Черен списък - гр.София

• 1 100 207
  • 3 088
  •   3
Отговори
# 2 580
  • софия
Момичета, съжалявам за болките, които сте имали Hug
Само да вметна - от около месец директор на ТК е бившият директор на Шейново, който беше уволнен от там заради смъртните случаи ooooh! Whistling Това, по един или друг начин, дори и неосъзнато, рефлектира върху персонала.

Ей такива оправдания не ги разбирам.
Как собствените ти личностни и професионални качества се влияят от външни фактори?
Ако ти самия си некадърник и безхаберник, как кадърния ти директор ще промени това? И обратно ако си съвестен и можеш, некадърния директор ще промени и това?
На бездарниците винаги им е виновен някой друг, за техните грешки.

По никакъв начин нямах това предвид "Как собствените ти личностни и професионални качества се влияят от външни фактори?"
Пишейки горната информация имах предвид, че тук дори и да си бездарник, дори и да допускаш необратими грешки, ако си човек на човекът нямаш проблем. Споделянето на тази информация някак бе провокирана от неприятностите на deveta_gluha. Имала е проблем в болница, на която в момента е шеф човек уволнен от болницата, в която намира адекватно лечение и отношение.
А, иначе никой некадърник не може да повлияе негативно на личностните ти качества. Може само да направи атмосферата неприятна/невъзможна за работа. А некадърник на пост е едно от най-лошите неща, но повечето хора малко или повече, щом си облечен във власт, ти се "слагат".

# 2 581
Недейте така с общия знаменател. В света Петка работят сигурно 30-40 човека. Не слагайте всички под общ знаменател. Аз там съм следила и двете си бременности и съм изключително доволна от моя доктор.

# 2 582
  • София
Недейте така с общия знаменател. В света Петка работят сигурно 30-40 човека. Не слагайте всички под общ знаменател. Аз там съм следила и двете си бременности и съм изключително доволна от моя доктор.
Това че ЕДИН е читав, а повече не са, не значи че трябва да се толерира тази поликлиника.
Радвай,се че си попаднала на читавия,ако беше на наше място друго щеше да говориш.
Само погледни назад-колко отрицателни има. На теб като ти харесва-иди и пиши за нея в белия списък. Тук си говорим за черния.

# 2 583
  • при късмета
 "Пишейки горната информация имах предвид, че тук дори и да си бездарник, дори и да допускаш необратими грешки, ако си човек на човекът нямаш проблем."

до тук съм абсолютно съгласна.Ама обясни ми, как директора, който би трябвало да се занимава с административни въпроси, а не с пряката работа може да
Това, по един или друг начин, дори и неосъзнато, рефлектира върху персонала.
Как това рефлектира и върху професионалните ти качества.Ако си съвестен лекар-никак.
Хората слагат всички лекари под общ знаменател, защото кадърните са изключение, а бездарните или по-скоро незаинтересованите от друго освен от финансовата част правило.
Ако беше обратното, както би трябвало, нямаше да ги слагат под общ знаменател.А за този имидж са си виновни самите "доктори"

# 2 584
  • софия
"Пишейки горната информация имах предвид, че тук дори и да си бездарник, дори и да допускаш необратими грешки, ако си човек на човекът нямаш проблем."

до тук съм абсолютно съгласна.Ама обясни ми, как директора, който би трябвало да се занимава с административни въпроси, а не с пряката работа може да
Това, по един или друг начин, дори и неосъзнато, рефлектира върху персонала.
Как това рефлектира и върху професионалните ти качества.Ако си съвестен лекар-никак.

Когато работиш в изнервена и неуютна среда, рефлектира. Ти самият се изнервяш. Колкото и да не ти се иска. Не го казвам като оправдание за действия, но това е истината. А и директорът, в конкретния случай, практикува активно, а не се седи само в кабинета.
Хайде стига. Оспамихме темата.
Самата аз съм писала негативни впечатления тук за 2 от обсъжданите последни болници (ТК и "Св. Петка").

Желая на всички да не се налага да преминават през толкова негативни емоции и случки, и да намират повече Лекари, защото няма нищо по-ценното от здравето.

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 04:21 от zvanche

# 2 585
Щом ще слагаме целите медицински заведения заради грешките на отделни лекари номинирам болница токуда. Не могат да различат пневмония от апендисит. Дъщеря ми едвам оцеля само защото от токуда се уплашиха да не умре при тях и ни закараха без диагноза в пирогов след 11 дни "лечение " тях. Дренски е начело на виновните.

# 2 586
  • София
Ха! Костов наистина е станал шеф на Тина Киркова, аз си мислех, че това е някакъв майтап Shocked Че нали съвсем до скоро Маленов беше начело... Не че имам нещо против него, ама някак цялата ситуация изглежда меко казано абсурдна.

deveta_gluha , лежала съм доста пъти там, в отделение Патологична бременност в Шейново са страхотни хора- и лекари, и акушерки, и санитарки.
Сори за офф-а.

# 2 587
Болница "София Мед", Д-р Татяна Мороховец - гастроентеролог.

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 13:50 от Deina

# 2 588
... от около месец директор на ТК е бившият директор на Шейново, който беше уволнен от там заради смъртните случаи ooooh! Whistling Това, по един или друг начин, дори и неосъзнато, рефлектира върху персонала.
Как собствените ти личностни и професионални качества се влияят от външни фактори?

На качествата ти може и да не влияят, но на мотивацията, а от там и на начина, по който работиш, т.е. проявяваш тези качества в изпълнението на ежедневните ти задължения, влияят и то много. Всички сме хора и се влияем И от външни фактори. Ако не беше така, нямаше да има толкова много трудове в последните години, посветени на човешките ресурси и управлението им. Да не говорим за това, че началникът подбира персонала - назначава и уволнява, грижи се (в идеалния случай) за повишаване на квалификацията му (т.е. подобряване на професионалните качества) и т.н. И това е причината на много места да се държи на качествените ръководители. За съжаление в българското здравеопазване не е така...

# 2 589
  • софия
... от около месец директор на ТК е бившият директор на Шейново, който беше уволнен от там заради смъртните случаи ooooh! Whistling Това, по един или друг начин, дори и неосъзнато, рефлектира върху персонала.

На качествата ти може и да не влияят, но на мотивацията, а от там и на начина, по който работиш, т.е. проявяваш тези качества в изпълнението на ежедневните ти задължения, влияят и то много. Всички сме хора и се влияем И от външни фактори. Ако не беше така, нямаше да има толкова много трудове в последните години, посветени на човешките ресурси и управлението им. Да не говорим за това, че началникът подбира персонала - назначава и уволнява, грижи се (в идеалния случай) за повишаване на квалификацията му (т.е. подобряване на професионалните качества) и т.н. И това е причината на много места да се държи на качествените ръководители. За съжаление в българското здравеопазване не е така...
Благодаря ти! Точно това имах предвид, но не можах да го формулирам така добре, както ти си го направила Peace

# 2 590
Че един от предишните шефове на Тина-та стана шеф на МД (не знам дали все още е, но е един от най-противните хора, които съм чувала да говорят по една много деликатна тема - за биологичните отпадъци, които за някои са загубените им дечица). Янков. Предполагам, че този, на чието място е отишъл Костов, си замина заради падналата мазилка върху едно от бебенцата. Няма как друг да му обере пешкира в случая. Не познавам Костов като специалист и не мога да го оценявам.
Тогава от Шейново трябваше да бъде уволнен Велев, при цялото ми огромно уважение към него. Все пак директорите на болниците се очаква да бъдат администратори. Проблемът според мен е е точно кой ще бъде начело, а това, че директорите ги сменят като носни кърпички. Това би създало несигурност в която и да е професия.  Peace

# 2 591
  • Sofia
Янков беше шеф много кратко, може би нямаше половин година, не го харесаха в МД, че не е хабилитирано лице , нещо такова бях чувала. И шеф стана техен кадър, неизвестно име за мен, още е. Смените бяха около моето раждане- 2009 г. Елиан Рачев го махнаха от Тина КИркова именно заради падналата мазилка.

# 2 592
Не познавам лично никой от тези хора. Нещо повече, подозирам, че като отношение към най-наболелите за нас, пациентите, теми, е възможно много да си приличат.. Но да се говори, че ръководството няма отношение към проблемите и че няма значение кой е на 'кормилото' ми се стори много... да кажем утопично, затова се включих.
Когато стане голям гаф, е прието да си заминат както пряко отговорните лица, така и ръководителя им, защото по дифолт се приема, че и той има своя принос, тъй като не е създал предпоставките да не стават такива гафове (освен ако не се докаже обратното).
Честата смяна на ръководството, разбира се, също се отразява негативно. Още повече когато се отива 'от трън на глог'. Мила родна картинка...

# 2 593
По какъв критерий слагате лекарите в този списък? Защото има лекари, които са и тук и в "белият" такъв. Не се заяждам, просто ми стана интересно.

# 2 594
Собствена преценка на основа лични преживявания. Мисля, че е видно в повечето случаи, ако си се зачела в темата. С белия списък е същото. Всеки е свободен да чете и да си вади изводите за лекарите, които са и в двата списъка. Понякога не е лесна задача..

Общи условия

Активация на акаунт