за ехограф.Имам проблеми с хормоните по принцип и цикъла ми е 1 път на "високосна".При посещението тя първо ми вика ,че няма бременност после има ,после вика пак няма" бе има някаква точка " и така 20 минути .Пита ме за цикъла ми и като и казах ,че е бил преди бая месеца взе да спори ,че не било така и после каза да дойда пак .И ме пита : "ама ти нали не бързаш да разбереш дали си бременна ,ела след 10 дни?"
.Не ми каза да пия нищо (там фолиева к-на и тем подобни).Та реших да си направя кръвен тест ( за който тя не ми спомена ами добре , че имам отракани приятелки да ми кажат а и съм студентка в Мед. университет) .Та теста показа бременност и всичките в лабораторията ,в която го правих ми честитиха . Ама аз ги питах 1000 пъти дали са сигурни и казаха че по -бременна няма накъде да съм.Втория преглед беше горе долу. Каза ми ,че съм бременна след дълго взиране и ровене с ехографа ама ме нахрани с негативизми и си тръгнах,но и ми каза да пия Дуфастон , фолиева к-на и Ношпа .След 2 дни получих някакво КАФЯВО зацапване на гащите като нишки и се оплаших и и се обаждам по телефона като най подробно обяснявам коя съм какво ми е ,че е КАФЯВо течението ,припомням и прегледите .На което тя ми казва някакви неща от които разбирам ,че изобщо не се сеща коя съм макар ,че няма никакви хора пред кабинета и се държи все едно е друсана с нещо.Вика ми " Ама ние микробиология пускахме ли ?" Аз и викам бе доктор Въгленова каква микробиология това течение знам ,че е опасно за бебето ???? и тя"амаааааааа то кааафявооо ли е ееее??Ооо ти си за болница ела на обяд за направеление за болница" и искаше да чакам 3 и половина часа докато дойде на смяна . Отидох веднага в най -близката болница където завеждащата на АГ-то ,която случайно улучих на смяна видя бебето и веднага по ехографа каза,че е много добре разположен плода ,че е на 4,5 г.с. (макар и че последния М ми е бил преди 5 месеца жената веднага по снимката ме определи за секунди) и ме пита защо нямам снимка от предишните ехографи и мн се учуди.Също така каза да си пия едно лекарство , което аз си го пих преди заради нередовния цикъл за да ми регулира хормоните и каза ,че няма смисъл да пия само Дуфастон при положение ,че др хормони са зле.Ама 3-я преглед беше върха отивам аз тя все едно за 1 -ви път ме вижда ,пак почна да ме пита кога ми е бил последния цикъл като аз преди това 10000 пъти и бях казала ,че не ми е редовен и ми спори че не е бил тогава когато казвам пак.После вика в коя седмица ти казах ,че си аз и викам в никоя не сте ми казали ама мисля че съм в 5 г.с. горе долу и тя"Ооо не може да не съм ти , казала даже и бележка трябва да съм ти дала!!"Взе един календар да изчислява коя г.с съм и кога съм забременяла.Изчисли някви глупости по нейни сметки още малко съм щяла да раждам.После взе да спори с мен ,че бебо сме направили на еди коя си дата пък аз си знам кога е станало и едва се съгласи с мен.Видя ме на ехографа.Ровеше доста с него и всеки път правеше някакви стряскащи физиономии и вика ,че плода може би не се развивал щото нямал сърце !Аз и казах ,че е рано още и че знам ,че сърчицето се появява от 5,6 г.с. Аз не можах да видя бебо , тя не ми го показа но мъжа ми беше с мен и каза от "кръгъл" от миналата седмица взел да прилича на"кроасан" бебока(което знам че трябва да е така=>се развива).Пък аз се чуствам добре ,нямам нито кървене нито нищо. После като разбра ,че пия другото лекарство за регулиране на хормоните взе да ми спори ,че не трябвало да го пия. Взе да се обажда на някаква си ендокриноложка и с подвеждащи и риторични въпроси искаше от нея да подтвърди да не го пия.Вика "там на конгреса какво ти казаха?"да се прави на интересна"Щяло да бебето да не се развива от него... ама аз ще те пратя при тази ендокриноложка да видиш нивото и ,аз в болница 35 год, работех"взе да ме стряска и да ме плаши"Само да кажа ,че друг на мое място щеше да се оплаши много от приказките и ,но понеже имам представа от медецина и най-вече от хапчета знам какво трябва да пия и какво не трябва! Стана ми вичко ясно и няма да я посетя отново никога!!!Просто не е редно така да спича жените в това деликатно състояние имаме нужда от спокойствие ,а не от болни фантазии!!! 

Като имам в предвид колко емоционално реагира всяка жена при вида на
и как копнее да чуе от АГ,че наистина бремеността й е потвърдена...
,не знам ти,как си успяла да запазиш самообладание при конкретния 3-ти,пореден преглед..
Независимо дали си с мед.образование или не,наблюдаващият те лекар е длъжен да ти даде пълна информация,която държа да подчертая,теб живо те интересува и вълнува..
Най-малко от човешка гледна точка,да не говоря,че е непрофесионално да те държи в невидение и ти да изпадаш в паника и ужас...,тя би било редно да говори по-конкретно,по-точно,с повече подробности..
За кръвният тест,очевидно,не е счела за нужно да те уведуми,както и да се съобрази с мнението на колегата й,който те е прегледал на частно,щом ти е назначил да пиеш и друго лекарство,а не да спори с теб..
Към всяка бременна жена трябва да се подхожда с много такт,много разбиране,много индивидуално..Всяка бъдещо,както и настоящо майче трепери от притеснение дали всичко е наред с бебчето й..Затова АГ трябва да се държат деликатно в подобни ситуации.. 
Желая ти,лека бременност и леко раждане!
!