БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 553
  • 789
  •   1
Отговори
# 765
Кивито не е цитрус, да.  Peace
Определено не е подходящо за след 6-ти месец.  Confused Около годинката е ок  Simple Smile

# 766
Според мен на 5 и 1/2 месеца е много рано за детето да има 2 напълно заместени хранения newsm12
Тази 1 лъж.АМ в кашата за мен е много малко, за да се брои за млечно хранене.Само си помислете колко АМ би се получило от нея- 20?????
И какво значи "май му стига".
Моето мнение е че трябва да се предлага и АМ отделно разтворено след храненето, а ако детето е сито, то би трябвало да с времето да отказва.Отделно лесно може да се разбере дали детето се прехранва ако повръща след това.
кашата ни е на нестле и се прави със 160 мл мляко и 4-5 суп. лъжици каша, не знам защо си разбрала че е с една лъжица АМ.
мисля бях писала че в кисела слагам по 1 лъжичка АМ Rolling Eyes

# 767
  • София
Ivka 003, останала съм мс такова впечатление, тъй като не беше споменала , че я правиш с мляко.Извинявай.
1 лъж АМ да слагаш в кисела, сега прочетох.Това, което съм го казала за кашата в предния ми пост, важи за кисела тук.Аз мисля, че 1 лъж.АМ (20-тина гр, разтворено) е прекалено малко количество, за да се брои дадено хранене за млечно, което означава, че почти си го заместила.Освен това киселът не цъфти с особено полезни качества и ценности.Само дето е щадящ.ЗАщо не вкараш малко зеленчучета и да се опиташ да заместиш с времето зел. на обяд примерно  Rolling Eyes
Киселът като цяло може ли да бъде достатъчен за самостоятелно хранене. newsm78.Имам в предвид не огладнява ли детето прекалено бързо след него.Той не е ли като плодовете да се дава като междинно  newsm78
За кивито и аз мисля, че след годинката е по-добре.КАто се сетя на мен колко ми е гадно и какво усещане оставят власинките в устата ми ако случайно попадне някоя от тях, че се ужасявам.А го мия винаги изключително старателно.Представям си как ли го правят лелите в ДК....

# 768
кисела му го правя аз с череши, или с плодово пюре, и с царевично нишесте.
докторката ми каза да замествам следобедното хранене с него.
а за засищането не знам, но около 4 часа изкарва - явно го засища.
а може ли и обедното и следобедното хранене да са със зеленчуково пюре newsm78 

# 769
Да ви питам за розовия ХИПП 1 - една мерителна лъжичка за колко вода е? Благодаря предварително.

# 770
  • Варна
Повечето АМ се разреждат 1 мер. лъжица в 30 мл вода. За по сигурно провери указанията на кутията.

# 771
Благодаря за отговора. Аз погледнах упътването, ама не ми беше много ясно как като 13.5 мг прах+90 мл вода=100мл мляко и една мерителна лъжичка е=5,5 мг прах, да направя мляко за около 40 мл. След сложни сметки, додрапах до заключението, че една лъжичка прах се цопва в 30 мл вода за 40 мл мляко, ама все пак реших да питам. Весел ден.

# 772
а може ли и обедното и следобедното хранене да са със зеленчуково пюре newsm78 

И едно с кисел.... а мляко кога ще даваш?  newsm78

# 773
  • София
Благодаря за отговора. Аз погледнах упътването, ама не ми беше много ясно как като 13.5 мг прах+90 мл вода=100мл мляко и една мерителна лъжичка е=5,5 мг прах, да направя мляко за около 40 мл. След сложни сметки, додрапах до заключението, че една лъжичка прах се цопва в 30 мл вода за 40 мл мляко, ама все пак реших да питам. Весел ден.

Вече са ти написали, че обикновено една мер. лъцичка се разтваря в 30мл вода. Готовото мляко е с 10-20мл повече.
Като основа за сметките взимай 1 мер. лъжичка и 30мл вода Simple Smile

# 774
Здравейте момичета Hug пак аз Blush
искам да ви питам какво количество мляко пиеха вашите деца когато вече бяха захранени и имах две не млечни хранения?
ние сме почти на 7месеца и ядем пюрета от един месец и от тази седмица почнах да въвеждам и кашата и ни остава 3 млечни хранения по 170мл и се притеснявам дали това не малко мляко?в пюрето и кашата има мляко от това което пием но не повече от 50мл Thinkingдали да ми увелича количеството мляко?

# 775
Тя би трябвало сама да си определя количеството, ако не иска повече от 170мл няма как ти да й го увеличиш, само ще го хвърляш след това. Пюретата си ги прави зеленчуково-млечни. Кашата също е мелчно хранене, така че няма проблем  Peace
Иначе на 7 месеца синът ми изпиваше по 250мл мляко  Peace

# 776
Някой няма ли да пуска нова тема?

# 777
Виви си знае  Simple Smile

# 778
  • София
sexyback, моя син пиеше по 210мл АМ. Намаляваше количеството ако дохранвах след даване на пюре.
Детето само ще си определи количеството.

# 779
Благодаря за отговорите Peaceаз му слагам мляко в пюрето защото от както почнах да давам пюре не иска шишето за дохранване

Общи условия

Активация на акаунт