Черен списък - гр.София

• 1 102 417
  • 3 089
  •   2
Отговори
# 1 950
... ходих в Токоуда ме натискаха само и ми разправя лекарката ...

За коя лекарка става дума?

# 1 951
за Евтимова става въпрос, но това за мен е без значение- аз отивам в болницата и контрола върху качеството е проблем на болницата- не бих отишла за нещо друго там- това не е държавна болница и на тях трябва да са им ясни неща като стандарт за обгрижване на пациента- все пак ако държавните не можеш да ги накараш да се размърдат за това, какво е извинението при частните клиники?

# 1 952
Да и аз гласувам за Евтимова.Ходих веднъж на ехограф първите месеци.За какво съм била дошла и едва ли не ме навика и изгони една колежка по същия начин така че при нея си е практика.Също така не видя че са близнаци но айде за това не и се сърдя.Иначе раждах в Токуда наистина цари малко един хаос, иначе сестрите се стараят и обгрижват, но май проблема е в лекарите.(пример д-р Димитров-този човек май вече е забравил какво е нормално раждане и да не е гледа да не го прави вече,  да не говорим че ми забави 6 часа операцията когато бях умряла от жажда за да раждала на друга негова колежка приятелката близнаците си по естествен път без да има контракции,предизвикваха и ги,добре че тя роди бързо,поне да ме беше предупредил!

# 1 953
Не можеш да отречеш, че жената се е постарала да види нещо- пък 1 или 2 бебета- все тая- кой ще има против, а и по някое време къде раждането ще го разбереш.

С тези лекари човек малко като психиатър за психотест трябва да отиде преди това- да подразбере увлеченията към цезарово и характера на доктора, закъснява ли или не (разбирай ще дойде изобщо или не) и тем подобни.

# 1 954
д-р АГ Емил Иванов - доста лош избор се оказа за мен, въпреки че на няколко места виждам, че е хвален. Потърсих го защото ми е близо (работи в болница "Доверие" - Овча купел, пък аз съм от съседен кв.), не карам кола и няма кой да ми гледа бебето, та с него и количката - за около час сме там, а и по Здр. каса преглежда.
"Сблъсък" първи: отиваме с детето, нямаше никого отпред, влизам, а сестрата начумерено ме "смъмря" защо съм дошла с бебе тука, нямало ли на кого да го оставя. А бебето си беше кротко, нещо си бръщолевеше само, не е ревало, изобщо на висок глас не бих го оставила да им "надува главите", на когото и да е, какво остава на чужди хора, при това лекари (имам предвид, че не го оставям да плаче, а винаги го "захласвам").  Казвам аз, че съм с течение, че последно при друг д-р съм лекувала анаеробна инфекция и е бил чист резултатът, но аз пак съм с оплакване, че съм имала преди година микоплазма, да вземе изследване. Очаквах да вземе микробиология и микоплазма, ама взе САМО микоплазма (а то очевидно имах проблем - зачервяване и остро възпаление, пък микоплазмата въобще няма такива симптоми, даже най-често няма никакви). Това го разбирам втория път ("Сблъсък" втори), когато отивам - уж за лечение вече (през времето на изчакване на резултата не ми даде никаква терапия, нищо, че бях доста зле) - оп! изненада (неприятна): нямам микоплазма, но... и друго изследване, затова не се знае какво ми е точно. И даваме "на сляпо" - предписа ми някакви глобули, 6 дена (понеже кърмя). И каза след тях -- 3-4 дни и преглед. Така и направих (усещайки след курса на лечениее, че инфекцията изобщо не се е повлияла). Та -
"сблъсък" трети: пак с количка и дете, отивам, но без час, понеже се бях обаждала и на регистратура казаха час чак след 10 дена, а аз не можех да чакам толкова с тая инфекция , пък и той ми беше казал след 3-4 дни от края на лечението да ида. Е, скара си се човекът, че съм без час, въпреки че пак нямаше НИКОЙ пред вратата му като влязох. Рече, че "да не мислите, че аз чакам някоя от улицата да ми дойде, правя и други неща като нямам пациентки" Shocked Замълчвама аз - то какво да река на тая простотия. Последва преглед и - оп, нова изненада - да си платя микробиологията на касата, нищо, че съм с напрравление при него. Отивам на касата, мислейки, че е някаква такса 2-3 лв. или нещо такова, да, ама не - двайсетарка!!! Аз питам - нали съм с направление, те ми казват - за микробиологията гинекологът трябва да издаде, ако не - плащате!  Money
Не ми се качваше горе пак с малкия, та платих - от мен да мине. Обаче
"Сблъсък 4" беше по-по-НАЙ! Оня ден отиваме с мъжа (цяла седмица е болничен, хвана го ентеровируса, беше с мн. висока температура, тоя ден беше поспаднала, та го накарах с колата, че и мен нещо май почваше да ме "гони" тоя вирус, нямаше да издържа 1 ччас с количката натам и 1 - насам. Тоя път бях записала час - за 16,20. Тамбях в и 10, почуквам (нямаше пак никой пред кабинета), отваря ми той (бях сама, бебето и мъжа доллу ме чакаха), отваря той, аз си казвам часа и че само за резултат чакам (=рецепта, 2 минути работа),казва ми: "Сега имам един преглед, после 2 аборта и към 5 елате пак евентуално"...Е полудях!!! Викам, ама аз съм с час, бебе ме чака, не мога... А той изплю нещо като "Аз не съм от желязо" и тръшна вратата. Малеее, че се разярих... Слязох на регистратура и ... "огън и жупел" изсипах" "За какво са тия часове, как така ще ме разкарва, ако не си плати човек, като отрепка го гледат, чче съм за един резултат, а той ме прави на маймуна". Обадиха му се и ми казаха да се кача. Отивам и викам, че мъж ми болен долу с малкия и сме от далеч, а той, наглярът - "Ми всички сме отдалеч". Викам, ма не е това въпросът тук, не мога да идвам когато ви се иска, с малко дете съм, миналия път се скарахте, че го водя..." А той: "Ма то на Вас Ви ПРЕЧИ" Shocked Shocked Shocked Абе като чух това, направио ми стана ясно, че тоя не е човек, пък какво остава д-р!!! Пречело ми, викам : "Е какво да го правя, да го хвърля ли? " Трагедия, казвам ви, разревах се от ярост и безумие... Ама наистина се убеждавам, че не им ли цакаш, като плюнка тсе отнасят с тебе. Та така, сега съм с предписан "Клотримазол" свещички за ... "Коки, бактерии и дифтероиди" (това пише в резултата от лабораторията - неясен (може ли такава обща формулировка да пльоснат "бактерии"!?!!), но поне ми е ясно, че са бактерии, а не гъби, той самиият каза, че нямам гъби, пък Клотримазол ми даде, който е за гъби. Сега съм в дилема дали да се занимая по-сериозно с тоя случай (неетичен, меко казано) или да оставя... Ще се консултирам с друг лекар естествено дали предписаното лечение е поне малко адекватно (съмнява ме). Ако имате идея, пишете!

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 23:21 от ValeryM

# 1 955
ValeryM,
Този човек въобще не заслужава да се нарече "лекар"!!! Освен това е и крайно невъзпитан!!!
Аз лично бих описала случая и приложила ксерокопия на микробиологичните резултати и рецептите - и това се изпраща на шефа на болница "Доверие"! Да си види прехваления специалист какви ги предписва! И колко са некачествени резултатите на микробиологична лаборатория - как може да не напишат какъв е изолираният причинител и да няма антибиограма!!! Може и в лекарският съюз да се изпрати сигналът.

# 1 956
Според мен не си късай нервите с глупаци- скоро няма да се оправим където и да пускаш жалби- то е до човещина, а това не знам как се оправя. Само ще си скъсаш нервите.

# 1 957
Аз също смятам, че нещата трябва да се изпратят на директора на Болницата, за да има ефект оплакването!

# 1 958
Добавям в списъка  д-р Соня Данева-Ковачева, акушер-гинеколог в Младост 1. Попаднах случайно при нея за рутинен преглед. Никога няма да повторя тази грешка. Взе ми една камара пари (много умело така че накрая и аз не разбрах за какво), беше непрофесионална, държа ме час и 40 минути да ми обяснява неволите си със здравна каса, община, пациенти и какво ли още не. Оплакваше се колко била натоварена, а в същото време за 1 час и 40 минути (по часовник) нито един човек не почука на вратата...това какво говори за лекаря? Наистина не получих никаква ценна информация от този преглед, а не искам да ви казвам колко пари дадох. Проблемът беше, че си бях в България за ограничено време и заминах скоро след прегледа, нямах сили да се разправям от разстояние и оставих нещата така. Но поне се надявам мнението ми тук да послужи за информация на други.

# 1 959
Чудно ми е каква ,,ценна информация'' очаквате да получите от един рутинен преглед?1 час и 40мин за рутинен преглед....нещо не ми се връзва да е точно така....
В крайна сметка не виждам как с дадената информация ще помогнеш на някого-нищо конкретно не си написала-лекарка,взела неясно колко пари и че никой не бил почукал на вратата и...егати показателите за кадърност измисляте вече!

# 1 960
  • София
Добавям в списъка  д-р Соня Данева-Ковачева, акушер-гинеколог в Младост 1. Попаднах случайно при нея за рутинен преглед. Никога няма да повторя тази грешка. Взе ми една камара пари (много умело така че накрая и аз не разбрах за какво), беше непрофесионална, държа ме час и 40 минути да ми обяснява неволите си със здравна каса, община, пациенти и какво ли още не. Оплакваше се колко била натоварена, а в същото време за 1 час и 40 минути (по часовник) нито един човек не почука на вратата...това какво говори за лекаря?

кабинетът й е в съседство с този на нашата педиатърка. никога не съм видяла пациент пред кабинета...

# 1 961
Искам да добавя в списъка д-р Ценка Шишенкова от АГ Тина Киркова, акушер гинеколог. Ходя при нея на ЖК.
Причината да го направя е, че аз я интересувам изключително за да си плащам прегледите на ехограф и тоновете, които не са по ЗК.
Държи се изключително незаинтересовано. Много се ядосва, когато в последните два месеца не си плащам на частно за преглед на ехограф (тъй като по ЗК се полагат само два прегледа), не ми отговаря на въпросите, които й задавам, или го прави с половин уста. А причината да не си плащам тези прегледи е, че тя преглежда точно за 3 мин, не повече, нищо не ми обяснява на мен за бебето, не ми дава никакво инфо. След изтичането на 3те минути преглед ме съпровожда до касата, за да се увери, че ще си платя 30 те лв. Аз й казах последния път, че в болницата, в която ще раждам, ще ми следят тоновете ( което ми го каза лично завеждащата родилното отделение на тази болница), а тя избухна много възмутено, че това било лъжа, нямало такова нещо, погрешно са ми обяснили, тоновете трябвало да се следят само при нея и това струвало 15 лв. Между другото не бях чувала толкова много думи от нея в отговор на нещо, което съм споделила, обикновено ми отговаря с нежелание и с две-три думи максимум. Сестрата, която работи с д-р Шишенкова вече на два пъти се опитва да ме принуди да се прегледам на частно при тях на ехограф, защото иначе лекарката нямало да ми издаде болничен  Shocked ( а аз съм в болнични от 4 месец, имам контракции и болки, заради които лежах в болница за задържане). Последният път ставаше въпрос за 45 дневния болничен, който дори не се издава на база здравословното състояние, а заради 45 те дни преди термин...
Просто явно техния кабинет съществува, за да има кой да им плаща на частно.

# 1 962
  • софия
Искам да добавя в списъка д-р Ценка Шишенкова от АГ Тина Киркова, акушер гинеколог. Ходя при нея на ЖК.
......
"докторката" отдавна съм я писала в този списък. И не само аз. За съжаление, не си е променила отношението отпреди 4 година, когато отидох при нея само 2 пъти и с тях потвърди споделените и преди това впечатления.

# 1 963
На мен ми я препоръча една акушерка, майка е на наш приятел. И аз заради това се подведох, като че ли не ми излезе нещо лошо в търсачката.
Ами значи успешно и уверено си затвърждава мястото в черния списък.

# 1 964
Бих искала да споделя горчив опит от услугите на д-р Кирил Стоянов, хомеопат. Той не изработва история на заболяванията на пациентите си и прилагани предходни лечения. Това съответно не му позволява да може да лекува адекватно. Той е изключително краен в желанието си да се прилагат единствено неговите препоръки и не взема предвид друго мнение. Не мисля, че с това си тоталитарно и комерсиално отношение към пациентите ще стигне далеч в практиката си. Аз лично изтрих номера му от телефонния си указател. Не го препоръчвам като лекар.

Общи условия

Активация на акаунт