С бебешка количка - до кога?

• 18 368
  • 329
  •   1
Отговори
# 240
От написаното дотук стигам до извода, че моят син е "отказал" количката рано, на година и два месеца Crazy
Доскоро и той хукваше като бесен напред в парка без да се обърне да ме погледне, но от едно известно време , месец примерно, ме държи за ръка и като викна строго по име, когато тегли чертата,  се спира, обръща се и ме изчаква. Явно е период, това с бягането и настойчивото търсене на самостоятелност.
Няма природна сила, която да го държи в количката, той върви дори  когато се умори много, пак върви, плете крачета, спъва се, но върви. Рядко иска да го нося. Като перпетуум мобиле е Crazy

# 241
....но от едно известно време , месец примерно, ме държи за ръка и като викна строго по име, когато тегли чертата,  се спира, обръща се и ме изчаква....

На колко годинки е сега детето? И аз все чакам да започне да ме чува, като викам......

# 242
  • Някъде на път....
Със сина ни ползвахме количка до почти 2г., с дъщеря ни до 1.5г.

# 243
....но от едно известно време , месец примерно, ме държи за ръка и като викна строго по име, когато тегли чертата,  се спира, обръща се и ме изчаква....

На колко годинки е сега детето? И аз все чакам да започне да ме чува, като викам......
Година и десет месеца Grinning
Той пак си бяга като стрела, но като му подвикна и се позапира малко. Не е като да се прави, че не ме чува.

# 244
До три години и половина задължително,
сега сме с две колички и борд-всеки да си има удобствата Simple Smile

# 245
И детето седи в количката и иска да го возиш, в смисъл не е твоя инициативата? Само моето ли не иска да количка  Crazy

# 246
  • София
И детето седи в количката и иска да го возиш, в смисъл не е твоя инициативата? Само моето ли не иска да количка  Crazy

ами има и такива деца... мен са ми странни тези които като проходят и отказват количка...но и такива има...просто моето беше от другият тип...та затова ми е странно...
иначе не е като да не проходи  рано-рано и като да не търчи кат алтав и до днес....но обичаше да се вози, до парка или като трябва да ходим на по далеч...скука му беше да ходи за ръка в една посока...или на пазар ...после пък дълго искаше да го нося на ръце, вместо количка.
да не говорим, че до последно си и спеше съвсем доволно в нея.

Та така - деца разни... всеки с  желанията и характера си.

# 247
Питам защото слушах една майка как обясняваше в парка, че ще не ще, го навирала синковеца си в количката, защото на нея така и било удобно. 
Моето ходи пеш на огромни разстояния, умира да ходи така, интересно му е, спира се тук-таме, изследва, проучва, рядко иска да го нося, предпочита сам да върви, когато е много уморен си посядва на тротоара директно, почива си малко и айде, пак хуква. Ако го нося, то е за не повече от две-три минути, вижда нещо интересно и подскача веднага да бяга.
В количка не ще да спи много отдавна, абсурд е просто.

# 248
  • София
ами именно - деца разни....
а ако трябва и бързо да стигнете до някъде, без поспиранки и разглежданки и т.н. е по-удобен вариант.
но не - аз не съм го тикала насила...
даже като тръгна на градина(тя е на 20-30 мин от къщи) и не щеше да ходи или ме караше да го нося 2/3 от пътя или врънкаше утре да вземем количката....и до ден днешен, ако му кажа айде пеша и почва да мрънка, че било далече и нямало да издържи и все иска с трамвая.... не че наистина се уморява...не че ако го пусна да търчи същото време на площадкща или в парка по алеите изобщо ще  се сети нещо за умора....ама на...такова целенасочено ходене до някъде...не му е по вкуса... до къде от мързел, до къде от скука, до къде от друго...не мога да кажа.

# 249
Да де, обаче моето обича да го водя някъде целенасочено Grinning
Примерно, когато се разхождаме и отиваме до пазара,той влиза в повечето магазини и офисчета по пътя, спира се на банкомата(иска да тегли пари и той Laughing), оглежда колите, зяпа по автобусите, после му давам да носи едн аторбичка с някакъв зеленчук вътре, нещо леко, инак недоволства. да децата са различни, едни харесват едно, други, друго, но определено да завреш дете в количка, заради собственото си удобство е чудно за мен. Това имах предвид преди малко.

# 250
  • София
Да, да завреш дете само заради собственото си удобство и за мен е чудно...честно казано и не познавам такива майки.
Освен ако не става въпрос за нещо, което е спешно и трябва много бързо да отидеш или гониш точен час или нещо такова...въпреки, че тогава може и друг транспорт да се ползва...но така и така не винаги може да чакаш да се намота детето и да гледа и влиза навсякъде по пътя си Wink

А иначе въпросът ти беше по-иначе поставен ... Wink

Честно казано ако сега бутах количка с бебе на 100% съм сигурна, че синът ми с радост би се возил на допълнителен борд(а е почти на 5 години).

# 251
Е тя темата преобладава с такива реплики - на мен така ми е удобно, детето също иска, не можем инак да вървим надълго...Макар казано с други думи. А като научиш детето да се вози, а не да върви - става още по-тегав момента, когато вече трябва да се махне тая количка. Пък и как ще се научи да върви, като се вози...

# 252
  • София
Ако детето иска и му е приятно, чудесно...тогава нищо не е насила...а е факт , че с количка е по-удобно.
А дете дето не се е научило да върви(ако няма здравословен проблем) не познавам.
Моят върви... винаги е вървял...от 9 месечен върви и търчи кат торпедо, просто....не  обича от т.А до т. Б....още повече ако трябва да се върви...а не да поспирва на всеки метър.

Да не говорим колко хора ежедневно за малки разстояния  ползват коли...техните деца, дали  никога не се научават да ходят...и тези хора дали са с атрофирали крайници според теб ?

Аз пък не бих насилвала дете под 3 години, да ходи без количка, защото така ми скимнало, защото е срамно с количка, защото някой си казал, че ще е по-тегаво да го науча после без и не знам какви си такива глупости.

# 253
Е тя темата преобладава с такива реплики - на мен така ми е удобно, детето също иска, не можем инак да вървим надълго...Макар казано с други думи. А като научиш детето да се вози, а не да върви - става още по-тегав момента, когато вече трябва да се махне тая количка. Пък и как ще се научи да върви, като се вози...
Да, така е, подкрепям.
Angel_Dust когато бързам, използвам транспорт - автобус, кола и прочее, ако е близко разстоянието пак си вървим пеш с него, само че не му позволявам се "подмотва" по магазините и прочее. Има решение, което не включва непременно количка, когато бързаш, особено ако детето не иска да седи вътре.
Ама тука не говорим за "насилие да не ходи в количка" а за желание на самото дете Outta Joint

# 254
Сами си искат,насила не карам

Общи условия

Активация на акаунт