Черен списък - гр.София

• 1 099 406
  • 3 088
  •   2
Отговори
# 2 745
Интересно за какво тогава са общопрактикуващите ЛЕКАРИ и какво чак толкова специализирано е прегледа на уши,все пак жената е завела детето си на ЛЕКАР,а не в кварталната баничарница.ОПЛ,ако не знаете случайно са завършили медицина.Сравненията по-горе са неуместни и пресилени-стоматолозите не учат АГ,а ОПЛ не се занимават с хирургия.За  статистиката  колко деца са оглушели от неправилно лечение съм сигурна,че такава няма,просто философски размисли на хора без работа....
Аз също не бих завела детето си при лекар,който отказва да го прегледа и мястото на въпросния сульо си е точно в този списък!

# 2 746
Богиня, само как запали джапанките, явно има някаква причина която ние не я знаем. Да ти кажа, в този ред на мисли, аз не ходя при мозъчен хирург при всяко главоболие. Естествено че е най добре да го види УНГ специалист, но при липсата на такъв в конкретния момент , не ти, а аз нямам думи оправдаващо подобно отношение. Това е недопустимо. И факта че е с 3 деца, да има значение. Толкова ли е трудно да има малко толерантност и разбиране. Факт е, че на въпросния 'доктор' тези неща са му чужди. Понякога имам чувството че в болниците са останали само самозабравили се простаци и селяндури. Пиша това защото и аз не рядко съм бил обект на подобно отношение.

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 16:38 от hunterat

# 2 747
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Богиня, завела съм детето си при единственият сравнително наблизо лекар, в най-близкия познат ми мед. център. Това беше по-добрият вариант отколкото да чакам няколко часа мъжът ми да се върне от работа за да закараме децата до Исул. Само ще поясня, че преди да стигнем до този лекар звъняхме на личният си УНГ специалист, който обаче не е в София в момента, а също и търсихме специалист в квартала, който да погледне детето. Но изобщо няма значение каква е причината да помоля този конкретен лекар да прегледа детето, нито има значение с колко деца съм и дали изобщо дете се нуждае от преглед - факт е г-н Евгений Баев се държа грубо, нелюбезно и най-вече, че отказа да погледне детето просто защото сме пациенти на друг лекар или пък понеже не му се занимаваше. Причината не ме интересува, за мен това поведение не е лекарско такова.
 Двамата ми дядовци, Бог да ги прости, бяха лекари, никой от тях не е бил особено мил, но и никой от тях не е отказвал преглед на нуждаещ се пациент защото и двамата са взели хипократовата клетва присърце, този лекар не е.

П.П. Тази тема не е за спорове кой е за тук или не е, темата е за всеки който иска да сподели от кой лекар и защо не е доволен.

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 18:04 от Не съм

# 2 748
Не съм, написала си по-горе, че в дежурния център на твоето Джи пи не преглеждат уши, този лекар също. Това не ви ли навява на някакви мисли. Също така педиатъра ви къде ви посъветва да отидете? Той е лекаря, който трябва да има сключен договор за помощ във всякаква ситуация и да ви насочи. Той ли ви насочи към въпросния лекар.

hunterat , има причина да запаля джапанките и тя е описана сигурно преди 30-40 страници.Тук пишат родители на деца, които едвам не са загубили заради лекарски грешки и немърливо отношение, пишат хора, които заради лекарски грешки са загубили близките си, пишат хора, които наистина имат основание да се оплачат от лекари! И на всеки 2 страници се изтипосва някой, който слага името на някой лекар, който е изписал антибиотик, пък според майката не трябвало или пък някой като "Не съм", която смята, че щом е лекар трябва да преглежда и уши, независимо от факта, че и в медицинския център не преглеждат и този лекар и е казал същото. Тя не е харесала отношението... Ми ще трябва да ходят на курсове по добри обноски как да обяснят на една майка, че като не разбират от уши е по-добре да не преглеждат уши, защото има вероятност да направят някоя беля непоправима.
Иначе лекаря не го познавам, клиниката нищо не ми говори. Преди 2 страници се застъпих за една психоложка, дето я изядаха с парцалите, защото се опитваше да защити името си. Просто със сигурност не можете да ме сложите в графа любители на лекарите, но и на моменти се чудя как хора, които нямат от какво да се оплачат просто ей така отварят списъка и се чудят кого да изтипосат вместо "запис"

# 2 749
  • Сф
Мойта педиатърка пък излекува ухото на детето ми. А в ИСУЛ също може да попаднеш на некадърни и убийци като Маджунов. Нормалния човек разсъждава и постъпва според ситуацията, а лекаря не трябва да е груб, не го е извадила от операция , нали? Естествено, че е трябвало да направи преглед поне и не е нужно да убиеш някого, за да си в черния списък. "Богиня", няма нужда да спамиш темата Peace

# 2 750
Не ми слагай името в кавички, ако обичаш. Ще си пиша колкото и когато поискам и където и когато поискам. Не съм казала, че лекаря трябва да е груб, но не всеки лекар е длъжен да те прегледа само защото си се изплющял пред кабинета му и си решил, че е длъжен. Има си човек личен лекар/педиатър, който има договор със съответния център за спешна помощ. Оттам нататък се ходи в болница. Жената не се е обърнала нито към педиатъра си, нито към спешния център, с който има педиатъра и сключен договор, нито към специализирана болница. Тук пишем за лекари, които имат причина да са в ЧЕРЕН СПИСЪК, а не за тея, дето някой е сметнал, че гледат накриво. Ако беше изтипосала педиатърката си тука, която не е осигурила адекватна грижа извън нейните дежурства щеше да е друго. И да, не е нужно да убиеш някой ,че да си в черния списък, но надали е необходимо да си в черния списък само защото авторката не е харесала настроението на лекаря.

# 2 751
  • София
Въпреки, че видях едно мнение за д-р Боян Духовников преди наколко станици, държа и аз да напиша впечатленията си.

Момичета, никога и по никакъв повод не ходете при този старец с деменция. Може някога да е бил светило, но над 60г не трябва да им дават да практикуват. Отидох за прост преглед и потвърждаване на бременност, а той ми намери раничка на шийката на матката и киста. Трябвало да напряво първо аборт, после лапароскопия на кистата, а след това и да ми горил раничката. Пусна ми и микробиология и цитонамазка, при положение, че преди няколко месеца си правих на годишния профилактичния преглед и му казах, че няма нужда. В края на прегледа чак се ядоса, че видимо не започнах да рева и да му се хвърлям в краката да ме спасява, затова ме заплаши, че щял да запише в досието ми той какво препоръчвал - спешен аборт, та ако съм направила усложнение междувременно, да не носел той отговорност. Няма нужда да казвам, че след това отидох на нормален лекар и нито имам раничка, нито киста, а просто задържан фуликул, който изчезна след няколко седмици. Бременноста ми протича нормално и без никакви усложнения. Представете си, ако някое младо момиче наистина му се върже на приказките.

# 2 752
  • при късмета
  но не всеки лекар е длъжен да те прегледа само защото си се изплющял пред кабинета му и си решил, че е длъжен. 
Напротив. Щом чакаш пред кабинета, е длъжен. Пък после дали ще дадеш направление, дали ще решиш да си платиш прегледа, твоя работа. Още повече, че е дежурен в кабинет където има спешни случаи и той е на смяна в съответния кабинет. Не знам защо се пънеш да го защитаваш. Не бил длъжен, а какво е длъжен да прави докато е на работа? На дете по закон не може да се откаже преглед, нали знаеш, независимо, че не е в дежурния център с който работи педиатъра. А отношението му е още по-безочливо. Дори да не може да го прегледа в момента по някаква причина, това се обяснява на пациентите нормално и човешки. Щото и на докторите никой не им е длъжен, ама и те си го мислят

# 2 753
Кой е закона, който задължава общопрактикуващ лекар (не педиатър) да преглежда ДЕТЕ с УНГ проблем? Ако има такъв закон ще се радвам и аз да знам, защото имам 2 деца и ще ми е изключителбно удобно да ги преглеждам където си реша, а не където трябва щом закона задължава всеки да ги преглежда. Ще ги водя в пирогов за температура например. Щом не могат да ми откажат би било чудесно просто...

# 2 754
  • при късмета
Защото е написано това
  затова заведох децата в най-близкият мед център с идеята някой дежурен лекар да погледне ушето (на частно, ако трябва) и да каже  какво е положението, да водя ли децата към Исул и тн. Оказа се, че само въпросният Баев е на смяна, та се наложи да почукам на неговата врата,
Щом в някой медицински център някой доктор е единствен, значи е дежурен от там длъжен да приеме всички пациенти, които по един или друг повод са опряли до този дежурен център.
Като личните са на смяна или знаеш, че дежурния кабинет с който работи лекаря ти ще свърши работа, е ясно къде ще отидеш. И общопрастикуващите и тези които са дежурни в такива центрове точно с УНГ се занимават, защото това са най-честите случаи.
Пък и дори да не са били за този доктор, пак е бил длъжен да ги приеме, та дори само да обясни, че не са за него.
Дори в Пирогов може да заведеш детето, ако му е станало лошо наблизо и много бързо е вдигнало Т, например, или остро го е заболял корем или възникване на каквато и да е спешен преглед.

# 2 755
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ле-ле, Богиня, успокой се малко, темата е за споделяне кой и защо не е доволен от даден лекар. Нормално е да има както мнения на хора загубили близки заради лекарска небрежност/грешка, така и хора недоволни от други неща, включително и отношение. Съжалявам ако ти си преживяла лична трагедия по вина на някой лекар, но това не означава ние, с по-малките проблеми да не споделим. Смятам, че всеки има правото да прецени според собствените си разбирания дали да се обърне към даден лекар споменат в тази тема или не и тези спорове са излишни. Ако ти лично си доволна от този конкретен лекар никой не те спира да го запишеш в белия списък като се обосновеш защо е там, но толкова упорито да спориш тук просто е безсмислено.  Peace

П.П. Ще информирам модератор да изтрие постовете, които не отговарят на темата на темата.

# 2 756
  • София
Съжалявам,не е по темата,но по повод кой лекар какви права има и че не може да се откаже на дете преглед,това въобще не е така. Naughty
Една нощ ни забавиха в Пирогов,не дочакахме"спешния" след като бебето ми /тогава на 1,4г./ над 2 часа се дра пред кабинета с огормен хематом на главата +още една цицина и от Военна ни изритаха,както и от Исул с коментара,че нямат подходящите лекари -педиатри.
И забележете,от 112 ми казаха да го заведа във Военна или в Исул,беше след 23 часа.

# 2 757
  • при късмета
В Пирогов има детска травматология, която е отделно от другата травматология. Работи денонощно като спешен кабинет. Приемаха децата в общия спешен кабинет, миналата година след репортажите по телевизията, докато правеха ремонт.Там попаднах и аз миналата година на един бездарник, писала съм назад. Как така е нямало "спешен" в Пирогов, те само това правят. Аз щях да им викна телевизията при такъв случай, честно.

# 2 758
  • София
В Пирогов има детска травматология, която е отделно от другата травматология. Работи денонощно като спешен кабинет. Приемаха децата в общия спешен кабинет, миналата година след репортажите по телевизията, докато правеха ремонт.Там попаднах и аз миналата година на един бездарник, писала съм назад. Как така е нямало "спешен" в Пирогов, те само това правят. Аз щях да им викна телевизията при такъв случай, честно.
Явно сме  изтеглили късата клечка тогава, станахме и свидетели на грозни сцени как се вкарват хора без ред.
За съжаление не ми е единствено ходене до Пирогов. Именно от детското ни пращаха винаги пред 111-ти кабинет. Единствено на ниво бяха и то на връх Коледа,но в отделението по изгаряния. Peace

# 2 759
magnet_for_happiness , ето това вече е за черния списък според моите разбирания. Специализирана болница, която трябва да има детски травматолог денонощно да откаже преглед...За Исул и Военна нямам представа, но пирогов трябва да имат със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт