БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 533
  • 789
  •   1
Отговори
# 450
1.Видях,че има пюрета с дроб-мога ли да давам и трябва ли да правя постепенно захранване?
2.Искам да дам на малката пъпеш- може ли и трябва ли да правя пак нещо като захранване,в смисъл малко по малко ли да давам или колкото й се яде?

1. О, не, в никакъв случай.  Naughty Карантия или не давай НИКОГА, или ако е домашна, чиста и проверена и то само дроб - след годинката!

2. Пъпеш е ок след 6 месеца. Няма проблем да даваш. Първия път дай малко, ако й хареса - после давай колкото иска. Пъпешът не е алерген принципно.

# 451
Всъщност и на мен дроба не ми се нрави много.В него се отлагат всички лекарства,поема всички отрови така да се каже от организма.Рядко правя вкъщи,а на малкия дадох скоро да опита,но по скоро от лука с който беше сготвен.

# 452
Мерси много,аз се бях ''засилила'' да й взимам дроб,добре че първо тук попитах HugА за пъпеша утре като обядва ще й дам малко и ако й хареса другия път ще хапне колкото иска.Предполагам това с пъпеша се отнася и за динята newsm78

# 453
И диня и пъпеш можеш да даваш.И моето беше на 10-11м когато му дадох.Просто тогава беше сезона на дините и пъпешите.Пъпеша никак не го хареса.
Не знам дали съм права,но винаги изчаквам нашите сезонни плодове и зеленчуци.

# 454
Плодовете, които без притеснение можеш да предлагаш пресни след 6 месеца са:

- пъпеш
- диня
- манго
- авокадо
- папая
- грозде
- диня
- круша
- ябълка
- банан

Hug

# 455
Момичета ами черешите от кога могат да се дават.До месец и вече ще има череши.Дали мога да давам на малчо  newsm78

# 456
  • София

Цитирам Косе Босе:
"Череши се препоръчват около 10 м. именно защото са трудносмилаеми поради:
- ципата
- пектина
- фибрите
За възрастта около 9 м. може фино пасирани или пасирани+обелени. Така е най-щадящо за стомахчето.

Другата причина да се обелят е, че черешите са сред 12-те вида плодове и зеленчуци, които задържат най-много пестициди. Ако са купени, трябва да се измият обилно с вода или да се махне ципата. "

Действат разхлабващо. Гледката в памперса може да те шокира.  Simple Smile

# 457

Цитирам Косе Босе:
"Череши се препоръчват около 10 м. именно защото са трудносмилаеми поради:
- ципата
- пектина
- фибрите
За възрастта около 9 м. може фино пасирани или пасирани+обелени. Така е най-щадящо за стомахчето.

Другата причина да се обелят е, че черешите са сред 12-те вида плодове и зеленчуци, които задържат най-много пестициди. Ако са купени, трябва да се измият обилно с вода или да се махне ципата. "

Действат разхлабващо. Гледката в памперса може да те шокира.  Simple Smile

Мерси за бързият отговор   bouquet

# 458
Мами, бебка е изстинала, и няколко дни е само намляко, така си прецених! Но, днес реших да и дам кус кус на Плазмон, сварих и две лъжички и мисля да смеся с 2 лъж АМ?! Как ви се струва, нали не е тежко ядене, спорд мен по-добре това от зеленчуково пюре нали?  newsm78

# 459
  • Varna
Мами, бебка е изстинала, и няколко дни е само намляко, така си прецених! Но, днес реших да и дам кус кус на Плазмон, сварих и две лъжички и мисля да смеся с 2 лъж АМ?! Как ви се струва, нали не е тежко ядене, спорд мен по-добре това от зеленчуково пюре нали?  newsm78
Не мисля, че е проблем да й дадеш кус-куса вместо зеленчуково пюре. Освен това щом е настинала, да не би да е и разхлабена? Давай спокойно, стига да има апетит детенце  Peace.

# 460
Не мисля, че е проблем да й дадеш кус-куса вместо зеленчуково пюре. Освен това щом е настинала, да не би да е и разхлабена? Давай спокойно, стига да има апетит детенце  Peace.

Ами да разхлабена е, и затова си мисля, че това ще я запече малко! newsm78

# 461
Цвети, за запичане може да дадеш и ориз, морков, банан.

# 462

Аз давам кус кус също на плазмон/за закуска/, но не слагам АМ в него.Слагам малко сиренце и масло

# 463
Цвети, за запичане може да дадеш и ориз, морков, банан.
[/quot

Hug

# 464

Аз давам кус кус също на плазмон/за закуска/, но не слагам АМ в него.Слагам малко сиренце и масло

Аз сложих АМ за да у по-вкусно, а сирене и масло не, защото не съм въвела сиренето още! А масло съм давала само в пюрета!

Общи условия

Активация на акаунт