Отговори
# 135
milli_vanilli не се притеснявай душицо!
Щом аз родих......и твоят ред ще дойде. newsm51 newsm51 newsm51

Поздрави и целувки на всички тръпнещи в очакване мами!!! newsm51 newsm51 newsm51

# 136
Привет и от мен !

Честито на всички нови мамчета, ние още чакаме и като мили ванили сме се изнервили и нямяме търпение. Ще ви пиша навините!!!

# 137
milli_vanilli не се притеснявай и аз бях като тебе, сега обаче като минаха 7 дена и не съм родила е още по-гадно. Пожелавам ти днес или утре да е твоя ред   bouquet
Утре вече влизам в болница за наблюдение и вече за предизвикване, а най-странното че се бебето е добре и аз съм се чуствам перфектно нямам абсолютно никакви контракции,ни болки , нищо. Незнам вече какво да се направи , направо ми се реве. Стискайте палци всичко да е  наред.

# 138
gest, разбира се, че ще стискам много палци даже!!!
В коя болница те приемат?

Мечопух, аз мислех на теб да звънна като вестителка, ама като те слушам - може и да ме изпревариш..или аз да позакъснея.. Та ще взема да си запиша тел и на другите, че след толко оплакваници, поне да разберат съфорумките, че и мойта сага е приключила  Mr. Green  (то една приключва, друга почва...)

Да речем утрешния ден минава и нищо не се случва - трябва ли после нов болничен да се вади? На документите за приемане нямам дата, така че там няма да има проблем, ама с болничния се чудя  Thinking

Вчера някой беше дал новия сайт на Майчин дом и там пише какво да се носи при постъпване; та едно от нещата беше задължителни изследвания WASS нещо си и още едно друго....    Та аз си нямаааааааааам.....  Не че ще ме върнат като дойде момента, ама май доста ще ме насметат  (особено след като разбирам, че цари една любезност там и мир и любов...  Whistling

# 139
като родиш ако си преносила ще ти издадът болничен за толкова дни колкото се налага,не го мисли от сега Hug

# 140
...
Вчера някой беше дал новия сайт на Майчин дом и там пише какво да се носи при постъпване; та едно от нещата беше задължителни изследвания WASS нещо си и още едно друго....    Та аз си нямаааааааааам.....  Не че ще ме върнат като дойде момента, ама май доста ще ме насметат  (особено след като разбирам, че цари една любезност там и мир и любов...  Whistling
Предполагам говориш за Васермана и Австралийския антиген... би трябвало да са ти ги пуснали още с първото изследване!

# 141
  • Sofia
мили-внили - със сигурност са ти ги правили, задължителен е и го поема ЗК, трябва да ти е вписан васермана в документите, ако не можеш да си го вземеш от ЖК
bibi, как ги пускаш твоите каки да я носят, аз не смея.. само й давам да го гушка в седнало положение...
Да питам родилите мами - гладите ли всички дрехи на бебетата и докога смятате да го правите?
И ходят ли каките/батковците на градина? Аз от днес я пратих нашата кака...

# 142
моя син само в деня на изписването не ходи на градина,даже след малко трябва да ходя да го прибера,колкото до гладенето гладя,ами на мен ми е приятно дрехите да да изгладени,не толкова заради стерилизирането,но аз имам въпрос за изваряването на нещата,моето момче не е по водата всеки ден преварявам 100мл.и после повече от половината изхвърлям,но бибероната(която като водата е отрова и се плюе) и шишето за вода през ден ги изварявам,то те не се ползват та мислите ли че не е правилно,защото на баткото всеки ден изварявах.

# 143
Здравейте и от мен!  wavey
Чета ви редовно, но не винаги ми се пише, макар мислено да съм с вас и да ви отговарям на ум.   Blush Сега ше се включа и реано по дискусиите. Simple Smile
alex_shu, съжалявам, мила, за стреса и проблемите с кърменето.  Hug Нагушкай дечицата!  Hug
За излизането навън, още се ослушваме, чакаме по-слънчево време. Надявам се в края на седмицата да се наканим и да сглобим количката.  1stroller
За коликите - при каката нищо не сме давали, защото не исках да я тъпча с химии, а и бяха поносими. Сега като прочетох и за екстрата със запека, съвем не ми се ще. Педито предписа Саб симплекс 7 капки преди всяко хранене!!! Като сметнах - за 3 месеса трябва да дам към 5000 капки - не, мерси. Може би, ако се наложи, ще преосмисля, надявам се Ники да няма много силни колики.  Praynig
За кърменето - миналия път нямах никави проблеми, а сега...  ooooh! Бебчо не захапва хубаво, а си стиска устата и така ми разрани зърната, че ужасно ме боли.  Shocked  И то не в началото на кърменето, а чак сега, когато вече не очаквах, че ще е проблем и си мислех, че покупката на Лансиноха е била безмислена.  Confused Сега гледах разни пози в блога на Бу и се мъча да му натъпча повече от ареолата в устата, отколкото на него му се иска Simple Smile и се надявам нещата да се оправят. Така че - въпреки че суче и пишка, ака добре, неправилното захапване се отрази макар и доста по-късно с болките за мен. Sad Микки, Правда и Бумеранг, приемам съвети как да подобря захапката. Понякога захапва като трябва, но после почва да се върти и изплюва всичко освен зърното. Възможно ли е да са ми много големи зърната и затова да прави така? Ще има ли и други негативни ефекти това, освен болката за мен, като неефективно изсукване на гърдите?
За храненето по време на кърмене; Кърмене и гастрономически саможертви. Крайности и големи лишения не са неоходими.  Peace
Galia_5, за връзката на коликите с млякото е писано и в Бибилиотеката на Кърмаческия подфорум /там пише всичко Simple Smile/: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29220.0
Звездичка, много сте хубави и трите!  
Спането по корем и на мен ми е любимо и само така спя, да наваксам пропуснатите месеци. Simple Smile
За възпалените и подути очички на някои бебенца - много е неприятно и са много жални миличките, на мен сърцето ми се беше свило, но ако не е нещо сериозно, за около 5 дена минава. Трябва редовно почистване с преварена вода и памук и ако са изписали някакви капки - при нас бяха Офталмо-септонекс.
Taigi, и гладя /до 6 месеца на бебето смятам го правя/, и каката ходи на градина. Simple Smile
Стига съм досаждала повече! Лек и усмихнат ден на всички! Успех на тези, на които предстои най-вълнуващия момент - срещата с бебетата!   bouquet

# 144
     Здравейте, момичета! Благодаря ви за подкрепата! Доки каза, че всичко е спокойно, бебка е добре, но вече достатъчно сме чакали. Утре в 13ч. ще ме приемат и ще я "побутнеме" както се изрази той. Мислех си, че съм подготвена, но яко се спекох. Не знам да ли е по- добре да знаеш. Сега само за това мисля и не знам да ли ще мога да спя. Но както е влязла, ще трябва и да излезе.  Знам, че като я видя ще забравя веднага, но първото ми раждане протече така и нямам хубави спомени. Стискайте ми палци!

# 145
За гладенето... мисля до 6-тия месец да гладя всичко, както правих и с каката Simple Smile Сега и гладя само дрешките за навън или ако нещо е много смачкано... хич не обичам да гладя Sad
За градината... живот и здраве да ни приемат и от септември мисля да я пускам  Mr. Green Пак си правя планове без кръчмаря Sad

За кърменето.. много мързеливи тез нашите бебета  baby_neutral Не искат да сучат, само се успиват Sad

Иначе май кааt описа, че едната и гърда е винаги по-пълна... от това което описваш ми се струва, че просто нея по-често я стимулираш и затова тя се пълни повече...
Гърдите колкото по-рядко се предлагат, толкова по-малко кърма има... затова е и грешно да се изчаква гърдата да се "напълни". Грешно е и това, че казват, че поне 6 часа трябва да почива всяка гърда, т.е. детето да не се храни по-често от 3 часа Sad Колкото по-често детето суче или се изцеждате, толкова повече кърма ще има, макар че гърдите изглеждат меки Simple Smile Май на Вяра исках да вдхна кураж, май тя беше писала, че само сутрин може да изцеди повече кърма, после не се събирала...  Та аз лично, вярно непрофесионално е мнението ми, бих те посъветвала да се цедиш по-често, а и да предлагаш на малката, че детето си е най-добрата помпа и стимулира най-добре (ако суче Sad ) Simple Smile

# 146
1ironing Аз спрях да гладя преди 2-3 дена, че ръце не ми останаха Simple Smile

J_M_M почистването на употребявано шише (на всеки 12 часа ми казаха на мен) се налага, защото бактериите от устата на дечко се развиват успешно в тази среда. Към 20ти ден педиатърът ми каза, да мия само с вода и сапун.   bouquet

# 147
Здравейте мили априлки!
Липсвате ми, но въобще не смогвам да прочета всичко, камо ли да пиша. Ще ми се да мога да се организирам по-добре и да ми остава време и за темата, но уви... Бояна е активна нощем, каката денем и лудницата е пълна.

tini-mini, дано по-бързо оправите проблема със захапката. Аз все си мисля, че по-големите зърна, каквито са и моите, могат за бъдат само в полза за по-доброто засукване, защото му е по-лесно на бебчето, ама може би бъркам. Докато бях в МД забелязах, че майчетата с малки зърна много се мъчат, докато накарат бебчетата си да засучат, докато аз нямах такива проблеми.

Аз от самото начало имам много повече кърма в едната гърда. От нея Бояна закусва много настървено и ужасно много ме болеше, за това винаги първо предлагах тази с по-малко мляко, но това не помогна кой знае колко за лактацията. Детето суче-суче, по някое време се нервира и не иска повече от тази дето не пуска много и я местя на другата.

# 148
Мечо Пух, благодаря!
Еличка мама, проблемът със сигурност не е в това, че предлагам по-често тази гърда, даже се притеснявах, че я пренебрегвам и затова сега предлагам първо нея. Зърното й е съвсем плоско и в първите два дни, когато постоянно ме питаха искам ли АМ и ми повтаряха, че не е хубаво бебето да спадне драстично на тегло,се притеснявах, че от там съвсем нищо няма да може да изсуче, та за по-сигурно и предлагах първо другата. Може би е грешка...С другата пък проблемът е, че има фиброаденом, точно под част от ареолата. Чела съм, че това може да е причина за по-малко кърма, но поне в периода на коластрата, аз от там можех да изцедя малко, а от другата не. Мики, Правда, Бумеранг, пропуснах да отблежа това /с фиброаденома/, не знам дали има значение. За сега правя само хладни топли компреси и гледам да изцеждам поне по-малко след хранене. Няма подобрение, но поне не са се влошили нещата.

Стискам палци на мамите в очакване. Аз само 2 дни преносих и не можах да запазя спокойствие, представям си повече Sad /в този ред на мисли така се зарадвах на болезнените контракции, само се надявах да станат по-сериозни и да не се окаже фалшива тревога/. Желая ви преди всичко късмет и скорошно раждане.

# 149
Стискам палци и аз на мамите в очакване. Аз не преносих, но очаквах бебо от началото на 9ти месец ( нали бях с постоянни контракции) и като се роди едва 5 дни преди термин ми се струваше като преносване!   Hug Дано скоро се похвалите момичета!
И аз като Тини-мини още не съм извеждала Дани навън. Я времето не е подходящо, я болести ни тормозят. Дано скоро се организираме  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт