Отговори
# 525
Честит Рожден Ден, EliMEli!!!!

ЧЕСТИТА БЕБКА НА iovinka!!!

И аз вчера вечерта реших, че кърмата ми е намаляла и ще пия чайче и ще се кърмим по-често  Hug ама това чайче доста гадно на вкус, дали мога да го подсладя?

Данче, нашите напишкани са 5-6-7, различно, аз не сменям всеки път, особено като яде на 2 часа, само ако е мн пълен или наакан  Peace акането 1-2 стабилно наакани и още 2-3 по малко, само дето е пръцкал явно са изцапани  Hug
Не мисля, че ако не е акал няма да иска да яде, по-скоро ще яде, но ще плачка повече  Rolling Eyes незнам  newsm78 Моят почти не повръща, но по принцип е нормално, но нека знаещите да ти кажат  Hug

Иве, радвам се, че се регулират нещата при теб  Hug За къпането аз бях питала, но не ми е подходящо в 10-11, сега като затопли и почнем да излизаме навън не ми се иска все пак къпан да го извеждам, ние сме в планината и тук си е по-хладно  Whistling явно трябва друго да измисля  Grinning Вчера го къпах в 10 вечерта, бяха понамалели коликите и беше точно 1 час след и 1 час преди да яде  Wink почти не е плакал  Twisted Evil

Мечопух, Преси, вие сте тука, аз чакам новини  Laughing Наистина малко останахте 2 в 1, чакаме ви с нетърпение и да се местим в родени 2010 Hug Hug Praynig Hug

Днес пуснах Йони на детска, моля се да е здравичка, друго не ми остава  Praynig И ми е едно тъжничко, свикнах да си е до мене постоянно, макар и да ми беше лудница понякога и сега ми липсва  Blush Simple Smile ама ще трябва да се свиква, няма как  Heart Eyes

Вчера направих фотосесия на Кико за месечинката, сега ще кача малко снимки  Peace Laughing Hug мъжа ми вика горкото дете, не случи с майка.........  Joy
И мен ме викат да поднеса обяда, чакай да видя лява ли или дясна му се полага първо  Joy hahaha baby_neutral

# 526
Здравейте, като гледам тук е пълно с нови бебенца и с пълни памперси  Laughing

Нашият СИН все още живее в майка си  Simple Smile

Аз доста се разколебах за епидуралната упойка - относно това, че се слага при определено разкритие, защото в определена степен забавя раждането и че понякога се налага да слагат още от онези медикаменти, с които предизвикват раждане - доза упойка, доза друго, после пак малко упойка - нали епидуралната се дозира на етапи; пък и някои жени казват, че обезболява само до някъде. Не знам.  Rolling Eyes

Може би ще искам само венозна упойка за напречното цепване и за шева.

Май че клоня към това да прежаля "инвентара" за раждането, но хайде да кажете изписаха ли ви някакви болкоуспокояващи за след раждането (извън противовъзпалителните спрейове ако е шито) - де да знам, представям си нещо по - силно от аналгитик, и по - слабо от  Simple Smile морфин  Simple Smile
ПП. Едва ли ще мога да кърмя
ПП2. В отговор на това питане доки ме прати в аптеката за смрадлика

# 527
лелееее,много съм тъпа!
4ак сега видях-ГАЛЕ,4ЕСТИТ ТИ ГОЛЯМ ЮНАК!!!!!!!!!!!Е,ТИ НАПРАВО БИ РЕКОРДА!!! Simple Smile))ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ!!![/size
малее ,колко  е голям  Страхил Simple Smile)А нашето Ив4е сега е около 4кг и 100 г Simple Smile)))Нищо,само да ни е жива и здрава!
за повръщането-слу4ва се дан4е.Мин седмица ивет повърна като фонтан,и аз много се изплаших,Оказа се 4е е от желязото,което и давам по предписание,разбира се.Но ми казаха 4е е нормално бебетата да повръщат понякога,също гледай след ядене да не сменяш памперс,защото се разбърква корем4ето и следва  Sick Не се притеснявай!!!!

# 528
Честита бебка на Йовинка. Да и е жива и здрава малката принцеса и много радости да носи на мама и тати.
Ели Мели, Честит Рожден ДЕн
Благодаря на Звездичка и Марини за отговорите. От вчера имаме бечи точки по небцето, бузите и под езичето. Днес таткото ще иде до поликлиниката да говори с док, ако каже тогава ще и заведем Яничка. Да не я разкарваме душичката.
Някой питаше за повръщането - и ние повръщаме, не всеки път, но се случва. Дори и такова пресечено както го е описала Данчето. Понякога повръща и през устата и носа едновременно. Направо ми побеля косата.
За памперсите- Данче нашите са 3-4 наакани и всички са напишкани. За наакани броя само тези които са доволни количество, иначе имаме и 2-3 ''пръцнати''
Ние и даваме капки Инфаколик и нямаме проблем със запек - да чукна на дърво
Бумеранг ние се кърмим на поискване през 2, 3 и 4 часа Събират ни се 7 хренения на денонощие, Като вечер я храня към 21- 22ч. и после се будим чак към 4-5, а днес дори 6ч. после спи 4ч. Нормално ли е? Да я будя ли да яде по начесто през ноща или да си оставя да спи? И още един въпрос, но незнам дали можеш да ми отговориш. Притесняваме лявата ми гърда- точно до зърното имам едно като пъпчица/ но не е -имала съм го винаги/ като се цедя и от тази малка подутинка също тече кърма.

# 529
Здравейте, като гледам тук е пълно с нови бебенца и с пълни памперси  Laughing
Аз доста се разколебах за епидуралната упойка -........
ПП. Едва ли ще мога да кърмя...............

Аз раждах 1 път без, сега с епидурална, и аз съм чувала разни историй, но при мен упойката беше вълшебна, казват, че и от анестезиолога многозависи, незнам , в 12.50 ми сложиха системата окситоцин и упойката, в 14.51 Калоян се роди-в началото изтърпях 10-тина контракции до към 5 см, после болка не съм усетила, доктора на 2 пъти слага още малко медикаменти, той си дозира нещата /спомените ми от 1 раждане са 3 часа непрестанна болка/. Така ча аз препоръчвам горещо епидурална, но всеки си решава  Peace Hug
Единствено, че вечерта ме боля кръста, било нормално след упойка, дадоха ми свещички волтарен вечерта и на следващия ден, това дават в Окръжна за болките след раждане  Peace
Като ми махнаха на другия ден катетъра и веднага ми мина, повече не ме е боляло нищо  Hug

А ЗА КЪРМЕНЕТО ЗАЩО СИ ТАКА НАСТРОЕНА, ЧЕ НЯМА ДА КЪРМИШ  Rolling Eyes Hug

Успех ти желая!!!

# 530
И аз съм с две ръце ЗА епидурална упойка Naughty Добре ,че имах упойка иначе щяха да ме чуят в четерите края на света LaughingМного съм доволна и от анестезиолога ,и от реакцията от обезболяващото.Нищо не мее боляло и след това ,нито главоболие съм имала,нито повръщане ...нищо Naughty
Много благодаря за отговорите относно броя на памперсите,това наистина леко ме тревожи.Някой ден имаме 5 ,6 наакани,а друг ден - само 2 броя Rolling EyesИначе напишкани колкото искаш TiredНо Петьо средно по 3 наакани прави на денонощие ,чудех се ,дали това е достатъчно.Иначе си наддава много добре,сега е 4300 гр  Mr. Green

# 531
Eli Meli, Честит рожден ден!!   bouquet  newsm59
По въпроса с нааканите и напишканите памперси - нашите имат и от двете всеки път, често като махнем памперса Карина това и чака, за да свърши тези 2 неща в чистата пелена, която й постилам под дупето  Twisted Evil
И аз бях за упойка, обаче като стигнах с 8 см разкритие в болницата и вече беше късно  Crazy това какво отношение има към моженето да кърми майката  newsm78
По темата с кърменето - аз се моля на всички богове да остана все така млечна мама, че ако ми се наложи да бъркам сухи млека или да стерилизирам шишенца сигурно ще се побъркам  smile3511 главно от необходимостта да викам неволята, вместо да мързелувам и после, защото кърмата била по-добра за бебето от АМ Mr. Green

# 532
  • последна надежда
Хей момичета аз се присетих нещо  Laughing

Плуване за бебета.... Много ми се искаше навремето да водя баткото, но незнаех къде. Сега ми се иска да водя Марк (не че ще мога да си го позволя де).
Питах чичо Гугъл и той каза че има такива уроци във Варна и в Банкя. Но информацията е стара....
Знам че най-подходящата възраст е между 1м и 6м. Но къде, кога и за колко парички... тепърва ще търся отговори.
Сега отиваме да заведем бати на тренировка и после пак ще търся  инфо Wink.

# 533
А ЗА КЪРМЕНЕТО ЗАЩО СИ ТАКА НАСТРОЕНА, ЧЕ НЯМА ДА КЪРМИШ  Rolling Eyes Hug

Щото не може, мацка  Hug Причината е медицинска, не от съображения за красота. Понеже отсега си представям такъв род поучение от дежурните лели в родилното, съм си изкарала копие от един амбулаторен лист, да си четат 

Мерси  Wink

Т.е., после ще ми мине като на кутре? Шевовете не болят ли седмица - две? 

# 534
Eli Meli, Честит рожден ден.                                                                                              

iovinka- честита бебешорка.  

# 535
Ивета,какво плуване бе душа ,Петьо като го къпем се скъсва да реве Joy
Изобщо и не си представям да го водя на такова нещо ,въпреки ,че в нашия град има такова нещо..
Забравих да ви се похваля ,че снощи най-сетне ни падна пъпчето ooooh!
На 19 ден ,бях започнала да се шашкам вече ooooh!
И аз като Таня се надявам да си имам мляко и да се кърмим ,защото да си призная на 50 % кърмя от мързел Blush

# 536
Ивета, в тази тема инфото сигурно е актуално:  Uraaa! Плуване за бебета!!!!! - 4-та част  Peace
При бебчо излязоха едни пъпчици, а досега беше с перфектна кожа. Чудя се дали е бебешко акне, което съм чела и чувала, че е нормално или е нещо, което съм яла.  Thinking
Затова да ви питам - Вашите около 25 дневни бебоци имат ли пъпчици?
Бумеранг, много ме болят гърдите, когато слиза мляко в тях /не по време на кърмене/. При кърменето на първото ми дете беше по-скоро приятно чувство на затопляне, а сега ме боли и трябва да ги притисна с ръце чак.  Tired Не  е болка за умиране, но се чудя нормално ли е и може ли да се направи нещо? Лецитин дали ще помогне или няма връзка? Да уточня, че не са твърди, нито напегнати. Rolling Eyes

# 537
Tini Mini,ние имахме пъпчици от първия ден  Tired Едни такива ситнички ,по корема ,по гръбчето и по краката.Ако случайно излезеше някоя на лицето ,то задължително се случваше вечер,абе вечер се удвояваха като че ли броят им ooooh! Лекувахме се с бактробан,кремче на всяка пъпка слагах ,отделно редувах отвара от смрадлика и лайка и уж ни мина.Но докато имаше пъпки не слагах никаква козметика Naughty
Исках да ви питам ,нходихте ли на преглед на 20 ден след раждането?
На мен още не са ми свършили лохиите и не знам как ще ходя да ме преглеждат Confused

# 538
tini-mini, Бояна има ситни пъпчици по лицето, които на моменти изглеждат по-зачервени и много на брой, а след няколко часа сякаш избледняват. Днес бяхме на консултация и педиатърката каза, че е от запушени потни жлези. Обясни ми, че ако я мажа с цинково кремче, бързо ще изчезнат.

Данче, моят лекар вика родилките на десетия ден след раждането и хич не го интересуват лохиите. Тъй като и двата пъти раждах секцио, не знам дали при при тези прегледи, гледат епизиотомията, но основното, за което ни викат е да разберат как се свива матката и дали всичко е наред с репродуктивните органи, което се прави с ехограф, външно.

# 539
tini-mini, и Теа има ситен обрив, който вечер става по-обилен! Не я бах мазала до днес с нищо, но днес реших да пробвам крема, с който излекувах баткото преди 3г. - "ЕЛОКОМ". Той е с кортикостериоди и не трябва да се прилага повече от 3 дни!
Най-после успях да кача снимки и на нашата маймунка!

Общи условия

Активация на акаунт