Отговори
# 150
  • София
Аlbabenita - стискаме и на ръцете и на краката  Mr. Green Опитай да поспиш, много е важно да си отпочинала  newsm10
gest - и на теб стискаме палчета  Hug
Мили Ванили ако получа съобщение от някоя родила мама, а не мога да го обявя /например защото раждам в момента  Laughing/ ще го препратя на някоя от другите Вестителки/записала съм си тел. на Всички  Wink/. Но не мисля, че ще те изпреваря  Hug
Хайде де, цял ден без нови бебета  baby_neutral

# 151
 Мики, Правда, Бумеранг помагайте със съвет. Моето бебе суче много неефективно на моменти, на 5 дни е. Много се притеснявам да не остане гладен, понякога след като сме се мъчили да се кърмим и цедим час и нещо, прави мимики все едно иска още..... Има моменти в които суче много добре, а има такива в които не може да захапе и се изнервя - какво да правя в тези моменти???? Все си мисля, че е гладен. Давам му и вода. Изпива си я с голям кеф. Как да го науча да захапва добре? Искам да подчертая, че не е слабичко детето и да няма сили да суче, мързеливо ли е не знам.....суче и почива, заспива и т.н. Другия проблем е че не можем да го събудим да яде - днес го будихме около час и нещо и така си пропусна часа за хранене (който педиатърката ни посъветва да направим).......После се започна с мъките, уж суче, а се нерви, аз се цедя и му давам с шише каквото остане в гърдата. После прави мимики че е гладен....Да дохранвам ли с АМ в тези случаи?
Предварително се извинявам за разхвърляния и объркан пост, но ми е малко притеснето. Днес педиатърката каза, че няма за какво да се притеснявам, но като го гледам, че остава гладен и не знам какво да правя. Освен това въобще не се храни под час, нито на поискване, нещо много объркано е.......Няма 8-9 кърмения за 24 часа....
Предварително благодаря.

# 152
албабенита, ужасно много късмет ти пожелавам; Господ да е с теб и всичко да приключи бързо и възможно по-безболезнено   bouquet  А ти в коя болница ще бъдеш?

# 153
Момичета не мога да седна да ви чета за сега. Много ми липсавате, но всичко ми се върти само около Калоянчо.... Нямам време дори за себе си. Имам притеснения с храненето му и така. Иначе е страшен сладур. Качвам снимки.
Търпение на чакащите мами, ще дойдат и вашите съкровища!
Целувки на всички бебоци!

# 154
И на мен днеска нищо не ми се случи Sad.Продължавам да чакам.
И аз в отбора на изнервените и чакащи мами.
Мили Ванили как го измисли това - че на нас ще ни е до кърмене пък другите ще стигнат до азбуката hahaha.Голям си образ Joy
Споко ти поне утре ти е термина.Какво да кажем ние дето вече преносваме с 4-5 дена ooooh!.Все се моля да тръгне само животинчето.Ей инатливи рогати бе.
Впрочем от 21 идват Телците Joy - то все тая.Все рогато Heart Eyes
За болничния - и на мен ми казаха издава се след като родя за дните за които съм преносила.Няма как иначе.Те откъде да знаят хората с колко дена да го напишат.Взели са ми данните и чакаме.
Акушерката на доки е в готовност Peace за това.Само бебето да се пръкне.

# 155
  • гр.София
Зравейте ,момичета.Аз днес ходих до педиатрията за резултата от скрининга за вроден хипотириодизъм.Слава богу TSH е в нормата. newsm44После ходих да взема акта за раждане,оказа се че е готов една седмица по рано.Извадих всички документи за детските и за еднократната помощ.

Нашето бебе за първи път не спа цяла нощ,мята се плаче какво ли не правихме с таткото никакъв ефект.Усъмнахме.Нищо ние имаме тренинг отпреди ходене по дискотеки и разни други веселби.

ЩЯХ ДА ЗАБРАВЯ .ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАЙЧЕТА.

На момичетата ,които още чакат ТЪРПЕНИЕ.Приемето го като почивка преди раждането.

Лека вечер.

# 156

Мики, Правда, Бумеранг, помощ!
Вчера сутринта започва да ми идва кърмата, гледах да слагам детето на гърда при най-малък признак, че е гладна. Въпреки това до вечерта гърдите ми вече бяха доста напрегнати, въпреки, че тя сучеше. Правих им топъл компромис, опитах се да ги масажирам леко, изцеждането с ръка не доведе до кой знае какво, стоях под струята на душа доста време, но пак не успях да изцедя нещо. С помпата е изключително неприятно. Зърната ми са плоски и кърмя със силиконови, мисля че слагам добре детето, но въпреки това има болка, която предполагам, че е породена от това, че засмуквайки бебето „извежда” голяма част от зърното, което не е ясно изразено, а там тъканта е много нежна. Възможно ли е това а е причината?
Старая се да сменям гърдите, но едната е по-напрегната от снощи. Поради тази причина слагам детето първо на нея, то обикновено суче и след това заспива, т.е. не стигаме до втората, но ако не е сукало достатъчно дълго на следващото хранене му давам пак по-напрегнатата. Днес забелязвам, че долната част на гърдата е зачервена, което доста ме притесни. Какво да предприема от тук насетне: топли или студени компреси, да пробвам ли изцеждане или да сложа зелеви листа? Как точно се слагат листата?
Иначе въпреки напрежението кърмата веднага потича щом бебчо се обади и докато кърмя от едната, другата също отделя не малко количество.
Не се сещам какво още може да ви помогне, за да се ориентирате какво е най-добре да направя. Благодаря ви предварително!

Правилно си се ориентирала за предлагането!  Би могла да изцедиш малко от гърдата, която детето не е сукало, за да я облекчиш.
За да избегнеш запушвания, е добре да  пиеш лецитин профилактично. Лецитинът е хранителна добавка, често срещана в готовите храни, която не е опасна за теб или бебето. Служи като емулгатор - пречи на мастните частици да се слепват, включително на мастните частици в кърмата. Капсула от 1,000 или 1,200 мг на ден може да е добра профилактика в такива периоди, когато бебето не изсуква млякото и има опасност от застой в гърдата; ако в гърдата се появи бучка или признак на запушен канал, дозата лецитин може да е 3-4 до 5-6 капсули на ден, като после плавно се намалява след преминаване на проблема.
Ако гърдите са напрегнати, е добре да изцедиш определено количество. Други майки споделиха, че им се получава по-добре под душа: с приятно топъл душ и масаж от основата на гърдата към ареолата ( все едно изтласкваш млякото към зърното) и изцеждане на ръка: обикновено се прави за около 1-2 мин, съвсем кратко време. Масажите се правят с противоположната ръка – дясна ръка на лява гърда, започва се от областта под мишницата и се прави по посока на часовниковата стрелка, като пръстите се местят през няколко сантиметра и се обикаля цялата гърда, като се завършва пак на същото място.
Това като опция, щом не се чувстваш комфортно с помпата.

# 157
Първо, да пожелая спокойствие и успех на мамите, които всеки момент очакват голямото събитие или вече преносват. Както и Дени е казала, използвайте времето да си починете, че после бебо ще ви обсеби времето! Simple Smile
Да не забравя, да благодаря, за хубавите думи за мен бебо и каката! Hug

Съжалявам за момичетата, които имат проблеми с кърменето. Наистина в началото е най-трудно, после и кърмата се регулира и зърната се оформят и бебета заякват и почват да сучат по-добре, но в началото обикновено все има някакъв проблем. Аз също бях забравила, че зърната ми не са съвсем оформени и както и при каката така и сега при бебо, понякога е трудно да захапе, когато е сънен, но иначе засега други проблеми нямам, ама все пак до първото конролно мерене си имам едно наум, да няма някоя изненада!

Да ви споделя, на мен пък какъв ми е проблемът, измъчиха ме тези лохии, не стига, че не е ясно кога ще свършат(предният път продължиха цял месец), а и направо ми изтече кръвчицата, доста са обилни. Не знам от това ли е, но се чуствам почти постоянно отпаднала и ми се спи. Tired
Лека вечер и от мен!

# 158
   Благодаря ви, за пожеланията, момичета!
мили ванили, ще раждам в ТК с избор на лекар. Познаваме се от 15г. Имам му доверие, но страха си е страх. ще си мисля за вас и всички, които вече родиха. Нещо трябва да ме крепи. Целувки!

# 159
Аlbabenita разбира се, че ще ти стискаме палци  Peace и да знаеш че сме с тебе, ти само трябва да си спокойна колкото можеш, а и нали доктора ти е познат и му имаш доверие, не се тревожи в добри ръце ще си  Hug, успех мила и ти пожелавам много бързо да мине всичко и да си гушкаш бебчето

лека вечер на всички  bouquet

# 160
Мики, Правда и Бумеранг имеме подобни проблеми като на Валето. Да започна с това,че ако не я събудя спи по 6 часа/ може и по-вече но аз се изнервям и я будя/, а като я будя на 3- 4 часа после не иска да спи... много плаче. Трудно ми е да я оригна и повръща. Педиатърката ми показа как да я кърмя и сега май е по- добре. Но ми е трудно да оправим режима. Кърмя я по 20- 30 мин и не съм сигурна ,че всичките минути се кърмим ефективно, а ме ползва и като залъгалка,а постоянно я бутам за да я будя. Най- ме мъчи ,че след всичко това като я накърмя и вместо да се унесе се почва един рев по 1 час време и докато другото и хранене я остане час я не. Извинявам се за объркания пост, но се чувствам безпомощна.
 Момичета помагайте и вие, от днес имаме жълто зеленикав секрет на едното оче. Почистваме го със памуче потопено в преварена вода. Оченцето е подуто и червено. Какво да правя друго. Незнам дали плаче заради очето или и коликите са ни почнали/ ритка с крачета много и почервенява, цял ден и къркори коремчето/

# 161
albabenita, възможно най-бързо и безболезнено раждане ти желая! Чакаме с нетърпение новини от теб! Hug
vili_nik, според мен са колики. Дано ти помогнат по-разбиращите от мен за кърменето. Peace
Нашият "златен" памперс остана един за 24 часа, но пък беше пълен до кръста. Дано утре да са по-добре нещата! Confused
Ние вчера си направихме първата разходка, но като гледам до втората ще мине доста време - ужасно време! Confused
Спокойна нощ! Hug

# 162
  • последна надежда
milli_vanilli Аз раждах без тези изследвания. Никой не ми е направил забележка. Имах направление да си ги направя. Но докато се организирам да ида до лабораторията и взех че постъпих в болница за задържане, тъкмо ме изписаха и след 4 дни пак ме приеха за раждане. Даже и обменна карта и направление за хоспитализация нямах  hahaha. Тях ми ги попълниха при предишният престой в МД. Никой не ми е правил проблем.

Аз гладя докато гледам телевизия. Смъквам си дъската за гладене на най-ниска позиция, сядам на дивана и гледам новините  Wink. Баткото го гладих до 1г., но сега едва ли ще е толкова дълго.
Изварявам само помпата и контейнерчетата за кърма. В тях си трупам запаси от кърма във фризера. Не че много съм събрала... но ми е жал да изхвърлям изцедена кърма дори и само 20мл да е.
Биба не предлагам. Водичка давам преварена с лъжичка и то само след хранене да изплакне устата.
Купих си био веро Бочко и с него мия помпата и другите нещица на бебо. Струваше 2.20 за 500мл.

Баткото ходи на училище и тренировки, а вечер си играе навън с приятелите. Общува с мнооого деца, но не мисля да го ограничавам.

# 163
Ей,класирах се наи-сетне да седна.
Първо искам да благодаря на всички мами родили преди мен,за куража,който ми вдъхнаха преди да родя.Оптимизма ви ми помогна много и знам ,че вие сте причина за лекото ми раждане,а именно:
В петък вечерта започнаха контракциите по-силни от нормалното,но много рядко.Към 2 през ноща спряха и заспахме с мъжа ми.До към 8.30 отново се появиха.После разходка,кафенце,гости абе нормален ден с временни,леки болежки.Да,ама не.Вечерта си хапнахме и към 11 се изнесохме в спалнята(за малко де).Към 1-1.30 пак болки малко по-чести.Станах,направих кафе,събудих мъжа(горкия)и зачакахме като квачки.Пак нищо.Чакам силна болка,а я няма.Пак си легнахме(голям цирк,легни-стани).ОБАЧЕ-към 4 вече не се лежеше и се изкъпах(за пореден път),и тръгнахме в 5.00
Обадих се на доктора и му обесних положението.Да ме види дежурния в Шейново и ако раждам той ще дойде.Така каза,така стана.Към 5.30 ме прегледаха и му звъннахме да идва-5,6 см разкритие.......

# 164
Добро утро,или по точно добър ден,
тази сутрин ми се губят  много хора,milli_vanilli ,Хъни - Бъни ,Galia 5
  днес е мрачно не е за разходка ,но за кратка разходка става Wink
моето момче днес е по послушно за разлика от баткото който сутринта ме побърка като бебе не е падал по стълбите,но тази сутрин 10 те стъпала ги взе на кълбо,слава бога нищо му няма,но аз се уплаших доста.

Общи условия

Активация на акаунт