Декупаж - 35

• 66 950
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Да тези специално ги правих на издухани, защото събирах за Великден и  такива имах. Сега си правя още и ги чупя наполовина, както си се чупи яйце.
Да Савинче  Peace от сурови яйца, то няма как от сварени да обелиш черупката на големи парчета. Махам ципата под течаща вода.
А иначе на тези с които сега правя не съм им махала ципата, тя си беще изсъхнала отвътре, и аз ги минавах с лепило както са си цели, поставени върху клечки от шишчета.
Сега се чудя като нямат ципа и са половинки дали да не ги минавам с лепило и от двата края  newsm78 Ще пробвам и ще докладвам.
Тя Надето е по голяма майсторка на черупките, нейните незнам дали са натрошени или рязани, но така добре ги реди. Аз като ги лепя натрошени не ми харесва резултата.
Ето ви едни картини правени с черупки, много изпипани. Забележете как  парченцата имат прави страни.
http://lubets.narod.ru/photoalbum5.html

# 121
  • Плевен
Rakovina това е страхотно.Картините са супер.Значи яйцето троша на две ,боядисвам,после с ц200 и режа Simple Smile  bouquet Благодаря ви.

# 122
Наистина са супер.
И аз сега се мъча да открия правилната технология. Може би заедно ще я открием Peace

# 123
Раковинче, направо ме разби с тази яйчена мозайка.И как хубаво си го обяснила , няма начин човек да не се пробва.Само времето ми е кът.А тук освен търпение и сръчност иска и време. Hug
Джаста - благодаря за обяснението. Да ти кажа честно и аз не знаех че глитер е брокат ,мислех че това е търговското найменование на на тези геловидни контури. newsm78 ooooh!
Геновева-Керемидата е много екзотична.Направила си я чудесно. Heart Eyes
Радвам се че начина на рускините за представяне на изработените  предмети ви допада Може лека-полека да започваме и ние.Отначало може да ни бъде трудно докато свикнем но мисля , че  бързо ще влезем във крачка. smile3503Хубав ден на всички.  love001

# 124
  • Плевен
Пратиха ми ЛС с молба да обясня как съм направила иконата - плочка и така и така обясних,реших да постна и тук.По вещите в декупажа дано не ми се разсърдят ,защото като начинаещ не смятам ,че аз трябва да пиша такива неща ,но ето....
1во предметът ми е плочка,такава като за баня.Обичам да работя с тях едно ,че имам у нас останали доста и в различни размери.Малки големи.Харесва ми ,че е масивна.Както се казва тежи си на мястото.
2рото ,което направих са така наречените "бабунки"  са черупки от яйца,цялата я налепих с начупени черупки с ц200.чакам да изсъхне
3то боядисах с акрилна бяла боя
4то за иконата използвах принтирана картинка на св.георги и техниката трансфер/нея виж от сайта на мираж,много хубаво е обяснена.
5то След като е изсъхнала картинката разбира се правя фон така ,че да се слее с картинката.
Това е . Hug

# 125
Оффф мен ме няма , няма  па като се разпиша .....
Дупе не вярвам някой да ти се разсърди, хубаво си направила  Peace Иконата наистина е много хубава и подаръка за брат ти също е чудесен. Само да те питам правиш ли дупки на плочката, за да се закача? Аз веднъж се опитах да пробия една, ама трудна работа, бургията се изхабява, дупка не става.
Виванова, голямата играчка е да си направиш парченцата, лепенето не толкова.

# 126
              Раковинке,завиждам на търпението и за подготовката и за подреждането.Такава красота си направила,че аз май ще се откажа да пробвам  Embarassed Страхотни са иконите.И не само те! Peace
              За дупките върху плочката - първо внимателно се сваля мъничко от гланца за да може бургията да започне не върху него,а от слоя под него и се работи с видиева бургия.Дупките стават перфектни или поне така ги прави мъжО  Laughing
              Ох,отново ми е трудно да изредя всички прелести направени от вас. Embarassed За това на всички   bouquet
              Крис,не пускай такива красоти като дръвчето ,че току виж се хвана на въдицата и ако почна да мъкна и това в къщи ще ме изгонят. Laughing Съвършенно е и така ми се иска да имам едно.Хайде прави за следващия базар ,а аз ще си купя. Peace

# 127
  • Плевен
Ами аз не правя дупки ,защото нямам инструмент,но давам такива поставки от тези в магазините за левче.Седят като картини.
Аз да се редактирам с вече напълно готовите ми сватбени бутилки от тук до края : http://picasaweb.google.com/114712698433333871668/2010#5464845978788162994

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 18:55 от havaiskoto_dupe

# 128
  • пловдив

miss.tanchita позволих си да ти цитирам поста в новата тема за да се насладят и другите момичета  Wink

Моят фаворит е хаванчето с морски мотиви  Hug Добре си се справила с първите опити!
Добре дошла сред нас и ... очакваме продължение  Peace

# 129
miss.tanchita-добре дошла във нашия прекрасен свят на красота ,фантазия и много желание.Аз нещо не разбрах-това първи опити ли са ... #CrazyЗащото ми е бедна фантазията да си мисля какво ще показваш като придобиеш опит. ooooh!
Хавайче- бутилките са станали великолепни. smile3508Благодаря за обяснението за иконата.Точно това имам пред вид в по -предния си пост. Naughty
Много ви моля за съвет -какъв мотив е подходящ за бижутерийна кутийка за абитуриентка.Цветя, образ на млада жена , нещо фентази и пр...Дайте ми идей че трябва да правя 3 броя а нещо зациклих. newsm12

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 20:58 от виванова

# 130
Раковина иконите са страхотни! Поздравления!
Геновева африканската ти вълна ме погълна напълно  Grinning!
 Хавайско бутилките са станали много хубави! Заслужавало си е времето за поправка!
Мис Танчита Впечатляващо появяване в темата! Добре дошла!
Ето едно пано и от мен още нелакирано:

http://didilefterova.snimka.bg/hobby/2010-god.468484.18448031

# 131
Zdravkova,  благодаря ще опитам така да покажа и аз нещо ,дано се получи. Първата ми мисъл беше такава да копирам линка, но не знам защо търсих по-сложен начин за това. newsm78

Havajsko dupe , потребителското ми име в snimks .bg e   cankaatn . Ще се престраша да изкажа и аз мнение,  newsm12  Страшно си падам по иконите и естествено ми хареса твоя вариант на Свети Георди и вероятно ще пробвам и аз . А свекъра ми също  е Георги и аз направих опит за нещо подобно само че върху бутилка. Нямам нищо против да чуя малко съвети и конструктивна критика. Признавам че още не съм намерила стила си. дано съм успяла с линка

http://cankaatn.snimka.bg/hobby/dekupaj.476128.18380861 

http://cankaatn.snimka.bg/hobby/dekupaj.476128.18380862

Струва ми се малко недовършена , но не мога да реша какво липсва newsm12

# 132
E момичета вие жал нямате ли? Много красиви неща сте показали.
Геновевче - тая африканска серия няма ли край бе жена - ще ми образуваш инфаркт - страхотно ми харесва!!!
ДидаДимитрова и ти си се пренесла в тая гама - топла и страстна!
Раковинка - ти си знаеш! smile3501 smile3501 smile3501, а и тоя линк дето си го дала - цена нямаш!
Малката хавайка много бурно и позитивно развитие отбелязваш - и аз съм на мнение, че си е струвала поправката на шампанските - бих поработила още мъничко върху второто - синьото... А за остатаналите ти творения - "6+ "от мен!!!
Неминуемо изпускам много от вас, но успявам само с тези от последната страница - докато ги разгледам всички и стигна до края, забравям кое на кого е... Старост нерадост!!!
Мен ме държа еуфорията от срещата цялата събота и неделя, в резултат на което сътворих ей на това скринче за бижута, закупено от Есин+декупажна хартия/пак от там/, акрилни боички, 2 фазно кракле и глитер контур. Покривчето го минах със "Стукопласт" - финна шпаклочавна смес/пробвам я сефте/, работи се лесно, съхне бързо... С тези обяснения се опитах да спазя условието за кракто описание на предмета и изработката му.
http://picbg.net/u/22586/34257/427630.jpg
http://picbg.net/u/22586/34257/427631.jpg
http://picbg.net/u/22586/34257/427632.jpg
canka_atn писали сме едновременно, но ти си по-бърза - сега разгледах нещата ти - много добре се справяш. Относно бутилката със Св.Георги - лично на мен ми се бият много цветовете на картинката и тези на фона - аз бих я направила в тъмно и по-светло синьо и златно, тъкмо и картинката няма да стои да стои като отделена / като етикет/, а ще се слее с фона. Ако пък искаш да остане така - измисли нещо да обкантиш картинката, да се получи нещо като рамка
Това е само едно мнение - понеже си писала, че искаш конструктивна критика...
Виванова не знам що си представих живописна картинка от някой кралски бал -танцуващи двойки или  нещо такова...http://3.bp.blogspot.com/_m2Hg9dmt32w/SHWm2FIHmHI/AAAAAAAAAAM/l7 … 1600/ballroom.jpg

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 22:22 от profil3

# 133
miss.tanchita-добре дошла във нашия прекрасен свят на красота ,фантазия и много желание.Аз нещо не разбрах-това първи опити ли са ... #CrazyЗащото ми е бедна фантазията да си мисля какво ще показваш като придобиеш опит. ooooh!
Благодаря ,много ме зарадва и мотивира  Laughing

# 134

miss.tanchita позволих си да ти цитирам поста в новата тема за да се насладят и другите момичета  Wink

Моят фаворит е хаванчето с морски мотиви  Hug Добре си се справила с първите опити!
Добре дошла сред нас и ... очакваме продължение  Peace
Благодаря и на  теб,много се радвам,че има неща който ви допадат,и също така благодаря и за гостоприемството  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт