БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 599
  • 789
  •   1
Отговори
# 675
Рафаела, точно пангасиус ли готвят за малките и то в морски град Crazy?

Когато срещнах материала  попитах в кухнята каква е рибата. Това беше отговорът, това беше и последния път, в който взех храна от ДК.

# 676
Момичета, докога давахте на вашите деца да пият млякото преди вечерното заспиване в шише с биберон? newsm78 Мойта си пие млякото преди сън от такова бебешко шише и май скоро няма да се отказва от него. Дали да не пробвам да пие от чашка още преди да я сложа в леглото, но пък така с шишето спомагам за по-бързото заспиване, понеже й го давам докато лежи? Crazy newsm78

# 677
Лудрес, скоро имаше и тема за това. Аз лично все още давам млякото с биба. Точно поради причната, която ти посочваш, приспиването. Чувала съм, че ако бебето/детето пие мляко или подсладена течност нощем е препоръчително да се приучи към пиене от чашка максимално рано, за да се сведе до минимум вероятността от кариес на ранното детство или така наречения "биберонен" кариес. От него страдали 50% от децата в Б-я, което ме стресна и заради което и аз се чудя дали не е време вече да махам бибероа. Макар детето ми да не пие мляко нощем.

# 678
Понеже съм на вълна зеленчуци, да попитам за домата....давала съм домат в пюре и на манджичка, а кога мога да дам суров, пресен домат? Rolling Eyes

# 679
Суров домат след годинка. Трябва и да се бели. До колкото знам ципата не се преработва.

# 680
Не съм видяла ако има подобна тема, ще я потърся.  bouquet
Иначе и моето се отказа да пие нощно мляко преди 4-5 месеца, но все пак си го има млякото на заспиване, винаги почти пробутвам и малко вода след млякото, да поизплакне устата уж, нооо дано да нямаме такива биберонни кариеси. Whistling Thinking

Пък да не казвам, че с триста зора се научи да заспива сама и много ме е страх да махна това шише при заспиването, да не разваля работата. newsm78

# 681
Понеже съм на вълна зеленчуци, да попитам за домата....давала съм домат в пюре и на манджичка, а кога мога да дам суров, пресен домат? Rolling Eyes

Аз честно казано не помня кога дадох, но към годинката май че беше. Със сигурност махнах семките и дадох само месестата част и без обелката. Peace

# 682
Да ви попитам на колко часа трябва да хапва 9 м бебе. Аз я храня на 3 часа - понякога яде, но понякога отказва, а след това прегладнява. Все още се кърмим. Относно твърдата храна не яде повече от 80 гр и се чудя кога ще прояде това дете нормално, та да мога поне едно хранене да заместя. На всичкото отгоре ми отказва и водата. Дали си набавя нужното количество от кърмата  newsm78
   Praynig Само да добавя, че отказва да пие вода от всякакъв сорт шишета. Ближе вода само от чаша  Crazy

# 683
На колкото му се хапва. Моето на тази възраст се хранеше през 4-5 часа. 80 гр си е ОК. Някои деца хапват по повече, други не. Нормално е за възрастта. Моето до годинка хапваше чудесно (за мен) като количество сега 80 гр са по-скоро мираж. Tired Относно водата, ами и тя е според нуждите. Ако е жадно ще пие моето "пропи" вода в горещините...50 мл дневно. Сега обаче, освен 500-600 мл АМ пие и по толкова вода. Явно е дошъл момента.
Добре е до годинка храненето да е комбинирано кърма/твърда храна. Да заместиш млечно хранене, може и да опиташ, ако е склонно детето обаче.

# 684
Здравейте! Моята дъщеря е почти на 10 мес. Сутрин се събужда около 7 ч., но си лежим до 8-8.30 ч. След това от няколко дни давам попарата/пропускам млякото/. Така се събират 4 хранения за деня. От кога вие започнахте да храните децата си четири пъти на ден?

# 685
Моето от 5-я месец нина на четирикратен режим на хранене, но по собствена инициятива. Просто отказваше едно от храненията.

# 686
И Томи е на четири хранения от 5-месечен. Сам се отказа от млякото в 6ч. и сега си го пие в 9и30ч, но аз не давам твърда закуска все още.

# 687
  • на Русе
Ние сме още на 6 -7 хранения през 3 часа горе-долу.  Tired

В момента сме на антибиотик и съотвеетно отказва да яде друго освен мляко и то с триста зора. Трябва ли постепенно да измествам млякото с твърда храна или мога да дам цяла порция /ако я изяде/?

# 688
Аз започнах с половин пюре на хранене за дни и след това по цяло бурканче, тя го приемаше добре. Започнах с твърда храна постепенно оше от 6-тия мес. в 7-мия вече давах и попарата.

# 689
slavip малко ме успокои, че и ние сме с толкова хранения! Уж порасна, а продължава да набляга на цокането. Дори и вечер ми се буди поне по 2 пъти и това ставане нощем направо  Shocked Как ще се откаже от нощното кърмене и да увеличи паузите през деня направо не знам. Попитах за интервала на хранене защото гледам на 3 часа винаги да предложа - понякога хапва понякога не. Но когато откаже и след час става лошо и ако сме някъде на вън още по зле ( на вън ми отказва да яде предпочита да любопитства)!

Общи условия

Активация на акаунт