Отговори
# 75
Привет на всички,
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ И БЪРЗО ПРИБИРАНЕ В КЪЩИ , А НА МАМИТЕ 2 В 1 - ОЩЕ МАЛКО ОСТАНА И ЩЕ ГУШНЕТЕ БЕБОЦИТЕ СИ.
 smile3525
А за зелените акита - съм чувала или чела не помня точно, че се появяват когато на бебчо му е студено, но не знам до колко е вярно.
Да ви се оплача бебчо не беше акал 3 дни и вчера с термометъра - горкия, но успяхме- имам чувството че олекна с 500гр.Само на АМ сме и то Аптамил Комфорт уж против запек и колики.Мисля че всичко се получи от Инфакола и капите против колики/Колиеф/, от 2 дни съм спряла да давам каквото и да било против колики и за сега (да не урочасам нещо) само сумтим по малко след хранене и то в просъница и това е - понасяме мъжката коликите  Laughing
Мога ли да ви питам бебковци на 27 дни по колко трябва да ядат и вярно ли е че в края на първия месец млякото трябва да е 100 - 110мл.Как може бебче 3 кг да изяде колкото бебче 4.500 кг СТРАННО ми е?
Всички на разходка - вън се очертава страхотен ден!!! smile3525

# 76
Добро утро ,момичета!
Ние вчера прекарахме дълъг и ревлив ден.Бебчо плака много ,не знам защо .Постоянно беше на гърда и само така се успокояваше.И въпреки това често свиваше крачета и проплакваше силно и рязко ,та си мисля може ли да са колики вече?Днес ни е 12 ден ,не е ли много рано Rolling Eyes
Ще купя някакви капки за всеки случй ,но не знам какви?
Освен Инфакол нещо друго да препоръчате?

# 77
данче сигурно са коликите, при някои бебенца почват доста рано, особено при момченца, тука някои от родилите и по-опитни майчета ще ти кажат кво дават, аз лично съм давала само чай от равни части копър и анасон, но мойта не плачеше много, Hug

наистина е ден за разходки и аз няма да се мотам тръгвам, но доста далечко и то с колата, естествено с придружител де - мама, не ме пуска вече никъде да мърдам сама с колата, а на мен никак не ми пречи шофирането, приятен ден на всички Hug Hug Hug

albabenita мерси мила за закуската  chef

milli_vanilli  аз след първото раждане с такъв кеф си спях по корем и сега чакам с нетърпение и аз да се пльосна като тебе, омръзна мииииииииии вече, едвам се преобръщам,ако не излиза скоро бебо след някъв ден може да търсим някъв кран  Joy

хубав и изпълнен с емоции ден ви пожелавам   bouquet

# 78
Ани миличка естественно че те чакаме с отворени обятия когато си доидеш, тел ще ти го пратя на лични  Peace
Уфффф незнам аз тез лохии нямам тарпение да ми сваршват не се издаржа вече, хаааа на едниния ден превръзката празна и на другия па;!!!мъжо и аз покрай него се стопихме от надежди вече Sad((((((((
моя сладур уж днес е по спокоен спинка си, ама не е акал пт вчера по обед, май всичките "априилчовци" ги гони запека  Shocked
Мили Ванили ами аз се опитах вече няколко пъти, но е малко трудно май докато матката се прибере напълно, все още е кофти  ooooh! ама и аз кат тебе нямам търпение, тъй си обичах да спинкам по корееееееееем
Данче и аз имах една такава нощ първата седмица вкъщи , бях на крак от полунощ докъм 6 сутринта и Денис се превиваше, направо ми се късаше сърцето, но слава богу на другия ден като се наспинка нищо му нямаше вече, малката лисица пак се усмихваше  Heart Eyes дано и на петърчо му се размине по този начин,пък за тез капки и аз си купих инфакол профилактично ама тъй ме наплашихте с тоя запек че немисля че някога ще влязат в употреба #Crazy
Я майчетата дето споменаха за :метода с термометъра" да поразкажат по подробно...
 Mr. Green

# 79
  • Sofia
мили-ванили, с тези гърди не е много комфортно по корем  Tired аз също обожавм по корем да спя и като го накърмя полягвам на тази страна почти по корем  Rolling Eyes
На запечените бебета препоръчвам капки биогая, аз ги спрях защото малко го разхлабиха... Иначе и аз знам, че е нормално да намалеят акитата на кърмените бебета, чувала съм и , че кърмата се усвоява почти напълно и това се смята като възможна причина...
Данче, има и такива дни, важното да запази човек спокойствие и много гушкане. Нашият ги прави таква ако не се оригнал добре. Също ако преяде връща доста, ама какво да правим като е лакомо мече  Laughing 12 ден не е рано за колики, на каката тогава и почнаха. Сега малкия, не че няма, но не реве така неистово, повече ръмжи като мече Simple Smile
Вяра, такива дето кърмят без проблеми май няма  ooooh! аз се имах за много опитна, каката съм я кърмила 1година, ама дотук с колко проблеми и притеснения се сблъсках..., но си знам - в началото е много трудно, после потръгват нещата. Не се отказвай да предлагаш, то за кърменето си трябва голям доза инат  Twisted Evil
За бозата, може едно време да е била полезна, но сегашната си е направо боклук - по-добре прочетете съдържанието преди да пиете... слагат цялата менделеева таблица  ooooh! отделно гледах един репортаж дето обясняваха, че слагат стари вафли и т.н.  Sick
Аз си купих бирена мая на таблетки, надявам се има ефект, ако не поне ще съм със здрави нокти  Joy Пия и чая на Хип, както и чай от маточина си правя (има го навсякъде на пакетчета Биопрограма). Прясно мляко, кафе и шоколад избягвам  Naughty но ям сирене, извара, яйца, като гледам с нищо да не прекалявам...

# 80
ЧЕСТИТО БЕБЕ nefer  bouquet smile3504

Аз също забелязах че малката се запича от капките Инфакол и спрях да и давам...... правя и чайче и и давам когато забележа че много се присвива, но от опит знам че бебо има ли колики просто трябва да си мине време и капките като че ли са повече за наше успокоение отколкото да помагат.

В болницата като родих мина една от акушерките да ни ограмотява за кърменето (да не се прекалява с бадемите,прясното мляко,цитрусите, бозата,лука, бобовите храни и зелето). Гърдите да се цедят само когато станат твърди до омекване- безразборното цедене води до хиперлактация. Забелязах че малката получава силни колики когато си хапвам бананче..... така че временно го премахвам от менюто си.

# 81
  • последна надежда
Благодаря ви момичета за успокоението за запека и разяснението за инфакола. Щях да направя голяма беля ако бях дала инфакол при този запек  ooooh!. Малко ви дойдох в повече вчера, но за последните 3 денонощия имах общо 5 часа сън и вече незнаех къде се намирам  #Crazy.

Сега да се похваля! Марк нощеска ми направи подарък в памперса. Хапва си на два часа и не е ревал. Друго си е да поспиш. Сега съм нов човек  Flutter.

За коликите аз мажа коремчето с Flatulin  Peace. Не мога да преценя дали от него, но е факт че Марк не се гърчи толкова  Simple Smile.

Мили Ванили Аз бях на 7-ми етаж в МД. В това отделение не се плаща, но е мноооого старо и вехто всичко. Там бебетата си ги взимаш за кърмене на всеки 3 часа, за по един час. Първото взимане е в 7ч сутринта до 8ч, а последното е в 22ч до 23ч. Аз отидох много притеснена там. Дали ще дават добавка на Марк без аз да знам или ще има кражби, хлебарки и други "екстри". Но престоят беше приятен  Peace.
На 12 ет. бебетата са постоянно при тебе. Взимат ги само за тоалет и визитация. Там има са само платени стаи и ВИП стаи. Между две стаи има бокс в който са бебетата от тези две стаи. Цените мисля че бяха 35лв за легло в двойна стая и 70лв за единичен ВИП на нощ, но не съм сигурна.

# 82
Iveeeta, много изчерпателно си ми обяснила - благодаря ти, за кеото!!!!

Как може да съм толкова заспала - Нефер - честито!!!!!!!!!!!!!!! Да ти е живо и здраво съкровището, много щастливо и с много късмет да расте и мноооого да ви радва!!!!!

# 83
На 17.04 в 3 часа мама nadinka е родила момък, 3.750кг и 51см.
Да бъде много здрав, щастлив и късметлив!!!!!

nefer , честито бебче и на теб!!!!

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 12:58 от megan@

# 84
  • В сърцето на един мъж
Здравейте

ЧЕСТИТИ БЕБЕТА НА НЕФЕР НАДИНКА И АДИ  newsm51 smile3525
За зелените акита и аз знам че може да е ако е било хладно на бебето или някой път ако е престояло повече в памперса. Ние сменяме памперса преди всяко ядане, и дааааа опишкваме се ама .....
За коликите давам Инфант Дофилус - нямаме колики нямаме и запек. Много съм доволна
За МД и аз знам че на 12 е по-добре
За млечните продукти - май са алергени ако са високо маслени, така съм чувала
Кафенце - си позволявам само сутрин по едно.

Иначе вече съм отслабнала с 9-10 кг,  newsm44 останали са ми 7-8. Още задържам вода обаче и крачета са ми като на прасенце.
За бузите обаче да кажа, не си спомням коя мама се притеснява от бузите, но да я успокоя че изчезват почти веднага, в лицето вече приличам на себе си и така......

# 85
Запис  Peace

Аз също ще съм в МД, за цените може да ги погледните в новия сайт
http://www.maichindom.com/bg/prices/

# 86
честити бебечета на новите мами - пожелавам бързо възстановяване и прибиране в къщи  bouquet

стискам палци на все още чакащите мами, скоро да се похвалите и вие   bouquet

Мечо Пух, благодаря за разяснението за Лактогонния чай, ще го потърся из нашите аптеки. Много си отзивчива, мила, че искаш да ми купиш такъв и да ми го дадеш, но аз не съм от София и няма как да стане...Ще потърся тук, ако го няма, ще поръчам на приятелки,живеещи в по-големи градове да ми го  осигурят, защото то в нашия малък град нямаме билкова аптека...

Звездичка, много сте сладки на снимките, изглеждаш много свежа...Аз на нашите снимки от изписването изглеждам ужасно, изобщо не се харесвам, ама то в цялото отделение никъде нямаше огледало, за да се  погледна....не че ако се бях видяла  и  щях да извадя лака за коса или пресата  и фон дьо тена,де...

Кажете, може ли всеки да си качва снимки в албума или има друг начин, а и паролата за албума съм я изтрила-ако може да ми я прати някой .... Rolling Eyes

а за кг - аз смъкнах едва 6 кг с раждането, направо благородно завиждам на вас, които сте смъкнали повече...Понеже коремът ми беше предимно околоплодна вода, а беба беше 3,100 кг и си мислех,че съм се разделила поне с 10-ина кг,но уви...А и сега с това ядене и наливане с течности заради кърменето сигурно ще си възвърна и тези 6 кг, които оставих в родилното...Sad

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 15:01 от tuly

# 87
забравих да питам и аз за коликите, защото въпреки малката възраст, ние имаме колики...Не ми се ще да давам на малката капки и й взех чай от копър на Хип, който обаче тя отказва да пие. Майка ми ме натискаше да взема семе от копър, защото цял свят така си отгледал децата, само аз не съм давала копър... Rolling Eyes Накрая склоних, взех едно пакетче от аптеката, ама то на него пише,
че се дават по 2 лъжички преди хранене, а майка ми настоява да го давам като чай, а не както пише...И понеже се скарахме и аз изхвърлих копъра в яда си...
Та въпросът ми е как се дава чаят от копър, някой дава ли такъв /от семена копър/...?

И като говоря за майка си да се оплача, че ме натиска да давам добавка, понеже беба ревяла  и била гладна...Вчера се издедих и пред нея /майка си/ дадох 70 гр. кърма с шишето и въпреки че шишето е на АВЕНТ то пък коремчето на малката се напълни с въздух и почна да реве, да свива крачета, да мята ръчички, да отваря уста и да върти глава...и заключението на моята майка беше,че бебето умира от глад и веднага трябва да й дам АМ...аз й обяснявам, че са колики от въздуха в коремчето, тя не та не - гладна е...
Понеже майка ми е в къщи да ни помага уж с готвенето и прането, ама май по-скоро ми пречи в отглеждането с тия бабини девитини - до 40-я ден това и онова, като хълца,значи й е студено, като се задави да съм й духнела в лицето, като не суче - да  й стисна нослето, не ми била хранителна кърмата, щом се буди на два часа...Аман, ще си  я пращам да си ходи май...

А ето какво намерих из мрежата когато кърмата намалее и какво да се яде.../вече се обърках с тези храни, честно, май всичко си  е индивидуално/    http://www.zamamma.com/index.php?option=com_content&task=vie … 544&Itemid=27
благородно завиждам на мамите с повече кърма, така ми се ще и при мен да тръгне повече...дори на моменти си мисля,че искам да имам хиперлактация...

а иначе и нашата Радостинка започна да будува повече, и аз незнам защо - вчера от 9 до 12 ч., днес от 11.до 13 ч....тези интервали ми се струват големи за такова малко бебе, явно нещо я мъчи,за да не заспива...Понеже си я гушкам и успокоявам когато проплаква и ме  е страх да не привикне на ръце...

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 15:25 от tuly

# 88
Привет, ние от вчера сме си вкъщи newsm44
Засега се напасваме, нещо много начесто се кърмим, надявам се скоро да установим относително стабилен график.
Раждането мина като на филм - страшно бързо и лесно. Пожелавам същото на всички майчета!
Интересно да ви споделя - големият ми син страшно прилича на мен, а Карина никак. Изпитах странно чувство, че това дете не е от мен  Crazy като я загледах първия път, после отмина де:-) 
Поздрав на всички, ще ви чета назад и ще се включвам когато мога

# 89
  • София
ВЕСТИТЕЛСКИ АНОНС ДНЕС 18.04.2010 г. В 1.10 ч. МАМА TONI.TO Е РОДИЛА СВОЯТА ПРИНЦЕСА ЕВА ! С РАЗМЕРИ 3.500 кг И 50 см. БИЛО Е МНОГО СКОРОСТНО НОРМАЛНО РАЖДАНЕ/СЪЩИНСКОТО РАЖДАНЕ Е ПРОДЪЛЖИЛО 30 МИНУТИ/. TONI.TO ЖЕЛАЕ ТАКОВА НА ВСИЧКИ И ПРАЩА ПРЕГРЪДКИ !

ДА Е ЖИВА, ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА!

Общи условия

Активация на акаунт