Черен списък - гр.София

• 1 100 068
  • 3 088
  •   2
Отговори
# 2 610
*starlet*, разбирам възмущението ти и те подкрепям напълно.

За неиздаване на касова бележка - сигнал до НАП.
На мен поне, не ми е известно белите престилки у нас да се ползват със специален статут или привилегии, че спрямо тях да не важи законодателството на РБългария.
Неиздаването на касова бележка за извършена медицинска (стоматологична) услуга си е закононарушение.
Аз също не омаловажавам лекарския труд, но в случая доктора е пристъпил закона и следва да си понесе предвидените от закона санкции.
(Между другото данъчните много ще му се зарадват).

# 2 611
  • Сфия
крем-карамел, как ще докажа, че не ми е издал касов бон?.... Иначе бих се оплакала - да... Той ще отрече въобще, че сме го посещавали...

# 2 612
  • София
И аз имам горчив опит с този Пешкирски-на пръв поглед много внимателен,усмихнат,но е много,много меркантилен.
Септември месец малкия ми син си сцепи устата,с много наранен венец,отидохме в Пирогов,той беше на смяна,каза,че се налага шиене,казах ок,щом се налага,коя съм аз,че да оспорвам.
Ши го много време(или поне на мен ми се стори така-майчино сърце-тревожно),в интерес на истината го заши прекрасно,няма и белег в момента,но като го изкараха от операционната,ме викна настрани да ми каже,че задължително трябва да го заведа след 2 дена на контрола в частния му кабинет,че ще ми струва 30лв,и след 1 седмица да го заведа пак там,за да му махне конеца срещу 40лв Crazy

Заведох го при джи пи-то на контрола,всичко беше наред,а конците точно на 7-я ден си паднаха сами,ако не щях пак да го заведа при моята лекарка и щеше да ги махне...Ето така си спестих 70лв.

# 2 613
  • Сфия
Диди, явно си му е практика на тоя тип нещастен... радвам се, че си се отървала. И аз нямаше да го заведа в кабинета му. Но теб поне те е уведомил предварително и си знаела цената. Това е, защото е била ясна предварително манипулацията де, за разлика от нашия случай.

# 2 614
крем-карамел, как ще докажа, че не ми е издал касов бон?... Иначе бих се оплакала - да... Той ще отрече въобще, че сме го посещавали...

Ти нищо няма да доказваш. Понеже и аз съм сигнализирала срещу неизрядни доктори, та знам как стоят нещата.

В моя случай, след няма и десет дни получих и отговор от НАП, че за констатирано нарушение на данъчното законодателство срещу доктора е образувана административно наказателна преписка.

В интерес на истината не очаквах такова бързо развитие, но както аз спазвам законите в тази държава, така държа и тези с които имам вземане-даване да ги спазват. Иначе лошо им се пише, особено на белите престилки!
И така, имаш възможност да му направиш чуден новогодишен 'подарък'. Не я изпускай! Peace

Последна редакция: пт, 28 дек 2012, 21:30 от krem-karamel

# 2 615
  • Сфия
ахам, значи какво - да сигнализирам в НАП, така ли? На място ли се отива?

# 2 616
  • София
Диди, явно си му е практика на тоя тип нещастен... радвам се, че си се отървала. И аз нямаше да го заведа в кабинета му. Но теб поне те е уведомил предварително и си знаела цената. Това е, защото е била ясна предварително манипулацията де, за разлика от нашия случай.

Предполагам,защото бяхме в Пирогов и там просто нямаше как да ми вземе пари.
В интерес на истината не знаех,че ще се шие детето,аз бях изплашена за венеца много...тоя па дали не го заши евентуално,за да вземе по-нататък пари? Thinking

# 2 617
  • Сфия
ooo, нищо чудно, те между другото са безскруполни в Пирогов. То аз за това се наех да ходя в частен зъболекрски кабинет, защото съм патила от Пирогов и то не веднъж, както с големия ми син, така и с мъжа ми. При тях е практика да извършват ненужни манипулации, с цел източване на касата. Така още съжалявам, че позволих да направят операция и то с пълна упойка на големия ми син, за една подутина на дланта му, която се оказа нещо, като трънче. А те ме наплашиха, че спешно и задължително трябвало да се направи операция, защото не се знаело какво е и като го отворят щели да вземат проба... Познайте какво ли не ми мина през акъла. Отделно на какъв стрес подложиха детето, а и упойки, за да източат пари... Накрая писаха, че простоят ни е бил 5 дни.... За бесило са там масово...

# 2 618
ooo, нищо чудно, те между другото са безскруполни в Пирогов. То аз за това се наех да ходя в частен зъболекрски кабинет, защото съм патила от Пирогов и то не веднъж, както с големия ми син, така и с мъжа ми. При тях е практика да извършват ненужни манипулации, с цел източване на касата.

За ненужните манипулации в Пирогов съм съгласна - съвсем наскоро оперираха моя братовчедка там уж от възпален апендисит - и момичето си плати 600 лв!
А нали операциите от апендисит се поемат от Здравната каса, но според някои бели престилки не е така! #2gunfire

Не само че не спря да я боли корема след това, но и не можеше да става без чужда помощ, затова отиде в Трета градска където са я гледали на скенер - хайде още 500 лв!
Нищо не и открили и я изпратили в Исул.

Ето така, като не могат да ти помогнат в една болница те прехвърлят в друга - това е положението.
В момента е в Исул, с диагноза радикулит, по-добре е, възстановява се макар и бавно, а онази операция от апендисит е била напълно ненужна според специалистите там #2gunfire

# 2 619
Непременно подай сигнал в НАП. Те ще го оправят. Нещастник такъв. Значи оперира в държавна болница,а после контрол в частния му кабинет.  #2gunfire

# 2 620
този стоматолог,като тд е ДЛЪЖЕН ДА ИМА НА ВИДНО МЯСТО-ЧАКАЛНЯТА ЦЕНОРАЗПИС+ДИПЛОМАТА МУ,А КАСОВИЯТ БОН Е ДЛЪЖЕН ДА ВИ ГО ДАДЕ ТОЙ,БЕЗ ДА ГО ПОДСЕЩАТЕ, ПУСНЕТЕ ЖАЛБА,АЗ ОСЪДИХ ТАКА АЛЧНА БЯЛА ПРЕСТИЛКА УКРИВАЩА ДАНЪЦИ...!!! Peace

# 2 621
Само за зъболекарите или и за лекарите се отнася това ,,задължение''-да имат диплома,закачена в чакалнята?Звучи ми като пълна глупост.Минала съм през немалко кабинети и мнго силно се съмнявам всички да са били алчни и незапознати със задълженията си.

# 2 622
  • при късмета
Само за зъболекарите или и за лекарите се отнася това ,,задължение''-да имат диплома,закачена в чакалнята?Звучи ми като пълна глупост.Минала съм през немалко кабинети и мнго силно се съмнявам всички да са били алчни и незапознати със задълженията си.

Звучи ти като глупост да се спазва закона, или това, че само "лекарите" не ги лови newsm78
Когато става въпрос за частен кабинет, наистина са длъжни да имат копие от диплома на видно място.И лекари и зъболекари.За болница не се отнася, защото се предполага, че назначилият персонала е провелрил документите.

# 2 623
Момичета, разбирам разочарованието ви, но моля да се придържаме към темата! Последните страници нещо се разводниха Confused Нека бъдем полезни с инфо за лекари, от които сме си изпатили, а за другото - има други теми  Hug

# 2 624
  • софия
Не може да не е вписана. Виден член трябва да е , но не мога да прегледам всички страници, а в този си момент на афектираност не мога да се стръпя и искам веднага да я впиша.

д-р ( незаслужаваща титла) Елена Иванова от Сана в студ. поликлиника.
От 13 години сме в тази поликлиника, нашият лекар е друг, но за тези години е имало вече 4-5 пъти когато се е налагало да попадаме при нея. Днес беше поредния тормоз за мен след, който си тръгнах разревана. С право отлагах срещата си с нея, но нямаше как да ми се размине.
Изключително, ама изключително грубо, невъзпитано, нахално и арогантно същество! Държа се с мен все едно съм наказана в детската градина, беше ми казано, че съм глупава и нахална!
И днес ставаше въпрос само за една извинителна бележка!Малък повод но капката преля и затова го споделям.
Предните пъти включват изписвани за лудо антибиотици съпроводено със същото отношение.
Изписване на лекарства за стомах, без преглед, ей така в коридора...

Добре, че навремето бързо си извадих заключение и спрях да имам допирна точка с нея!До днес когато нямаше как, пък си и казах - какво толкова , само бележка. Е! само, ама разревана и унизена!

Общи условия

Активация на акаунт