Отговори
# 570
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА Iman! Да е жив и здрав!
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ДНЕШНИТЕ БЕБОЦИ!
Iveeeta, "Елоком"-а ми го предписа лекарката за Сашока, когато той беше целия в пъпки и затова си мисля, че ако се употребява в рамките на нормалното не е опасно. А сега като се замисля, освен че той стана целия в пъпки, два месеца след раждането и моето чело стана като на пубертет! Дано сега не ме сполети същата съдба!
Tanya, ще се местим в "Родени..", когато всички се сдобият с бебоци или поне всички, които пишат сравнително редовно и ни уведомят за ражданията си! Вероятно към Гергьовден ще сме там! Peace
tini-mini, и мен доста силно ме пробождат гърдите, когато ми слиза млякото, болезнено е. Вероятно наистина при второ раждане усещанията са по-обострени!
poliville, аз вече й чистя ушите, а за подстригването - Саши го подстригахме ден преди да стане на 6м., но той имаше ужасно много коса и тогава перчема вече му бъркаше в очите! На първия преглед се прави реимунизация за Хепатит Б и стандартните замервания. Скоро трябва и на ортопед да се ходи...А баткото ни е болен отново...издържа цели 10 дена здрав! Моля се да не зарази и бебчо! А утре става на 3, но тържеството в градината май ще се провали в целия му блясък, но вече сме поръчали торта, така че ще го заведем поне да духне свещичките с децата! Confused

# 571
За корема мисля, че е мн индивидуално. Аз още след седмица почти напълно се сбогувах с него, а сега вече изглеждам все едно малко съм преяла

# 572
Alex_shu по мой изчисления трябва да са ми превели парите за март месец от 5.03- 31.05 за остатука от 45 дена надявам се началото на май да преведат. ЕДна колежка е получила парите за 45 дена преди термин 10 дена след като са изтекли ннакуп цялата сума,а не по месеци. Надявах се след като 2 месеца не полу4их превод/понейе бях в болнични преди това/ поне и аз да ги взема накуп.
За чистенето на ушите, аз и ги чистих 3 пъти до сега.
За корема моя доста се прибра ,като пряла сим, малко и виси де Tired ама ще се оправим. Аз за цялата бременност качих 28кг ,само от раждането свалих 14кг. Сега ме е страх да се кача на кантрара. Нали казват че докато се курми се качва някой друг кг
Нас педиатърката ни вика др вторник за контролно мерене на кг- да види как се храним. Ще правим и показно кърмене.
На гинеколог ме викат на 40 ден след раждането
Честити месечинки на днешните бебешорковци. ДА са живи и здравички милите душички

# 573
Бумеранг огромно благодаря!!! Беба днес се изака, но не беше сухо и твърдо а кашесто жълто зелено... От вчера е много спокойна, правех масажчета на коремчето и упражнения с крачетата, давам само чайчето на хип с лайка, копър и анасон, но е изпила едва 30 -40 мл. Мисля че беба сама си прави режим. Събужда се или започва да премлясква на окол 2,5 - 3 часа.... Имаме около 8,9 кърмения на ден и към 5,6 мокри памперса. Нощем я кърмя в 12, тя се събужда в 3 и после чак в 6. Това дали е добре, но тя си налага този режим, аз се опитвах да я будя но.. Не знам дали така е добре за нея?
Аз онзи ден си вкарах автогол. Ядох храни, които не е трябвало и затова бебка беше неспокойна. Трябва много да внимаваме с храните- има ли някъде инфо за това какво може да се яде по време на кърмене - знам че не трябва зеле, царевица, т.е варива, прясно мляко и цитросови плодове. За киселото не съм много сигурна.

# 574
Щото не може, мацка  Hug Причината е медицинска, не от съображения за красота. ...
Извини ме, не знаех, леко раждане и без шевове/аз нямах, но казват, че си болят наистина Rolling Eyes Hug

За кърмата - нямам време да търся къде четох, в хладилник навътре, далеч от вратата до 24 часа, в камерата - 3 месеца  Peace Hug

Отивам да вкарам малко ред в къщата, че от вчера верчта с малчо сме като скачени съдове, дали коликите се засилиха незнам, но само гърдата го успокоява  Laughing сега е на терасата в количката, да видим докога  baby_neutral
Дали е възможно от лактогенния чай да има повече колики бебо, той има анасон и копър и уж онзи ден и вчера пих и заради това, да му помогне за коликите, а той вчера вечерта плака ужасно много, де=осега не е плачкал толкова  Confused 

# 575
megan@ не би трябвало да причинява колики  навремето(преди 30 г. когато съм била бебе  ) са варяли чай от анасон ,а и този който продават на Хип против колики и той е с анасон,но имам подозрения че същия(лактогонен чай) е причината за моя запек сега нямам време да ровя по книгите но така си мисля,ами аз откакто го пия големи мъки имам,ми то като бременна не съм била така.
за кърмата в книжката за кърмене пише в хладилна чанта до 24 часа ,в  хладилник навътре, далеч от вратата до  8 дни , в камерата - 6 месеца

# 576
  • София
Мами, честити бебоци на всички! Прекрасни са всичките ни бебенца!
Леко раждане на очакващите този прекрасен миг на среща с най-желаното създание!

Момичета, кой питаше за имунизациите и ваксините?
Днес се обадих в Министерство на здравеопазването. Разговарях с епидемиолозите. Новият имунизационен календар обхваща всички мъничета родени след м 01.2010г. Грешно е твърдението на някои педиатри, че тя е за децата родени след 01.04.2010г. Причината е, че от МЗ още не са уведомили РИОКОЗ, а те съответно лекарите т.е. не са пуснали разяснение на промените в наредбата за Имунизационния календар.
Не е необходимо да си купуваме Pentaxim (около 60лв), както и Synflorix (около 160лв). Те се полагат на децата ни по ЗК и до месец ще са при педиатрите.  Първо ще се ваксинират по-рано родените бебенца, които още не са ваксинирани, а после и нашите. Втората доставка на ваксини е м 06, така че дори да не успеем да ги ваксинираме от първата доставка, то от втората партида ваксини ще можем.
Пускам това инфо, тъй като нашата педиатърка ми каза друго и се оказа, че то не отговаря на истината.

Някой има ли инфо за ортопедичния преглед? Казаха ми, че се полага по ЗК, но ехографа не се поема и струва 25лв и за това няма смисъл да ни дават направление, а в клиниката в Горна баня се ходи на платен прием, но ехографа не се плаща. Така ли е?

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 14:04 от MilenaZ

# 577
Мами, честити бебоци на всички! Прекрасни са всичките ни бебенца!
Леко раждане на очакващите този прекрасен миг на среща с най-желаното създание!

Момичета, кой питаше за имунизациите и ваксините?
Днес се обадих в Министерство на здравеопазването. Разговарях с епидемиолозите. Новият имунизационен календар обхваща всички мъничета родени след м 01.2010г. Грешно е твърдението на някои педиатри, че тя е за децата родени след 01.04.2010г. Причината е, че от МЗ още не са уведомили РИОКОЗ, а те съответно лекарите т.е. не са пуснали разяснение на промените в наредбата за Имунизационния календар.
Не е необходимо да си купуваме Pentaxim (около 60лв), както и Synflorix (около 160лв). Те се полагат на децата ни по ЗК и до месец ще са при педиатрите.  Първо ще се ваксинират по-рано родените бебенца, които още не са ваксинирани, а после и нашите. Втората доставка на ваксини е м 06, така че дори да не успеем да ги ваксинираме от първата доставка, то от втората партида ваксини ще можем.
Пускам това инфо, тъй като нашата педиатърка ми каза друго и се оказа, че то не отговаря на истината.

Браво на теб, Миленка!! Мн добра работа си свършила за всички ни!!!  smile3501

# 578
  • София
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН  newsm68
Още сме си тук и сме си 2 в 1  Laughing Тоновете днес ми казаха, че са перфектни, така че притеснения нямам. Разходихме се прекрасно, хапнахме сладоледче и сега почивка Wink А довечера ще спретна едни катмички   chef, че после знае ли се кога ще има свободно време  Simple Smile
Честити месечинки на празнуващите днес  Heart Eyes

# 579
Здравейте, мами!

Честито бебче на Иман! Да е живо и здраво!

Аз имам един странен въпрос. Струва ми се, че деколтето ми мирише на лошо. Майка ми вика, да не би да е застояла кърма. Но сега, Ники като се насука, доизцедих и двете гърди, но пак ми мирише. Не постоянно, само от време на време, но не мога да разбера на какво се дължи. Има ли някой друг с подобни наблюдения?

# 580
аз мириша така....това е от сутиена и подплънките според мен....вкисва се млякото напоено в подплънката или дрехата...

а какви подплънки ползвате, мами...

моят корем сие  тук,едва ли ще го смъкна скоро, въпреки че нося колан...изглеждам си бременна...а си имам и корем по рождение...

а какво хапвате...че в една книга четох меню за кърмачки и то си е направо чревоугодничество...яде се обилно...Наистина ли при кърмене трябва да се яде и пие обилно...

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 14:37 от tuly

# 581
Ако ползваш тампони за кърмачки или има протекла кърма по сутиена ти може да мирише от това, в смисъл малко да се вкисва  ooooh!

# 582
Здравейте, нямам време да се включвам често, но гледам да ви изчитам. Да ви питам някой има ли проблем с пелените.Ползвам на Памперс, пробвах от 2-5 кг и от 4-6 кг , обаче редовно си намокряме дрешките от страната на която лежи. Дайте съвет, че не се издържа вече тази смяна на дрешките през 3 ч.  Hug

# 583
Здравейте,
сега като е по-хубаво времето сме все навън и не мога да смогна с четенето.   Sad

Честито на новите мами и да са много здрави и засмени малките бебенца!  Heart Eyes

Здравейте, нямам време да се включвам често, но гледам да ви изчитам. Да ви питам някой има ли проблем с пелените.Ползвам на Памперс, пробвах от 2-5 кг и от 4-6 кг , обаче редовно си намокряме дрешките от страната на която лежи. Дайте съвет, че не се издържа вече тази смяна на дрешките през 3 ч.  Hug

Да не би да слагаш пишката нагоре  newsm78 така се опикават  ooooh! .  А да не би да не отваряш хубаво ластиците около дупето  newsm78

# 584
Здравейте и от нас,
Нио и аз имам същия проблем с памперсите и мисля преди от позната съм чувала,че за момченца първите два размера са по-добри на Либеро,та мисля да пробвам.
 Ние с бебко се кърмим.Когато има колики обаче ми виси нон стоп на гърдите,но какво да се прави като биба не признава.Иначе с колики или без навън е винаги по-спокоен.
 Има някаква хремичка обаче и се тревожа да не е от каката.Тя не успя да я излекува и май бактериите са слезли надолу,защото направи инфекция на пикочните пътища.Аз също се боря с цистит,за да не стигам до антибиотици.Отделно малкият има млечница.Уж се лекуваме пък след кърмене зърната са ми все розови и си ги усещам.То на мен докито нищо не ми изписа.Някой има ли подобен проблем.Абе с една дума ми се е стъжнило отвсякъде.... Sad
 Целувки на всички нови мами и стискам палци на очакващите.Не пиша често,защото ми е тежък период,но редовно ви чета.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт