БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 692
  • 789
  •   1
Отговори
# 180
Опитах на 8м да въведа жълтък, обаче малкия получи обрив и педиатърката реши, че е от жълтъка. Каза на 9м пак да опитам... но се чудя как е най-правилно да го направя newsm78 Педиатърката каза направо с четвъртинка и то самостоятелно - така ли да направя или има и друг начин Thinking

# 181
За начало две препоръки - с няколко трошички и на годинка  Hug

# 182
Направо четвъртинка и то само месец след като бебето вероятно е получило обрив от жълтъка?
Блонди добре те е посъветвала, така въведох и аз жълтък - трошички и беше на 1 година.

# 183
Здравейте! Малко се обърках с месните пюрета. Днес започнах да въвеждам пилешко - знам реда на въвеждане на месата, но реших с пилешко. Направих зеленчуково пюре от картоф, тиква и пилешко филе (домашно) колкото бадем. Сварих всичко и пасирах и му го дадох цялото. Правилно ли е така? Сега да следвам ли минимум 3 дни на въвеждане или веднага през ден да го давам. Следващото месо мисля да е телешко, но колко дни след пилешкото да го предложа? А вместо агнешко мога ли да дам ярешко (имаме домашно)? Педиатър ми каза, че на месното пюре не се добавя АМ, а на това с жълтъка може ли? Много въпроси станаха, но не ми е ясно за момента. Благодаря предварително!

# 184
1. Направих зеленчуково пюре от картоф, тиква и пилешко филе (домашно) колкото бадем. Сварих всичко и пасирах и му го дадох цялото. Правилно ли е така?
2. Сега да следвам ли минимум 3 дни на въвеждане или веднага през ден да го давам.
3. Следващото месо мисля да е телешко, но колко дни след пилешкото да го предложа?
4. А вместо агнешко мога ли да дам ярешко (имаме домашно)?
5. Педиатър ми каза, че на месното пюре не се добавя АМ, а на това с жълтъка може ли?

1. Правилно  Simple Smile
2. Може и всеки ден, може и през ден. Аз когато въведох месните продължих да ги давам всеки ден.
3. Изчакай поне 1 седмица
4. Не знам за ярешкото да ти кажа. Не виждам защо да не може  Thinking
5. Правилно ти е казал, да, и не, не може месо и жълтък. Жълтък само към зеленчуковото.  Hug

# 185
1. Направих зеленчуково пюре от картоф, тиква и пилешко филе (домашно) колкото бадем. Сварих всичко и пасирах и му го дадох цялото. Правилно ли е така?
2. Сега да следвам ли минимум 3 дни на въвеждане или веднага през ден да го давам.
3. Следващото месо мисля да е телешко, но колко дни след пилешкото да го предложа?
4. А вместо агнешко мога ли да дам ярешко (имаме домашно)?
5. Педиатър ми каза, че на месното пюре не се добавя АМ, а на това с жълтъка може ли?

1. Правилно  Simple Smile
2. Може и всеки ден, може и през ден. Аз когато въведох месните продължих да ги давам всеки ден.
3. Изчакай поне 1 седмица
4. Не знам за ярешкото да ти кажа. Не виждам защо да не може  Thinking
5. Правилно ти е казал, да, и не, не може месо и жълтък. Жълтък само към зеленчуковото.  Hug

Мерси много за отговора Simple Smile Чувставам се много добре, много по-спокойна! Според мъжа ми ярешкото е по-хубаво от агнешкото, но за бебето се чудех дали става newsm78 А към зеленчуково с жълтък да слагам ли АМ? Досега съм слагала.... И като се въведе вече пилешкото, какво трябва да е количеството? Колкото кибритена кутийка?

# 186
Ярешкото е по-нежно и по-немазно месо от агнешкото, така е. Мисля, че няма проблем да го даваш, след пилешкото, пуйката, заешкото. Телешко и ярешко, преди свинското и агнешкото  Peace

Не, към зеленчуковото с жълтък не се слага АМ. Колкото кибритена кутийка да е месцето е добре, да  Peace

# 187
Мерси, Блонди! Но става така, че изобщо АМ да не слагам на пюрето за обед. Ако е с месо не може, и ако е с жълтък - пак, а те нали се редуват? А това млечно хранене ли е за обед?

# 188
Ами, няма да е млечно, но като има месо или жълтък - не е проблем.
За жълтък е доста рано, аз бих го спряла засега, редувай месо и зленчуково с АМ  Simple Smile

# 189
Добре, така ще направя. Благодаря, Блонди Simple Smile

# 190
Мисля си, че ще е по-добре да въведеш ръж поне преди пшеницата и може после и сухар. По обяд си мисля, че е по-добре да даваш зеленчуково или месно пюре вместо супа със сухар. По мое мнение сутрешното мляко (и което и да е ) детето само трябва да реши кога да си го спре.
Какво да въведа след овеса?Въведох го с мултизърнена каша на Хипп-как и с какво да въведа ръж-той ли е наред след овеса?И мога ли като въведа глутена от време на време да давам на обяд супичка със сухар вместо пюринцето?И последно-колко каша е нормално да давам на 7 месечно бебе-повръща много и то почти само следобяд,когато е ял каша-например на мултизърнената на Хипп пише,че 3-4 лъжици се слагат в 200мл.АМ,но става мнооооооооооого рядка ooooh!

# 191
  • София
Момичета, хелп Simple Smile
Искам да почна пюре от банан, необходима ли е някаква термична обработка на плода? !Четох, че не е, но все пак да попитам.
Мерси!

# 192
Момичета,дайте идея какво да давам на малката за вечеря?Досега й давах АМ с бишкоти на Плазмон,но вече не я засища и сутрин в 6 е гладна,а преди спеше до 7-8ч.Пробвах да увелича грамажа на млякото, но не иска да пие повече.Много ли ще й натоваря стомахчето ако й дам някакво пюре?И ако мога да дам пюре какво да е -плодово или зеленчуково,или от тези каши ''Лека нощ''?

# 193
По-скоро каша "Лека нощ".

# 194
Какво да въведа след овеса?Въведох го с мултизърнена каша на Хипп-как и с какво да въведа ръж-той ли е наред след овеса?И мога ли като въведа глутена от време на време да давам на обяд супичка със сухар вместо пюринцето?И последно-колко каша е нормално да давам на 7 месечно бебе-повръща много и то почти само следобяд,когато е ял каша-например на мултизърнената на Хипп пише,че 3-4 лъжици се слагат в 200мл.АМ,но става мнооооооооооого рядка ooooh!
Ръж има в кашата 7 зърна Милупа, но провери дали си въвела останалите зърна. Сега въвеждам ръж с ръжен сухар Клевър в пюрето. Аз правя кашата вече на око, защото по указанията и на мен ми става рядка.

Момичета, хелп Simple Smile
Искам да почна пюре от банан, необходима ли е някаква термична обработка на плода? !Четох, че не е, но все пак да попитам.
Мерси!

Бананът може да се дава суров, най-добре след 6-8 м. сурови плодове.

Общи условия

Активация на акаунт