Отговори
# 120
  • София
Добрютро дами и мами, Mr. Green
Първо да честитя на новоизлюпените мами от последните 2-3 дни. Много щастие, късмет и здраве на вас, бебоците и на целите ви семейства.   bouquet  bouquet  bouquet
Гери, да ти е жива и здрава сладурката пораснала, само радост да ви носи !   bouquet
Аз да ви кажа кооолко съм проЗДа исках да премеря Леа, щото на 22-ри сме на контролен преглед и васкина и да не ни набиват канчето, че сме дебели или слаби та реших дас е подготвя  Mr. Green.  Имаме електронен кантар (за големи) и 3-4 дни се чудя как точно да я сложа там, щото тя е по-дълга от него, а той е и стъклен. Снощи вадя спирт, дезинфекцирам, а мъжът ми ме гледа тъпо - К`во правиш бе  Shocked? Ще меря бебето Grinning ми много си тъпа бе жена, качи се първо без и после с нея  Embarassed Embarassed Embarassed. Та резултът е Леа - 4000-4100 кг, а мама с килата отпреди раждането, които обаче трябва да се реуцират още надолу и то доста.  Sunglasses
Моето бебе сигурно е единственото просрано от Инфакол или пък съм я простудила с разходките в дъжда, ама вчера се изака рядко. За запек зная, че има някакви капки Биогйа. Около 20 кинта им е цената и имат живи лактобацили и пробиотици.
Иначе при нас нищо ново - вече се буди за папо денем на около 4 часа (ако е в количката навън и по-рядко даже), нощем на около 3. Иска си още нощното хранене детето. От 3-4 дни се хили съвсем съзнателно - най-вече на мен и на каките, които я разнасят като пръскачка из лозе. Не мога да им се противопоставя и това е - голямо желание, голяма обич да видим докога. Confused
Преди 4 дни ми спряха лохиите (аман миналия път ми бяха само 2 седмици) та се облажихме с мъжа ми по един бърз .... Heart Eyes Crazy Flutter.
На чакащите - леко и по-вода, на мамите - спокойни бебоци !  Hug

# 121
добро утро и от мен на родилите, и като мен неродилите още мамчета   bouquet

браво, малката Кая стана на месец вече, много бързо минава това време, направо неусетно, Гери да расте много здравичка и умна твойта принцеса, а за красотата тя си я има в изобилие Hug много да я цункаш   :bouquet:

стискам палци на мамите, отправили се към болницата Peace

# 122
Здравейте,

Да не си помислите случааайно нещо - тука съм  Weary
Термина ми е утре, а по-лека не съм се чувствала отдавна - нито нещо ме боли, нито ме опъва, нито кръста, нито тапи, запушалки и подобни боклуци..  smile3516  То пък толко тъпа работа.. Вашите вече на детска ще тръгнат, тука няколко девойки не сме родили още..  smile3516
Всеки вече рапитва, гледа ме все едно съм излъгала кога ще раждам; мъжа ми и той понякога така се държи. Щото си отложи сума ти работа,за да ми седи до гъза вече от 2-3 седм, без нищо друго да прави, и накрая ще се роди точно 2-3 дена преди вече 100 на 100 да трябва да замине. И все едно съм си стиснала краката и аз се запъвам...Абе за кво говориме изобщо..

По-добре да се запиша в майската тема, поне да съм актуална, а не мене да ми е до кърмене и акане, а вие да сте вече на азбуката....

Просто се ядосвам, че винаги трябва да ми е гадно, бе - тва е  smile3514

Албабенита, успех на доктора днес. Дано всичко е наред и нещо се случи...

# 123
milli_vanilli не се изнервяй миличка, всичко ще се случи в близките дни и ще си най-щастливата мама, и тогава ще се смееш на себе си, че така си се притеснявала Hug.
и аз като тебе се чуствам в последните дни, абе нищо ми няма така свикнах с корема и изобщо нямам изгледи за раждане, но когато дойде момента всичко минава за няколко часа, горе главата Peace

# 124
milli_vanilli успокой се мила,аз какво да кажа бебо вече е на две седмици,а ми се искаше още да поседи в мен,но той берза ли бърза а сега се мъчи милото от два дни.
Не се тревожи и на твоята девойка ще и дойде деня,само бъди спокойна Hug твоето напрежение се отразява на беба.

# 125
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Честито на всички нови майчета, да са ви здрави бебчетата!

Аз още си чакам - на 17-ти ми беше термина, бебка беше ок, нямах контракции, след малко ще ходя на нов запис, пък да видим.

# 126
  • последна надежда
milli_vanilli Още много малко остана! Наслади се на последните мигове с коремче. На мен много ми липсва.
А разлика от седмица, две или месец не е толкова голяма. Нашите бебоци се родиха по-рано, но може пък твоята бебка да ги изпревали, я с първо зъбче или с първа думичка.

Моят син прилича мнооого на баща си. Хич не ми е приятно, но какво да се прави. Ники пък е взел от всички по малко.  

bibi Много се смях на разказа ти с кантара. Много ми напомня на мойто мерене. Аз нямам кантар и преди десетина дни помолих едни приятели, които продават зеленчуци да измеря Марк на тяхният кантар. Донесоха го в къщи. Кантара е електронен, но за магазин. Малък е и бебе не се събира на него. Та аз сложих един поднос и върху подноса одеалце и върху него голичкият Марк. Измерихме го, но опика подноса, одеалото и кантара  Joy. Та в нашият случай кантара се почиства със спирт и след меренето.

GerganaK   Честита Месечинка!

albabenita Аммм... Страхотна закуска.

# 127
Myriam стискам ти палци всичко да е наред!

Сега съжалявам, че ви изливам гнева си, все едно вие сте ми виновни с нещо, ама поне сте/доскоро сте били в моето положение. Най се дразня, че всеки е някакъв отегчен вече.. И точно се държат, че все едно аз съм виновна. И най-вече таткото ме засяга, защото просто все едно съм го завързала до мене нарочно и той нищо не може да свърши и само отлага кво ли не. И ме гледа на криво един такъв и се нерви, моля ви се  #Cussing out
И въпроса 'Как си' вече не е израз на интерес или съчуствие, ами прагматизъм всеки да си направи плановете, да не му попреча по някакъв начин  #2gunfire  #2gunfire Думи нямам.
Яд ме е повече на тия подмятаници и на подобно поведение; свикнах с мисълта иначе,че ще се забави бебето.
В момента мого съм яхнала метлата

iveeeta, мойта племенничка постоянно се менеше/продължава да се мени (сега е на 3). Един път ми прилича адски на майка си, друг път на баща си. Няма да се ядосваш - Ще видиш как ще се измени и ще позаприлича повече на теб  Heart Eyes   Flutter

iovinka  Hug

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 12:18 от milli_vanilli

# 128
Благодаря на всички за пожеланията! Честито на всички мами, които прегърнаха рожбите си през последните дни!

Мики, Правда, Бумеранг, помощ!
Вчера сутринта започва да ми идва кърмата, гледах да слагам детето на гърда при най-малък признак, че е гладна. Въпреки това до вечерта гърдите ми вече бяха доста напрегнати, въпреки, че тя сучеше. Правих им топъл компромис, опитах се да ги масажирам леко, изцеждането с ръка не доведе до кой знае какво, стоях под струята на душа доста време, но пак не успях да изцедя нещо. С помпата е изключително неприятно. Зърната ми са плоски и кърмя със силиконови, мисля че слагам добре детето, но въпреки това има болка, която предполагам, че е породена от това, че засмуквайки бебето „извежда” голяма част от зърното, което не е ясно изразено, а там тъканта е много нежна. Възможно ли е това а е причината?
Старая се да сменям гърдите, но едната е по-напрегната от снощи. Поради тази причина слагам детето първо на нея, то обикновено суче и след това заспива, т.е. не стигаме до втората, но ако не е сукало достатъчно дълго на следващото хранене му давам пак по-напрегнатата. Днес забелязвам, че долната част на гърдата е зачервена, което доста ме притесни. Какво да предприема от тук насетне: топли или студени компреси, да пробвам ли изцеждане или да сложа зелеви листа? Как точно се слагат листата?
Иначе въпреки напрежението кърмата веднага потича щом бебчо се обади и докато кърмя от едната, другата също отделя не малко количество.
Не се сещам какво още може да ви помогне, за да се ориентирате какво е най-добре да направя. Благодаря ви предварително!

# 129
  • Sofia
Няма ме на линия 2 дни и толкова много бебчета са зарадвали майките си! Честито момичета!!! Да са ви живи и здрави съкровищата!

milli_vanilli не обръщай внимание на хорските приказки и мъжките фасони. Важното е бебче да е добре и да се роди жива и здрава. А както са ти казали и другите момичета ден, два или три в повече или по-малко не са от значение. Съчувствам ти, защото и дъщеря ми преносих 4 дни, но се преживява. Бъди силна духом и събира сили за най-важното събитие е в живота ти. Срещата с малкото човече.
И моят синковец нещо се е заинатил и въобще не иска да излиза. В събота имах ръждива капка и си викам е почна се. Да да, ама НЕ!
Като казах на мъжа ми, за да го подготвя все пак откачи. Цяла нощ не спал и на всяко мое обръщане ме питаше как съм. Човек ще каже, че му е първото дете!  Mr. Green Оправдава се, че тогава не знаел какво е, а сега бил наясно и се страхувал. Мъжка му работа. Важното е, че количката ни пристигна и я купихме и вече сме оборудвани. Чака се само ЧОВЕКЪТ!  Wink

# 130
Здравейте мами  Hug Hug Hug

Не съм чела от две седмици и едвали ще мога да наваксам,но вече сме си вкъщи и ще чета редовно Peace
Честито на всички нови мами  Hug
По късно ще ви напиша за моето раждане и за ужасният престой в болницата  ooooh!

# 131
  • София
Големи сме кукувици обаче  Joy Един иска да ражда, друг да почака  Wink
Аз сега съм сама и не се очертава някой в къщи поне да 18ч. и да Ви кажа хич не ми се иска да тръгва раждането  Whistling Поне дребната я пратих на училище, че  иначе и нея я мисля. Преди малко като ме стегна шкембето и не мога да мръдна, брей голям страх ме хвана  Embarassed Май ми се иска да родя през нощта  Laughing, че поне милото ще е наоколо със сигурност  Heart Eyes Той като е казал, че ще родя на 23-ти и хич не се притеснява. А доктора каза, че са намалели водите, та до термин явно няма да може да се устиска.
Утре съм на тонове в ТК и като съм там ако ще да става каквото ще  hahaha поне ще съм на място  newsm53
Ивета моята мишка до 2 г. беше копие на баща си на тази възраст, ама едно към едно. А сега всички казват, че ми е одрала кожата.
Честита месечинка на Кая, добра подборка за четене  newsm08
albabenita  нямаш си идея колко е спокойно при планирано раждане, ще видиш/ако се наложи/ Знаеш къде, кога и какво ще стане. Не се притеснявай  Hug
Kaat - малко непрофесионална предварителна информация - преди кърмене топъл компрес, след кърмене охлаждащ компрес/аз си взех тези на НУК, които се топят в топла или студена вода и се слагат на гърдите/. Важно е компреса да не е върху зърното. Същото важи и за зелевия лист.Ако слагаш, първо трябвало да се поначука и се слага на гърдата/не върху зърното/. Със зелето ми казаха да се внимава, да не се прекалява.  Peace

# 132
ЧЕСТИТ ПЪРВИ МЕСЕЦ на КАЯ! Да е все такава късметлийка! Peace
milli_vanilli, спокойно, мило момиче! Всички минахме през това и все пак рано или късно родихме. А и твоят термин нали се променя напред и назад? Може и да ти е по-късен...Колкото и да си се настроила за скорошно раждане, подготви се за още малко чакане! А любимият ти просто е доста нетърпелив вече, накрая всички са така - не му се нерви! Hug
И нашата мома от вчера вечерта още не е пълнила памперс със златца! Ще чакам...И аз имам "Биогая" и май наистина от него й се разстройва коремчето доста, но днес не съм давала. Днес ходих да ми прегледат гърдите, че усещах някакво топченце и се оказа, че имам доста кистички, които сега, покрай млякото, се усещат повече! "Цедене и по-малко кофеин", каза чичко доктор! А как се живее без шоколад...?! Confused
Момичета в очакване - не се притеснявайте, че ние вече сме на вълна бебета, а вие още - не! Ще повтаряме и потретваме хиляди пъти едни и същи неща и скоро няма да има разминавания!  Hug за всички вас!

# 133
  • последна надежда
Мики, Правда, БумерангВчера открих бучка на гърдата  Confused. Това е по-слабата гърда. Обикновенно Марк я изпразва цялата. Почти нищо не мога да изцедя от нея след него. Не съм я чувствала напрегната. Пробвах да я предлагам по-често. Правих масажи и я затоплях. Цедях я. Накрая вместо да намалее бучката стана по-голяма  Confused. Вчера беше твърда и колкото грахче, а сега е колкото бобче. Намира се в основата на гърдата близо до подмишницата.

# 134
Честито на новите мами.

Аз сега се връщам от преглед,доктора пак каза че сме били големи,но плацентата била свежа.И аз викам че и месец може да изкара още а той се смее.В четвъртък съм при моята лекарка при която ще раждам и ще видим и там какво ще каже тя.Аз съм си спокойна и си чакам датата без да припирам.Нали баткото ми е на 29 и искам и тоя да докара дотогава.Но ще видим какво ще реши малкия мъж и кога ще излиза.

Мили не се връзвай толкова на който и да е.И с моя е така.Имам чувство че все нещо ми е сърдит,прибира се и само сумти нещо и така я караме от доста време но спрях да се ядосвам вече за такива неща.Аз да съм спокойна а той ако иска да се нерви.

Биби и аз така теглих баткото като беше бебе.Преди да го къпя се мятам на кантара и после с него и математиката си казва. Joy Сега ми донесоха един кантар дето е специално за теглене на бебе така че ще карам сигурно с него,дано няма отклонение че е от тия дето са със стрелка не електронен.

Лек ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт