БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 601
  • 789
  •   1
Отговори
# 690
  • Видин
Ние от около месец сме вече на 5 хранения/кърмения, като едното от тях е в 6 сутринта чак. Така че има надежда, момичета, не се отчайвайте! Имат нужда бебоците да хапват и никой не мож' ги спре  Mr. Green
Но ще порастнат и ще увеличат интервалите. Peace

# 691
  • на Русе
bibo4e, малкия навън пък яде по-добре. Докато зяпа, аз бутам в устата и той гълта  Mr. Green Иначе в къщи яде по цял час и пада едно гонене  ooooh!

# 692
bibo4e, малкия навън пък яде по-добре. Докато зяпа, аз бутам в устата и той гълта  Mr. Green Иначе в къщи яде по цял час и пада едно гонене  ooooh!
Ами то май храненето навън е доста добро решение в топлите дни при доста от бебоците. Има какво да зяпат докато папкат Crazy

# 693
Момичета, тези които давате Хипп 3 на бебетата си, знаете ли дали новта формула е със същия вкус като старата? Моят мъж днес е купил три кутии, но видях, че епише нова формула с пре- и пробиотик. Благодаря ви.

# 694
bibo4e, малкия навън пък яде по-добре. Докато зяпа, аз бутам в устата и той гълта  Mr. Green Иначе в къщи яде по цял час и пада едно гонене  ooooh!
Ами то май храненето навън е доста добро решение в топлите дни при доста от бебоците. Има какво да зяпат докато папкат Crazy

При нас пък е обратното.С триста зора изяжда половината бурканче пюре навън.Само се оглежда.Търся по спокойно място за да го нахраня като сме навън.

# 695
  • София
Здравейте,
купих Плазмон кус-кус перлички, защото в състава пише, че са от царевично брашно (не само в БГ превода).
Успоредно с това обаче е отбелязано, че съдържат глутен.
Незнам на какво да вярвам.
Имате ли някаква информация по въпроса?
Мерси.

# 696
  • София

Цитат
Кус-кус Plasmon
4.00лв
Съдържат Глутен.
2 вида:

Микро-цветенца(топчета с дупка).

Перлички(цели топчета)

Ето и една тема за кус-куса - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191097.0
майките пишат, че са го дали след въвеждането на глутена.

# 697
  • Видин
Преводът е объркан. От пшеница е  Peace

# 698
Мами, дайте съвет, три дни давах мляко против диарии АЛ110, след това продължих със старото мляко НАН ХА2, но сутринта бебка пак е с разхлабено стомахче! Вие как мислите да давам ли нан-а със запичащи храни или да търча да купувам ал-ът???

# 699
  • София
AnMary, amanita, благодаря!
Егати тъпаците!

# 700
AnMary, amanita, благодаря!
Егати тъпаците!

Hug

# 701
Мами, дайте съвет, три дни давах мляко против диарии АЛ110, след това продължих със старото мляко НАН ХА2, но сутринта бебка пак е с разхлабено стомахче! Вие как мислите да давам ли нан-а със запичащи храни или да търча да купувам ал-ът???
Какво имаш предвид под разхлабено?
Ако изхождането е диарично и не е еднократно продължавай с лечебната формула.
Обикновено препоръката е лечебно мляко да се използва около седмица (4-7 дни) или поне до напълно отзвучаване на симптомите на диария. При отзвучаване на симптоматиката се започва много внимателно захранване и преминаване към обичайната формула, която пие бебето.
Ако акото е било рядко, но изхождането е еднократно, премини към нормалната формула, която пие детето + запичащи храни.

П.П. Всъщност мисля, че поне още 2 дни е добре да пие АЛ110.
Чуй и педиатъра какво ще каже.

# 702
Имам малък проблем.Още не съм давала на малката прясно мляко (освен каши ''Лека нощ'',в които пише,че има сухо мляко),и по принцип исках да изчакам до годинката.Обаче от другия месец искам да запиша малката на детска кухня,а една приятелка ми каза,че там приготвяли някои неща с прясно мляко(основно кремчетата).Та въпроса ми е какво да правя?Да включвам ли прясното мляко?Знам че повечето ще ми кажете просто да не я записвам на детската кухня,но смятам,че храната е по-разнообразна там.Мисълта ми е до колко е вредно въвеждането на прясно мляко в тази възраст?И ако е време да го въвеждам как да стане и с какво количество се започва.

# 703
Моя съвет е да запишеш детето на ДК, но вместо кремчетата за следобедна закуска да даваш нещо друго.

# 704
В нашата ДК освен кремчетата, с прясно мляко се прави и застройката на супите. Ние вече започнахме ДК, но давам само от основното ястие, ако са въведени всички съставки  Confused

Общи условия

Активация на акаунт