БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 673
  • 789
  •   1
Отговори
# 195
Какво да въведа след овеса?Въведох го с мултизърнена каша на Хипп-как и с какво да въведа ръж-той ли е наред след овеса?И мога ли като въведа глутена от време на време да давам на обяд супичка със сухар вместо пюринцето?И последно-колко каша е нормално да давам на 7 месечно бебе-повръща много и то почти само следобяд,когато е ял каша-например на мултизърнената на Хипп пише,че 3-4 лъжици се слагат в 200мл.АМ,но става мнооооооооооого рядка ooooh!

Аз като захраних с овес не съм следвала зърнените продукти под някакъв ред, давах без да внимавам кой какъв е. Кашите винаги правя само на око. Щом повръща, намали количеството, явно му идва много. И ги прави по-гъсти - хем ще го засити, хем ще яде по-малко и няма да повръща.

Искам да почна пюре от банан, необходима ли е някаква термична обработка на плода?

Не, след 6-ти месец може суров банан, намачкай го с вилица или го пасирай, ако се дави.

Момичета,дайте идея какво да давам на малката за вечеря?Досега й давах АМ с бишкоти на Плазмон,но вече не я засища и сутрин в 6 е гладна,а преди спеше до 7-8ч.Пробвах да увелича грамажа на млякото, но не иска да пие повече.Много ли ще й натоваря стомахчето ако й дам някакво пюре?И ако мога да дам пюре какво да е -плодово или зеленчуково,или от тези каши ''Лека нощ''?

Аз не бих махнала млякото, нищо, че се буди по-рано. Едно пюре (особено плодовото) изобщо не е по-засищащо от млякото, напротив  Simple Smile

# 196
# 197
здравейте.възможно ли е от каша да се получи разстройство, изхожда се течно и жълто и мирише гадно? newsm78 преди месец-два имахме на 2 пъти разтройство и педиатърката каза, че е от млякото/неправилно съхранена партида в магазина и пр./ и пихме оризова вода, имаше ефект.но проблемът се повтори след като я захраних с каша. в отчетната отчетоха питането ми като глупаво.знам, че виви и др.момичета ще ме посъветват да спра кашата и ще го направя.и без това на 8.05 ще звъня на педиатърката за ваксината и ще й обясня как стоят нещата.мерси предварително за мненията.чета доста противоречиви мнения за захранването, започвало се с плодово пюре, а каша най-рано на 5 навършени месеца.имало и др.вариант захранването да започне с каша, признавам главата ми е пълна боза, колкото форуми толкова и мнения. Thinking
лекарката ми каза да избирам м-у слънчо, милупа и фризокрем, все едно коя/въпреки, че каза, че на милупа са хубави, спомена ги на 2 ро място, на първо слънчо, а след това фризокрем/-специално каза, че на фризо били хубави, защото сме с такова мляко, но чета че са с растителни мазнини.давам слънчо с банан, млечна и безглутенова, само по 4 лъжички 1 път на ден
това е много малко количество, пък така реагира детето.
в магазина пък гледах банановите на хумана, ще спра кашата поне докато видя лекарката за ваксинацията.

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 13:57 от gitadam

# 198
gitadam, а каква каша си дала на детето, и от колко време я даваш?

# 199
1. педиатърката каза, че е от млякото/неправилно съхранена партида в магазина и пр./
2. лекарката ми каза да избирам м-у слънчо, милупа и фризокрем,
3. давам слънчо с банан, млечна и безглутенова, само по 4 лъжички 1 път на ден

1. И как го разбра това педиатърката?  Rolling Eyes

2. А спомена ли, че Слънчо са крайно неподходящи за захранване и за малки бебета, защото са с обикновено сухо млякое, което се въвежда след годинката?

3. Не давай Слъчно! Вземи оризова на Милупа, по-хубави няма!  Peace

Остави детето до края на 6-тия месец само на мляко, защото се мъчиш и ти, и него, като явно му е рано за захранване?  Tired

# 200
1.нямам представа как
2.нищо такова не е споменала/за сухото мляко/, дори ги посочи на 1 място
и аз съм чувала, че първо се захранва с оризова, безглутенова
май ще взема направо на нестле през 6 месец
имам чувството, че педиатърката ще ми се скара, както ми се скара за килограмите

# 201
Аз бих я сменила тази педиатърка  Rolling Eyes На Нестле кашите са кофти  Confused Стават на буци, лепкави и според мен не са вкусни, но както прецениш. Слънчото го забрави преди годинката. И ТИ взимаш решенията за товето дете, а педиатърката само те съветва. Ако има проблем с това - много й здраве. Ако се притесняваш - не си длъжна да й даваш пълен отчет за решенията ти.

# 202
Дайте ми примерна рецепта за крем с прясно мляко.Мисля да го въведа вече, а незнам с какъв крем, тъй като не искам да давам от оцветените нишестета, а с натурално едва ли ще стане.
И още нещо-пред голяма чуденка съм и вече незнам какво да правя-вечерното хранене-за нас към 19 , какво е по подходящо каша или супа или нещо готвено да е. ooooh!
Мами, благодаря ви за съветите  bouquet

# 203
Име няма да споменавам, но се знае, че подкрепя дългото кърмене и късното захранване /една от списъка за пловдив е/ - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367580.0, а ние сме на ам и според нея бебето тежи доста и айде да захранваме с  каша, която е по-калорична.
майка ми има една съученичка педиатърка/учили са заедно до 8 клас и се познават добре/ и се чудя дали да не се допитаме до нея /когато майка ми се върне от чужбина/, казва се генова и работи във вми.
гледам, че е в белия списък - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379850.30-най-отдолу

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 14:44 от gitadam

# 204
И още нещо-пред голяма чуденка съм и вече незнам какво да правя-вечерното хранене-за нас към 19 , какво е по подходящо каша или супа или нещо готвено да е. ooooh!

Каша или готвено, супата не засища. За кремче - не знам. Защо мислиш, че няма да стане с обикновено царевично нишесте?

# 205
Блонди нито кашите на Милупа са най-хубави, нито кашите на Нестле са кофти.
На моето дете например, кашите и на Тьопфер и на Хумана и му харесаха повече и му понесоха по-добре и от оризовата каша на Милупа и от 7-те зърна пак на Милупа.
За мен няма по-кофти каши от тези на Милупа.
И до ден днешен сина ми си хапва с удоволствие кашите на Нестле и нито са ми ставали на бучки, нито са лепкави.
Може да изказваш мнения на база личния си опит и вкуса на твоето дете. Другите деца обаче са с други вкусове и други предпочитания.

# 206
Добре, де, по-спокойно, казвам си моето мнение, защо ми се караш  Laughing Hug Както и ти, така и аз, така и всеки.  Peace

# 207

Каша или готвено, супата не засища. За кремче - не знам. Защо мислиш, че няма да стане с обикновено царевично нишесте?
ами като го правя с царевично или пшенично натурално, слагам и плод после или плодово пюре и става като кисел, а с млякото ще стане ли newsm78

# 208
  • София
гитадам, аз не съм от най-компетентните, сега се уча, ама не разбрах ти каква каша даде все пак като първа?
Аз дадох оризова безмлечна и нямаше проблеми.
Блонди, кампанула мерси за съветите за банана.
И още да попитам- защо жълтъка чак на годинка? Не беше ли на 5 месеца?
Мерси  bouquet

# 209
И още да попитам- защо жълтъка чак на годинка? Не беше ли на 5 месеца?

Жълтък се препоръчва най-рано след 8 навършени месеца. Някои от нас във форума (без кавги пак, моля  Wink) смятаме, че е по-добре да се изчака до годинката. Но на 5 месеца категорично е прекалено рано  Hug

Общи условия

Активация на акаунт