Въпрос за стерилизирането???

• 5 169
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
  • Шумен
Стерилизирах химически само първите 30-40 дни. От там насетне мия с вода от бойлера с четка и измиващ препарат за детски съдове. Проблеми не сме имали никакви. Дори си мисля че колкото по-рано се спре стерилизирането, толкова по-добре за детето. Може да не съм права, но това са мои мисли. Не биха ме тревожили подобни тръби на бойлера, защото гаранция нямам че водата от водопровода не минава (дори частично) през такива преди да стигне до нас  Flutter

# 31
Не е достатъчна само водата от бойлера за стелизирането на шишетата, само за измиването е ок.

# 32
и аз съм в чуденка за това стерилизиране...?!
Баба ми като ме слуша да се разправям с приятелки все ми вика "едно време на нивата все сме стерилизирали!" Simple Smile
Не казвам, че няма смисъл да се прави, но ние в стремежа си да дадем най-доброто на децата си и май прекаляваме!
Скоро гледах едно немско предаване и там обясняваха, че за да е здраво детето преди да му дадеш да изяде една ябълка трябва да я търкулнеш по земята - макар че става въпрос за деца над 1 годинка.
Това е вид закаляване на организма и според мен ако се прекалява със стерилността на детето може да му се навреди повече.

# 33
Баба ми като ме слуша да се разправям с приятелки все ми вика "едно време на нивата все сме стерилизирали!" Simple Smile

Тогава са кърмели на момента, а кърмата е стерилна. Не са оставяли кърма в хладилника/фризера (то и не е имало такива), не са приготвяли формула и вода не са давали. Нито пък е имало залъгалки.

Съвременните удобства носят със себе си и неудобства, но човек не бива да залита в крайности.

# 34

Тогава са кърмели на момента, а кърмата е стерилна. Не са оставяли кърма в хладилника/фризера (то и не е имало такива), не са приготвяли формула и вода не са давали. Нито пък е имало залъгалки.

Съвременните удобства носят със себе си и неудобства, но човек не бива да залита в крайности.

ooooh! ooooh! ooooh!
За кой век говориш?

# 35
Никога не съм стерилизирала.Считам го за изключително ненужно,а не крайно  Wink Измивах с гореща вода и сапун.

# 36
И аз стерилизирах, напълно ненужно е сега като се замислям! Измиване с топла или леко гореща вода и сапун е напълно достатъчно. Peace

# 37
Четох, че е добре бебешките неща(и не само) да се изплакват след измиване със студена вода точно заради остатъци в топлата вода от ръжда и дръги тръбни гадости. Колкото до стерилизирането, ако е на пара, няма значение с каква вода е.

# 38
Имам стерилизатор за микровълнова и стерилизирах в него до 6-я месец. Сега просто измивам шишетата, както и купичките и лъжичките с топла вода, четка и препарат за бебешки съдове. Peace

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 15:29 от икка

# 39
Преварявах шишета няколко пъти общо само първият месец. Но пък и моята беше на кърма. Peace

# 40
Абе сигурно ми е неуместен коментарът, ама мен ме притесни всъщност споменаването на "ръждясалата тръба в бойлера"... Дали няма опасност от някоя по-сериозна беля? В смисъл, да не гръмне?! Дано не; сигурно авторката и мъжът й си знаят за какво точно става дума, ама ако случайно не са се замислили, реших да обърна внимание...

# 41
  • София
премивам с топла вода от бойлера и препарат за миене на бебешки съдове, иначе стерилизирам всяка вечер шишета и чашката за сокчета (ако пише на етикета, че може  Peace ) в електрически стерилизатор.

# 42
Аз съм ползвала гореща вода от бойлера за измиване на шишета, но чак след като дъщеря ми стана на 8 месеца - до тогава тя беше изключително на кърма и не ми се е налагало да стерилизирам. Сега съм си взела стерилизатор за микровълнова, като смятам там да стерилизирам помпата за кърма, някой шише и залъгалка. За много малко бебе не бих ползвала само гореща вода за измиване/стерилизиране  Peace

Ако не ти се купува стерилизатор, можеш да си вземеш таблетки за студена стерилизация  Peace

# 43
  • София
Цитат
Ако не ти се купува стерилизатор, можеш да си вземеш таблетки за студена стерилизация

мисля, че вече май не ги внасят и не се препоръчват за постоянна употреба, а само инцидентно, да не говоря, че лекарката още в началото ме посъветва да забравя за тази възможност  Naughty

# 44
Аз също не бих ползвала таблетки, веднъж купих, но ми изглеждаха просто ужасно и така и не ги употребих. По-малко химикали, по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт