Черен списък - гр.София

• 1 102 315
  • 3 089
  •   2
Отговори
# 1 965
За Токуда и аз съм недоволна от гинеколозите там, по-специално Евтимова...според нея никое от оплакванията ми не беше съществено, не бяха необходими изследвания и изобщо- губех й времето и всичко беше- от нея да мине. Отделно въпроса с негледането на ехограф и с липсата на часове...

# 1 966
  • в матрицата
Бих искала да споделя горчив опит от услугите на д-р Кирил Стоянов, хомеопат. Той не изработва история на заболяванията на пациентите си и прилагани предходни лечения. Това съответно не му позволява да може да лекува адекватно. Той е изключително краен в желанието си да се прилагат единствено неговите препоръки и не взема предвид друго мнение. Не мисля, че с това си тоталитарно и комерсиално отношение към пациентите ще стигне далеч в практиката си. Аз лично изтрих номера му от телефонния си указател. Не го препоръчвам като лекар.
Sunnymum, би ли разказала по-подробно какво се случи? Какво лекуваше при теб, какво стана?

# 1 967
Здравейте! Искам да добавя в черния списък д-р Росица Въгленова АГ, има кабинет в ж.к. Левски, във филиала на 18 ДКЦ. МОЛЯ ви не ходете при тази жена, за да не допуснете същата грешка като мен. Аз се регистрирах при нея, да ми следи бременността и бях адски разочарована. Първо - нищо не разбира, второ - явно е доста поизостанала от съвременната медицина, трето - страшно е нервна и нищо не обяснява и те прави едва ли не на малоумен, че задаваш въпроси, които те вълнуват относно бременността. Да не забравя да добавя, че освен това е и много разсеяна, постоянно забравя нещо, на мен даже ми изгуби и резултата от цитонамазката, ако изобщо го е дала в лабораторията, но със сигурност ми взе секрет, защото тя самата го потвърди. На всичко отгоре е и в комбина с лаборатория Рамус, която е в същия блок и директно те праща там, като освен че в тази лаборатория работят изключително мърляво - специално лаборантката, която ме обслужи имам впредвид, но и ме накараха да заплатя 40 лв. за изледвания, които ми се полагат безплатно и се поемат изцяло от касата........естествено касова бележка не ми дадоха, за което аз се усетих по-късно, щото в момента се бях шашнала от повтарям - МЪРЛЯВАТА РАБОТА НА ЛАБОРАНТКАТА. Чао от мен и бягайте надалеч от д-р Въгленова, че чух и още по-лоши неща за нея!

Здравейте момичета!И аз съм ужасно съм  недоволна от д-р Росица Въгленова,как може изобщо такива да практикуват.Отидох при нея понеже кабинета й ми е на близко след установените  EFP  за ехограф.Имам проблеми с хормоните по принцип и цикъла ми е 1 път на "високосна".При посещението тя  първо ми вика ,че няма бременност после има ,после вика пак няма" бе има някаква точка " и така 20 минути .Пита ме за цикъла ми и като и казах ,че е бил преди бая месеца взе да спори ,че не било така и после каза да дойда пак .И ме пита : "ама ти нали не бързаш да разбереш дали си бременна ,ела след 10 дни?" smile3511  .Не ми каза да пия нищо (там фолиева к-на и тем подобни).Та реших да си направя кръвен тест ( за който тя не ми спомена ами добре , че имам отракани приятелки да ми кажат а и съм студентка в Мед. университет) .Та теста показа бременност и всичките в лабораторията ,в която го правих ми честитиха . Ама аз ги питах 1000 пъти дали са сигурни и казаха че по -бременна няма накъде да съм.Втория преглед беше горе долу. Каза ми ,че съм бременна след дълго взиране и ровене с ехографа ама ме нахрани с негативизми и си тръгнах,но и ми каза да пия Дуфастон , фолиева к-на и Ношпа .След 2 дни получих някакво КАФЯВО зацапване на гащите като нишки и се оплаших и и се обаждам по телефона като най подробно обяснявам коя съм какво ми е ,че е КАФЯВо течението ,припомням и прегледите .На което тя ми казва някакви неща от които разбирам ,че изобщо не се сеща коя съм макар ,че няма никакви хора пред кабинета и се държи  все едно е друсана с нещо.Вика ми " Ама ние микробиология пускахме ли ?" Аз и викам бе доктор Въгленова каква микробиология това течение знам ,че е опасно за бебето ???? и тя"амаааааааа то кааафявооо ли е ееее??Ооо ти си за болница ела на обяд за направеление за болница"  и искаше да чакам 3 и половина часа докато дойде на смяна . Отидох веднага в   най -близката болница където завеждащата на АГ-то ,която случайно улучих на смяна видя бебето и веднага по ехографа  каза,че е много добре разположен плода  ,че е на 4,5 г.с. (макар и че последния М ми е бил преди 5 месеца жената веднага по снимката ме определи за секунди) и ме пита защо нямам снимка от предишните ехографи и мн се учуди.Също така каза да си пия едно лекарство , което аз си го пих преди заради нередовния цикъл за да ми регулира хормоните  и каза ,че няма смисъл да пия само Дуфастон при положение ,че др хормони са зле.Ама 3-я преглед беше върха отивам аз тя все едно за 1 -ви път ме вижда ,пак почна да ме пита кога ми е бил последния цикъл като аз преди това 10000 пъти и бях казала ,че не ми е редовен и ми спори че не е бил тогава когато казвам пак.После вика в коя седмица ти казах ,че си  аз и викам в никоя не сте ми казали  ама мисля че съм в 5 г.с. горе долу и тя"Ооо не може да не съм ти , казала даже и бележка трябва да съм ти дала!!"Взе един календар да изчислява коя г.с съм и кога съм забременяла.Изчисли някви глупости по нейни сметки още малко съм щяла да раждам.После взе да спори с мен ,че бебо сме направили на еди коя си дата пък аз си знам кога  е станало и едва се съгласи с мен.Видя ме на ехографа.Ровеше доста с него и всеки път правеше някакви стряскащи физиономии и вика ,че плода може би не се развивал щото нямал сърце !Аз и казах ,че е рано още и че знам ,че сърчицето се появява от 5,6  г.с. Аз не можах да видя бебо , тя не ми го показа но мъжа ми беше с мен и каза от "кръгъл" от миналата седмица взел да прилича на"кроасан" бебока(което знам че трябва да е така=>се развива).Пък аз се чуствам добре ,нямам нито кървене нито нищо. После като разбра ,че пия другото лекарство за регулиране на хормоните взе да ми спори ,че не трябвало да го пия.  Взе да се обажда на някаква си ендокриноложка и с подвеждащи и риторични въпроси искаше от нея да подтвърди да не го пия.Вика "там на конгреса какво ти казаха?"да се прави на интересна"Щяло да бебето да не се развива от него... ама аз ще те пратя при тази ендокриноложка да видиш нивото и ,аз в болница 35 год, работех"взе да ме стряска и да ме плаши"Само да кажа ,че друг на мое място щеше да се  оплаши много от приказките и ,но понеже имам представа от медецина и най-вече от хапчета  знам какво трябва да пия и какво не трябва! Стана ми  вичко ясно и няма да я посетя отново никога!!!Просто не е редно така да спича жените в това деликатно състояние имаме нужда от спокойствие ,а не от болни фантазии!!!

# 1 968
  • София
  Само   не  можах  да  схвана  след като  ти е  станало ясно  още  от  първият  път  що  за  лекар  е  Въгленова ,  защо  си  ходила  на  още няколко  прегледа  при  нея  ???  newsm78

# 1 969
  • София
  Само   не  можах  да  схвана  след като  ти е  станало ясно  още  от  първият  път  що  за  лекар  е  Въгленова ,  защо  си  ходила  на  още няколко  прегледа  при  нея  ???  newsm78

А де Laughing

# 1 970

А де Laughing

Ако ми беше станало ясно от 1-я път едва ли щях да отида пак.Аз никъде не съм писала ,че от първия път ми е станало ясно всичко.Стана ми ясно на 100 % от третия след като имах вече  2-ро мнение на частно.

# 1 971
  • София - Рим и обратно
Това и аз се чудя при много от случаите. Не че и аз не станах жертва точно заради същата глупост, де. Но аз просто не исках да повярвам, че лекарката, от която бях толкова доволна първия път, се е променила и овълчила толкова много. Иначе още отначало си личи кой е читав и кой ще те пуска по пързалката за твоя сметка.

# 1 972
Стана ми ясно на 100 % от третия след като имах вече  2-ро мнение на частно.

Масово се ходи на по два лекаря- по ЗК и на частно, но човек докато му дойде акъла...

# 1 973
buffolina,и аз на твое място щях да бъда безумно разочарована от подобно отношение. Weary Като имам в предвид колко емоционално реагира всяка жена при вида на  EFP и как копнее да чуе от АГ,че наистина бремеността й е потвърдена... newsm44 ,не знам ти,как си успяла да запазиш самообладание при конкретния 3-ти,пореден преглед..  smile3506 Независимо дали си с мед.образование или не,наблюдаващият те лекар е длъжен да ти даде пълна информация,която държа да подчертая,теб живо те интересува и вълнува..  smile3516 Най-малко от човешка гледна точка,да не говоря,че е непрофесионално да те държи в невидение и ти да изпадаш в паника и ужас...,тя би било редно да говори по-конкретно,по-точно,с повече подробности..  smile3515 За кръвният тест,очевидно,не е счела за нужно да те уведуми,както и да се съобрази с мнението на колегата й,който те е прегледал на частно,щом ти е назначил да пиеш и друго лекарство,а не да спори с теб..  smile3511 Към всяка бременна жена трябва да се подхожда с много такт,много разбиране,много индивидуално..Всяка бъдещо,както и настоящо майче трепери от притеснение дали всичко е наред с бебчето й..Затова АГ трябва да се държат деликатно в подобни ситуации..  smile3525
Опитай се да пренебрегнеш станалото и иди на друг АГ.  newsm10 Желая ти,лека бременност и леко раждане!  newsm51

# 1 974
Абсолютно подкрепям мнението за Петър Найденов. Не ходете при него. Някога може и да е бил добър хомеопат, но сега е просто бизнесмен. Учудвам се, че не ти е продал хранителните си добавки.

Здравей, аз съм д-р Петър Найденов,

пиша ти, защото си ме сложила в черен списък.
може би е добре да знаеш, че повечето от белия списък са добри, защото аз отдадох десет години от живота си - абсолютно безвъзмездно - на хомеопатията.
на някои бизнесът им е един, на други - друг. моят не е хомеопатията. и това, че мога да си позволя да не я практикувам, е важно - защото въпреки това го правя - и помагам на доста хора
никога няма специалист, който да може да удовлетвори всички.
а за сведение, именно защото не завися от тези си доходи, държа цените си ниски - и понякога нямам време за себе си от др хора.
вместо да имаш мнение, виж, първо мини по моя път:
- немски, английски и руски - почти като български
- медицина - осем години стаж като детски лекар, много години с по над 10 та чак до 20 нощми дежурства на месец
- хомеопатия - основател на класическата хомеопатия у нас, един от двамата българи с диплома от Витлкас (другата дипломирана е Дора Пачова, която аз лично заведох там), учител на много от водещите у нас.
- астрология - над 30 години опит, поне 3-4000 хороскопа (повечето безплатно), повече от 200 ученика
- издателство с повече от 100 заглавия само на книги
- АкваСорс - най-добрия, в т.ч. инициатор на "Зима без антибиотици" и "Училище за майки"
- баща на три деца, които заедно през живота си са пили средно под 1  път антибиотик за последните 20 години
Между другото, ако не бяха тези суперхрани на АкваСорс, много дечица щяха да го закъсат - и нито един хомеопат не би могъл да им помогне. Защото хомеопатията е хубаво нещо, но не замества нито храненето, нито  водата, нито здравия разум.
Позволявам си да ти пиша, защото съм достатъчно стар, за да ти бъда баща и достатъчно умен, за да мога да се аргументирам. А това, че съм бизнесмен - ами супер, помагам на стотици хора да печелят по един благороден начин и между тях са много майки, които именно поради този бизнес могат да си гледат децата и имат време за тях, вместо да ходят на работа и вечер едвам да гледат от умора.
Мога още много да кажа, но не искам - една от причините да се отдръпна от играта "Кой е по-по-най" в хомеопатията е, че съм деликатен и чувствителен човек с достойнство. А ако имаш нужда от добър хомеопат, знаеш къде да ме намериш. Въпреки че не съм само класически хомеопат - по-скоро съм холистичен лекар и астролог.
Желая ти всичко хубаво, а на децата ти - здраве без антибиотици.

# 1 975
Аз ще добавя в този списък д-р Савчева ,ДКЦ - "Майчин дом" София.Не  е лоша жената ,но без малко да й се вържа и да си направя ненужни и скъпоструващи изследвания.Разбрах ,че не само с мен е постъпила по този начин.

А д-р Въгленова има доста "фенки"тук .Тя не препоръчва фолиевата киселина ,защото според нея е само реклама ,не е толкова необходима.И е царица в това да "спича" бременните жени.Жената е вече със старческа деменция и е време да се откаже от работата.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 18:25 от Татянка-Бърборанка

# 1 976
  • София
Lady Frost,  не съм против хомеопатията, въпреки че не вярвам в нея. Просто мисля рационално и теорията за подобно лекува подобно, разтворено в съотношение целия световен океан към 1 не ми звучи разумно и логично. Все пак има толкова положителни отзиви за лечения с хомеопатични продукти, че наистина би трябвало да помага. Никога не ми се е налагало да търся някакво различно лечение от класическото, защото самата аз съм здрава и рядко боледувам. Само че дъщеря ми доста боледува и имам приятели, които горещо ми препоръчваха да опитам с хомеопатия.
Въпреки лошия опит не смятам, че всички хомеопати са некадърни идиоти, напротив все пак си мисля, че при толкова добри отзиви все трябва да има нещо.

Моят син също имаше проблем с третата сливица. След многократни консултации с различни УНГ-специалисти изходът за нас беше само операция. Трябваше обаче да се изчака, защото детето нямаше 3 годинки. Преди два месеца отидох при една лекарка-хомеопат в един Медицински център, предписа ни 4 вида хомеопатични лекарства, които се приемат по точна схема за два месеца.
За тези два месеца синът ми не се разболя нито веднъж, задната хрема се пресуши, спря да хърка нощно време, забравихме проблемите с ушите и всички останали симптоми, съпътстващи проблема "трета сливица".

Здравей, loreto07, интересува ме кой е центърът? Аз сега нямам нужда, но по-нататък може и да ми потрябва, а щом си доволна, бих пробвала и аз хомеопатичните услуги!

Ако loreto07 не ти е отговорила, мога аз да ти пиша, само кажи  Peace !
Въпреки, че не знам дали става въпрос за един и същи център.

# 1 977
Кали, давай и към мен името, моля те.  bouquet

# 1 978
За Д-р Александров от клиника Щерев !

Здравейте! С миоми съм от около 5 години, които не растяха и най-голямата достигаше максимум 4 см. Моят доктор ми каза, че не са голям проблем и мога да избутам една бременност с тях, а после най-вероятно миомите ще се свият или калцират. Ако не, ще се оперирам. Отидох при д-р Александров за второ мнение, а миналата седмица отидох на трето мнение при Д-р Тюфекчиева.

Първоначално останах с добри впечатления от Александров, макар че беше доста прям и ме разплака след прегледа, каза, че искал да ми каже истината в очите. Но след като отидох при Д-р Тюфекчиева, нещата се оказаха съвсем не толкова черни.
Александров ме прие бързо, не съм чакала (имах час), но също толкова набързо ме и прегледа. Не са ми задавани почти никакви въпроси освен на колко съм години и кога ми е дошла първата менстурация. След което ме видя с видеозон и се започна с вайканиците. Как съм очаквала аз да забременея при тези миоми? Тръбите ми сигурно били запушени, да не говорим, че и без това може би изобщо съм нямала да мога да забременея ако не се оперирам. Предишният ми доктор беше оплют заради това, че ми е казал, че мога да изчакам с операцията, защото миомите са разположени странични от матката. Александров много цветно предсказа евентуалната ми бременност като обясни, че най-вероятно съм щяла да пометна в 5-ия месец, щото миомите щели много да порастнат. Най-голямата ми беше станала 5 см, но той каза, че не било възможно да расте, просто предишния ми доктор не я е измерил правилно. Изобщо не било вярно, че те се калцират или спират да растат след първото тримесечие (пълна глупост, при повечето жени е точно така!). Накара ми се, че мехурът ми бил пълен и затова не ми се виждал десния яйчник, а на мен не ми се пишкаше много. На въпроса ми дали се вижда доминантен фоликул и дали е възможно да ми е минала Ову, ми се отговори: "това ти е най-малкият проблем", а аз исках да разбера дали има вероятност този месец да забременея предвид всички гадости, които ми бяха наговорени.
 Една нормална дума на надежда не чух от този доктор. Ако можеше, щеше да ме оперира още същия ден. Е, да, каза ми, ако искам да отида на трето мнение, но той бил категоричен. И накрая ми дадоха бележка с назначение за спермограма на мъжа ми, а дори не ми беше зададен въпроса от колко месеца опитваме. Отговорът е: от николко!

Накрая не получих никакви снимки или какъвто и да е документ с резултатите от този проглед. Каза, че забравил да снима.  Shocked Можете да си представите какъв шок изживях.

Бях готова да му се доверя и реших да се опирирам при него, но след като прекарах една дълга нощ в размисли, реших все пак да посетя друг специалист. Д-р Тюфекчиева бе така добра да не коментира констатациите на Александров, но потвърди, че в случаи като моя пациентката решава дали да се оперира, тъй като миомите са встрани от матката и има реална възмжност да не навредят на износването на плода. Тя измери миомата 6.5 см ! Изобщо не стана дума за спермограма. Яйчниците ми се оказаха в перфектна форма, както и вида на матката като цяло. Изобщо не се спомена вероятността за запушени тръби, само каза, че миомите понякога пречат на сперматозоидите да достигнат яйцеклетката, но дали такъв е случаят при мен не се нае да коментира.  Аз все пак, взех решение да се оперирам и след около 2 седмици постъпвам в Майчин Дом.

Внимавайте с Д-р Александров! Може би неслучайно има най-много часове за него в клиниката. Според мен има голямо самочувствие, но пациентките минават при него като на конвейер. Няма индивидуален подход.  Достатъчно е да влезете в който и да е чуждестранен медицински уебсайт, за да видите, че никъде не се препоръчва операция на миоми, които не нарушават целостта на матката и не я деформират. При мен се забелязва растеж през последните няколко месеца, заради това взех това решение, но нямам никакви симптоми нито ми създават дискомфорт. А Д-р Александров изобщо не ме попита дали миомите ми правят някакви бели. Затова пък с гордост изтъкна, че меренето на БТ е архаичен метод. За разлика от него Тюфекчиева ме насърчи да си водя графика, за да следя Овулацията си.

Бих искала да предпазя и други момичета. За нас времето е ценно, така че внимателно подбирайте лекарите си. Peace

# 1 979
  • София
Здравейте и от мен,

предполагам, че част от имената ще се повторят, за което се извинявам -
но доста странички са се натрупали по тази хубава и полезна тема. Wink

И така, ще пиша кратко, а ако някой иска повече информация за някой лекар,
нека пита.

д-р Брадистилова - гастроентеролог - Диагностичен център Александровска

д-р Николай Кацаро - гастроентеролог ендоскоп - Втора хирургия Александровска

д-р Николай Генов - АГ - МЦ Панацея

д-р Василева - невролог и
д-р Иванова - акушер - гинеколог - и двете от МЦ Спектромед - намира се във ВМ Поликлиника

д-р Колева - невролог - Токуда

д-р Бадаланов - паразитолог - Инфекциозна болница

д-р Биков
д-р Харизанов
д-р Райнова
- паразитолози от Националния център по заразни и паразитни болести

д-р Гайдарска - вътрешни болести - Пирогов

Общи условия

Активация на акаунт