БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 587
  • 789
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Много теми, много нещо за това захранване   #Crazy. Записвам се и тук да чета, а ако мога и да помагам   bouquet

# 706
  • у дома
Въпросът ми е трябва ли да съм въвела месото, за да захраня с глутен  Rolling Eyes

# 707
# 708
  • София
Въпросът ми е трябва ли да съм въвела месото, за да захраня с глутен  Rolling Eyes
Не трябва. При синът ми обаче се получи точно това.
Имаше реакция към едно пюре на ХИП и педиатърката препоръча глутен след навършване на 1г. Захраних с месо преди захранването с глутен.

# 709
Здравейте момичета Simple Smile
имам едно питане към вас - мога ли да разтварям кашата в млякото?и имали значение дали кашата и млякото са на една и съща фирма?
от днес почнах да давам и каша и я разтворих във вода обаче видях , че има и начин за разтваряне в АМ, дали има значение,че кашата е ХиПП а  АМ е Фризопеп Thinking  

# 710
Няма проблем да не са от една фирма. Но трябва да внимаваш кашата каква е - млечните се разтварят във вода, а безмлечните - в мляко. Не може една и съща каша да е и за двата начина  Peace

# 711
Мами, дайте съвет, три дни давах мляко против диарии АЛ110, след това продължих със старото мляко НАН ХА2, но сутринта бебка пак е с разхлабено стомахче! Вие как мислите да давам ли нан-а със запичащи храни или да търча да купувам ал-ът???
Какво имаш предвид под разхлабено?
Ако изхождането е диарично и не е еднократно продължавай с лечебната формула.
Обикновено препоръката е лечебно мляко да се използва около седмица (4-7 дни) или поне до напълно отзвучаване на симптомите на диария. При отзвучаване на симптоматиката се започва много внимателно захранване и преминаване към обичайната формула, която пие бебето.
Ако акото е било рядко, но изхождането е еднократно, премини към нормалната формула, която пие детето + запичащи храни.

П.П. Всъщност мисля, че поне още 2 дни е добре да пие АЛ110.
Чуй и педиатъра какво ще каже.
[/quot

Благодаря ти за съветите, продължаваме с АЛ110!

# 712
  • на Русе
Не може една и съща каша да е и за двата начина  Peace
Безмлечните каши могат да се разтварят и във вода, и в мляко. Зависи дали бебето има АБКМ. Ако е с алергия мисля, че нещата стоят по различно.  Thinking

# 713
  • у дома
Благодаря за бързия отговор  Hug А може ли да слагам масло в зеленчуково пюре или е мнго малък още? И още един въпрос  Blush - мога ли да овкусявам с една -две капки лимон?

# 714
  • София
За маслото изчакайте. За лимона мисля, че няма проблем.

# 715
Безмлечните каши могат да се разтварят и във вода, и в мляко. Зависи дали бебето има АБКМ. Ако е с алергия мисля, че нещата стоят по различно.  Thinking

За можене - може, знам майки, които го правят. Но принципно не е правилно. За алергии важат различни правила, не ги засягам сега.

Мария, за масло е рано. Може малко лимон и зехтин, да  Peace

# 716
  • на Русе
То и аз съм го правила  Embarassed Ама докато не прочетох, че може и с мляко.  Whistling А Фризопепа не е ли мляко за алергични бебета?

Мога ли да давам пресни домашни картофи?

# 717
Момичета, следващия месец ще си ходим в БГ. Малката пие АМ НАН ХА 2. Знам, че има такова и в БГ. Според вас кое е по-добре - да си нося АМ от тук (ще ми трябват поне 4 кутии) или да купувам от БГ, дали е едно и също спред вас? ooooh!

# 718
  • София
Не съм давала ХА. Но не виждам логика да си носите от чужбина.
Ето тук има подробно съдържание на НАН ХА - http://papa-bebe.com/mleka/mlekamarkinestle_ha2.html
Освен ако не са променили формулата.

# 719
колко пъти на седмица трябва да яде месо 11 месечно бебе?Моята педи ми каза че трябвало всеки ден само веднъж постно  Rolling Eyes newsm78

Общи условия

Активация на акаунт