БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 23 043
  • 789
  •   1
Отговори
# 45
Polly-Wolly, спокойно можеш да даваш качамак, детето ти е вече голямо Peace. Качамак, ако царевицата е въведена може да се дава и на бебета под годинка.

...

Много ти благодаря Hug

# 46
  • София
Sourcherry , Nefertity, 10x  bouquet

# 47
  • Видин
amanita,

Аз живея във Франция и съответно нашата педиатърката е французойка.  Тук всички педиатри съветват същите неща, защото другите деца се хранят по същия начин.
Много странно в такъв случай. Не знам какъв е тоя зор за топено сирене и кашкавал толкова рано  Thinking А тези компоти специално за бебета ли са? Защото в България под компот се има предвид компот - малко плод, много захар и вода  Mr. Green

# 48
  • Варна
amanita,

Аз живея във Франция и съответно нашата педиатърката е французойка.  Тук всички педиатри съветват същите неща, защото другите деца се хранят по същия начин.
Много странно в такъв случай. Не знам какъв е тоя зор за топено сирене и кашкавал толкова рано  Thinking А тези компоти специално за бебета ли са? Защото в България под компот се има предвид компот - малко плод, много захар и вода  Mr. Green
При положение,че живее във Франция там няма избор на бяло саламурено сирене, както е у нас. От там идва и препоръката за кашкавал или друго сирене. Аз също давах компот на моето бебе. Беше направен от майка ми и бях сигурна в съставките - повече плодове и по-малко вода, и на-важното без никаква захар.

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 15:32 от antonia

# 49
Много странно в такъв случай. Не знам какъв е тоя зор за топено сирене и кашкавал толкова рано  Thinking А тези компоти специално за бебета ли са? Защото в България под компот се има предвид компот - малко плод, много захар и вода  Mr. Green
При положение,че живее във Франция там няма избор на бяло саламурено сирене, както е у нас. От там идва и препоръката за кашкавал или друго сирене. Аз също давах компот на моето бебе. Беше направен от майка ми и бях сигурна в съставките - повече плодове и по-малко вода.
Проблема на компота не е в това кой го е правил и колко е количеството плод в него (гореспоменатия вариант на компот е просто масовия вариант). Проблема е в количеството захар, което е много дори за възрастен човек, камо ли за малко дете (въобще и не помислям за бебе Tired ).
А майката от Франция, подозирам, имаше предвид компот, който е направен специално (както всички си ги правим): на котлона вода в плод и толкоз Peace

# 50
  • на Русе
Здравейте,
от 3 дни /днес ще е четвъртия/ давам пилешко месо. И вчера като къпех бебето, забелязах, че има малки пъпчици по гръбчето и крачетата. Иначе дадох за първи път и чиста царевична каша / допреди това бях давала само в комбинация с ориз/. Дали е реакция от храната? Тая сутрин по гръбчето нямаше нищо, но по крачетата имаше няколко  Thinking

# 51
  • Пловдив
След 5 дни малката прави 7 месеца и мисля да започна да въвеждам месо.Ориентирала съм се към заешко,но моля да ми кажете точно кое пюре,на коя марка е подходящо,като се има в предвид,че съм въвела картоф,тиква,морков,тиквички,пащърнак и броколи.   Hug

# 52
При положение,че живее във Франция там няма избор на бяло саламурено сирене, както е у нас. От там идва и препоръката за кашкавал или друго сирене. Аз също давах компот на моето бебе. Беше направен от майка ми и бях сигурна в съставките - повече плодове и по-малко вода.
Проблема на компота не е в това кой го е правил и колко е количеството плод в него (гореспоменатия вариант на компот е просто масовия вариант). Проблема е в количеството захар, което е много дори за възрастен човек, камо ли за малко дете (въобще и не помислям за бебе Tired ).
А майката от Франция, подозирам, имаше предвид компот, който е направен специално (както всички си ги правим): на котлона вода в плод и толкоз Peace

Да компотите са специално за бебета, плодът се сварява със малко вода и без никаква допълнителна захар. Тук продават и същите компоти за бебета от 4 месечна възраст без добавена захар. Тук съдържанието на детските храни   е контролирано и  доста строго регламентирано и според самите педиатри и специалисти по детско хранене няма проблем да се дават  готовите храни  предназначени за детето според възрастта му. Естестествено е , че на мама пюретата са най-хубави, ама мама трябва да има време да ги проготвя.
 А сиренето е от рода на La vache qui rit но специално за бебета от 7-8 месечна възраст, естествено не става въпрос за бяло саламурено сирене.

# 53
от 3 дни /днес ще е четвъртия/ давам пилешко месо. И вчера като къпех бебето, забелязах, че има малки пъпчици по гръбчето и крачетата. Иначе дадох за първи път и чиста царевична каша / допреди това бях давала само в комбинация с ориз/. Дали е реакция от храната? Тая сутрин по гръбчето нямаше нищо, но по крачетата имаше няколко  Thinking

Според мен са от претопляне.

# 54
След 5 дни малката прави 7 месеца и мисля да започна да въвеждам месо.Ориентирала съм се към заешко,но моля да ми кажете точно кое пюре,на коя марка е подходящо,като се има в предвид,че съм въвела картоф,тиква,морков,тиквички,пащърнак и броколи.   Hug
Аз също въведох месото на 7м и започнах със заешко. Бях взела  Меню заешко месо с моркови и картофи на Гербер. Малкият много го хареса и сега даже си го хапва с апетит. Peace

# 55
От кога мога да давам пресни плодове сутрин между две хранения? И как се прави, в смисъл сега яде плодово пюре винаги състоящо се от 2 или 3 плода. А ако дам пресни, пак ли 2 плода пасирани без вода и колко като количество (1 ябълка + 1 круша)? Много ми е объркано, а съм решила, че вече може да яде пресни плодове, но ме е страх малко да не му стане нещо, но пък и искам да ги яде пресни....много объркано,дано ме разберете  ooooh!

# 56
От кога мога да давам пресни плодове сутрин между две хранения? И как се прави, в смисъл сега яде плодово пюре винаги състоящо се от 2 или 3 плода. А ако дам пресни, пак ли 2 плода пасирани без вода и колко като количество (1 ябълка + 1 круша)? Много ми е объркано, а съм решила, че вече може да яде пресни плодове, но ме е страх малко да не му стане нещо, но пък и искам да ги яде пресни....много объркано,дано ме разберете  ooooh!
Според мен пресните плодове са след 8 месец. Трябва да ги започнеш по един плод и да захранваш с тях , макар да си давала каша и или плодово пюре от този плод.

# 57
От кога мога да давам пресни плодове сутрин между две хранения? И как се прави, в смисъл сега яде плодово пюре винаги състоящо се от 2 или 3 плода. А ако дам пресни, пак ли 2 плода пасирани без вода и колко като количество (1 ябълка + 1 круша)? Много ми е объркано, а съм решила, че вече може да яде пресни плодове, но ме е страх малко да не му стане нещо, но пък и искам да ги яде пресни....много объркано,дано ме разберете  ooooh!
Вече можеш да даваш пресни плодове. Без проблем могат да се дават на бебета, които са навършили 6 месеца.
Започваш с мъничко парченце намачкан банан, пюрирана ябълка или круша. Можеш в началото пресния плод да го смесваш с готовото пюре и после постепенно да увеличаваш количеството.
Можеш да даваш например сутрин 1 ябълка, а следобяд 1 банан, можеш да правиш и миксове. Всъщност бебето само ще ти покаже какво количество иска.
Когато излязат и другите сезонни плодове, които са подходящи преди навършването на 1 година започваш да въвеждаш и тях.

# 58
Имам един въпрос за срока на годност на пюретата. Имам едно което е със срок до 05.2010 г. Въпроса ми е до кога мога да го дам до началото или до края на май месец.

# 59
  • Видин
Най-добре виж ако има дата на производство. Ако няма дата смело го давай скоро, според мен е началото на май или поне не си струва да се рискува  Peace

Общи условия

Активация на акаунт