БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 668
  • 789
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
И още нещо-пред голяма чуденка съм и вече незнам какво да правя-вечерното хранене-за нас към 19 , какво е по подходящо каша или супа или нещо готвено да е. ooooh!

Каша или готвено, супата не засища. За кремче - не знам. Защо мислиш, че няма да стане с обикновено царевично нишесте?
ами като го правя с царевично или пшенично натурално, слагам и плод после или плодово пюре и става като кисел, а с млякото ще стане ли newsm78
Със мляко се процедира по същия начин като за кисел, само че основата е прясно мляко или 1:1 пр. мляко и вода.

# 211
аз дадох ето тази, но момичетата отчитат това като грешка, защото в нея има сухо мляко и захар, ама кой да ми ги каже тези неща, пък и аз не разбирам

Бананово млечна каша

или в новата опаковка

Състав:
оризово брашно, царевично нишесте, сухо пълномаслено мляко, захар, банани и витаминна смес.май не е добър избор

Съдържание в 100 g сух продукт:
белтъчни вещества – 11,9 g,
мазнини – 9,6 g,
въглехидрати – 69,8 g,
минерални вещества – 3,1 g.

Енергийна стойност на 100 g сух продукт:
412 kcal / 1 722 kJ.

Предназначение:
за здрави деца над 4 месеца и за деца с непоносимост към глутена.

http://www.moetobebe.net/novforumm/index.php?topic=2135.0 - мнения за тези каши, учудвам се, че пише за бебета над 4 месеца, а имат захар.

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 16:24 от gitadam

# 212
gitadam, не само захарта е неподходяща за бебета под годинка. Сухото пълномаслено мляко е за бебета, навършили година, то повече ме притеснява.
Купи Милупа, чудесни каши за захранване и за хранене на вече по-голямото бебе.

# 213
тук намерих един хранителен режим на една мама и искам да въведа нещо подобно, обаче ам да е примерно 150 мл и да е през 3- 3,5 часа, доближава се като часове до нашия, какво ще кажете за него
според ман 180 мл мляко е много

Здравейте, мамчета! Моето момченце е на 4м и 1д и има следния хранителен режим:
05.30 - 180 мл АМ
08.30-09.00 - 180 мл АМ
09.30 - 30 -40 мл плодов сок
12.30 - 13.00 - 180 мл АМ
13.30 - 30 -40 мл плодов сок
17.00 - 1/2 бурканче плодово пюре + 100 мл АМ
20.30 - 21.00ч. - 180 мл АМ
01.30 - 180 мл АМ
Плодовите сокчета започнахме да ги пием от началото на 3м, а пюретата ги вкарахме в средата на месеца. Сега ни предстои да започнем зеленчуковите!
Все още не можем да махнем храненето в един часа, но иначе през деня ядем през 4 часа.
значи не го одобрявате, в една книжка, която ни дадоха в родилното, намерих следния режим

в края на 4 месец - 6 кратно през 3 часа

6.00 АМ
9ч АМ плюс 10-20 мл сок
12ч. Ам, което постепенно се замества със зеленчуково пюре
15 ч- АМ пак 10-20 мл сок
18ч. АМ
21 ч. АМ

Според този режим зеленчуковото пюре се въвежда на 4 месечна възраст, от начало се дават 5-6 лъжички, след което бебето се дохранва с ам
за 7-8 дни цялото това хранене се замества с пюре

2 седмици по късно първото следобедно хранене се замества с млечно плодов кисел /каша/

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 19:00 от gitadam

# 214
# 215
За този режим съм съгласна с Блонди.Много плодове,много нещо за толкова малко бебе.Спокойно може да се мине и без тях.

# 216
ще помоля блонди или някое момичен( с опит да предложи режим за захранване подходящ за бебе в края на 4ти месец, мерси

# 217
  • София
И още да попитам- защо жълтъка чак на годинка? Не беше ли на 5 месеца?

На 5 месеца е рано.
Чакане до година-неоправдано, освен ако при захранването бебето не е проявило реакция към жълтъка.
Има препоръки жълтък да се дава след 6-тия месец, след 7-мия, след 8-мия..... зависи от източника на информация.
Не ми е известен източник, препоръчващ даване на жълтък след навършване на 1г. Тези препоръки важат за белтъка.
Даването на жълтък след 1г. е въпрос на лично решение на майката. Горе-долу нещо като личното решение на майката да отглежда дете вегетарианче, примерно.  Simple Smile  Peace

# 218
ще помоля блонди или някое момичен( с опит да предложи режим за захранване подходящ за бебе в края на 4ти месец, мерси

Аз не съм Блонди, но моето мнение е, че можеш да изчакаш още месец със захранването, а ако толкова държиш да захранваш сега, поне не замествай хранене и нека твърдата храна е само веднъж на ден в количества 50-60 до максимум 80 гр

# 219
аз нямам намерение да замествам млечно ядене, просто искам да го захраня с минимално количество пюре или сок и да дохранвам с ам, става въпрос за лъжички от порядъка 6-10 преди млякото
нещо подобно на втората схема, която съм посочила Wink
съгласна съм с женивас, но с какво да започна сок, плодово пюре, зеленчуково, каша не искам, бебето не я приема

# 220
Сокът не ти го препоръчвам изобщо, освен, че в него има много малко полезни неща, може и да раздразни стомахчето. Моето бебе е вече на 10 мес.и още не съм й давала сок.
По принцип се препоръчва зеленчуците да са преди плодовете, за да не свикне бебето със сладкия вкус на плодовете и после да откаже зеленчуците. Можеш да пробваш морков или тиква, но предполагам знаеш, че може да даваш само еднокомпонентно пюре в началото (напр. само морков или само тиква 6-7 дни, а после към моркова примерно може да добавяш по 1-2-3 лъжички нещо ново, напр. картоф,на следващия ден малко повече и така докато достигнеш желаното кол-во)
И пак казвам,че ако бебчето не приеме и зеленчуците това ще е ясен знак за теб, че още не е готово за захранване. В такъв случай спри захранването и опитай пак след месец поне.

# 221

Гитадам, на теб май ти е скучно с бебето (поне така беше при мен) и се чудиш с какво да се разнообразите  Grinning  Няма какво да ти предложим. В няколко теми вече ти казваме да изчакаш бебето да навърши 6 месеца и тогава да бистрим тези въпроси. От мен последно - малко е бебето ти за захранване. Изчакай, не бързай, време има, после ще съжаляваш  Hug

# 222
след дълги размисли реших следното, ще пробвам със зеленчуково пюре и ще спра кашата
по няколко лъжички и само един път на ден, примерно на обяд или следобедното хранене
и ако тогава вече има проблем, ще изчакам, както каза женивас, също и блонди  Hug
очудвам се, че моята педиатърка напира за това захранване, може би защото бързо наддава, не знам, но ако детето не иска пюрета няма да го тормозя и ще изчакам да стане на 5 месеца.

# 223
...но с какво да започна сок, плодово пюре, зеленчуково, каша не искам, бебето не я приема
Изчакай бебето да навърши поне 5 месеца и опитай отново с каша. Оризова да е, може Милупа, може Лактана или Хипп.
Малката не е харесала кашата, която си предложила, защото е тотално нов вкус, суперсладък, ароматизиран и няма нищо общо с млякото, което е пила досега. Чистата млечна оризова каша е с неутрален вкус и повечето бебета я приемат.
Много си припряна, не е нужно да бързаш да захранваш, дори и 1 лъжичка пюре е излишна и дори вредна в тази възраст.
Сок се дава при навършена 1 годинка, преди това не е препоръчително.
От кашата бебетата не дебелеят и не наддават повече, за това бъди спокойна Wink.

# 224
  • София
Виви, Блонди, в такъв случай месото се въвежда преди жълтъка, така ли? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт