БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 567
  • 789
  •   1
Отговори
# 420
Моята дъщеря не одобри нито едно рибно пюре (Хип, Семпер). На 1г и 2 месеца прояде директно печена скумрия. След това бяла риба. И до сега много обичка "ибка" всякаква, дори и цаца, салата морски даровае, че и панирани калмари Rolling Eyes
Ако не харесват пюретата децата по-добре както Блонди е писала филе от риба. Просто е по-вкусно.

# 421
аха, ами утре ще пробвам на хипп, ако не го иска, как точно да и приготвя бялата риба?

# 422
На Семпер като че ли са по-малко "миризливи". Поне такива са ми впечатленията. За моето хлапе нямаше проблем, тя умира за риба, без значение пюре или прясна. А иначе у дома я приготвям на пара, печена, варена, но чиста. Както и да съм я готвила все ми се отказва, но така чиста по една цяла пъстърва хапва детето. Пробвай варианти ако ти откаже пюре. Във всички случаи е хубаво да яде риба м/у ведъж и два пъти седмично. Или колкото повече, толкова по-добре.

Блонди, не знаех, че е правило това за рибата, но пък забелязах, че ако пюрето е топло наистина не го долюбва детето. Hug

# 423
Блонди, не знаех, че е правило това за рибата, но пък забелязах, че ако пюрето е топло наистина не го долюбва детето. Hug

А, не, то не е правило, аз го забелязах. Като е топло смърди много силно, чак аз се втрисам  Sick И не ги ядеше. Пробавх студено и лапаше с охота. Затова го пиша, че може да важи и за други   Hug

# 424
  • Пловдив
Искам да ви питам нещо, но незнам как да си формулирам въпроса разбираемо....каква е разликата между АМ-2ка и АМ-3ка, след като повечето марки АМ 2 са до една годинка? В смисъл каква е нуждата да се мине на 3 - ка от 10-я месец за бебето?  newsm78

# 425
  • София
В общия случай-двойките са с частично адапитрано, а тройките са с пълноценно, неадаптирано мляко.

# 426
Понякога взимам пилешка супичка от ДК, а онзи ден взех пюре пиле с грах. За утре има като второ пиле фрикасе и не го записах и искам да попитам рано ли е още за него или следващият път мога да взема ( повечето майки го взимат и за по-малки бебета от моето, но аз не съм сигурна) Thinking

# 427
Зависи как е приготвено. Ако е с прясно мляко, не става за вас...а май в ДК масово се готви с прясно Thinking

Моят син миналата седмица лапаше треска с картофи и босилек на Семпер - уникално вкусно пюре. И аз бих си го хапнала с кеф.Само че ми се иска да взема аз да му приготвям рибата. Веднъж седмично ли е препоръката за даване на риба?

# 428
 ooooh! Не се сетих да попитам, но мисля, че готвят със сухо мляко Rolling Eyes
До колкото знам рибата е веднъж седмично, но аз още не съм я въвела. Всъщност след 10-ти м. ли се въвежда?

# 429
Ние сме били на ДК и когато записвах детето съм питала какво е млякото. Казаха ми, че е сухо. Така или иначе аз десерт предложих след годинка. Страх ме беше. Детето яде кухня много за кратко. Риба даваха всеки вторник. Нашата педиатърка ни каза, че риба можем да дадем след 10 навършени месеца. Мен обаче и от нея ме достраша и я въведох след годинката.
Стеф, са за веднъж, два пъти седмично. Рибата е много полезна и повече да я даваш няма да навреди.

# 430
Здравейте! Реших да пиша тук, защото темата е за бързи въпроси и отговори.
Предстои ми захранване на бебчето ми, което е на 4 месеца и половина и е само на кърма до момента. В дилема съм как да започна захранването - по стария изпитан метод, препоръчан ми от педиатъра - сокчета, плодово пюре и след това зеленчуково или по новия метод, за който чета - направо със зеленчуково пюре без сокчета. Все си мисля обаче, че би трябвало сокчето да се възприема по-лесно от организма в сравнение с пюрето и затова да е нужно да се започне с него като един вид подготовка, но незнам дали съм права.
Моля ви да ми дадете съвет от вашия опит.

Предполагам, че този въпрос многократно е обсъждан, но нямам много свободно време на разположение, за да се ровя и да чета.
Благодаря ви предварително!  Hug

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 15:19 от vivianka1

# 431
Аз съм за зеленчуковото пюре.Картоф,морков или тиква,като най-подходящо според мен си е тиквата.Това всяка майка вече сама си преценя.Сока не го започвай.Дразни стомахчето и дори може да върне и коликите.

Рибата спокойно може да се дава и два пъти седмично.Аз в къщи правя риба 2-3 пъти в седмицата.

# 432
Само не започвай със сокче. Добре е пюрето да е зелнчуково. Галина добре те е ориентирала с тиквата. Най-лесно се приема тъй като вкусът й е леко сладдникав. Сока не се приема лесно от организма, агресивен е и дразни нежния бебешки стомах. Може да засили коликите или да ги предизвика наново. Така или иначе да пиеш сок на гладно си е гадничко. Започнах да захранвам преди 6-я месец, но го отчита като грешка. Добре, че детето ми отказа всичко и бойкотираше всичките ми опити за захранване до 7-я месец. Така че ако ме послушаш, а и на кърма сте, т.е. оптимален вариант, почакай още месец и половинаа два за захранването.

# 433
  • Пловдив
В общия случай-двойките са с частично адапитрано, а тройките са с пълноценно, неадаптирано мляко.

Ами защо на някои от производителите 3 започва от 10-я месец а на други от 12-я?
Кое АМ 2 е най-гъсто?  bouquet

# 434
Вивианка, в никакъв случай сок - прекалено агресивен е за детското стомахче. Зеленчуково пюре е добър избор, оризовата каша също. И плодово не е грешка, което решиш. А може и да изчакаш още малко, поне 5м да навърши  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт