Въпрос за стерилизирането???

• 5 171
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
До скоро стерилизирах шишетата и бибите всяка сутрин, след това премивам бибите когато паднат с вода от чешмата, живееме в центъра и тръбите са стари, дори понякога съм забелязвала да тече ръжда малко....., до сега слава богу всичко е ок.

# 46
Стерилизирах всеки ден около 3-4 месеца, сега през ден два. Ползването на топла вода от бойлера не е стерилизация.

# 47
Аз стерилизирах в стерилизатор всеки ден до 6 мес някъде.После по4нах през ден два и така спрях да стерилизирам от 8 мес някъде.Топлата вода от бойлера не стерилизира.

# 48
Как се казва този препарат (веро) за измиване на шишетата и от къде се купува ? Иначе стерилизирам всичко на пара в уреда на Авент в микровълновата.

# 49
Как се казва този препарат (веро) за измиване на шишетата и от къде се купува ? Иначе стерилизирам всичко на пара в уреда на Авент в микровълновата.

Бочко. Има го в Била, Кауфланд, по-големите аптеки...

П.П. Как сте с кърменето?

# 50
Аз изплаквах шишета с гореща вода след което ги потапях в разствор за студена стерилизация.

# 51
  • Варна
У нас водата е ръждива  - отврат Sick Стари тръби, едно, друго..... Не съм стерилизирала никога! Миех с гореща вода от бойлера и веро. Не сме имали проблеми  Peace

# 52

Аз ползвам препарата за измиване на Surecare http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=5728

Може да се намери както в доста бебешки магазини, така и в магазинчета за перилни препарати и битова химия.

Относно стерилизирането - ползвам паров стерилизатор. Стерилизирам всички шишета и биберони след всяко ползване - измивам и пускам в стерилизатора. Става бързо, лесно, не отнема време.
Случвало се е обаче да нямам избор (на гости при майка ми например) и тогава само съм измивала с вода (без препарат) и съм заливала с вряща вода от каната.

Общи условия

Активация на акаунт