Черен списък - гр.София

• 1 113 943
  • 3 090
  •   1
Отговори
# 3 060
Д-р Александър Илиев - безскрупулен бизнесмен-мошеник, който доказано не в един случай "скубе" без предупреждение притеснените роднини на възрастните си пациенти в Травматологията на Окръжна б-ца. Пазете се и изисквайте предварително писмено да се подпише колко ще ви струва протеза.

# 3 061
И аз искам да добавя Д-р Бедринова в Черния списък!!! Акушер-гинеколог от 12 ДКЦ-Люлин.Загубих бебето си преди 6 години, на първо място заради нея, защото до 4-5 месец от бременността забрави да определи кръвната ми група. Това не би било проблем, освен ако сте с Нулева/ отрицателен резус фактор/, като мен. И на второ място Детската консултация в 1ва АГ болница"Света София" /бившата Тина Киркова/. Не взеха мерки навреме и това беше Фатално за бебето, както и лечението не беше Адекватно.

# 3 062
Добавям д-р Елена Семерджиева, педиатър, болница Надежда, София. Арогантно отношение на прегледа, не ни даде възможност да кажем дори какви оплаквания имаме. Сто пъти ни предупреди, че не може да се бави защото трябвало да обядва, независимо, че часът ни беше много преди обяд. Заради тази жена детето ми е с дефицити на витамин Д, желязо и други, и не пусна изследвания, за да провери преди да дава нареждания за спиране на добавките. През цялото време се държа все едно ни прави услуга, а прегледите не са евтини. Претупа нещата, държа се грубо и даде грешни препоръки. Не препоръчвам.

# 3 063
Добавям към списъка:

д-р Юрий Хранов - Майчин дом
д-р Иван Цанов - Майчин дом
д-р Иван Диков - Майчин дом
д-р Наталия Петракиева - Майчин дом
д-р Цветомир Златев - Майчин дом

Искам да разкажа за ужаса и трагедията, които преживях, когато в края на май 2024 постъпих за задържане в 34 г.с в Майчин дом в София.
Имах предишно спешно секцио на живо и здраво момче отново в 34 г.с. пак в Майчин дом през януари 2022. Бебето имаше изоставане в растежа и тоновете му се губеха. Тогава на корема ми направиха вертикален разрез, за да го извадят. Но д-р Хранов, който беше израждащият, така и не си направи труда да запише в епикризата ми какъв е бил точно разрезът на матката ми и какви са прогнозите или рисковете при следваща бременност. Това е нещо, което се прави в други страни, а тук се пренебрегва масово. Разрезът на матката ми е бил вертикален.. което имаше фатални последствия за следващата бременност.
Мина година и девет месеца и забременях отново. Бебето, за разлика от първата бременност, се развиваше перфектно, растеше както си трябва, дори вървеше по-голямо. Бях не на три, но на четири фетални морфологии и всичките му показатели бяха съвършени. Съветвах се както с проследяващия ме лекар Иван Цанов, така и с д-р Диков и двамата ме увериха, че разрезът на матката трябва да е бил хоризонтален. Диков ми насрочи секцио за 38 г.с. с голямо спокойствие.
Така в 34 г.с. започнах да имам контракции, които не бяха силни, но бяха продължителни. Постъпих в болницата в понеделник 27.05.2024 и измериха тоновете на бебето в 17:30 и бяха добре. Сложиха ми банка магнезий и ме настаниха на 8 етаж на болницата, която е за Паталогична бременност. От 17:30 никоя сестра или лекар не дойде при мен да провери как съм или да поиска да прослуша отново тоновете на бебето. В ранните часове на 28.05 в 1:40 през нощта усетих неописуемо пронизваща болка в корема ми, която отива към влагалището. С помощта на момичето, с което бях настанена в стая, издирихме акушерката, която пък извика дежурния на етажа лекар Цветомир Златев. Въпросният господин после разбрах, че е специализант там, а майка му е била кандидат кмент на Ботевград. Макар че многократно обяснявах за пронизващата болка в корема ми, д-р Златев ме погледна единствено дали имам разкритие, държа се грубо с мен и отказа да помага при качването и слизането от магарето. Той попита дежурната сестра кога последно са мерени тоновете на бебето и тя му съобщи, че е било към 17:30 ч предния ден. В този момент беше около 2 през нощта и ме отпратиха в стаята, като само ми биха болкоуспокояващо, без дори да погледнат бебето. Имаме информация, че той звъннал на лекаря над него (д-р Наталия Петракиева), но реакция не е имало.
Към 5 през нощта болката стана толкова неописуема, че вече бях сигурна, че ако остана още малко в леглото, ще припадна и може и да не се събудя повече. Вече съвсем не можех да се движа, бяха ми заглъхнали ушите, виеше ми се свят, виждах размазано, а болката в корема беше огромна. С последни сили, благодарение на момичето, с което бях в стая, едвам намерихме дежурната сестра на етажа, която отново извика д-р Златев. И той отново грубо ми нареди да се кача на магарето. Вече цялата треперех от неописуема болка и световъртеж. Тогава бях на косъм да колабирам, казах им, че всеки момент ще се свлека на земята. Единствено тогава ме взеха насериозно, преляха ми глюкоза и започнаха да гледат на ехограф бебето.  Цели 12 часа след последното измерване на тоновете, ги измериха пак.  Дойде и д-р Петракиева. Тогава ми обясниха, че не виждат сърдечна дейност и че то е умряло. Аз изпаднах в такъв шок, не можех да повярвам на чутото.
Продължих да им казвам колко много ме боли корема, наложи се втора банка глюкоза да сложат, защото пак щях да припадна. Появи се и д-р Валентин Иванов, който по това време беше шеф екип за лекарите на смяна в Майчин дом. Пристъпиха към операция някъде в 6:15 часа сутринта. До този момент съм била с вътрешен кръвоизлив от около 5 часа. Когато се събудих, бях още на операционната маса. Лекарите казаха, че матката ми се била пръснала и бебето ни е нямало никакъв шанс да оцелее. Тя се беше отворила вертикално от горе до долу. По думите им едвам са спасили моя живот, целият ми корем бил пълен с кръв. Но благодарение на Бога, матката ми е възстановена, както са запазени и яйчниците ми. Д-р Иванов, който ме оперира, каза, че през живота си не е виждал такава руптура на матката. Oт корема ми също така е бил изваден и голям хематом.
Ако Бог не ми беше дал сили да остана в съзнание до самата операция и да извикам втори път за помощ, нямаше да съм жива сега. Лекарите ме бяха оставили на произвола. Това костваше скъпоценния живот на нашата дъщеричка.
Подадохме вътрешна жалба към Майчин дом и цял месец нямаме отговор, твърдят, че още разследват случая. Болката ни е огромна и скърбим много за нашата дъщеричка, но като отговорни български граждани, сме длъжни да дадем гласност на случая, за да бъдат опазени други жени от това тотално престъпно неглижиране, което аз преживях.

# 3 064
Какъв ужас. Изтръпнах, настръхнах...Няма как да помогна, съжалявам много за това, което Ви се е случило.
Такива хора не трябва да бъдат лекари....
Не че разбирам, ама как се възстановява така разпрана матка за месец...на мен ми звучи като невъзстановяема травма.

# 3 065
д-р Нина Иванова Дончева-Димитрова от ДКЦ II общо практикуващ лекар .Баща ми дълги години се лекува при нея изписваше му изоденит при последното посещение при нея с майка ми като придружител понеже се чувстваше тя му измери кръвното без да му направи кардиограма преписа му по-голяма доза изоденит и му каза че всичко е наред .Обаче продължаваше да се чувства зле отидохме при кардиолог който каза че състоянието му е спешно веднага го закарахме в трета градска където се оказа че е с инфаркт и след 3 дни почина в интензивното в болницата.Направете си сметка какъв лекар е това.
Оо, съболезнования! Така изпуснаха и баща ми. Една пишман гастроентероложка.

# 3 066
Дайте ги на медиите. Обърнете се към фондация “Даная”. Тук само си чешем езиците. Тези “хора” трябва да понесат отговорност. Съчувствам Ви най-искрено. Вяра и сили!

# 3 067
Добавям към списъка:

д-р Юрий Хранов - Майчин дом
д-р Иван Цанов - Майчин дом
д-р Иван Диков - Майчин дом
д-р Наталия Петракиева - Майчин дом
д-р Цветомир Златев - Майчин дом

Искам да разкажа за ужаса и трагедията, които преживях, когато в края на май 2024 постъпих за задържане в 34 г.с в Майчин дом в София.
Имах предишно спешно секцио на живо и здраво момче отново в 34 г.с. пак в Майчин дом през януари 2022. Бебето имаше изоставане в растежа и тоновете му се губеха. Тогава на корема ми направиха вертикален разрез, за да го извадят. Но д-р Хранов, който беше израждащият, така и не си направи труда да запише в епикризата ми какъв е бил точно разрезът на матката ми и какви са прогнозите или рисковете при следваща бременност. Това е нещо, което се прави в други страни, а тук се пренебрегва масово. Разрезът на матката ми е бил вертикален.. което имаше фатални последствия за следващата бременност.
Мина година и девет месеца и забременях отново. Бебето, за разлика от първата бременност, се развиваше перфектно, растеше както си трябва, дори вървеше по-голямо. Бях не на три, но на четири фетални морфологии и всичките му показатели бяха съвършени. Съветвах се както с проследяващия ме лекар Иван Цанов, така и с д-р Диков и двамата ме увериха, че разрезът на матката трябва да е бил хоризонтален. Диков ми насрочи секцио за 38 г.с. с голямо спокойствие.
Така в 34 г.с. започнах да имам контракции, които не бяха силни, но бяха продължителни. Постъпих в болницата в понеделник 27.05.2024 и измериха тоновете на бебето в 17:30 и бяха добре. Сложиха ми банка магнезий и ме настаниха на 8 етаж на болницата, която е за Паталогична бременност. От 17:30 никоя сестра или лекар не дойде при мен да провери как съм или да поиска да прослуша отново тоновете на бебето. В ранните часове на 28.05 в 1:40 през нощта усетих неописуемо пронизваща болка в корема ми, която отива към влагалището. С помощта на момичето, с което бях настанена в стая, издирихме акушерката, която пък извика дежурния на етажа лекар Цветомир Златев. Въпросният господин после разбрах, че е специализант там, а майка му е била кандидат кмент на Ботевград. Макар че многократно обяснявах за пронизващата болка в корема ми, д-р Златев ме погледна единствено дали имам разкритие, държа се грубо с мен и отказа да помага при качването и слизането от магарето. Той попита дежурната сестра кога последно са мерени тоновете на бебето и тя му съобщи, че е било към 17:30 ч предния ден. В този момент беше около 2 през нощта и ме отпратиха в стаята, като само ми биха болкоуспокояващо, без дори да погледнат бебето. Имаме информация, че той звъннал на лекаря над него (д-р Наталия Петракиева), но реакция не е имало.
Към 5 през нощта болката стана толкова неописуема, че вече бях сигурна, че ако остана още малко в леглото, ще припадна и може и да не се събудя повече. Вече съвсем не можех да се движа, бяха ми заглъхнали ушите, виеше ми се свят, виждах размазано, а болката в корема беше огромна. С последни сили, благодарение на момичето, с което бях в стая, едвам намерихме дежурната сестра на етажа, която отново извика д-р Златев. И той отново грубо ми нареди да се кача на магарето. Вече цялата треперех от неописуема болка и световъртеж. Тогава бях на косъм да колабирам, казах им, че всеки момент ще се свлека на земята. Единствено тогава ме взеха насериозно, преляха ми глюкоза и започнаха да гледат на ехограф бебето.  Цели 12 часа след последното измерване на тоновете, ги измериха пак.  Дойде и д-р Петракиева. Тогава ми обясниха, че не виждат сърдечна дейност и че то е умряло. Аз изпаднах в такъв шок, не можех да повярвам на чутото.
Продължих да им казвам колко много ме боли корема, наложи се втора банка глюкоза да сложат, защото пак щях да припадна. Появи се и д-р Валентин Иванов, който по това време беше шеф екип за лекарите на смяна в Майчин дом. Пристъпиха към операция някъде в 6:15 часа сутринта. До този момент съм била с вътрешен кръвоизлив от около 5 часа. Когато се събудих, бях още на операционната маса. Лекарите казаха, че матката ми се била пръснала и бебето ни е нямало никакъв шанс да оцелее. Тя се беше отворила вертикално от горе до долу. По думите им едвам са спасили моя живот, целият ми корем бил пълен с кръв. Но благодарение на Бога, матката ми е възстановена, както са запазени и яйчниците ми. Д-р Иванов, който ме оперира, каза, че през живота си не е виждал такава руптура на матката. Oт корема ми също така е бил изваден и голям хематом.
Ако Бог не ми беше дал сили да остана в съзнание до самата операция и да извикам втори път за помощ, нямаше да съм жива сега. Лекарите ме бяха оставили на произвола. Това костваше скъпоценния живот на нашата дъщеричка.
Подадохме вътрешна жалба към Майчин дом и цял месец нямаме отговор, твърдят, че още разследват случая. Болката ни е огромна и скърбим много за нашата дъщеричка, но като отговорни български граждани, сме длъжни да дадем гласност на случая, за да бъдат опазени други жени от това тотално престъпно неглижиране, което аз преживях.
Здравейте,искрено съжалявам за случилото се,бъдете силна,колкото и да е клише.Мой съвет е да подадете сигнал до изпълнителна агенция медицински одит и сигнал в прокуратурата.Крайно време е всякакви набедени за лекари да носят отговорност.

# 3 068
Маргарита Азади - "специалист" детски болести.
Преди раждането на сина ми се уговорих с нея и в продължение на 1 г беше педиатърът на детето. За тази една година тя не успя да види, че той им т нар обущарски гръден кош - нещо, което според ортопеда, който потвърди диагнозата, е било видимо от първите месеци. И всъщност наистина се е виждало, съдейки по снимките, които вече гледам с различно око. Всеки месец Азади гледаше и слушаше сина ми със слушалки, но така и не видя нищо подозрително с гърдите му. Междувременно тя и "личният" лекар на детето са си правили някакви схеми по НЗОК, защото впоследствие в приложението е-здраве установих, че всеки месец личният лекар е издавал направления за Азади за белодробни проблеми и възпаления.
Николай Драганов - ортопед. Още един човек, който не е видял обущарския гръден кош. Но пък ми обясни колко къса клечка съм изтеглила с това да имам момче и как ще си го гледам до 40 г. на дивана.

Ако някой се интересува - забелязах, че хлътналото между гърдите на детето става по-дълбоко около годинката. Малко след това сменихме личната лекарка, като новата директно постави диагноза и даде направление за ортопед. Ортопедът, при когото бяхме, беше изумен, че това не е видяно нито от т нар педиатър, нито от ортопеда.

# 3 069
  • София
Може ли (къде) да се даде отзив ако лекарят не е в супердок?
Само клиниката я откривам в Google maps... не знам кой ще го види обаче - поста.

# 3 070
Добавям в черния списък доц.Весела Карамишева . Първа бременност ми беше, по случайност тя ми я откри и при нея продължих да ходя в частната и клиника Геямед. Плащах прегледи, какви ли не изследвания, каквото тя ми кажеше. Динаго закъсняваше с минимум 40 мин. приемаше ме на бързо и не ме изслушваше нито ми обясняваше. Настоя да родя при нея с цезарово понеже било по-добре за бебето че било голямо, аз се съгласих, но тя оперира само в Майчин дом и там беше ужастно преживяването ми. Лошото отношение на останалите не беше проблем, а когато взех да раждам Карамишева ме убиждаше и се държа с мен ужастно, а аз бях с упойка и не можех да мръдна. Понеже ми сложиха катетъра преди упойката и се бавиха много, краката не ги чуствах и започнах да се мърдам малко и мо беше неспокойно, тя не ме успокои а ме убиждаше и аз се разплаках и дори на бебето си не можах да се зарадвам от стреса който ми причини тази жена. Нагуши се с паритте ми през цялата бременност, 1000 лева за да ме оперира тя и накрая съжалих ужастно. НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ.

НЕ я препоръчвам и аз! Доц. Весела Карамишева!!!!!!!!! Добре, че я усетих каква е и рано, рано я смених!! Беше и много досадно, че колежката и я няма и трябвало тя да пише всичко на компютъра……. Бърза с прегледите , не обяснява нищо , не отговаря на въпросите ми във вайбър, разсеяна, обяснява неадекватно , разпокъсано и после се дразни , че не съм разбрала нещо и ми вика е нали за това ти казах да записваш  не и се занимава с една дума ,  уж мила, а всъщност друго лице се крие под маската. Препращаше ме по доктори нейни колеги , за щяло и нещяло, и  ми вика все пак за консултация…да гушнат по някой лев…..  излишни прегледи с една дума , които се взимат в по напреднал месец!

# 3 071
Здравейте,бяхме на профилактични прегледи при др Дървеняшка в Неоклиник. Не ходете при тази докторката,каза ми че нямам здраво място на матката си след раждане секцио и каза,че ако се опитам отново да забременя няма да мога да износя плода. Бях на преглед и при друг специалист и каза че няма такова нещо.Окри само два малки миомни възелчета,които ще се проследяват и това е. Не дейте да ходите на преглед при нея по мой съвет.

# 3 072
“Д-р” Маргарита Азади 25 ДКЦ. Не знам дали има по-ужасен педиатър от нея.
1. Ако не те хареса - отразява се на детето ти. Гледа те с едно такова пренебрежение, все едно ти си не знам коя ръка човек.
2. От изключителна значение при нея е това да кърмиш (с това условие те записва при нея). Ако като при мен се случи така, че просто да ти спре кърмата (от 100 кладенеца вода вадих само и само да мога дълго да кърмя и не стана, и не стана) бягайте надалеч от нея. При консултацията на втория месец, падаха се първите ваксини за поставяне, като разбра, че не кърмя, няма да казвам с каква злоба постави ваксините на детето и го премяташе там като някое кебапче. Детето не спря да се къса да реве, а тя се обърна и каза “Айде сега стига си ревало пък ти”. Изключително арогантно поведение. Също много често обърква мерките, които записва в картона.
3. Ужасно много проблеми имаме заради ротавирусната ваксина, като аз това го разбирам в последствие, след като вече са и поставени и трите дози. И въпреки, че проблема е споделен пред нея, тя не преустанови поставянето на ваксината!!!! Тук грешката е моя, че не се поинтересувах, когато ми я предложи тая ваксина, за страничните от нея ефекти, но и тя като толкова добър педиатър смятам, че е длъжна да ми ги обясни нещата. Та, след като споделих, че след поставяне на ваксините са започнали всички проблеми тя ме прекъсна и каза “От ваксините единствено и само може детето да вдигне температура, нищо повече.” (Рече и отсече), нищо, че е направена консултация с няколко детски гастроентеролога и те го потвърждават.
4. Веднъж имахме доста сериозен проблем-детето ми не можеше да са храни, искаше и не можеше! Обадих се по телефона на въпросната, започнах да ѝ обяснявам какво му има на детето, тя ме прекъсна още в началото и каза “Днес графика ми е пълен, мога да го видя утре в еди колко си”. Е това търпи ли отлагане? А веднъж на една от консултациите на които ходим със записан час, пред кабинета ѝ имаше 2 болни деца, така доста по-големички с обикновена настинка, които ги беше извикала на деня да ги прегледа. И излиза, че моето 3 месечно бебе със сериозен проблем трябва да чака за свободен час, а тези с настинките не!!!!!
5. Един съвет от мен - всеки, който си е записал детето при нея, нека си прегледа здравното досие на детето в сайта на НЗОК. Може и да останете изненадани.

Не знам какво толкова я хвалят тази “докторка”, аз лично се подведох и то много се подведох, но както сега прочетох на няколко места - тя става само за консултации (мен, ако питате и за това не става).

# 3 073
И моя кратък принос към темата

доктор Данаил Лилянов Софиямед.

Не може да контактува адекватно с пациентите. Гледа на пациентите като на отрепки които му досаждат, натрапват се, че пък и правата си знаят и искат да им се спазват-  срамота! Без значение Какви са придружаващите заболявания и оплаквания на пациента дребни и незначителни подробности. Чувствах се като животно в кланица и затова "дим да ме няма", Да спасявам кожата!

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 12:52 от Не се сърди, човече

# 3 074
  • София
Подкрепям за д - р Лилянов, който не бих нарекла доктор. Казах, че имсм болки в сакрума и каква може да е причината, а той ми отговори” Аз да не съм врачка” Останах изумена и поисках да ми назначи образно изследване, което да платя. Отказа, нямало нужда защото ме видял как сядам на стола в кабинета му. Тръгнах си и се чудех кскво беше това….

Общи условия

Активация на акаунт