Черен списък - гр.София

• 1 099 958
  • 3 088
  •   3
Отговори
# 2 115
  • София
Д-р Емил Бечев от МЦ Хирон.

Вярно, че беше мил и внимателен и че се случи по празниците и обратната връзка бе трудна, но завършихме в Токуда на Коледа с антибиотик, урбазон,  вентолин,разстройство, рентгенова снимка и 600 лв сметка след 2 дневно лекуване на хрема, кашлица и чисти дробове с хомеопатията.

# 2 116
д-р Маджунов детски УНГ в поликлиниката към ИСУЛ

Дъщеря ми е с бистра като вода хрема от 11 дни и леко намален слух, но преди 3 дни слухът и вече доста намаля. Вчера отидохме в поликлиниката на ИСУЛ и там д-р Маджунов я прегледа набързо, прати ни на тимпанография, която показа, че има течност в Евстахиевата тръба и ни записа за операция за махане на трета сливица и слагане на тръбички в двете уши.
Ние решихме да чуем поне още едно мнение преди да предприемем тази операция и я заведохме при доц. Тодоров. Той я прегледа доста по-обстойно и каза, че не е увеличена третата сливица въобще и течността се дължи само и единствено на алергична хрема. Предписа ни противоалергични препарати и от днес започнахме лечението. Той е убеден в диагнозата си и много се надявам да е прав.

Мисълта ми е, че за една бройка щяха да ми намъчат детето с операции, а докторът, който я прегледа даже не й е видях сливицата, защото тя се виждала само с едно криво огледалце, а той използва обикновена шпатула. Не ни попита дали детето хърка, дали диша през устата, а такова нещо няма.
И още нещо - наплаши ни, че течността в ушите била там от месеци, че се сгъстявала, а в момента, в който станела гъста слухът се губел безвъзвратно. Изкара ни безотговорни родители, които не забелязват проблемите на детето си.
После доцент Тодоров обясни, че течността изобщо не е от отдавна, а и аз наистина не съм забелязала преди детето да има какъвто и да е проблем със слуха.

И на последно място се възмутих, че д-р Маджунов ни направи забележка, че таксата за прегледа сме я платили на касата с фактура, а не лично на него. Човекът не обича да плаща данъци. Явно и от операцията, която планираше щеше да гушне нещо.
Как може така безотговорно да се поставят диагнози и да се предприемат операции???

Иначе детето досега е карало 3 обикновени отита, които ги лекувахме бързо и без намаляване на слуха.

Е този МАДЖУНОВ, същия дето погуби 4 годишното момиченце  #2gunfire И нас претупа в прегледа за 2 минути след 2 часа протакане и чакане пред кабинета и платена такса, защото бяхме по спешност и нямаше как да чакам джипито да ми дава бележка, но уви спешен УНГ нямало и ние си платихме за.................не знам за какво наистина.
Та след като ни погледна в ушите от разтояние  Shocked изписа набързо остра инфекция и съответно антибиотик и ...представете си капки за нос, силнички.
Аз разбира се като средностатистическа форумска мама възразих, че нямаме нито хрема, нито температура, нито кашлица, ....нито нищо освен остра болка в лявото уше, която не се повлия никак от отипакса ама чак пък антибиотик начаса, че и капки за нос без хрема???????!!!!!!!.
Той обаче настоя че скоро сме щели и другото ухо да заболи и температура да вдигнем ако не пием веднага антибиотик и то да ида надолу по улицата в дясно  та да си го купя от аптеката там, че и третата сливица ни била огромна и да мисля за махане иии абе направо ни отписа  #2gunfire........ Twisted Evil
Е това ми подпали вече въображението на 1000 иииииииииии изчаках аз джи пи то, малчо се поуспокои с панадол, взех си едно направление и хоп та в кварталната поликлиника на УНГ. Стара докторка мила и внимателна, преглед 15 мин, след 5 мин чакане, резултат диагноза КОРЕННО РАЗЛИЧНА ОТ ПОСТАВЕНАТА ОТ МАДЖУНОВ и то колко    - пъпчица на предната стена в ушето ни предизвиква остра непоносима болка, поради многото нервни окончания в тази част на ухото........ЛЕЧЕНИ - МЕХЛЕМЧЕ ЗА МЕСТНО ПРИЛОЖЕНИЕ. След още 10 мин, нямаше помен от болката след малко панадол и мехлемче в ухото.

ТОЗИ ДОКТОР НЕ Е ДОКТОР И МУ ПОЖЕЛАВАМ СИЛНО ДА СИ ПРИПОМНИ ХИПОКРАТ И ТЕКСТА НА КЛЕТВАТА ДЕТО Я Е ПОЛОЖИЛ.  И ако бях по-гаден човек щях да му пожелая и тая клетва да го стигне.

# 2 117
Да допълня и аз списъка с Благова, мисля че се води неонатолог в АГ болница "Света София", бившата "Тина Киркова". Та детето ми се ражда в събота, изследване за кръвна група му се прави чак в понеделник (защото аз съм с отрицателен Rh). Та в понеделник на обяд тази нахълтва в при мен и ми вдига скандал защо не съм казала, че съм с отрицателен Rh, то тежката жълтеница на бебето се дължала на това, знаела ли съм какви тежки последствия може да има (няма да пиша какви ми ги изброи), а на мен въображението ми започна да работи и ревах като побъркана. А за това, че не съм казала за  Rh-то си е чиста лъжа. Нали при приемането в болницата го записаха с големи червени букви на картона! И това след като знаеше, че големият ми син е с ДЦП (заради лекарска грешка) и няма как аз да не съм на нокти за второто. За баткото е и втората й изцепка, вие преценете коя е по-голяма. Та за него ми каза: "Е, той е момче и няма да го заглеждат толкова.", когато й казах за проблемите му. Значи така, те ще осакатяват децата ни безнаказано, а аз трябва да съм спокойна, че като е момче няма да го заглеждат как ходи! Отвратена съм!

# 2 118
Благова мисля, че си я има в списъка, на няколко места даже... Много типичен представител на съсловието, моите спомени от нея също са отвратителни Sick Най-гадното е, че налага тона в цялото отделение, подопечните и не смеят думичка да кажат (особено докато тя е там), дори тези от тях, които не са загубили човечността си.

# 2 119
Значи аз просто съм поредната, която се оплаква от нея. Така наистина не допълвам списъка, а потвърждавам наблюденията на други. Дано това помогне на тези, които ще попаднат на нея, да ги подготви и поне да се опитат да се абстрахират от грубостите й.

# 2 120
Здравейте!Много ми е трудно да пиша долните редове,защото съм мед. сестра с 20 г. стаж,но вече толкова ми е тежко и подтиснато,че ми е все едно за реномето на съсловието ми.2009г д-р Филипов от Майчин дом София при отстраняване на миомен възел вдясно е засегнал дясната тръба.Резултатът е,че е станала неизползваема.Лявата също е негодна.Нямам деца.Нямаше да има нищо лошо-случват се такива неща,но нито е описано в оперативния протокол,нито ми беше казано.Не бях предупредена,че единственият ми шанс за дете е ин-витро.Момичета-не вярвайте на човек-съмнявайте се във всичко!!!!!!!

# 2 121
Д-р Маринова - нефролог - от Педиатрията. Въпреки че мина доста време от тогава още ме побиват тръпки като се сетя за нея. Изписа на 2-месечното ми бебе Панцеф и Нелидикс  без никаква причина само за да си вземе 5 лв. от рецептата. Разтакава ни да ходим постоянно при нея уж заради бактерии в урината. Само Господ ни спаси от това да направим изследване с поставянене на катетър на бебето. Славо Богу предния ден отидохме за второ мнение при д-р Буева и тя ни каза, че детето е напълно здраво. Четири години по-късно изобщо не ми е минало и не знам дали след като никой не прави нищо по въпроса дали да не поемем справедливостта в свои ръце.

# 2 122
  • София
доц. д-р Сираков от майчин дом,
отидохме с направление за малката, по повод зачервяване на пол. органи, периодични болки след пишкане, това от много време. Погледна каза: по-чувствителна е и отказа секрет....загубихме половин ден, идеята беше да се отхвърли наличието на гъби/бактерии, все пак това продължава повече от година...

Допълвам се, излезна резултата - има малко гъби, коки, коли и бактерии  Shocked #Cussing out #2gunfire Безотговорността на Сираков, който отказа изследване на секрет и приписа всичко на чувствителност....е безумна.

# 2 123
Подкрепям те с две ръци за Сираков. Това е един изключителен простак, който се държи нагло и надменно и трябва да му бъде отнета дипломата. На всички майки довели дъщерите си при него казва, че на децата им нищо им няма. Той секрет не взима никога. Очите му са рентгенови и само като погледне и преценява как на момиченцата им няма нищо.Докато чаках с моята дъщеря пред кабинета му се заговорих с една жена от провинцията дошла тук уж при единствения детски гинеколог. Момиченцето й ходеше до тоалетна на всеки десет минути. Беше страшна мъка. Когато излезе от кабинета ми каза, че и на нея е казал същото като на другите- нищо му няма на детето, какво толкова сте се вторачили в него. Ние влязохме със сходни на другото дете проблеми, но пък на нас ни каза , че малката има страстване , което ако не го разреже  щял да  й зарастне входът на влагалището и да стане като негова пациентка, която на 17г. е оперирал за да й го отвори. Естествено отказа да вземе секрет за изследване, но пък взе една клечка и ХРАААААААААААС разкъса на детето един участък от входа на влагалището към ануса. Малката започна да пищи неистово, започна да тече кръв. Той каза да не се лигави толкова и да дойдем след месец отново , за да я разкъса пак, защото сега раната щяла да зарастне и дори повече можело да се затвори входа на влагалището от преди.Детето изтърпя страшни болки , не можеше да пишка дни наред.Раната зарастна, стана груб ръб, който в момента е много по зле от преди.Заведох я втори път/ идва ми сега да си бия главата в стената заради тази глупост/.Детето започна да пищи още преди да сме влезли в кабинета.Пак я разкъса. Няма да коментирам каква беше реакцията й.Секрет отново отказа да вземе. Симптомите на детето обаче се задълбочаваха и аз отидох при друг гинеколог, за да вземе секрет. Естествено се оказа че има бактерията  ешерихия коли, която се оправи с антибиотик.Естествено и влагалището й не се затвори, както Сираков твърдеше.Само детето изтърпя адски болки.А аз за пореден път установяам , че голямата част от  лекарите са неграмотни и злонамерени.

# 2 124
  • София
Д-р Вили Димитрова от Фемина според мен е човек с нулева емоционална интелигентност и чувствителност. Считам че това трябва да се каже, защото не бих искала други бъдещи родители да изпаднат в моята ситуация. В 21-ва седмица от бременността ми прави ФМ, след като бях проучвала дълго време добрите специалисти в областта и отидох при нея с много добра нагласа и високи очаквания, които бяха тотално сринати. Първо, тя не умее да комуникира и няма никакво отношение към родителите и плода. Откри че имаме разширено бъбречно легенче и когато я попитах, дали това може да се надрасне по време на бременността или след раждането, какво следва и пр., ни отговори само: "всичко може". След това реши че бебето има разширен стомах, после отхвърли тази хипотеза. След това уж всичко друго е наред, маркирайки сърцето реши, че при нас имало индикации, че е нужна ФЕ. Ние вече бяхме вече направили такава и беше перфектна, откакво идват индикациите не е ясно. Не можа дори да разпознае пола на бебето - видян от трима други лекари, на доста по-скапани видеозони и заснет многократно. Както и да е, приемам че бебето заема различни пози и може да не е успяла да го види добре, но понеже нищо не видя, заяви че няма критерий за големината на мъжкия атрибут и уж премери нещо. Да не се хваля, но ние вяхме видяли доста добър по големина атрибут при другите лекари.
На края на най-скапания преглед който съм имала някога ме попита дали сме правили изследване за Даун, каквото бях правила при ранната ФМ. Аз лично считам, че на такъв етап при такова сериозно изследване, тя вече трябваше да е отхвърлила възможността за Даун. Не знам дали успях до опиша ситуацията, но от щастлива бременна жена след този преглед при нея загубих добрия си сън и плача нон-стоп. Дано това не се случва на други жени и се надявам, чрез естествен подбор да се преборим с грубото лекарско отношение.

Аз съм се записала за ФМ, тя ме пита "бременна ли си"? Ами не, дойдох да видя как сте...Прегледът трая  не повече от десетина минути, без никакви обяснения, въпреки въпросите ми; когато я попитах за диск, ме попита дали работя с компютър. Абсолютна коза, не повторих. Добре че само тя има компютърна грамотност в България.

# 2 125
по  повод детски гинеколог - препоръчвам ви д-р Китанова от Шейново, тя е детско-юношески, преди 12 години ми помогна с инфекция (бях още девойка) Embarassed Тя изроди и сина ми Simple Smile Hug

По темата сега:
Искам да пиша тук към една майка, с която се срещнахме декември пред кабинета на педиатърката Карпачева - и двете за смяна. Майката обеща да пише тук за нейните гадни случаи с д-рката, ако чете, нека пише - да знаят хората що за "лекар" е тая женица...

# 2 126
  • София
Little Evil, знам че е трагично, но така се разсмях от твоя пост...  Joy hahaha На нас по едно време ни каза с досада и леко обвинение в гласа: 'Ох, това бебе как е застанало', много бих се учудила, ако тази жена има дете изобщо, то и по-добре, отношението й към плода е безобразно направо.
Пак по отношение на Вили Димитрова, малко след моя случай (цитиран един пост по-горе от Little Evil) една мама също с термин април като мен е имала същия случай.

# 2 127
  • София - Рим и обратно
Естествено отказа да вземе секрет за изследване, но пък взе една клечка и ХРАААААААААААС разкъса на детето един участък от входа на влагалището към ануса. Малката започна да пищи неистово, започна да тече кръв. Той каза да не се лигави толкова и да дойдем след месец отново , за да я разкъса пак, защото сега раната щяла да зарастне и дори повече можело да се затвори входа на влагалището от преди.Детето изтърпя страшни болки , не можеше да пишка дни наред.Раната зарастна, стана груб ръб, който в момента е много по зле от преди.Заведох я втори път/ идва ми сега да си бия главата в стената заради тази глупост/.Детето започна да пищи още преди да сме влезли в кабинета.Пак я разкъса.
Това звучи направо чудовищно Shocked. КАк си позволила на на този човек да разкъсва момиченцето ти, и то 2 пъти??? Оплака ли се после някъде, заведе ли я да проверят за увреждания?
На мен ми идеше да убия прехваления Чавдаров, само заради това, че подхвърляше бебето ми като футболна топка, въпреки неистовите й писъци /до ден днешен има стрес от прегледи заради тоя простак/ и повече не я заведох на идиотските му гимнастики Rolling Eyes. Представям си пък някой да й причини подобно изтезание #Cussing out.

# 2 128
Дица Цачева-акушер-гинеколог,7 ДКЦ,цяла София да преходите по-некъдърен "лекар' няма да намерите.И отгоре на всичко е адски груба и алчна.Не знам как такива хора имат право да "лекуват"!!  #Cussing out

# 2 129
   Към черния списък бих прибавила д-р Георги Стаменов от майчин дом, доста лъскав и рекламиран напоследък. За мен той е човек без морал, търгаш на животи.
Имах нещастието да раждам при него преди десет години, условията и отношението в майчин дом оставям без коментар, но поне да бяха професионалисти.
При раждането изобщо не се поинтересуваха в какво положение е бебето, изгубиха ми изследванията и се сетиха половин час преди да родя да ми взимат кръв, добре че господ ме опази!
Родих с епизиотомия, въпросният доктор ме ши и след няколко дена болки, които се засилваха, при преглед се оказа, че е забравил марли, които извадиха след седмица. Трябваше да остана около два месеца в мизерната болница, за да се оправя от тази тежка инфекция (все пак благодаря на докторите, които ми помогнаха, за съжаление им забравих имената).
На всеки се случва да сгреши, но за мен този човек е без морал, защото дойде след случката при мен да ме убеждава да си отида срещу подпис, за да не му накърня реномето, пък той после щял да ме "оправи" в частния си кабинет.  А състоянието ми беше доста тежко, имах ендометрит (възпаление на матката), бях със висока темература и свита на четири от болки ... и да не му накърнявам реномето!?   
Беше под въпрос дали ще е възможно да имам още деца след всичко това, но ето чудото стана след десет години и сега ме е страх, не от раждането, а от това на кой касапин ще попадна.
Дано този път имам късмет, но ви съветвам, бъдещи майки - бягайте от майчин дом далече!!! Sick 

Общи условия

Активация на акаунт