"Мисия Лондон"

• 18 404
  • 158
  •   1
Отговори
# 45
  От тук може да се изтегли книгата :

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=50728&thanks=1

" Скандалната книга на Алек Попов “Мисия Лондон “

Големите издателства масово отказваха да издадат романа, връща лентата авторът Алек Попов. Скадналът се завърта около прототипите. Авторът споделя , че е описал тогавашната Първа дама Антонина Стоянова( ДЕВОРИНА СЕЛЯНОВА в книгата ), съпруга й – президента Петър Стоянов, шефа на разузнаването ген. Димо Гяуров и куп знайни и незнайни герои на прехода."

Критиците казват : " Романът „Мисия Лондон”  е най-смешната книга в новата българска литература. Толкова смешна, че накрая на човек му се доплаква...
"

# 46
Много се радвам, че намирам темичка за филма!
С мъжа ми малки инцидентно се вредихме да го гледаме още на втория ден и..ами не мога да кажа лоши думи за филма. Със сигурност има и кусури, със сигурност всеки от вас си представя какво е можело да се пипне тук или там още, за да стане по-добър, но това е най-хубавата българска комедия от много време насам ( за мен друг хубав филм е и "Светът е голям..." и малко не му достигна, за да бъде номиниран за Оскар). Има доста псувни ( което не ми харесва, но...) типично по български, но няма някакви мелодраматични моменти, няма плюене на властта ( има осмиване, но това е друго).
Определено е свежо явление в българското кино след всичките дълбокомислени филми от прехода. Аз бих го гледала отново.  Peace
И наистина, ако ходим да гледаме всякакви холивудски бози, би трябвало да гледаме и този филм на кино.
Не съм чела книгата, може би затова не съм така предубедена към филма, но със сигурност ще я прочета.

Между другото, аз също се страхувах да не лъсне кака ви Андреа по оскъдно облекло, но има една микроскопична роля и това много добре ме устройва.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 47
Има мнооого какво да се желае. Тръгнахме си почти разочаровани, не че бяхме тръгнали с кой знае какви очаквания. Имаше няколко свежи моменти (разбира се събрани в трейлъра, който ни привлече), останалото беше скучно или не особено смислено - яко псувни, пиене и пушене през целия филм.
Но, като цяло, е добро начало за новото българско комерсиално кино.

# 48
  • с/у ОколоМръсТното
аз гледах филма вчера не е нищо особено

мисля същото...
Въобще, сигурно е връх в пародийно-комичните филми...
Но нещо по-стойностно ми се ще да правят българите.

# 49
Филма на мен ми хареса! Много свеж!  Grinning Мъжът ми остана разо4арован, мислел, 4е ще е по-смешно! Thinking
Определено филма имаше едно европейско зву4ене, просто нашите мозъци са промити от американското кино. По-запознатите с Евпопейското кино смятам , ще ме подкрепят!

# 50
Моля,кажете често-хубав ли е филма?
Аз не съм го гледала,но това което върви като реклама не ме впечатли.
Даваха по БТВ зрители прехласнати по филма.
Но как става магията,с тези актьори-г-жа Шинова,Андрея,Калки....

Нищо няма да загубиш, ако не гледаш филма. Хуморът е на нивото на този в халтурите, с които са пълни телевизиите. Аз се подведох по медийния шум около филма и съжалявам. Стана ми мъчно само за Георги Стайков. Като си помисля  в какви филми съм го гледала и в какви е принуден да участва сега. Аз ще го помня с "Вчера", но децата, които бяха в салона и се смееха на плоските шеги и псувни, ще го помнят с тази простотия.

Определено филма е на ниво халтура с американски нюанси. Имаш чувството,че гледаш нещо средно между "Комиците" и представление на Народния театър. Слаба актьорска игра на Карла Рахал /тя кога ли е можела повече/, Андреа какво диреше там, едва ли знае /сигурно, за да има с какво да се хвали, освен с участието си в клипа на Шаги и Боб Синклер/, имаше свеж хумор благодарение на Любо Нейков и Юлиян Вергов. Всичко останало беше една карикатура на нашата родна действителност. На "руснаците" добре,че бяха сложили надпис отзад, иначе трудно бих ги различила по руския  Crazy Общо взето филмът беше забавен, дано постави началото на серия от развлекателни български продукции  Peace

# 51
Определено филма имаше едно европейско зву4ене, просто нашите мозъци са промити от американското кино. По-запознатите с Евпопейското кино смятам , ще ме подкрепят!
Аз също смятам, че беше по-близо до европейско, от колкото до американско кино.
Мен също ме дразниха псувните и пушенето, ама какво да се прави.
Това е първата роля, в която харесвам Любо Нейков, иначе не мога да го трая. Rolling Eyes
Филмът беше чудничък за забавление с приятели в събота вечер.  Sunglasses

# 52
  • ВАРНА
Сега се връщам от прожекция и честно да си кажа, не се разочаровах.Филма е приятен,без да е претрупан.Имаше свежи моменти и ритъма на сюжетната линията бе равномерен-не да се заливаш от смях,а след 5 минути да се почесваш и чудиш,колко остава до края.Много добро впечатление у мен остави Юлиян Вергов-чудесно присъствие на екран.И за мен псувните бяха в повечко,но уви-реалноста е такава.Приятно изненадана останах,че не започна с изнасилване на жена-по стара традиция в новото кино. Wink

# 53
Благодаря много за отговорите.
Но ще го пропусна/както и ,,Стъклен дом"/.Все имах надежда,че българското кино ще бъде магия.

# 54
 Joy
E, няма как да се случи тая магия.
Не и в следващите 100 години и не и както аз я разбирам магията.
Това за мен лично поне не означава, че няма да им хвърлям поглед да видя докъде са стигнали с опитите.

# 55
  • София
Страхотен филм. Вече го гледах два пъти. В него са постигнати невиждани за българското кино неща- добра актьорска игра /с някои дребни изключения/, добър ритъм, нормални диалози. За нивото на техническото изпълнение няма смисъл да се говори- там може да се говори за революция. На фона на жалките, претенциозни подобия на филми, които се предлагат обичайно от български автори Мисия Лондон е един нормален филм. Само продуктовото позициониране идва в повече, но без него филма нямаше да има такъв бюджет, та го преживях без да се дразня.

# 56
  • София
това е първият български филм от много години насам, който ми харесва. Peace

# 57
Много, много добър.
Не знам какво може да се очаква повече от филм в този жанр. Затова изпитвам леко недоумение при четенето на отзивите тук.
Много пушат? Да, но пушат онези, които и на живо пушат. Много псуват? Да, те тези хора така си говорят. Много истина има в
него. Изигран е сериозно и затова е много смешно. Макар и да е смях през сълзи на моменти. Което ще рече, че е докосващ и
нямащ нищо общо с американските комедии.
А продуктовото позициониране - всяко нещо си има цена. Включително и появата на този филм. Браво!

# 58
  • София
ох, и аз се дразня на това "много пушат, много псуват". ми това сме ние, българите, бе хора. защо да си затваряме очите?
ние сме всички тези муцуни от Биг Брадър, това е българина, и по света, и у нас.
радвам се, че така добре е уловен и представен духа ни в този филм.

страхотно се смях на фолклорните моменти на ансамбъла и пироефектите на Калки. ей това сме точно, в стремежа си да представим изкуството и историята си, стигаме до такива пародийни, гротескни изяви. и мислим, че впечатляваме, че предаваме изкуство. а всъщност често се излагаме.

много готин, контрафалц момент обаче беше как ни изпързаляха и англичаните. демек докато има балъци, ще има и тарикати, независимо от народността.

чудно, чудно хумористично попадение е този филм. най-сетне!

# 59
  • София
Току що гледах филма. Предубедена съм към българското кино и не вярвах, че ще ми хареса. Лежерен, забавен, свеж и с голяма доза самоирония, изцяло предаваща българската действителност. Този филм наистина е голяма крачка напред за българското кино, чийто филми обикновено са толкова абстрактни и "възвишени", че изобщо не им схващам идеята.

Общи условия

Активация на акаунт