Отговори
# 105
metchopooh
права си за разказите, аз съм за месец май и редовно изчитам разказите ви за ражданията ви.
Понеже ще ми е за втори път и все се притеснявам да не тръгна късно към болницата, нали ставало по-бързо. С вашите разкази се ориентирам, за което безкрайно ви благодаря.
Ще използвам включването си да честитя на вече родилите мами, а на тези които са 2 в 1, скоро да гушнат своето бебче, леко и бързо раждане  Grinning.

# 106
Здравейте момичета от мен и дъщеря ми Андреа, която се роди на 14 Април в 04:25 с манекенските мерки от 48 см. и 2950 кг.
Днес се прибираме и сме още ошашкани, но утре ще се включа да видя  как сте. Целувки на всички!

# 107
tuly  - понеже за първескиня ми се случиха нещата доста бързо да ти кажа май не осъзнавах докрай какво се случва, така че героизма може би се дължи на това. За изтощаването – изтощих се. Даже по едно време не харесаха тоновете на бебчо и ме сложиха на кислород между напъните, а самите напъни се разредиха, та ме сложиха на окситоцин като irina* за тяхното учестяване. И аз вече като се притесних за бебо и се мобилизирах, ама нъцки – с неговите размери. Та накрая се наложи аз да напъна, лекарката да ме натиска по корема и акушерката да ме клъцне. Но слава Богу всичко завърши добре!

Забравих да спомена, че по време на контракциите много ме болеше кръста (ама направо не го чувствах) и ми казаха че при някои родилки се случвало.

И другото важно което искам да кажа на всички очакващи мами – много е важно да останете спокойни и най вече да слушате и изпълнявате наставленията на екипа. Наистина е много важно и помага!!!

# 108
Оле майко почти всички родихте вече #Crazy и колко разкази за бебенцата.Съвсем други теми вече ви вълнуват.Аз чета, но още като не съм родила и надали запомням нещо.
Обещайте да повтаряте мами PraynigТо ние късно родилите ще сме като бели врани тука Laughing - вие вече за какво си говорите пък ние още в началото ooooh!
Аз още чакам. И на мен ми казаха, че около 7-8 дена се чака.Много изневрящо това.Всеки ден и при всеки признак си казвам почва се - ама досега нищо ooooh!.
Честито на всички нови майчета - не можах да запомня всички Embarassed и моля да ме извините.
Пожелавам ви само хубави моменти с малките бонбони Hug Hug Hug
Много ми стана мъчно за Кая на ГерганаК. Гери това в коя болница ти се случи Sick.Въобще ни ги оправдава ако са скрнили от теб #Cussing out
Важното е, че малката сладурка е добре сега.Да я нагушкаш Hug

# 109
  • София
Ах Катето, бяхме те заподозряли  Heart Eyes Днес се чудех дали да не ти звънна за проверка  Hug
Да ти е жива и здрава, сладка и щастлива, умна и красива кукличка Андреа!!!

Пращаме ти огромна целувка на теб и да нагризеш бузанките на Андреа   love001

# 110
    Здравейте, момичета!Честито на новите мамчета! Да са им живи и здрави бебоците и бързо възтановяване!
 Едва сега смогвам да седна на компа. Както разбирате все още чакам. Утре отново на тонове и от вторник може да раждаме каза доки. Аз цял ден обикалям с надеждата да тръгне нормално раждане. Много ме боли кръста, дано е някакъв предвестник. Тази нощ ще съм на щрек.

# 111

Микки, Правда и Бумеранг, имам въпрос към вас :
До колкото разбирам когато нямаме тежест в гърдите няма нужда да изцежда ме гърдите нали така?Аз предния път  цедях гърдата от която не е ял малкия  след всяко кърмене и сега се притеснявам дали достатъчно стимулирам гърдите.Слагам малката на поискване на 2-3-4 часа вечер също се кърмим.От вчера малката има колики повече будува и качили и иска да суче по начесто и аз взех да се притеснявам че може би не и достига кърмата.И още едно въпросче кога беше първата фаза на криза на растежа?
да, така е, освен ако не е наложително да се увеличи рязко количеството произвеждано мляко. Ако храниш от едната гърда, другата можеш да изцедиш в минимална доза, колкото да премахнеш дискомфорта. на следващото хранене се редува( дава се гърдата, от която не е било кърмено). Освен за ядене, бебетата сучат и за успокоение, особено ако ги боли. Ако бебето ти има признаци на колики, то напълно е възможно да иска да суче по-начесто. Така ще стимулира и лактацията  Grinning така че- с един куршум= два заека.
Скоковете на растежа са най- често около края на първия месец, към трети- четвърти и после в шести.

# 112
Микки, Правда и Бумеранг Много съм притеснена. Последните 24часа Марк няма нито един "мръсен" памперс. Количеството на напишканите е непроменено 5-8 памперса. Но мръсните преди бяха 3-5 бройки. А сега изведнъж нито един. Кърмим се на поискване. Като има минимум 12 кърмения в денонощие. Най-голямата му пауза е 3ч и тя е през деня. Сега му е пика на коликите. От няколко нощи почти не спи и е много активен. Реве, рита, ръкомаха, даже успя да се обърне по корем. Дрехите му умаляват, а на последното мерене беше наддал 600гр за 12дни. Притеснява ме да не би количеството кърма да е по малко от неговите нараснали нужди. Той суче активно 5-10мин и после заспива. Будя го оригва и предлагам и другата гърда но в повечето случаи я отказва. А ако суче от  нея, то е малко. Не се цедя всеки път, но ако го направя не събирам повече от 20мл от гърдата от която е ял.

Ивееета, моят Марк  Wink като беше бебе акаше на 5-7 дни! Това не се струваше притеснително на педиатъра ни, т.к. бебето е изцяло на кърма, а тя може да се усвоява до 100%. ...ака че идеята за помощ с термометъра след 3-я ден не е лоша, за да може да се създаде рефлекс на мускулчетата на дупето.

Таня е права- бебета, които са на изключително кърмене, често усвояват млякото на 100% и могат да изкарат с дни без да акат, просто защото нямат какво да изхвърлят. Това обаче се среща след 6 седмица. Възможно е при вас да се е случило по-рано.
Рефлекс на дупето с термометър обаче няма как да се получи. Механичното дразнене само може да направи дебелото и правото черво по-мързеливи.

коригирам си поста, защото прочетох, че не даваш нищо против колики- Много от продуктите, които се предписват за болките в коремчето, всъщност имат този негативен ефект да запичат. За  да провериш дали не е от капките, опитай да ги спреш за 2-3 дни. Едновременно с това, много майки споделят, че самите те прибягват до разхлабващи храни с идеята част от слабителните вещества да преминат в кърмата и да подействат на бебето. такъв ефект имат сливи, круши ( или компот. сок от тях); овесени ядки във всякакви комбинации. Това може да опиташ и ти. Термометърът нека е съвсем крайна мярка, защото прави червата лениви. колкото по- често прибягвате към механично изхождане, толкова по-мързеливи стават и се завъртате в порочен кръг. по-предпочитан е вариантът за нещо разхлабващо, приемано през устата.
Коликите може да са резултат от храненето на майката. Ето няколко неща, които често се споменават като предизвикващи коликите- премахвай ги от менюто си едно по едно за по 3 дни, за да видиш на липсата на кое бебето ще реагира положително:

Млечни продукти (особено прясното мляко);
Кофеин: кафе, чай, кола, някои газирани напитки;
Соеви продукти;
Фъстъци;
Ракообразни;
Шоколад;
Цитрусови плодове;
Пшеница;
Пилешко;
Телешко;
Яйца;
Ядки;
Царевица;
Витамини за бременни или кърмачки (желязото може да дразни храносмилателната система на бебето. Ако то е причината, попитайте лекаря си за алтернативи.)

А за да облекчиш коликите на бебето, можеш да опиташ масаж на коремчето: http://lalechebg.com/2009/09/colic-massage/
Щом бебето наддава добре, жизнено и активно, когато е будно, няма притеснение относно количеството кърма. Съвсем правилно постъпваш, като вдигаш бебето да се уригне и после предлагаш и втората гърда!
ако не се налага поради дискомфорт( или желание за презапасяване с кърма във фризера), няма нужда от цедене.

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 23:59 от Бумеранг

# 113
Имам странен въпрос към ЛЛЛ помощниците [/color] - моля ви за съвет за ограничаване на лактацията.  Аз съм млечна мама и нямам проблем с кърмата, а по-скоро с излишъка й. Бебка е още много малка и не успява да ме изпие. Кърмим се на поискване, вкл. нощем към 1:30, 4 и после 7:30, денем на около 2-3 часа. Имам чувството, че гърдите ми ще експлоадират, принудена съм да ги цедя, като уж се старая да е минимално, но пак по 30-40 мл на гърда излиза. Въпросът ми е - кога ще се регулира кърмата, как да спра да се цедя без да образувам бучки и запушвания?

ако ми позволиш да вметна нещо шеговито- предполагам доста майки ще си кажат" да ти имам проблема"  Laughing
Често се случва майки с подобна лактация да се повлияват добре от зелев лист в сутиена. Отстранява се жилавата част, понамачква се, изрязва се дупка за зърното и се пъха в чашката на сутиена.
За да не се получат запушвания и бучки, могат да се приемат по 1 доза 1000-1200 лецитин ( има го в аптеките) на ден.
Кога ще се нагодите с бебка една към друга- няма точна дата. обикновено чак към третия месец се случва майките да не изпитват дискомфорта на препълнените гърди.  Опитай да намаляваш количеството изцеждана кърма- ако днес си изцедила 40 мл, утре изцеди 30 мл и т.н.
Би могла временно да намалиш течностите, да видиш как ще се повлияеш. Но това е съвсем временна мярка...

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 13:14 от Бумеранг

# 114
Добро утро момичета, аз се отправям към болницата, но дали ще е само за надлюдение или още днес ще предизвикат раждането още и аз не знам, надявам се само всичко е нея да е наред и най сетне да си я видя, дано другите бебенца тръгнат сами че да не стига до такива неща чули albabenita  мила, дано тръгне самичко  Simple Smile и като се върна всички да сте родили и да си приказваме вече само за бебенца а не са раждания и болници.
 Чао от мен прегръдки и цулувки на всички  Hug

# 115
    Добро утро! Първо- закуска в леглото. Laughing
На обяд отивам за преглед и ще се разберем с доки кога ще раждаме. Явно ни е мързелива момата. Не исках да епредизвикано раждане, но явно така е било писано. Страх ме е повече отколкото ако беше тръгнала нормално. Опитвам се да се надъхвам, че всичко ще мине бързо и без проблеми.
Виждам, че има много интересни неща за кърменето. Това е добре, защото със сина ми се кърмехме само 1 месец. Незнам да ли защото нямах кърма или нямаше кой да помогне със съвети как да я задържа. Надявам се скоро да включа и аз в тази тема.
А сега, приятна закуска!

# 116
Малката ми КАЯ днес става на 1 месец   bigdance2 вече е голяма и чете списания  Laughing

# 117
  • Варна
Гери, да ти е жива и здрава малката чипоноса красавица, пу пу!

Мами, вече виждате ли на кого приличат бебенцата?

Аз снощи имах малко слуз по тоалетната хартия, но без кървави нишки, само като сополче. Но днес нищо.  Crossing Arms Бебчо много ме натиска надолу, тежи ми. А като се обръщам наляво или надясно си държа корема вече, защото малкото гюленце направо пада на леглото до мен и ме боли.  Mr. Green

# 118
Гале ,аз последните дни имах точно такава слуз,значи е време ,дръж се Laughing
Гери ,да ти е жива и здрава Кая,ще ме извиняват другите мами ,но това ми е най-лчбимото момиченце от темата,най на сърце ми е тя  Hug Hug Hug
Ние с Петьо снощи спахме добре ,дадох му капки и се успокои детето.Да видим сега как ще сме с акането Tired

# 119
     Аз имам такава слуз от началото на 9-ти месец, а още чакам. Явно всичко е много индивидуално. Така или иначе ще се роди, така че споко, Гале.

Общи условия

Активация на акаунт