БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 545
  • 789
  •   1
Отговори
# 750
С АМ се дохранва когато детето яде малко количество от нова храна, т.е. се захранва. Когато вече се нахранва от едно цяло бурканче, не се дохранва с мляко, защото детето вече е нахранено. Така че ако изяжда едно цяло бурканче, няма къде да побере и мляко  Crazy
Отделен е въпросът, че до годинката основните и преобладаващи храни на бебето трябва да бъдат: 1. Мляко и 2. Млечни. Т.е. засега не замествай повече от две хранения, които не са млечни засега. Кашата е млечна и се брои за млечно ядене.

# 751
  • у дома
Въпрос - захранила съм с ориз и бананово пюре. До сега каши не съм давала - вчера купих на милупа банан и ориз, мога ли да заместя едно хранене или трябва да захранвам по малко, защото е каша? Thinking

# 752
Можеш да заместиш.  Peace

# 753
  • София
Въпрос - захранила съм с ориз и бананово пюре. До сега каши не съм давала - вчера купих на милупа банан и ориз, мога ли да заместя едно хранене или трябва да захранвам по малко, защото е каша? Thinking

Можеш.
То е същото като да питаш оризът с картофи на фурна и супата от картофи и ориз различно ли е.

# 754
Нищо, де, не й се карай  Simple Smile Някои майки са на мнение, че пак трябва захранване и в този случай, защото го броят за нов вид храна, макар и със същите съставки. Човек лесно се обърква вече кое е правилното  Crazy

# 755
  • у дома
Нали е нов вид храна, затова питам. Благодаря  Blush

# 756
  • София
Според мен на 5 и 1/2 месеца е много рано за детето да има 2 напълно заместени хранения newsm12
Тази 1 лъж.АМ в кашата за мен е много малко, за да се брои за млечно хранене.Само си помислете колко АМ би се получило от нея- 20?????
И какво значи "май му стига".
Моето мнение е че трябва да се предлага и АМ отделно разтворено след храненето, а ако детето е сито, то би трябвало да с времето да отказва.Отделно лесно може да се разбере дали детето се прехранва ако повръща след това.

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 14:46 от ellica11

# 757
Едно въпросче и от мен...от кухнята за утре като десерт ще има кисел киви...та се чудя мога ли да го дам на Томи или ще си го хапвам аз Rolling Eyes, защото все пак го записах....от кухнята ми казаха, че приготвят киселите със сухо мляко и пресни плодове.

# 758
  • София
Аз киви на дъщеря ми дадох малко по-рано от възрастта на вашето дете. Нека пробва, ако му хареса, да папка Simple Smile

# 759
  • Пловдив
Преди време бях питала за царевицата,но ми казаха,че е рано,та сега въпросът ми е мога ли вече да я въведа?  newsm78  Искам да започна да и правя кисели за след-обедна закуска.И друго ме интересува тези йогурти на Хумана и други фирми от кога мога да ги давам и какво трябва да съм въвела за тях?  newsm78  И още нещо  Embarassed  Колко време е траен един кисле след приготвянето му и като е седял в хладилник на другия ден мога ли да го стопля в микровълновата?
И последно от колко сухара правите попарата,защото малката по принцип яде по 150гр. ядене,но не знам как да изчисля колко сухара да сложа?
Благодаря предварително!   Hug      bouquet

# 760
  • София
Не се карам Блондиньо, просто отбелязвам.

То не новият вид храна е важен, а съдържанието  Grinning

# 761
Аз киви на дъщеря ми дадох малко по-рано от възрастта на вашето дете. Нека пробва, ако му хареса, да папка Simple Smile
Мерси Hug...значи вече мога да си му давам и пресен плод киви.

# 762
  • Варна
Мерси Hug...значи вече мога да си му давам и пресен плод киви.
Мисля, че за прясно киви е по-добре да изчакаш до след годинката. Тия цитруси все ми се струват притеснителни за по-рано.

# 763
mucko, бебето ти е достатъчно голямо за въвеждане на царевица. Първоначално можеш да я въведеш с кашата на Милупа Ориз и царевица. Тя е млечна и е вкусна.

икка, киви се дава след навършена 1 година.

# 764
  • София
В нет-а има доста инфо за кивито. Според някои може след 6-7месечна възраст, според други след годинка.
Мисля, че кивито не е цитрус, но пък е мъхнато. (Имам приятел, който ги яде с обелките  Sick)
На дъщеря ми съм давала след 7мия месец. Но тя е захранена по ранната схема.

Общи условия

Активация на акаунт