С бебешка количка - до кога?

• 18 609
  • 329
  •   1
Отговори
# 60
дъщеря ми е на 2 г. и 8м. и все още се вози в количката си, и се надявам това да продължи и за в бъдеще. Също е скачала от количката, също много от рано се е научила да си откопчава коланите, така че не ги ползваме, когато има възможност ходи хваната за количката или си я бута тя, като се измори се качва в количката да се повози, много често следобедния съм си го взима в количката /ние сме от "лудите" които изкарват по-голямата час от деня навън. До скоро ползвахме комбинирана количка на "кангоро" , отскоро ползваме    Urban Jungle Buggy

# 61
  • София
Количката на Алекс е към 6кг, той самият е м/у 11 и 12.
За лашкането... в люлката му беше чудесно, но защо и да не се клати. За него беше голям кеф Simple Smile

# 62
Много елегантен Алекс Laughing. Ник сега е 14, но предполагам, че предстои застой. И все пак смятам, че една такава количка ще се справи и с такъв габарит дете Rolling Eyes.

# 63
Много елегантен Алекс Laughing. Ник сега е 14, но предполагам, че предстои застой. И все пак смятам, че една такава количка ще се справи и с такъв габарит дете Rolling Eyes.
Моят син сега е 14кг., както писах по-горе. Количките ни и двете са до 15кг., но ще го возя до откат в тях, не ми се вярва нещо да им стане и Тео да ги счупи, дори и да е над 15 кг.
Макларън са скъпи колички, ако не ти се дават повече пари просто не се занимавай.
В Джъмбо съм виждала съвсем леки летни колички, тип чадър. Доста евтини бяха, мисля че е добър вариант.

П.П. Тежината на рамата на количката не е задължително да може да издържи само 15кг. дете например.
Сега се сещам, че комбинираната ни количка има степенка отзад за возене на по-голямо дете. В упътването пише - в летния кош возещото се дете е препоръчително да е до 15кг. или 3 години, а отзад на степенката 20кг. дете или 4 год. Като може да се возят и двете деца едновременно.
Всъщност тези килограми са унифицирани за конкретни възрасти от повечето производители на пособия за бебета.

# 64
Големият тръгна рано на ясла 1г и 5м и тогава разкарахме количката. Яслата е съвсем близо до нас и ходеше пеш. След това, когато ходехме на далечни разходки, използвахме колата и след това си вървеше.
Малкият ( 1г и 7м) сега още си ползва количката, но сравнително рядко. Вечер ходим до градината да приберем батко му пеша. Там остават да играят в двора понякога докато започне да се мръква. Щом има сили да издържи 2 часа непрекъснато катерене по пързалките и катерушките и търчане с по-големите деца, значи има достатъчно сили да върви. Проблемът е, че понякога не иска да върви накъдето искам аз. Умората хич не му е проблем. На него обаче също му предстои да тръгне на ясла. Най-сетне ще си освободя коридора  Grinning и разкарам количката.

# 65
  • София
Ползвахме комбинирана до към 1г. и 5 мес., после лятна количка до около 3г. -  модел Chicco CT 0,5. И нея я дават до 15кг. Има легнало положение и се сгъва като чадър. При моя енергичен син ми е вършила перфектна работа - особено за дълги разходки, дъждовно време, спешни случаи, ходене в една посока Laughing....Откъм килца, можеше още да я използвам, ама откъм дължина вече ни беше малка....така че трябваше да се разделиме с нея.

# 66
Зимна количка, до годинка точно. Тогава и проходи, около рождения му ден купихме лятна, елементарна, възможно най-лека - това исках - е, ползвахме я два, три месеца, после за ръчичка. Недоумявам като видя дете на 3-4 години в количка или с биберона.

# 67
Недоумявам като видя дете на 3-4 години в количка или с биберона.
Аз пък недоумявам как може някой да недоумява подобно нещо?
Количката е средство за превозване на бебе или дете. Както триколката, колелото.
А за биберонът какво, по-голям проблем е сукането на палец. Някои го смучат до пълнолетието си Wink.

# 68
Не, краката са средството за придвижване и когато детето ходи - не виждам причина да мъкне човек количка, само и само за да не се наложи да си държи и пази детето за ръчичка. С бибероната същата работа - никаква полза от нея няма.

# 69
viliko, както знаеш бебетата прохождат около годинката. Поне още няколко месеца, дори и да са стабилно проходили се уморяват бързо, ходят много бавно и количката е чудесен помощник. Отделно се носят играчки (аз винаги нося много), вода, чанта с памперси, мокри и сухи кърпи, евентуално дрехи за преобличане. И други нещица естествено, които отново заемат място.
Багажът остава същия и ако детето се отглежда у дома, не ходи на ясла и излиза всеки ден.
Возя детето си в количка още, но не за да го пазя, а защото на него му е приятно, а и на мен. Не нося тежка чанта, пазарска мрежа, плик с играчки. И не виждам защо това да е проблем...
Биберонът има смисъл. И той се нарича успокоение. Моето мече вече не ползва такъв, защото ортодонт ни наложи вето върху него, но ако нямаше проблем щях да го оставя съвсем сам да реши докога ще го ползва.

# 70
Не съм мъкнала н аразходка нищо, освен пакетче сухи кърпички и дамската ми чанта.
Не сме ходили на походи, а ако се е изморявал - съм го гушкала. Но именно затова казах, че съм махнала количката веднага и за месец - нямахме проблеми с капризи и мрънкане за ходене.
За биберона - сама си го написала - не само че няма полза, но и е вреден!

# 71
Не съм мъкнала н аразходка нищо, освен пакетче сухи кърпички и дамската ми чанта.
Не сме ходили на походи, а ако се е изморявал - съм го гушкала. Но именно затова казах, че съм махнала количката веднага и за месец - нямахме проблеми с капризи и мрънкане за ходене.
За биберона - сама си го написала - не само че няма полза, но и е вреден!
Не съм писала, че е вреден, нещо не си разбрала Wink.
Синът ми има къс френулум на горната устна, сукането на залъгалка в този случай усложнява ситуацията.
Но пък доволно дълго ползва биберон, до 2г. и 3м.
А детето ти с какво играе или ползва чуждите играчки навън?

# 72
Навън - в двора ни прекарвахме огромна част от времето. Ходехме в парка - където просто тичаше и се катереше по катерушките и пързалките. Ходехме в един комплекс в квартала - с детски кът и игрище. Или в близката градинка, където имаше люлки. Какви играчки? Вкъщи се играе с играчки, навън се тича и дивее. Е, случвало се е да вземем количка или топка - но в ръка просто. А преобуване и хранене навън - ми е било винаги гадно.

# 73
Навън има и пясъчници, в които се ползват разни лопати, кофи, формички и багерчета.
Поне моето не търчи като кон през цялата разходка.

Темата се отплесна много, аз лично спирам да я спамя Stop.

# 74
  • София
А аз недоумявам, защо винаги след някои потребители трябва да минават да трия.

Общи условия

Активация на акаунт