Черен списък - гр.София

• 1 099 447
  • 3 088
  •   1
Отговори
# 1 860
99% със сигурност е доста пресилено по отношение на лекарите. Да слагаме всички под един знаменател е тъпо. Нещата обаче, за които говоря са абсолютно верни. Убедена съм, че не всеки общопрактикуващ лекар се води от подобни мотиви при назначаване на терапия, както и че има специалности, които позволяват на лекаря да прави "оборот" на дадена фарма-компания.
Посочих ви психиатрията, смятам, че гинекологията също е благодатна в това отношение и т.н

Имелда, не се сърди. Пишеш в тема, в която се пише за лекари, които не са се представили на ниво. Какво очакваш. Освен това не може да не си запозната с тази практика след като си лекар или си в непосредственото обкръжение на лекари.

# 1 861
Шоколадче, чувала ли си го това или го знаеш от опита си на аптекар?

Аз това нещо съм го чувала, не съм аптекар. Но не от кого да е, а от точно такъв фарма-дилър, който цветно ни разказа как на докторите не се отказва нищо - пари, подаръци, екскурзии, каквото си искат.
Пред очите на шефа ми фарма-фирма, която ни беше наела за дадена услуга, между другото организира смяна на 4 броя гуми за джип на един лекар. Средна цена на една гума - 500 лева. Това се случи на място пред дома на лекаря, където бяха докарани гумите, техниците, всичко за негово удобство и за сметка на фармацевтичната компания.

Съгласна съм с теб.На моя приятелка майка й,която е личен лекар в Севлиево се разби от екскурзии,за сметка на фармацевтична компания

# 1 862
  • София
И как от първа ръка достигнахте до този процент 99? Броихте ги лично ли? Щото аз мога да кажа,че 95% от лекарите, с които работя не "лапат".
Вашата първа ръка срещу моята.
Може би, защото не сте им предложила нищо за "лапане". Нямам намерение да се заяждам, но все пак държа на мнението си. И тъй като не искам да остана неразбрана, ще подчертая, че не критикувам професионалните качества, а факта, че са свикнали да бъдат "глезени" (което разбира се не би трябвало да влияе на способността им да си вършат съвестно работата).

# 1 863
Д-р Марков от Майчин дом, прави и фетални морфологии в частния си кабинет. Прехваления доктор Марков, видя, че сина ми е с вродено заболяване, но не ми каза. Слава Богу заболяването е напълно лечимо и заради него не се прекъсва бременност, аз нямаше да си махна детето, но щях да намеря най-добрия специалист и да започнем лечение веднага. Вродено криво ходило, скъсено ахилово сухожилие, еквинуварус е заболяването. Вижда се на неговия видеозон. Чисто ортопедично е, лекува се с гипсове, операция, рехабилитация и т.н. и лечението трябва да започне веднага. Представете си моя шок, родих в 8-мия месец, заради високо кръвно и един куп мой здравословни проблеми, които се появиха последните 2 седмици от бременността ми, и без това треперех какво ще се случи с бебето, ще оживее ли и изведнъж гледката от силно изкривените му и много къси крачета и предположенията на педиатрите там за какви ли не глупости, тъй като и общото здравословно състояние на детето не беше добро. Започнах ме лечение на 20 - тия ден, заради моето незнание, че гипс може да се сложи и в кувиоза. Нямаше кой да ми каже. Ако Марков ми беше казал, щях да проуча всичко и да се подготвя и психически и с лекар. Но той не ми каза. Излъга ме, че не виждал ходилата на детето, но ако имало нещо щяло да бъде само козметично. И ми каза "ако някой ви каже, че детето ви е с криви крака, не му вярвайте". Отказа да ми даде и диск. Тогава не видях нищо странно в прегледа и думите му. Но после, като се роди бебенце, и върнах нещата назад, разбрах всичко. Затова без угризение го слагам в черния списък..... За сега моето малко бебе Миши е добре, всичко с лечението му върви в правилната посока. Чакаме да проходи и се надяваме, че всичко ще е наред newsm17

Д-р Чолакова, невролог от ІІ-ра градска болница. Преди почти 7 г. постави диагноза Детска церебрална парализа на  3 месечния ми син и каза, че най-малкото, което може да ми се случи, е сина ми никога да не проходи и естествено да изостане интелектуално. И то само защото не си вдигаше главата от легнало положение, като му се издърпват ръчичките. Една година се влачихме на какви ли не рехабилитации и глупости. После разбрах, че всъщност такава диагноза преди навършване на 1,6 г. не се поставя. Тя обаче постави. Слава Богу напълно грешна. Сина ми ходи прекрасно, тренира футбол, онзи ден и футболен турнир спечели неговия отбор, интелектуално не само, че не изостава, но напротив, от детската градина казват, че е доста умен за възрастта си. Всичко с него е наред, но тази нещастна Чолакова тогава доста разклати нервната ми система....

# 1 864
  • София
Дани 77, изобщо не се очудвам на това, което пишеш за Марков. И аз скоро го поставих в Черния списък. И в други теми съм писала за него. А ако тръгна да описвам всичко подробно сигурно ще ми отнеме цял ден.
Започнах да чета във форума и да контактувам с жени, които имат като моите проблеми. Ходих на консултации при лекари, които се занимават с проблемите, които имам аз. Правих изследвания при тях. Връщах лентата назад стотици пъти, размишлявах и си правих изводи. Постепенно започнах да узнавам как трябва да действа лекарят  в ситуациите, в които бях попаднала. Разбрах как се постъпва с проблемите, които имах и с усложненията, които получих.   
Преди около година и половина Марков разбра какво мисля за него. Разбра, че знам какво не е направил за мен. Написах му го и му го изпратих лично в писмо по обикновената поща. От тогава той си махна т. нар. „форум”, който си беше направил в сайта за частния си медицински център. Писмото ми до него започваше с думите, че съм мислила всичко, което му пиша да го напиша във форума на неговия сайт /сайта на МЦ „МАРКОВС”/, но после съм се отказала и съм решила да му го изпратя лично. След две седмици форумът му вече не съществуваше. Ще добавя и факта, че  раждах в Майчин дом и бебето ми също беше в неонатологията на Майчин дом. Марков също работи там. От лекар в същата болница разбрах, че след като бебето ми е починало той е гледал документите.
За мен решението му да си махне форума от сайта е един вид криене. Лекар, който знае, че е дал всичко от себе си, че е направил необходимото, че се е постарал да помогне според знанията и квалификацията си, че си е вършил работата съвестно и че се е държал както трябва с пациента, не би постъпил така.

# 1 865
Mislia,che shte e po-dobre ,ako manichko se obrazovate otnosno,bakteriite i vidovete infekcii v choveshkoto tialo.Nima ochakvate,che podobni infekcii se lekuvat barzo i bez pari.Az jiveia  izvan Bulgaria,i moga da vi uveria,che ste popadnali na ISTINSKI LEKAR I CHOVEK.Blagodarenie na D-r Petar Katev az se radvam na zdrav sin.I ne moga da razbera,zashto triabva da se opetniava imeto na tolkova kadaren chovek,imal lanci i izglejdal kato mutra,mi shto ne pusnete edna snimka,che da vi vidim vie kak izglejdate?Poznavam D-r Petar Katev ot mnogo godini,pomognal e na mnogo moi poznati,i edinstvenoto koeto moga da kajaNEVEROIATEN PROFESIONALIST I GOLIAM CHOVEK.

# 1 866
  • София
Каква е връзката между тази ода и това, че живееш извън България?  Tired

Апропо, IP-то ти не подсказва подобно нещо.
И, разбира се, както за всички, така и за теб важи правилото да пишеш на кирилица.  Както и другото негласно правило в тази тема-хвалебствията се споделят в белия списък.

# 1 867
Аз искам да включа към черния списък д-р МИГЛЕНА БИТРАКОВА от поликлиника Младост.

Ако това нещо въобще може да се нарича лекар!!!

През повечето време има залепени бележки на вратата, че отсъства,
лъже че не може да дава направления и то за малки деца!!!
Никога не може да даде дизгноза, когато детето е болно. Тя единствена не чу хрипове на детето ми, когато беше зле преди година и благодарение на нея постъпихме в болница с бронхопневмония. #Cussing out
Вчера на контролен преглед на детето ми на 3г. ми дава бележка за изследване само за кръвна картина и каза че не се полагало за урина - вие представяте ли си???  #2gunfire
По нагла, безочлива и некомпетентна жена и то лекар не съм срещала!!!
Преди това ми е отказвала направление за УНГ, а за очен лекар на детето се ослуша - ами дали имала, дали нямала направления.....

НИКОГА не си записвайте детето при тази жена!!!

# 1 868
Албена Горанова, гинеколог в МЦ "Нимимед", София. Откриха ми Папилома човешки вирус (не въпросната госпожа). Исках да се изследвам и да проверя дали не е от тези видове, които са високорискови и за целта ми трябваше секрет, който да занеса в лабория. Този център ми е най-близо и съответно реших, че всеки гинеколог може да взима секрет и не е нужно да се разкарвам някъде си. Да, ама не! Подробно обясних за какво ми трябва секрет, къде ще го нося. Освен многото глупости, с които ме засипа тази госпожа (включително и че съм в предраково състояние), като занесох секрета се оказа, че не е това, което е необходимо за изследването.

# 1 869
  • София
Здравейте! Да сложа в черния списък Панова - завеждаща патология в ТК!!!
Лежах 2 пъти в патологията на Тина Киркова. Бях решила, че тя ще ми следи бременността, защото ми я бяха препоръчали, а и в момента на първото кървене не знаех какво да правя и се озовах направо там. Както и да е. Задържахме бебенцето. Второто кървене ми беше в края на 11та и началото на 12та г.с., което ме успокои, че било поради изтичане на хематома от отлепването и сега вече съм нямала никакво отлепване и всичко било наред. Но да не завеждаме още бременността, защото да не ме дупчели пак и да изчакаме 10 дена. Въобще не стана въпрос за ранна фетална морфология в 12-тата седмица. През цялото време изпитвах адско неспокойство и недоверие към нея. Дори мислех тия 10 дена да си намеря друг лекар и да не ходя повече при нея. Само ме отлагаше тази жена. След като ми каза, да отида 10 дена след това, аз се сетих, че трябва да правим биохимичен скрининг в 12 седмица и отидох да я попитам. Тя се развика ужасно, че й писнало да й казват какво трябва да прави и да й даваме съвети четейки в интеренет. След което аз отидох и взех бонбони и сок и ги занесох при нея. Тъкмо да си тръгвам и тя идва при мен да ми обясни, че не правела биохимичен скриниг толкова рано, защото тогава резултатите не били толкова точни, колкото в 16та седмица и ставали затова толкова грешки. Пак се помъчих да й повярвам, но нещо не успях и безпокойството постоянно ме чоплеше. Отделно от това чувам през цялото време от бременни жени (приятелки и жени, с които лежах два пъти в болницата), че биохимичния скрининг се прави в 12-та г.с. За щастие имах съсмет да се озова в 16-та седмица при д-р Сигридов, който открива малформация на плода. Без никакво съмнение ми назначава аборт. Звъннах веднага след това на Панова, защото все пак тя ми е следящия лекар. ( А, забравих да спомена, че дори и втората ФМ в 16-та седмица, която трябва да се прави, тя реши, че ще ми я прави пак след 2 седмици - т.е. в 18-та г.с. .... явно винаги има нужда от 2 седмици за нещо).  Така, та звъня на Панова веднага след прегледа при Сигридов и тя ми казва да отида в Свата София на Мазнейкова, защото работи също и там. Преглежда ме уж на 3Д и 4Д, но ОТНОВО НЕ ВИЖДА МАЛФОРМАЦИЯТАААААА   Започва да ме убеждава, че трябва да изчакам още 2 седмици, защото сега още не се виждало и никой нямало да иска да ми направи обарт в 16та седмица. И че можело да става дума за грешка и бебето да било така застанало, че да не се вижда. Нали се сещате, че аз отново не й повярвах. НИЩО НЕ РАЗБИРА И НЕ ВИЖДА ТАЗИ ... НЕ ЗНАМ КАК ДА Я НАРЕКА.
Веднага в понеделник (защото това се случва в събота) си записвам за вторник час при д-р Марков - води се най-добрият за ФМ. Трябва да ви кажа, че и той и д-р Павлова, която работи при него (двамата ме гледаха) бяха озадачени, че тази некадърница не е видяла такова нещо. Питаха ме как може и не ме е ли е гледала до сега. Това се вижда дори в 12та седмица. А ТЯ МЕ КАРА ДА ЧАКААААМ.  Та вместо да правя аборт в 12та, аз правих в 17та   , заради нейното невежество и претупване. Честно да ви кажа бих я разнасяла винаги. При нея бременните не трябва да имат проблеми с бебетата си, за да е наред всичко. Това е моето мнение.
Ужасно ми е гадно в момента, не само заради мене, че може да има усложнения и че всичко, което преживях беше повече от ужасно, а и заради това, че бебенцето вече си беше човече, най-вероятно и душица си е имало вече     Няма думи или имотикони, с които мога да опиша болката си.

# 1 870
  • София
summer beauty ,не го намирам за достатъчно!?Специалистите ФМ са трима в София,изключително интересно ми е при кой от тях те изпрати свястната лекарка от 2а градска?И как е нейното име?
А кои са тримата?

# 1 871
peettia, много съжалявам за случилото се. радвам се, че си споделила невниманието на Панова.
Преди години моя позната, която беше раждала при Панова ме заведе за преглед. Нямахме час и влязох с уговорката да и платя лично, а не на касата. оплаках и се, че имам болки. тя каза в овулация си. през цялото време изглеждаше много разсеяна и имах чувството, че си съчинява. пусна ми снимка на двата яйчника, описа кой е ляв и кой десен и ми взе секрет. каза да й се обадя след седмица за резултатите. обадих й се и ми казва здрава си. тогава реших, че има нещо гнило. насрочих си преглед при лекарката, при която по-късно родих. оказа се не само, че съм имала малка миома, ами и някаква инфекция. аз си носех снимките от прегледа от Панова и втората лекарка ми показа миомата на снимките от предгледа при Панова. Така, че или не вижда или е ужасно разсеяна, което не и прави чест. Sad

# 1 872
  • София
Благодаря, Marrine!
Много точно си се изразила, че говори така, все едно си съчинява. Много искам да разберат всички жени и да не й се доверяват. Това целя. Много се чудя да  пусна нова тема, защото така не мисля, че стига до всички. Просто не мога да си го обясня това  нейно небрежие и претупване. ТОВА СА НАШИТЕ ЖИВОТИ И ТЕЗИ НА БЪДЕЩИТЕ НИ БЕБЕТА!!!

# 1 873
Шейново
Велев
Илиев
Йончев
Китанова
Мишел Шойаб
Радев
Тодор Димитров
Тончев
Чорбова

Тина Киркова