Черен списък - гр.София

• 1 100 266
  • 3 088
  •   2
Отговори
# 1 080
Без да се замисля - др. Иван Диков, по настоящем работещ в Токуда. Бях привлечена от всички суперлативи изписани по нета за него и за това избрах именно той да ми проследи бременността и да ме изражда. ГОЛЯМА грешка, за която ще плащам цял живот. Последиците от раждането са тежки. Това е човек, който си върши работата със страшно нежелание, самият той ми каза, че не иска да се занимава изобщо с бременни жени. За съжаление, това рефлектира и върху работата му и явно и върху професионалните му умения. При него вече всичко се е превърнало като на конвейрн, има си няколко дни от седмицата, в които си събира пациентките да ги изражда една след друга- само секцио. Моята грешка беше явно, че исках да родя по естествен път ако липсват показатели за секцио, което смятам за нормално. Сблъсках се с абсолютна незаинтересованост, едва ли не ме накара да се чувствам виновна, видиш ли той толкова работа има, а аз съм тръгнала да раждам. Да не говоря за каква немърливост по време на женските консутации, след като си останал без нерви да чакаш пред кабинета му по минимум час и половина, стигала съм и до 3 часа  за часа, запазен от преди месеци и всичко това за да влезеш и да те претупат за 5 минути. Няма да влизам в подробности на какви скандали от страна на недоволни пациентки и техните засегнати съпрузи съм присъствала, стигало се е и да викат завеждащия АГ отделението, за да се оплакват от лошото отношение на Диков. Важното е, че тази незаинтересованост ( става дума за появата на друг живот) доведе до едно изключително тежко раждане, продължило с 13 часови болки, на което Диков не взе голямо участие, тук трябва да благодаря на акушерките !!!. Но проблемът дойде от не професионалната преценка на Диков, а именно, че съм била много тясна за нормално раждане, или за плода , а той изобщо не е обърнал внимание, не знам от бързане, от не желание или незнание, но резултатите са на лице: обърната и свлечена силно долу матка, цялата съм се изсипала от напъните, не ми е разрешено да вдигам тежко, да избягвам хронична кашлица и др., като най-вероятно ще се наложи операция след време. Жалкото е,че няма да мога да се  радвам и на игрите с детето, защото трябва да внимавам как го вдигам.  За възстановяване не говоря изобщо, но това, кото представлявах след раждането беше.....развалина. Плакала съм всеки ден до 40-тия от болки, да не влизам в подробности, че до тоалетна до 30-тия ден съм ходила само права,....ужасни спомени не искам да продължавам,. Просто съветвам момичета, които искат да раждат по естествен път да не разчитат на Диков.
Или да намерят някой общ познат , защото само тогава май си върши работата. След като родих му се обадиха за мен и се почупи да ме охажва с внимание за щяло и не щяло, което ми направи още по-лошо впечатление. Аз си мислех, че за един професионалист няма значение дали съм платила 2300лв., или съм приятелка на този или онзи, но явно съм се лъгала.

# 1 081
bables много мъчно ми стана, като прочетох поста ти.Знам го въпросният доктор Диков, защото и мен до 8-ми месец ме следях в Токуда, но за мой ОГРОМЕН късмет ме разкараха в последният момент от списъка, защото спряха да израждат по ЗК.
Много се надявам да се възстановиш бързо. Praynig Praynig Praynig
Благодаря на Господ че си раждах в държавна б-ца , а не в така прехвалената Токуда, защото, като чета не само от Диков се оплакват жените. Аз бях при д-р Лазарова....за нея съм писала, колко грубо и лошо се отнесе, но за мое щастие........
Щом не им се занимава с бременни жени да не работят бе!!!
И тази докторка е казвала същите думи: Писна ми от тези.....бременните...... #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Явно гинеколозите в Токуда не са професионалисти.......това е моето лично мнение и впечатление.
Никога не бих стъпила в гинекологията им, за другите отделения не знам......

# 1 082
  • София
bables, много ми стана мъчно за теб. Защо не се поинтересуваш наистина за операция за повдигане на органите. Този лекар не можеш ли да го съдиш? Аз не бих го оставила така. Или поне подай оплакване.

# 1 083
  • София
Без да се замисля - др. Иван Диков, по настоящем работещ в Токуда...Аз си мислех, че за един професионалист няма значение дали съм платила 2300лв., или съм приятелка на този или онзи, но явно съм се лъгала.
Ами точно заради тези 2300 лв., които си платила, е трябвало да се отнася с теб като с писано яйце.
Представям си какви болки си изтърпяла след раждането...  Cry Ако искаш го съди, но сигурно ще се намери оправдание за положението ти... За лекарския съюз - няма смисъл да се оплакваш там . те не правят нищо срещу хванатите с подкуп. #2gunfire Остава ти да пуснеш жалба до  ръководството на Токуда. Поне да знаят какви ги върши и евентуарно да вземат мерки.

# 1 084
Истината е, че д-р Димитър Казаков е алкохолик! Познавам го от доста време и този проблем при него става все по-сериозен. Често му се случва да е пиян на работа. Освен това, има и психически проблеми. Далече от него!

# 1 085
За мен най-пропадналата болница е на Мазнейкова - Св. София. В тая болница посмърно няма да раждам повторно. Раждах февруари, планирано секцио по лекарско предписание. Лекарката ми Беше от болница Лозенец, но тъй като Родилното беше в ремонт за да ме изражда моята лекарка трябваше да отида там. За 1600 лв. дето ги дадох не си заслужаваше ама изобщо, мислех си че като си в частна болница ще те обгрижват повече, нищо подобно. А и като ми казаха секцио, че трябва да раждам много се притесних и при положение, че трябваше да лежа 5 дена реших да е в частна болница а и да ме оперира моята лекарка. В отделението определено имаше хаос, не им достигаше песонал изглежда. Санитерките и сестрите все се оплакваха за нещо и мрънкаха. А главаната им сестра е в пълния смисъл "кучка". Правеше скандали на ляво и на дясно и се караше с пациенти и персонал, в такава среда трудно се работи, пък за пациентите да не говорим. Да подчертая че не ти правят тестове за алергии преди операцията и аз 2 часа след като ме оперираха се подух ужасно и се обринах от главата до петите. И по едно време започнах да си задушавам и в тоя момент си помислих, че умирам и дали ще успеят да ме спасят. Слагаха ми урбазон с банки, но резултатът беше временен. 2 дена чаках да ми доведът някой от вътрешно отделение и никой не дойде да ме погледне. Преди това не съм имала никакви алергии. От къде мога да предположа, че ще реагирам към някое лекарство. Добре, че моята лекарка ми каза да пия алергозан и ксизал и веднага ми отминаха и отоците и обрива. А на изписването бързаха да ни изгонят, даваха зор да си ходим и като тръгнахме да ни изписват моята епикриза не беше готова, чакахме повече от 40 мин да направят епикризата на детето и накрая ни изгониха извън отделението да не пречим. А в коридора други посетители, пациенти пълно с народ и ние с тълпата чакаме. И това става февруари месец с грипна епидемия в града. Кажете ми що за идиотизъм е това, що за отношение?  #2gunfire А визитацията преди да ни изпишат беше да ни гледа Мазнейкова отдалеч с мазната си усмивка и ни пита "как сме?" Казахме че сме добре, не ми се обясняваше да и разказвам колко хубаво ми е минал престоя в тази болница и тя отговаря " Важното е бебетата да са добре, а ние за вас нищо не можем да направим." Не знам какво искаше да каже ама прозвуча като "вие мрете, не можем да ви спасим" Аз съм много доволна от моята лекарка но от престоят ми в болницата и отношенито беше ужасно. Имаше и добри акушерки, мили и приветливи, но имаше и други които бяха отвратителни. И като ги попиташ нещо отговорът беше " Вие не сте ли ходоли в Училище за родители?" Изобщо не искаха да обясняват или ако го правеха то беше с половин уста. Мои познати ме караха да ги съдя, ама не ми се разправяше, а и нашата съдебна система е просто чудесна. Та така мили мами ако не искате да си имате неприятности подобни на моите не ви трябва да стъпвате там.

# 1 086
Ще ми се пишещите едноредови мнения в този или онзи списък да застават с някакъв профил насреща. Написаното може да породи въпроси у някого, но звучи и достатъчно несериозно и неангажиращо. Мнението губи от анонимността.  Peace

# 1 087
днес по "Милен Цветков" слушах ужасяващата история на едно семейство, което ме подбуди да сложа в черния списък д-р станков от шейново
пазете се много
първо при жената по време на аборт са й перфорирали матката, после не са й дали епикриза, после бебето се оказва живо и здраво и след 6 месеца се ражда, изобщо не са го махнали, после при раждането са й казали, че вътре в матката има забравени конци и че перфорацията е колкото човешки палец, а не 1 см, както твърдял станков
и не на последно място едва са й спасили живота по време на "аборта", освен всичко не я хванала упойката и я драли на живо ...абе страшна трагедия и затова не се сдържах да я споделя тук

# 1 088
....
първо при жената по време на аборт са й перфорирали матката, после не са й дали епикриза, после бебето се оказва живо и здраво и след 6 месеца се ражда,....
стига бе Shocked Shocked Shocked Тоя трябва да го одерат жив #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 1 089
Искам да благодаря на момичетата, изказали съжалението си към мен. По принцип съм човек, който си търси правата, но в случая не зная дали вече има някакъв смисъл да съдя Диков ( дори и не виждам защо да поставям степента "др." пред името му). След неговото израждане, ако изобщо мога да го нарека такова, ще ми се наложат редица операции, някои от които са равностойни на едно раждане. Това трябва да се случи обаче след като реша да нямам деца вече, тъй като ще се скъсяват всички връзки на матката, която трябва да се фиксира горе, както и операция на шийката на матка; според състоянието ми ще се наложи и пластика, както и такава, свързана с пикучния мехур, за да не се изпускам по малка нужда.... Лошото е, че обмислям да имам дете след доста години, това разбира се е Божа работа, но не зная до тогава дали няма да се напишквам докато ходя или няма да са се усложнили нещата.
Извинявам се, че отново ви занимах с моя случай, но исках да подчертая какви последици можете да имате ако изберете да раждате при Диков.
Просто не мога да повярвам, че в днешни времена и при такъв "специалист" може да се извържи подобно израждане. Не бях споделила, че бях на епидурална упойка, която изобщо не усетих, нописуеми болки!!! А можеше да ми се спести всичко това, просто да ме срежат секцио, след като видят състоянието ми, но за това нали трябва някой все пак да ти обърне малко от малко внимание, или просто да си разбира от работата. След като ме оставиха да изживея 13 часов ад, ме резнаха колкото да помогнат на плода да излезе и Диков измънка нещо, че едва са го извадили, тъй като съм била много тясна, а плода беше 3500г. Просто оставям на вас изводите.

# 1 090
днес по "Милен Цветков" слушах ужасяващата история на едно семейство, което ме подбуди да сложа в черния списък д-р станков от шейново
пазете се много
първо при жената по време на аборт са й перфорирали матката, после не са й дали епикриза, после бебето се оказва живо и здраво и след 6 месеца се ражда, изобщо не са го махнали, после при раждането са й казали, че вътре в матката има забравени конци и че перфорацията е колкото човешки палец, а не 1 см, както твърдял станков
и не на последно място едва са й спасили живота по време на "аборта", освен всичко не я хванала упойката и я драли на живо ...абе страшна трагедия и затова не се сдържах да я споделя тук

Днес ми разказа една приятелка за този случай и да ви кажа направо онемях.Хубавото от всичко това е че и майката и бебето са останали живи-чист късмет.А на този некадърник мястото му е в затвора.

# 1 091
Здравейте,

Искам и аз да включа в черния списък едно много прехвалено име на доктор, който се смята за компетентен и професионалист, а именно - др. Гунев. И аз като много бъдещи майки се интересувах към кого да се обърна за проследяване на бременността. Събрах мнения и според това, което прочетох реших да се насоча към него. За което ще съжалявам цял живот. Хубавото е, че го смених навреме. Ето я и моято история, за да знаете, защо според мен този лекар е некадърник. Да не говорим за допотопния ехограф, с който разполага в частния си кабинет.

След като видях 2 дългоочаквани чертички отидох на първи преглед и всичко ОК. Последваха прегледи всеки месец. В края на 4 месец усетих, че нещо не ми е наред и помолих Гунев да ми направи микробиология (до тогава не беше взимал секрет - не било нужно). Излязоха резултатите - бета стрептококи и то масово. Гунев каза не е коректно изследването. Направих второ изследване в друга лаборатория - пак същото. И двата секрета ги дадох в две различни лаборатории, но не които той ми каза - аз си ги избрах. След второто изследване той пак ми каза, че според него изследванията не са верни. Отидох при друга гинеколожка, дадох изследванията в ттрета лаборатория и познайте пак същия резултат. МНого ясно - те бактериите не се лекуват от самосебе си. Отидох при Гунев и му казах, че искам да ме лекува. Той мисли 5 мин. какво да ми предпише и накрая ми даде антибиотик за пиене. След лечение, направих микробиология и бяха останали бактерии- оскъдно. Гунев заяви, че няма нужда да се лекуват преди 37 г.с. Аз настоявах за продължение на лечението, но той каза, че всичко е наред. ПОразрових се в разни сайтове и като прочетох за бета стрептококи ми настръханха косите. Мои близки ме насочиха към доц. Доганов (шеф на МД). На другия ден (бях в 29 г.с.) отидох на преглед в МД. Доц. Доганов, като чу, че съм пила антибиотик ми се скара. Тези бактерии се лекували локално (когато са вагинални).  Последва микробиология и успешно лечение "до пълно изтребване". До края на бременността всичко беше нормално. Родих 10 дни преди термина секцио, бях щастлива, бебка проплака, хванах и ръчичката - беше найпрекрасния момент в живота ми. НО беше помрачен - на другия ден ми казаха, че е в критично състояние с двустранна пневмония. 7 дни в кувиоз, ходих всеки ден да я виждам по няколко пъти. Като и гледах телцето как вибрира от силната доза кислород сърцето ми се свиваше. Бяха я упоили, защото тя се бореше срещу тръбата. Не искам да описвам гледката на безжизненото малко телце, борещо се за живот. Слава на Бога всичко се оправи. Целувам ръцете на доц. Слънчева и целия и екип, които направиха и невъзможното, моето дете да живее. И всичко благодарение на "специалиста" Гунев. Може да иам майки доволни от него, но аз ще разпрострнявам моята история на всички, които са заинтересувани. И съжалявам, че не си пазя рецептата и трите изследвания, защото щях да го дам под съд.

# 1 092
  • Sf
suzana78, съжалявам за случилото се с теб и бебето.

Някой от лекарите ли ти е казал, че заболяването е вследствие на антибиотика, който си пила? Бета-стрептококовите инфекции рядко се лекуват по време на бременност. Трябвало е да ти дадат антибиотик по време на раждане - може би докторът, който те е израждал, не е знаел, че си имала бета-стрептококи и затова се е заразило бебчето?

Цитирам една статия, превод от английски на руски:
Если Ваши анализы на бета стреп оказались положительными, скорее всего, Вас не будут лечить до родов.  Во время родов Вам внутривенно введут антибиотики.  Если Вы пройдёте курс лечения раньше, то бактерия может вернуться до рождения ребёнка.  Исключением являются те случаи, когда анализ мочи, сделанный во время беременности, показывает, что СГВ вызывает инфекцию мочевых путей.  В таких случаях врач может выписать пероральные антибиотики сразу после получения результатов анализа, чтобы избавиться от инфекции.

Цялата статия е тук: http://frontpage.nhha.org/uploaddir/Group%20B%20Streptococcus%20Russian.doc

# 1 093
Здравейте,

Искам и аз да включа в черния списък едно много прехвалено име на доктор, който се смята за компетентен и професионалист, а именно - др. Гунев. И аз като много бъдещи майки се интересувах към кого да се обърна за проследяване на бременността. Събрах мнения и според това, което прочетох реших да се насоча към него. За което ще съжалявам цял живот. Хубавото е, че го смених навреме. Ето я и моято история, за да знаете, защо според мен този лекар е некадърник. Да не говорим за допотопния ехограф, с който разполага в частния си кабинет.

След като видях 2 дългоочаквани чертички отидох на първи преглед и всичко ОК. Последваха прегледи всеки месец. В края на 4 месец усетих, че нещо не ми е наред и помолих Гунев да ми направи микробиология (до тогава не беше взимал секрет - не било нужно). Излязоха резултатите - бета стрептококи и то масово. Гунев каза не е коректно изследването. Направих второ изследване в друга лаборатория - пак същото. И двата секрета ги дадох в две различни лаборатории, но не които той ми каза - аз си ги избрах. След второто изследване той пак ми каза, че според него изследванията не са верни. Отидох при друга гинеколожка, дадох изследванията в ттрета лаборатория и познайте пак същия резултат. МНого ясно - те бактериите не се лекуват от самосебе си. Отидох при Гунев и му казах, че искам да ме лекува. Той мисли 5 мин. какво да ми предпише и накрая ми даде антибиотик за пиене. След лечение, направих микробиология и бяха останали бактерии- оскъдно. Гунев заяви, че няма нужда да се лекуват преди 37 г.с. Аз настоявах за продължение на лечението, но той каза, че всичко е наред. ПОразрових се в разни сайтове и като прочетох за бета стрептококи ми настръханха косите. Мои близки ме насочиха към доц. Доганов (шеф на МД). На другия ден (бях в 29 г.с.) отидох на преглед в МД. Доц. Доганов, като чу, че съм пила антибиотик ми се скара. Тези бактерии се лекували локално (когато са вагинални).  Последва микробиология и успешно лечение "до пълно изтребване". До края на бременността всичко беше нормално. Родих 10 дни преди термина секцио, бях щастлива, бебка проплака, хванах и ръчичката - беше найпрекрасния момент в живота ми. НО беше помрачен - на другия ден ми казаха, че е в критично състояние с двустранна пневмония. 7 дни в кувиоз, ходих всеки ден да я виждам по няколко пъти. Като и гледах телцето как вибрира от силната доза кислород сърцето ми се свиваше. Бяха я упоили, защото тя се бореше срещу тръбата. Не искам да описвам гледката на безжизненото малко телце, борещо се за живот. Слава на Бога всичко се оправи. Целувам ръцете на доц. Слънчева и целия и екип, които направиха и невъзможното, моето дете да живее. И всичко благодарение на "специалиста" Гунев. Може да иам майки доволни от него, но аз ще разпрострнявам моята история на всички, които са заинтересувани. И съжалявам, че не си пазя рецептата и трите изследвания, защото щях да го дам под съд.
Потресена съм от твоята история.То е ясно че от всеки доктор има и доволни и недоволни.На никого не пожелавам подобна драма.Радвам се че сега и ти и бебето те добре.

# 1 094
Докторът, който ме израждаше (секцио) ми пусна антибиотик, въпреки, че преди това именно той ме беше лекувал и то успешно и малко преди раждане пак бях пуснала микробиология, оято беше чиста. Изследваха пъпната връв в МД и казах, че бебка се е заразила доста преди раждането.

Написах накратко за моята история като призив към всички бъдещи майки да се доверяват на сърцето си, защото аз имах някакво предчуствие, молих докторът да ме лекува и съжалявам, че по-рано не го смених. И добре, че раждах в Майчин дом, въпреки че много от вас го плючят, защото ако не бях там нямаше да се радвам сега на детето си.

Общи условия

Активация на акаунт