Черен списък - гр.София

• 1 099 937
  • 3 088
  •   2
Отговори
# 2 625
  • софия
Здравейте!Вече в черния списък за нашето семейство е д-р Елена Иванова от поликлиника Сана!Първо посещение за новородено - да сме и дали 10лв за такси?!Второ посещение цитирам - "елате утре 17:00-17:30 в кабинета ми.Отиваме на другия ден.Тя въобще не е на работа тогава!Обаждаме се - "ааа не съм ви казала утре ами еди кога си....".Трета издънка - Елате на 25.03.2011 в 8:00 в кабинета ми за имунизация!Отиваме!Бележка на вратата - "Днес д-р Иванова няма да работи?!!??Отидете пред 1-ви кабинет замества ме д-р еди коя си".Тази другата докторка и идея си няма за какво става на въпрос.Обаждаме се...Супер нагло ни се казва от нея че "трябваше да ми се обадите?!!?И аз съм човек?!!?"Това не е реално!Всичко това се случва в рамките на 3 седмици!Пъровото напразно разкарване беше когато Ема бе на 17 дни и си беше студено...Второто пак напразно разкарване - детето на 30 дена.И двата пъти освобождаване от работа...планиране...Незнам колко добра педиатърка е но 100% нещо не е в час с главата тази жена...

Точно така, останалото е че тя никога не е виновна, просто ти имаш проблем с възпитанието, тя никога няма да признае че е виновна, супер намахана, категорична, груба до безкрайност, груба даже е мека приказка. Когато трябва да приема и пациентите на колегите си (ако някой от тях е в отпуска) "чуждите" пациенти стоят и чакат докато не благоволи тя- нищо е може да си отишъл пръв в 7, към 11 може и да те вземе, "защото тя е съвестна" виждаш ли! Обяснява как вината че детето е болно е ваша, защото не знаете как даживеете пък после тя да лекувала, и ако сгреши после няма да признае.....ти нещо си объркал лекарствата и не си слушал какво е обянявала....Изобщо как смееш да разговаряш с нея, ако все още не те е изгонила от кабинета!

# 2 626
Записвам в черния списък ДОЦЕНТ БОРИСЛАВ ГЕРАСИМОВ - републикански консултант по неврология, в момента консултира в болница София мед.

Попаднах при него след 1 месечни болки в крака лекувани от близък хирург и с направен Скенер.
Лекува ме почти 2 месеца на база на скенера, като постоянно мърмореше, че иска да "поизточи" здравния ми фонд като ми направи ядрено-магнитен резонанс за сметка на фонда. Отговорих му, че допълнителното ми здравно осигуряване не покрива ЯМР. След като и лекарствата по втората рецепта не подействаха се съгласих да ми направят ЯМР в София мед (естествено). Оказа се вроден дефект + леко увреждане на нерв. Както се изрази лекаря, който ми разчете ЯМР -то в образната лаборатория на София мед - доста усмихната снимка без фатални промени. Доцента бързаше да си тръгва, не ми обясни точно каква ми е диагнозата, набързо написа нова (трета) рецепта, като каза че след 30-тия ден вече не трябва да имам проблем.

На следващата сутрин си изпих хапчетата в къщи и тръгнах на работа. В метрото (след около) 20 мин. внезапно ми стана лошо - студена пот, вцепенени крайници, не мога да си концентрирам погледа. Няма да ви кажа какво изживях докато близките ми дойда да ме приберат, но се озовахме след около 1 час и 30 мин при Герасимов. Ако ви кажа, че не ми обърна никакво внимание, едва ли ще ми повярвате. Нито ме прегледа, нито ме преслуша, нито ЕКГ ми направи (аз съм с преживени и излекувани сърдечни проблеми, за което той е уведомен). Първо каза: А сигурно е от хапчетата, вземай по половинка. Аз попитах от кои защото сте ми изписали 4 вида? Пак уклончив отговор. После: ами тези ги спри..... накрая ми каза - Ако искаш да те приемем в болница за наблюдение. Как прецени, че съм за болница, като изобщо не ме прегледа? Или просто в главата им е само да "поизточат" я здравен фонд, я здравна каса. Няма никакво значение, само пари да капят.

Излязох от кабинета му защото видях, че е крайно незаинтересован и иска да се отърве от мен. А на мен продължаваше да ми е крайно лошо и периодично да колабирам. Повърнах (с извинение) в тоалетната на болницата.

Реших и тръгнах към личния ми лекар поне да ме преслуша и да ми пусне ЕКГ. Вече ми беше ясно, че е от Нивалина, който "доцента- републикански консултант" ми беше предписал без дори да сметне за необходимо да ми обясни за евентуални подобни странични действия.

Слава богу на сърцето ми нямаше нищо. Личната ми лекарка ми обясни действието на всичките 4 вида лекарства, че са в конски дози и всички са с продължително действие, т.е. са се наслагали допълнително.

Прибрах се в къщи където колабирах още веднъж, пак повърнах и след това действието на лекарствата започна да отслабва. Сега съм почти ОК.

През цялото време на доцента му казвах, че ми е много лошо, дори се самонастаних на кушетката му и легнах. Ей как не трепна. Само гледаше как да ме отпрати. Излязохме от кабинета му и лежах на пейките отвън още поне час. Излизаше да провери дали съм още там, но не му трепна нищо да се заеме с проблема.

Може и да е много добър специалист (в което се съмнявам след 2-месечното му лечение), но или е тотално изкукал или е краен темерут и тъпанар.

# 2 627
Аз ще добавя д-р Узунова,22 ДКЦ, София
Преди време за няколко месеца ходех при нея.
Не съм доволна защото, дори и незнаеше какво е ПКЯ , и съм с доказана такава
след което ме прати на ендокринолог заради неменструални зацапвания извън МЦ , или по скоро между два Мц, не ми пусна хормони, който исках. Без тях ми изписа контрацептиви,
бях благодарение  на нея 2 пъти в Шейново. Confused

# 2 628
Мариана Райчева Петрова  - клиника Хестия - комерсиална и повърхностна жена. Не знам защо си мисли, че като има апаратура, разбира нещо - не може да различи киста от бебе ( или както тя ласкаво се изказва ембрион ) Аз не повярвах на комантарите за нея и си взех поука. Пазете се бъдещи майки и момичета - мисли се за велика, но не е - доста се е самозабравила

# 2 629
Много държа да добавя д-р Анна Димова от 20 ДКЦ - ЖК ! Некомпетентна и незаинтересована , иска пари и е много противна. Аз ходих в началото на бременността и щеше да ме умори !!! След това си намерих лекар на частно и съм супер доволна. Тази НЕКАДЪРНИЧКА е трябвало да ми изпише специални лекарства , защото имах контракции , а тя забрани да пия каквото и да било . И прости витамини не ми даде . Слава богу , бързо се усетих и всичко е ОК !!! Тя даже не благоволява да те претегли , само дрънка глупости. Едвам спрях мъжа ми да не я убие !

да, наистина зверски отвратителна жена- аз ходих при нея уж на ЖК, но не й обръэщах грам внимание, защото си ходех и при лекаря, който ме изражддаше- нея я ползвах само да ми пуска изследвания- тая гад ме мота до края на деветия месец почти да ми даде направление за болницата- като си го взех и крака ми не стъпи повече

И аз се присъединявам... 100 пъти ме връща по измислени причини, само и само за да взима кинти всеки път.. 30 лв за преглед, при условие, че съм и с направление... ОБИКНОВЕН преглед. Смених я преди да ми причини каквото и да е.

Днес отидох при д-р. Анна Димова в 20та поликлиника по препоръка на личната ми лекарка (която се оказа в последствие, че не я познава лично). Идеята ми беше да се запиша при нея за женска консултация (с направление от личния лекар, разбира се).

Изключително разочарована съм от грубото отношение и некомпетентност на д-р Димова. В момента, в който разбра, че не възнамерявам да раждам в София стана съвсем груба и дори си позволи да ми повиши тон. В крайна сметка, въпреки че живея, работя и се осигурявам в София е въпрос на личен избор къде ще родя. Аз не обичам да влизам в безсмислени скандали и съвсем възпитано и спокойно я попитах за реда, който явно не знам и причините поради които и женската ми консултация трябва да бъде в другия град (което изобщо не е така)... уви, освен да се държи грубо и невъзпитано и да обяснява как останалите, които са ми обяснили това (акушер-гинекологът, който ще изражда бебчето, личният лекар и хората от допълнителното ми здравно осигуряванване) едва ли не за нищо не стават, така и не ми обясни "правилните" действия, които трябва да предприема.

Аз си взех направлението, казах "Знаете ли, нещата няма да се получат. Явно просто не си пасваме. Благодаря и довиждане". Тя зейна и се ококори, след което в момента в който затворих вратата се започна истерично крещене, възмущение и нагрубяване....

Още преди бях чела негативни коментари за нея, но реших да дам шанс на д-р Димова, и че все пак на всеки може да се случи да сгреши и да напишат неласкави коментари по негов адрес. Е, оказа се, че "черният списък", в който е сложена, не е случаен! Дано помогна на някой, който се двоуми относно посещение при д-р Димова.

О, пропуснах - чаках 1 час пред кабинета, защото беше излязла за "мъничко".... Ако беше свестен специалист това нямаше да ми повлияе, но след случката - е допълнителен минус към оценката ми за д-р Анна Димова от 20 ДКЦ, София.

Записах се при д-р Златка Пулева от 29 ДКЦ, София и съм впечатлена от нейното внимателното отношение и начина по-който обяснява всичко Simple Smile

# 2 630
Здравейте, за втори път пиша в темата. Този път искам да споделя преживянаото с д-р Пешкирски - стоматолог с частна клиника на бул. Мадрид № 50...
За мен това е безочлив, бездушен и алчен човек, възползващ се от родителското ни притеснение, за да се облагодетелства...

За стоматолозите има друга тема - т.е. отделен черен списък Peace
(между другото, косата ми се изправи докато я четох!!!)

Черен списък на стоматолозите

# 2 631
НЕ ОТИВАЙТЕ ВЪВ ВМА СОФИЯ- ВТОРА КОРЕМНА ХИРУРГИЯ ПРИ Д-Р ШАЛАМАНОВ, Д-Р ИЛИЕВ, Д-Р ПАНОВ. ТАКА МЕ ОПЕРИРАХА , ЧЕ НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯ ЦЯЛ ЖИВОТ.

# 2 632
Аз не бих отишла при Ефтимова/Токуда/ . Мога много да пиша, но ще се въздържа.

# 2 633
  • София
Аз не бих отишла при Ефтимова/Токуда/ . Мога много да пиша, но ще се въздържа.
Напиши нещо все пак...трябва да има по въпроса с какво именно те е разочаровала....всеки може да влезне и да драсне едно име само..това не говори нищо.

# 2 634
Беше спешно и друг не можеше да ме приеме, беше груба, дори вулгарна за мен по време на прегледа. Постъпи непрофесионално и нечовешки, не искам да натрапвам мнението си, но го споделям,може да има някой който все още търси мнение. ..Това е лекар на който не мога да се доверя никога вече. Ако Бог ме дари отново с възможността да имам дете не бих ходила дори само по ЗК при нея.

# 2 635
  • София
Беше спешно и друг не можеше да ме приеме, беше груба, дори вулгарна за мен по време на прегледа. Постъпи непрофесионално и нечовешки, не искам да натрапвам мнението си, но го споделям,може да има някой който все още търси мнение. ..Това е лекар на който не мога да се доверя никога вече. Ако Бог ме дари отново с възможността да имам дете не бих ходила дори само по ЗК при нея.

Нали не забравяме, че някои ходят САМО по Здравна каса на лекар, защото не могат да си позволят да плащат  Wink Wink Wink И си има лекари дето и САМО по ЗК работят както трябва.
Освен всичко е добре в тази тема да не се пише общо, а конкретно, защото в противен случай мнението ти не тежи изобщо. Ето например аз сега не разбрах в какво се изразява непрофесиоанлното и нечвовешкото отношение на д-р Евтимова. Не ме разбирай погрешно, но когато не се пише конкретно точно в тази тема не е полезно за другите.

# 2 636
Д-р Наташа Тотева, невролог

Изключително грубо отношение към баща ми. При предстояща химиотерапия и операция направена преди месец (с незатворила напълно рана) тя препоръча ЯМР, скенер и операция на дискова херния. От един повърхностен преглед установи, че баща ми се нуждае от операция. В допълнение, методите за установяване на диагноза бяха твърде груби - удряне с юмруци в гърба, кръста и таза.  Confused Confused Confused Преди прегледа той имаше болки в единия крак. След прегледа... едва ходеше.  smile3511

# 2 637
Ходих при дерматолог д-р Узунов Кожна клиника при Александровска бол., който ме изписа с лека ръка Роаккутан, който така лесно не се изписва и само в краен случай.

+1 същия случай с мен. На мен също д-р Узунов любезно съобщи, че Роаккутан ми била последната надежда и ми изписа рецепта с лека ръка, без никакви изследвания. Естествено,  не се поддадох на тези глупости и обиколих още половин София в търсене на добър лекар... (сега съм при д-р Маркова, отскоро, но изглежда страхотен лекар)

# 2 638
Д-р Даниел Илиев - Токуда #2gunfire Close
Искам да изкажа изключително негативното си мнение и впечатление за този псевдо "корифей". Отидох на рутинен преглед при него в 24 г.с., защото бях решила да раждам при него в Токуда.Това е 2-ра бременност, първото ми дете не е раждано при него /слава богу/.
След оглед с ехограф през корема, той каза, че е видял нещо притеснително и ме накара да легна за преглед отдолу. След като грубо ме прегледа с ръка каза, че шийката на матката била мека и се налага серклаж, защото иначе едва ли ще достигна до 28 г.с. Аз бях изумена, защото нямах никакви болки, никакви неразположения, да не говорим, че не съм имала предишни аборти или проблемна бременност-при които се налага прилагане на тази процедура. Разбира се веднага го попитах дали това е безопасно за бебето, защото не бях компетентна по темата, но ми се стори опасно в края на 6 месец да се прави такава процедура. Той доста раздразнено ми отвърна, че нямало нищо опасно и че това било практика по принцип. Направо ми издаде направление за хоспитализация и ми каза, че след 2 дни ме чака в Токуда за серклажа. Аз се прибрах доста притеснена и естествено след като изчетох всичко възможно по темата, още на другата сутрин отидох за 2-ро мнение в Майчин дом. Там ме прегледаха доц. Николов и д-р Дяволов, които бяха категорични, че няма такова нещо и че е нормално шийката на матката на раждала жена да е по-мека от нормлното. След като им разказах за "диагнозата" на д-р Илиев и 2-мата бяха категорични, че една такава процедура в 24 г.с.  би довела 95% до спонтанен аборт или доста преждевременно раждане до 2-3 седмици и че отдавна не се практикува в толкова напреднала бременнст, а че има други методи, а и най-вече, че в моя случай това е АБСОЛЮТНО ПОГРЕШНА ДИАГНОЗА!!!
Вече спокойна след компетентното мнение на двама абсолютно доказани професионалисти, аз звъннах на Илиев, за да му кажа, че няма да отида на "спасителната процедура", която той ми е предложил. Когато ме чу, той ме изуми като ми каза- "А, здравей, ти за какво трябваше да идваш в Токуда; Ааа, за серклаж ли - ами като не искаш твоя си работа, аз не мога да отговарям повече за твоята бременност, щом не слушаш съветите ми и се съветваш с мои колеги, които да анализират действията ми" Представяте ли си - с цялата наглост на света ми каза тези неща, при положение, че е бил напълно наясно, че застрашава бременността ми с това свое действие.
Така, че мили момичета, моля ви, не се доверявайте на този човек или поне винаги търсете 2-ро мнение, когато получите някаква притеснителна диагноза от него.
Позволявам си да напиша всичко това сега, когато всичко при мен приключи благополучно - радвам се на едно здраво момченце, родено в края на 39 г.с., без никакви проблеми с износването му до края на бременността ми, благодарение на ПРОФЕСИОНАЛНАТА НАМЕСА НА Д-Р ДЯВОЛОВ от Майчин дом, който го извади на бял свят.

# 2 639
Д-р Георги Георгиев- АГ Майчин дом,
есента отидох при него с оплаквания за остра болка преди цикъл. След изключително груб преглед (по-късно кървях) ми каза, че имам хронично възпалени яйчници и тръби. Предписа ми антибиотик, като единственото изследване, което ми пусна беше цитонамазка и то защото аз исках. Дума не е обелвал партньора да се лекува и той. Капака на всичко беше, че ми била удебелена лигавицата, та можело да е извънматочна бременност. Въобще, нито микробиология, нито нищо. Обясни ми, че най-вероятно няма да мога да забременея и след като 1 година не става да отида пак при него да ми каже какво да пия. Изревах си очите докато отида на второ мнение. Междувременно- ПАП I, при другата лекарка, чисти яйчници, чисти микробиология, мико/уреаплазма и хламидия. Никакви инфекция за инфекция. Всичко в нормата + зреещ фоликул. Според нея раздразнено дебело черво е причина за болката.

Общи условия

Активация на акаунт