БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 23 020
  • 789
  •   1
Отговори
# 75
  • София
ами лапада е от градината на баба ми.Как да го приготвя дайде някаква изпитана рецепта Peace

Свари го с малко ориз и после пасирай с масло на върха на ножа.

# 76
1.Трябва ли да заместя вече хранене?
2.Да увелича ли количеството храна и да увелича и интервала,за да станат 4 храненеия?
1. Не, всяко хранене до годинката трябва да съдържа кърма/АМ или друг млечен продукт.
2.Води се по детето - нека да хапва колкото иска и само да си определи интервал между храненията.
4 хранения са много малко за бебе на тази възраст.
моето дете от 6 мес.възраст се храни така:8.00-АМ,11.30-12-зел.(месно)пюре с мляко,16.00-каша с АМ,20.00-АМ-само си направи режима,педиатърката ми каза още в 5-я мес.,че на детето му идва много 5-тото хранене и много повръщаше и въпреки че е на 4 хранения,беше качил 900гр. за 1,5мес.

# 77
След като съм въвела вече глутена мога ли да давам пюрета със спагети Rolling Eyes Мисля, че на тях пишеше, че са за след 5-ти месец. Томи е вече на 8 и половина Thinking

# 78
Икка, щом си въвела глутена, мисля, че може да даваш пюрета със спагети.

# 79
ar4ita, твоето дете е не правило, а по-скоро изключение Wink. Вероятно изяжда и завидни количества, щом на тази възраст хапва само 4 пъти.

Икка, ако си въвела пшеница можеш спокойно да даваш менюта със спагети Peace.

# 80
За спагетите-на Нестле Алете са с прекалено много подправки.За други не зная,тъй като повече не повторих покупката на подобно пюре.

# 81
Хм, аз мисля, че Нестле Алете са най-най-хубавите пюрета. Какви подправки има?  Thinking

# 82
  • Пловдив
Като започна да въвеждам месо (купила съм заек с моркови на Гербер),вътре има 8% месо,т.е. в 1-2 лъжички има трохи,пак ли по толкова да дам или може малко повече?Аз мисля да го смеся с другото пюре,което си яде,примерно морков с картоф и вътре да добавя от заека с моркови.И мога ли да и предложа бананова каша(оризова) за въвеждане на банан?    bouquet

# 83
Какви точно са не ги различих,опитах една лъжичка и определено не ми хареса.Малкия също не го хареса.Може би другите им пюрета да са хубави,но аз игнорирах тази фирма след този опит.

# 84
mucko, можеш да дадеш повече от пюрето със заешко месо. Сама разбираш, че 8% е наистина минимално количество.
С бананова каша захранваш с банан действително. Но когато решиш да въведеш пресен банан започни с малко парченце.
Всъщност пресен банан може да се дава без проблем на бебета, които са навършили 6 месеца.

Galina*,
Нестле Алете имат страхотен асортимент, който е с органични суровини.
Според мен са Мерцедеса на пюретата за бебета и менюта за по-големи дечица. Плодовите им пюрета са божествени Peace.
Обикновено в менютата със спагети слагат розмарин, който е с по-особен вкус. Иначе има стандартните копър, лук, магданоз, риган.

# 85
За спагетите-на Нестле Алете са с прекалено много подправки.За други не зная,тъй като повече не повторих покупката на подобно пюре.
  newsm78 интересно, чета всички етикети, за пюретата на Алете, мога да кажа, че тези над 8 месеца са със сол и магданоз. Други подправки не съм срещала. Не съм купувала със спагети наистина, да те помоля да кажеш какви подправки съдържат.
И аз си мисля, че на Алете са най-хубавите пюрета. Със сигурност тези до 8 месеца, са без никакви добавки.

# 86
Nefertity,на етикета си пише само подправки,а какви точно са не разбрах от едно опитване.Много подправено ми стори обаче.И малкия го изплю веднага.Всъщност той с много пюрета постъпваше така.Хип си хапваше без проблем и сьомгата на Гербер-също.От останалите почти не.
Много фенове на Нестле Алете Simple SmileЗначи може би наистина са им добри нещата,щом има толкова доволни.Аз просто ги отхвърлих тях оттогава-може би прибързано.Не дадох втори шанс със друго пюре.Но на много от вас тепърва предстои да го опитате въпросното пюре.Може и да не ви се стори толкова лошо както на мен.

# 87
Galina* може би както  Sourcherry казва има розмарин и риган, а това са подправки с по-специфичен вкус.
Аз пюрета със спагети не купувам, защото почти всички са с домати, а сина ми домати не яде. Не си пада и по кус-кус и спагети.
Иначе наистина пюретата на Алете са ми фаворити, кашите им също.

# 88
ar4ita, твоето дете е не правило, а по-скоро изключение Wink. Вероятно изяжда и завидни количества, щом на тази възраст хапва само 4 пъти.

Икка, ако си въвела пшеница можеш спокойно да даваш менюта със спагети Peace.

далече съм от мисълта да е правило,просто споделям,а за количествата мисля,че е нормално-сутрин-180мл.,обяд-190гр.пюре,следобяд-180-200гр.каша,вечер-180мл.

# 89
  • Стара Загора
Моята дъщеря е голям фен на пюретата на Нестле Алете,въпреки ,че сега ги купувам твърде рядко .Понякога когато не ми се готви събота или неделя й купувам големите менюта.Тя ги обожава  Peace

Общи условия

Активация на акаунт