Черен списък - гр.София

• 1 100 207
  • 3 088
  •   3
Отговори
# 2 565
д-р Георги Коларов - гинеколог и ендокринолог.
Мърляшка история. Следях си бременността при него след вземане на секрет прокървих и падна запушалката, а той ме излъга че кърви от шийката на матката. На следващия ден родих преждевременно заради неговата намеса. Неискаше едно кръвно да измери. В картона пишеше невярна информация за тегло, кръвно обиколка на корем. На ехографа казваше, че нищо не виждал пращаше ме при други специалисти. Какво точно следи незнам. Може би следи да вземе клиничната пътека. В частния му кабинет е същата история. Следи да ти вземе парите а не да си свърши работата. Стават опашки защото винаги идва с поне час закъснение, а не защото има кой знае колко пациенти. Изключва си телефона или не го вдига, ако стане нещо казва отиваш в спешното. Месец и половина отпуска. Мърляшка работа.

# 2 566
  • София
д-р Георги Коларов - гинеколог и ендокринолог.
Мърляшка история. Следях си бременността при него след вземане на секрет прокървих и падна запушалката, а той ме излъга че кърви от шийката на матката. На следващия ден родих преждевременно заради неговата намеса. Неискаше едно кръвно да измери. В картона пишеше невярна информация за тегло, кръвно обиколка на корем. На ехографа казваше, че нищо не виждал пращаше ме при други специалисти. Какво точно следи незнам. Може би следи да вземе клиничната пътека. В частния му кабинет е същата история. Следи да ти вземе парите а не да си свърши работата. Стават опашки защото винаги идва с поне час закъснение, а не защото има кой знае колко пациенти. Изключва си телефона или не го вдига, ако стане нещо казва отиваш в спешното. Месец и половина отпуска. Мърляшка работа.

Преживяното за съжаление е кошмар, същото преживях и аз при Констанцa Тошева!

# 2 567
д-р Златков УНГ - много грубд отношение към децата пълно разочарование за толкова препоръчван доктор

# 2 568
Здравейте! Ще се включа и аз с едно име към списъка с надеждата да предпазя всяка жена от ужаса, който преживя преди няколко дни майка ми.
От години аз и майка ми сме пациенти на д-р Радева, акушер-гинеколог в Медицински център "Св. Петка". Изключително сме доволни от нейния професионализъм и ангажираност. Майка ми е на 49, преди около година започнаха първите симптоми на менопауза. Не беше имала месечен цикъл около половин година когато преди  месец се появи кръвотечение. Тя реши, че няма място за безпокойство, но след известно време започна отново и продължи повече от седмица. За съжаление д-р Радева е със счупен крак, претърпяла е операция и в момента не практикува. Тъй като е  доволна от услугите на "св.Петка", майка ми просто отишла при друг лекар там - д-р Димова. Още с първия поглед на ултразвука тя заключила, че става въпрос, по нейните думи за "огромен тумор в яйчника и още няколко по-малки". Това, което  на първо място втрещило майка ми най-много е, че въпросната лекарка говори по-скоро на сестрата, все едно тя не е там, изстреляла го с нотка на паника в гласа, без никакъв такт. Пуснала й туморни маркери, след което отново със същата бързина заключила, че туморът е доброкачествен. За щастие майка ми не оставила нещата така. Открила координатите на добър лекар в "София Мед"- д-р Нецов, който вчера й направил подробни изследвания (клиниката е известна с модерната си апаратура) и бил абсолютно категоричен, че става въпрос за киста в яйчника, която дори все още не е достатъчно голяма за операция и още няколко по-малки. Лекарят бил много внимателен, направил всичко възможно, за да убеди майка ми, че такова нещо като тумор просто няма, дал  й личния си номер, за да се обади, ако има други притеснения и бил шокиран от нелепата диагноза на колежката си и начина по който я е съобщила на пациентката.
На мама й предстои безкръвна операция на кистата чак след празниците (ако е нарастнала достатъчно дотогава), но ужасът, в който е живяла четири дни, докато се постави правилната диагноза, едва ли може да се опише. Затова, казвам отново - д- р Димова в Медицински център "Св. Петка" в 20 ДКЦ, ул. Ген. Стефан Тошев

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 12:01 от monika_ilieva

# 2 569
  • София
Хммм! Някои доктори наричат "тумор" всяка подутина в тялото, вкл. киста. И аз го научих по същия начин  като майка ти. Един доктор /за съжаление вече не си спомням името му/ във Военна болница точно по същия начин нарече кистата, която имах преди години на щитовидната жлеза. Е, направо се бях сринала отвсякъде. След това личната лекарка ми обясни, че така се наричали тези неща, но има медицинска етика и лекарите са длъжни да информират внимателно и без стрес своите пациенти за диагнозата им.

# 2 570
тя заключила, че става въпрос, по нейните думи за "огромен тумор в яйчника и още няколко по-малки". ......туморът е доброкачествен.
Без да защитавам или нападам никой, само за информация да вметна, че в медицината с термина "тумор" се означава всяко новообразувание, което е неизяснено като същност. "Tumor" означава подутина. Това съвсем не значи "рак -cancer". И ако ви се случи да чуете "има тумор" не бързайте да си правите фатални изводи - тумор е и миомата, и кистата, и атерома, миома и т.н.
Друг е въпроса, че лекарят трябва да е преди всичко Човек и ако това беше майката/сестрата/близка на въпросната лекарка едва ли би "изстреляла" толкова безсърдечно този термин! Naughty

# 2 571
Именно за това става въпрос - как се съобщава. И да се обяснят внимателно точно тези неща, какво всъщност представлява туморът и т.н. Да не говорим за грешната диагноза. Но дори да е най-блестящият специалист, пак не бих отишла, ако знам, че има подобно отношение към пациента.

# 2 572
  • София
Искам да впиша в списъка

д-р.Мишо Филипов, ортопед в XX ДКЦ, 
ул. "Ген. Стефан Тошев" № 15-17.

Въпросният господин, съжалявам, не мога да
го нарека лекар, има много грубо и надменно
отношение към пациента. Бих го преглътнала,
ако не се опита да злоупотреби с диагнозата
ми - кракът ми беше с тежко навяхване, което
той се опита да изкара, че е счупване с една
единствена цел - да ми свали гипса, сложен
по спешност в "Пирогов", и да ме изпрати да
си закупя специален ботуш на скромната сума
от 180лв. Като видя, че не откликвам на
предложението му и че няма да може да си
вземе комисионата от магазина, започна да
чертае мрачни картини как кракът ми ще
атрофира след престоя в гипса, колко трудно
ще се възстановя и т.н., изписа ми 5 вида
лекарства, все едно съм на смъртно легло и
ме отпрати дори без да ми издаде абмулаторен
лист за проведения преглед, в който да напише
диагнозата си. Познайте защо! Защото счупване
нямаше, потвърди го, освен лекарите в "Пирогов",
и лекарят от Горна баня, при когото отидох за
още едно мнение.

# 2 573
  • София
Кой е прекрасния педиатър там?

д-р Масларски Simple Smile

# 2 574
Ами в черния списък цялата организация с която се сблъсках в Тина Киркова. Приеха ме по спешност със стабилно кървне в осма седмица бременност.Няколко пъти казах на лекаря ,че  имам сериозни проблеми с повръщането и съм лежала в друга болница точно заради това преди три дни.Това разбира се никъде не е отбелязано, за повръщането. На втория ден сутринта при визитацията споделям , че повръщам, а напъни   при кървене не са желателни.Лекарката изписва вливания и допълнителни кръвни изследвания , на които ясно пише : хиперемесис- често повръщане:, Деган защото няма болницата си нося аз, за това не се вписва в лечението, назначават ми и диета за повръщане.На следващия ден след поредното повръщане вече в 12ч на обяд ги попитах , кога ще правим Дегана. Отговора е , че аз диагноза повръщане нямам .Никъде не фигурирала и то при назначени изследвания и диета специално за това.На визитацията казват , че ми давали лекарства през устата, те така и бяха назначени предишния ден, а всъщност ги слагат венозно. Писна ми и попитах как мога да си тръгна. Тогава се сблъсках с д-р Панова, завеждаща отделение патологична бременност.Изключително невъзпитана жена. Вика през цялото време( беше викала и на момичетата от стаята ;сестрата  сбърка  лекарствата, добре че момичето го забеляза).Диалог бе невъзможен.Тон не съм и повишавала , за разлика от нея, но аз бях невъзпитаната , принцесата, агресивната и бременната с хормоните.Накря си тръгнах, плащайки си пътеката от 400 лв.Приеха ме същата вечер в Шейново с диагноза започващ аборт и често повръщане.Стабилизираха ме и на втория ден проядох ( нещо което бе невъзможно последния половин месец, минус 5 килограма и десетократно повръщане дневно). В момента съм добре, но тези неща трябва да се споделят. Има доволни и недовони от всеки един лекар, но нека пациентите да могат сами да напряват някаква преценка преди да потърсят помощ от съответния.Хубав ден на всички:)

# 2 575
Д-р Стратиева, болница Тина Киркова, МЦ "Света Петка".
Тя извърши три обстойни ехографски прегледа на моето бебе (ранен БХС, две ФМ). Д-р Стратиева НЕ видя, че пъпната връв е специфично прикрепена и бременността ми изисква непрекъснато наблюдение, д-р Стартиева НЕ видя, че бебето ми страда! В резултат на това синът ми почина в 38 г.с.!
Какво гледахте, д-р Стартиева?!

# 2 576
  • софия
Момичета, съжалявам за болките, които сте имали Hug
Само да вметна - от около месец директор на ТК е бившият директор на Шейново, който беше уволнен от там заради смъртните случаи ooooh! Whistling Това, по един или друг начин, дори и неосъзнато, рефлектира върху персонала.

# 2 577
  • София
Sony_M Ужас! Съчувствам ти от все сърце! Света Петка трябва да я затворят за работа с бременни, явно до един са некадърниците там!
Голяма прегръдка от мен, успех с това бременеене и ти пожелавам най-сладкия пукхав ревящ финал!
На мен кракът ми няма да стъпи в Света Петка ако ще да остане последната болница на света!

# 2 578
  • при късмета
Момичета, съжалявам за болките, които сте имали Hug
Само да вметна - от около месец директор на ТК е бившият директор на Шейново, който беше уволнен от там заради смъртните случаи ooooh! Whistling Това, по един или друг начин, дори и неосъзнато, рефлектира върху персонала.

Ей такива оправдания не ги разбирам.
Как собствените ти личностни и професионални качества се влияят от външни фактори?
Ако ти самия си некадърник и безхаберник, как кадърния ти директор ще промени това? И обратно ако си съвестен и можеш, некадърния директор ще промени и това?
На бездарниците винаги им е виновен някой друг, за техните грешки.

# 2 579
  • София

Ако ти самия си некадърник и безхаберник, как кадърния ти директор ще промени това? И обратно ако си съвестен и можеш, некадърния директор ще промени и това?
На бездарниците винаги им е виновен някой друг, за техните грешки.

Peace Peace Peace

Последна редакция: вт, 11 дек 2012, 16:50 от Noelle

Общи условия

Активация на акаунт