но да питам  Embarassed  И още нещо,според нашата педиатърка,която твърдо следва новите схеми на захранване,глутенът трябва да е след като съм дала 4-5 вида месо,а имено: пилешко,пуешко,заешко,телешко,риба.Въпроса ми е може ли да дам 3 от тези видове и да започна с глутена,което ще е около 8-мия месец на бебето?  newsm78  
Първо се предлага сирене, после извара.
Можеш да въведеш глутен, преди телешкото и рибата.
Бебето е още мъничко за риба.

# 284
Съни - никога не се маха така насилствено нощно хранене на дете. Щом иска да яде, значи е гладно. Глупостите на педиатрите ми дойдода до гуша вече, що те не седят гладни като им се яде, ами карат майките а мъчат децата си и себе си ooooh! Вода не е желателно да даваш с цел напиване/наяждане, защото се пълни изкуствено стомахчето, т.е. не се приема храна (мляко) а само течност без хранителна стойност.

Благодаря ви за отговорите за млякото Hug

Общи условия

Активация на акаунт