БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 556
  • 789
  •   1
Отговори
# 435
Вивианка, в никакъв случай сок....
Не е ли много крайно това изказване.... Аз например първона4ално дадох на детето си сок няколко дни/имахме проблем с акането , и само сок4ето ни помагаше/ и след това запо4нах зелен4.пюре.
Знам,4е много майки ще ме оплюят заради тоя сок, ама немисля ,4е е нещо толкооооова страшно и грешно нещо newsm78 /ли4но мое си мнение  Hug /

# 436
Не е ли много крайно това изказване....

Ами, не, не е  Hug

# 437
Здравейте,
искам да попитам кога и как да започна захранването на моето бебе. Четох доста противоречиви мнения дали след 4-тия или 6-тия месец, дали да се започне със сокове или с пюрета. Какво бихте ме посъветвали?
Аз съм захранена след 4-тия месец със сокове от ябълка и морков. Алергии нямам и май повечето от моето поколение са захранени дори и по-рано, а няма бум на алергиите в моето поколение. Малко пресилено ми звучат теориите, че ранното захранване води до алергии след като цяло поколение деца са захранени рано, а нямат алергии. Според мен причината за алергиите сега при децата се крие някъде другаде- може би консерванти, ГМО и др.
И все пак какво бихте ме посъветвали? Кога? Как?

# 438
Съни, всеки сам си преценява кога да захрани детето си.Тук повечето майки ще те посъветват да изчакаш поне да се навършат 5-6мес. вкл.и аз. Ранното захранване не носи само алергии, ами и проблеми с храносмилателната с-ма, затлъстявания...Лично аз захраних на 5 навършени мес.със зеленчуково.Изборът е твой, успех!  Peace

# 439
Не е ли много крайно това изказване....

Ами, не, не е  Hug
Confused O.K. .... съгласна съм ,4е всеки си има разли4но мнение по дадени въпроси,но все пак..... всеки има правото сам да реши кое е най-доброто за неговото дете.Мисля ,4е тези форуми са за да си даваме съвети и да си помагаме, а не да се съдим и едва ли не да натрапваме собственото си мнение и т.н.....
Нямам нищо против теб, или нещо което си казала, напротив 4ета доста 4есто твои постове,и обикновено съвпадат с моето виждане, но това малко ми дойде в пове4ко.....  Hug

# 440
Съни ще ти кажа само,че се захранва с еднокомпонентно пюре ,само от един зеленчук,за да разбереш ако прояви някакви алергични реакции от кое го прави!
Аз лично започнах от 5 месец.И почнах с 2 лъжички картофено пюре.И така увеличавах постепенно.После морков и т.н.
Има доста инфо в нета.Поразрови се.Но повярвай ми многото мнения не само помагат,а и объркват човек понякога. Hug

# 441
Момичета, благодаря ви за съветите!  Hug
Аз ще поизчакам още известно време, поне да станем на 5 месеца,  а може и повече, тъй като бебчето ми наддава много добре само на кърма. Днес зададох въпроса за сокчетата на педиатърката и тя ми отговори, че нямало как, например, сока от моркови да се усвои по-трудно от организма от пюрето от моркови, така че още не мога да реша дали да давам първо сок преди пюрето. newsm78 newsm78 newsm78
За заленчуковото пюре каза, че няма проблем да се даде преди плодовото, стига бебето да си го хапва, но ако не го иска да му дам плодово, защото то е сладичко и по-близко на вкус до кърмата. Така че, поне за пюрето вече съм наясно как ще процедирам.

# 442
Съни, сокчета - не. На 5 навършени със зеленчукови, както е писала Венера е идеално  Peace Аз също захраних с плодови.  Simple Smile

всеки си има разли4но мнение по дадени въпроси,но все пак..... всеки има правото сам да реши кое е най-доброто за неговото дете.Мисля ,4е тези форуми са за да си даваме съвети и да си помагаме, а не да се съдим и едва ли не да натрапваме собственото си мнение и т.н.....
Нямам нищо против теб, или нещо което си казала, напротив 4ета доста 4есто твои постове,и обикновено съвпадат с моето виждане, но това малко ми дойде в пове4ко.....  Hug

Никой не се сърди, нито смятам, че натрапвам мнение, още по-малко пък неправилно. Пита се - отговарям.  Simple Smile Какво да ти кажа за преценяването за това, кое е най-добро за нашето дете - относно захранването няма какво да се преценява. Има четене, четене, четене и информиране и тогава става ясно, без да се налага да се чудим  Simple Smile Не знам някъде да има схема (освен излизаща все още от устите на някои педиатри у нас... всъщност повечето, за съжаление) за захранване преди мин. 4 навършени месеца, още по-малко пък със сок. Не се сърди, но можеш ли да ми да деш източник, пример (ама не български) за такава препоръчителна схема? Кое ти дойде в повечеко? Че казвам,ч е е неправилно да се захранва със сок? Ами вярно е, защо да ти идва в повече?  Blush
Иначе, разбира се, всеки сам си решава как да постъпва с детето си. Има хора, които на 2 месеца дават супичка, видяла съм лично (скоро го споменах) и бебе, на което се дават на 3м сварени пилешки кожички....  Tired Както и да е. Не се караме, нито спорим, само си казвам/е мнението  Hug

# 443
Днес попитах в кухнята за фрикасето...правят го с кисело мляко....в този случай е рано за него, но след 10-я месец може да се дава, нали newsm78

# 444
Ами, най-добре е след годинката, но пък според мен и самата кухня е подходяща за деца над годинка. Иначе доста майки го дават от 8-мия месец, така че явно може  Simple Smile

# 445
Да не кажа, че има майки, които го дават и под 8 м, но аз вчера не посмях да взема - за сега ще изчакам. Може след 10м да взема веднъж за проба, все пак няма да го яде всеки ден Simple Smile

# 446
Блонди  Hug права си мили4ка.... може би аз реагирах малко крайно, извинявай
Аз също много се разня на педиатрите дето дават зор рано да се захранва.... и майки ,които тъп4ат децата си с какви ли не неподходящи неща. А най се вбесявам на изрази като: "Едно време вие на еди си колко месеца сте яли  това и това.... Ти защо не му даваш еди си какво "   #Cussing out
Още веднъж извинявай   bouquet

# 447
vivianka1, ето една темичка защо да НЕ даваме сок. Дано да ти е от полза.

# 448
2 въпроса:1.Видях,че има пюрета с дроб-мога ли да давам и трябва ли да правя постепенно захранване? и 2.Искам да дам на малката пъпеш- може ли и трябва ли да правя пак нещо като захранване,в смисъл малко по малко ли да давам или колкото й се яде?

# 449

Моля ти се, няма за какво да ми се извиняваш. Ни най-малко  Hug Вярно е, че и аз понякога пиша крайно, но съм казвала и преди, че го правя и реагирам от жал към мъничетата, които биват едва ли не изтезавани без нужда с подобни неправилни подходи.
И аз съм го правила - зор ми беше още преди да навърши 3м да лапа оризова каша вече. Е, повръщаше на фонтан, но аз не и не - пак тъпчех ли, тъпчех...  Tired

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт