Черен списък - гр.София

• 1 129 833
  • 3 090
  •   1
Отговори
# 1 500
  • София
Доктор Елена Иванова, медицински център "САНА" в Студентска поликлиника в София
...
Най-много от всичко искам да натъртя на това, че тази жена НЕ Е хомеопат. Хомеопатични лекарства не се изписват само по едно зачервено гърло. Чист късмет е лекарството да проработи при детето. Иначе то не действа и малкият пациент просто остава без лечение, докато не се влоши и тогава трябва да се блъска с антибиотици, или дори вреди, защото хомеопатията може да ВРЕДИ ако с нея се шарлатанства. Тази жена неколкократно ме пита дали съм виждала дипломите на хомеопатите, които лекуват детенцето ми, но така и не ми показа своята диплома, особено пък за хомеопат. Мога много други неща да разкажа за нея, но стига толкоз. Мислете, мами, мислете на кого се доверявате.

Лоре, извинявай, но е абсурдно да слагаш д-р Иванова в черния списък затова, че не е хомеопат... и затова, че имате различни схващания за ваксините и за правилното лечение на децата... Просто си избери друг педиатър.  

# 1 501
Имам участие в телевизия - нищо. Шумя се няколко дни и се забрави.

# 1 502
Доктор Елена Иванова, медицински център "САНА" в Студентска поликлиника в София
...
Най-много от всичко искам да натъртя на това, че тази жена НЕ Е хомеопат. Хомеопатични лекарства не се изписват само по едно зачервено гърло. Чист късмет е лекарството да проработи при детето. Иначе то не действа и малкият пациент просто остава без лечение, докато не се влоши и тогава трябва да се блъска с антибиотици, или дори вреди, защото хомеопатията може да ВРЕДИ ако с нея се шарлатанства. Тази жена неколкократно ме пита дали съм виждала дипломите на хомеопатите, които лекуват детенцето ми, но така и не ми показа своята диплома, особено пък за хомеопат. Мога много други неща да разкажа за нея, но стига толкоз. Мислете, мами, мислете на кого се доверявате.

Лоре, извинявай, но е абсурдно да слагаш д-р Иванова в черния списък затова, че не е хомеопат... и затова, че имате различни схващания за ваксините и за правилното лечение на децата... Просто си избери друг педиатър.  

Прасковке, чети внимателно, аз не я слагам там, просто защото не е хомеопат, а защото лекува с хомеопатия при положение, че не е хомеопат. Освен това клюкарства за пациентите си и чупи стойки затова, че се доверявам на истински хомеопати, а не на нея. За твое сведение хомеопатията може да вреди като всяка друга медицина, когато човек не разбира. Най-големият специалист в съвременната хомеопатия Витулкас го е написла ясно в книгата си: Хомеопатията вреди. А тази жена не е хомеопат. Аз видях многократно резултатите от нейната работа: както писах племенниците ми също са записани при нея. Тя ги "лекува" "хомеопатично", след което децата минават на антибиотик. Малкият беше на 2 месеца, когато тази голяма докторка му изписа първия антибиотик. И после на 4 месеца след поредното неуспешно хомеопатично лечение детето пое втората доза и т.н. Моята дъщеря не е пила нито веднъж тези гадости, въпреки или може би точно, защото не следваме препоръките и.  Държа дебело да натъртя: ДОКТОР ЕЛЕНА ИВАНОВА ПРЕДПИСВА САМО ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ, КОГАТО ОТИДЕТЕ ПРИ НЕЯ С ОПЛАКВАНИЯ. Ако аз взема един фармацевтичен справочник, това прави ли ме добър лекар. Честно казано смятам, че това би трябвало да е престъпление.

# 1 503
  • София
Лоре, всички хора са различни, някои боледуват по-малко, други повече.  Моите деца са при д-р Иванова от 14 години. Мнението ми е по-скоро позитивно към момента.

Просто исках да вметна, че в черния списък слагаме лекари, които са причинили сериозни неща от некадърност или недостатъчно професионално отношение.

Ти можеш ли да докажеш, че д-р Иванова е причинила това племенничките ти да се влошат и да стигнат до антибиотик? Аз се съмнявам в това... Не съм й адвокат, отворена съм към всякакви мнения (и се интересувам от тях, тъй като, както вече споменах, децата ми са при нея) , но това вероятно е по-добре да се осъществи в специална темичка посветена на нея... Не е за черния списък.

# 1 504
Лоре, всички хора са различни, някои боледуват по-малко, други повече.  Моите деца са при д-р Иванова от 14 години. Мнението ми е по-скоро позитивно към момента.

Просто исках да вметна, че в черния списък слагаме лекари, които са причинили сериозни неща от некадърност или недостатъчно професионално отношение.

Ти можеш ли да докажеш, че д-р Иванова е причинила това племенничките ти да се влошат и да стигнат до антибиотик? Аз се съмнявам в това... Не съм й адвокат, отворена съм към всякакви мнения (и се интересувам от тях, тъй като, както вече споменах, децата ми са при нея) , но това вероятно е по-добре да се осъществи в специална темичка посветена на нея... Не е за черния списък.

Тук всеки споделя мнението си за лекарите. Аз получих съобщения от майки, които са абсолютно съгласни с мен и са се отписали от тази лекарка. Не смятам, че трябва да доказвам каквото и да било. Фактите сами говорят - едното дете не се лекува от нея и не пие АБ, другите се друсат редовно под нейно ръководство. Това, което за мен е най-решаващото е, че тази жена нито веднъж не оцени факта, че детето ми очевидно е добре. Тя КЛЮКАРЕШЕ, Прасковке. Ти очевидно нямаш близки майки, коио да водят детето си при нея. Но аз имам и ти казвам, че тя клюкарства на принципа "Ама ти знаеш ли тя какво прави". Да сме чували за лекарска етика и разни други такива?!!!! Аз научих от моя приятелка детайли за състоянието на племенниците ми, коментари за това как се справят родителите им. Как ти звучи това! Преди 14 години, когато децата ти са били малки тя едва ли ги е лекувала с хомеопатия. А сега всички наред - Калкарея, Меркуриус и толкоз, е това е хомеопатията за нея. Що се отнася до вредите, вече бях писала, че тази голяма докторка пропусна коклюш на свой пациент, детето направи гърч и стигна до болница. Едни изследвания щяха да са достатъчни, за да се види силното възпаление, но според нея нямало нищо сериозно. Съжалявам, но се ядосах истински. Ако искаш да говорим по въпроса по-добре ми пиши, да не пълним тук темата.

Все пак ще използвам още веднъж да кажа, че хомеопатията е медицина като всяка друга. В много страни по света тя се преподава като университетска дисциплина. Според СЗО това е втората най-разпространена медицина в света (след китайската). Тя иска изучаване и практика, не става по лекарствени справочници. Всеки който практикува без да е специалист не е нищо повече от обикновен знахар и шарлатанин.

# 1 505
Д-р Клисурски (МД) е доста некомпетентен.Прави впечатление на много разбиращ, но всъщност е доста разсеян и претупва нещата.Направлението за хоспитализация ми го даде един ден преди да родя с мотива, че имало време.Тогава ме гледа на ехограф и каза, че всичко е наред, а бебето беше с два пъри увита пъпна връв.Не съветвам никой да ходи при него.

# 1 506
Забравих да спомена и д-р Евтимова от Токуда

# 1 507
  • ул. "Мечтание"
Забравих да спомена и д-р Евтимова от Токуда

Може ли повече инфо по въпроса? (може и на лични, ако предпочиташ)

# 1 508
Ох, сега напълно те разбирам. Този гад д-р НАЧКО ЧАЛМАНОВ,от Шейново маскиран като "доктор" мазен и любезен в началото и аз го познавам много добре. Заради него за малко щяхме да си идем и аз, и бебки (мъчи ме 2 дни, без да допусне друг лекар да ме прегледа, защото уж аз съм го била избрала и съм отказала други прегледи). Целта му е да изнуди родилките за пари. Добре, че моя позната случайно разбра какво става с нас и успя да предотврати драмата.
Дано на никое друго майче не му се наложи да се сблъска с т.нар. "д-р" ЧАЛМАНОВ. Аз също съм го написала по-нагоре в списъка.
Аз много уважавам специалистите в тази болница, но точно няколкото такива като това "докторче" могат да почернят живота на много хора.

# 1 509
Ох, сега напълно те разбирам. Този гад д-р НАЧКО ЧАЛМАНОВ,от Шейново маскиран като "доктор" мазен и любезен в началото и аз го познавам много добре. Заради него за малко щяхме да си идем и аз, и бебки (мъчи ме 2 дни, без да допусне друг лекар да ме прегледа, защото уж аз съм го била избрала и съм отказала други прегледи). Целта му е да изнуди родилките за пари. Добре, че моя позната случайно разбра какво става с нас и успя да предотврати драмата.
Дано на никое друго майче не му се наложи да се сблъска с т.нар. "д-р" ЧАЛМАНОВ. Аз също съм го написала по-нагоре в списъка.
Аз много уважавам специалистите в тази болница, но точно няколкото такива като това "докторче" могат да почернят живота на много хора.

И аз съм съгласна с теб за този доктор Чалманов,венета райкова роди при него и му направи голяма реклама,а е един мазен мазник,който гледа само в портфейла ви
Днес бях на преглед при .Отначало ми се стори доста заинтересован-разпитваше ме най-подробно и си записваше.Но самия преглед беше груб и болезнен.Постоянно викаше отпусни се, като с нищо не допринасяше за това.Уреда, с който ме прегледа преди това изми на чешмата (все си мисля за някаква стерилност ).Мисля в понеделник да ходя на друг лекар.

# 1 510
Здравейте! Искам да включа в този списък една педиатърка, за която от всички чувах, че е много добра и се записахме при нея...да ама не...От 2 седмици сме със слуз в изпражненията, а от вчера и кръв. Обаждам и се и тя ми казва да и взема някакви запичащи лекарства и да започнем на лечебна храна без въобще да поиска да я прегледа или да вземе малко по- сериозно това, че има кръв в изпражненията! Както и да е- това е накратко...педиатърката, а също така и спец. детски болести и д-р Шекерова от 20 поликлиника

# 1 511
д-р Райна Димитрова - ортопед, хирург на ръка от Пирогов. Беше изключително груба, разрови раната на  четири годишната ми дъщеря с проста марля, без никакво обезболяване. Меркантилна и бездушна .... Заради нея детето понесе втора тричасова операция за да спасят нервите и сухожилията.. Господ да я съди !

# 1 512
Галина Златанчева - не може да се напише доктор пред името й. Срещнах я в спешното на Военна болница. Абсолютен боклук е. През цялата време мрънка, че иска да си ходи, говори по телефона през цялото време докато бях в кабинета и се жалва на "тате" как още не си е тръгнала. Написа ми рецепта, за която в аптеката казаха- няма смисъл да я изпълнявате, всъщност нищо не е изписала. Добре че фармацевта се оказа свястна - описах си симптомите, алергиите, противопоказността да пия парацетамол (идиотката Зратанчева го беше изписала, въпреки че съм прекарала токсичен хепатит причинен от парацетамол) и жената ми даде лекарства без рецепта.

# 1 513
искам да кажа и аз нещо за д-р Емма Добрева... ужасна лекарка..
отидох при нея на профилактичен преглед - веднага ме изкара болна от гъбички,ранички,вируси..естествено ме препрати в частния си кабинет и ми взимаше пари за щяло и нещяло...
мн е некадърна!!
предписа ми скъпи лекарства като ми взимаше пари и за рецептите

# 1 514
Мнението ми за д-р Анелия Барбова
Прекалено е заета, за да може да гледа работата си адекватно..Поне към мен беше така.
Изписа ми лекарства и забрави да предпише дозировка и колко време да ги пия. Измери ми кръвното като докато включи апаратчето попълваше направления и после забрави да погледне колко показва апарата. Наблюдението на бревенноста ми минаваше доста странно за мен, защото неясно защо едва ли не аз трябваше да изисквам да ми пуска изследвания които се правят в определени периоди и са задължителни...
Чаках с часове пред кабинета независимо, че имах час и съм в напреднала бременност, но това е нещо обичайно. Отказа да ми даде досието ми, защото не разбира за какво ми е.(когато казах че искам да ида при друг наблюдаващ лекар при който смятам да раждам)
Не е нищо лично а и съм търпелив човек, просто не разбирам, защо доктори с препълнен график си позволяват да вземат пациенти, за които нито имат време нито възможност да обслужват нормално? Малко ли лекари има?

Общи условия

Активация на акаунт