Отговори
# 210
Здравейте мами,
имам въпрос към мамите, които са ходили или ще ходят на кола маска- съгласяват ли се да ви направят? Моята козметичка каза, че е много рисковано и не би рискувала и сега се чудя какво да правя, затова реших да питам и вас.

# 211
Някой беше написал да не се слагат пластмасови неща в стерилизатора, което ме учуди, защото като чета той е основно за шишета, биберони и други такива дребни неща. Аз стерилизирах помпата с всичките й части и не мисля, че това е проблем. Моля, някой с повече опит да сподели подробности.

май не съм се изразила както трябва Embarassed имах предвид да не се слагат помпички за нос, ножички, значи не е точно пластмаса, а някакви такива меки неща, които могат да се разтопят. уф, ама как се изразих Embarassed ама помпичката за нос със сигурност се разтапя и залепва и по стерилизатора Simple Smile може би гумата, по скоро да беше newsm78 а метални неща не заради микровълновата

в колко часа е лекцията утре, че забравих? може да се присъединя, ако успея.

# 212
Искам да попитам  майките които нямат брак с бащите на децата си- Трябва ли да се ходи предварително на нотариус,да се удостовери,че детето което аз нося е на човекът с когото живея(братовчедка ми ми каза така)
Днес  отидохме до един нотариус в центъра и той каза,че неродено дете не се препознава.

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 15:43 от devil_kin

# 213
  • София
Да са ни честити новите бебчета Марти и Белослава! Оттук насетне май всеки ден ще си имаме по бебе, по две  Sunglasses

И аз съм на тонове в четвъртък в ОБ, заедно с голямата майска тумба  Sunglasses. Колкото до УЗ-то, до сега там са ме гледали два пъти, но не беше Жекова, а една от специализантките й - д-р Христова. После дава снимките на Жекова за коментар, както и записа. Предполагам, че дали ще има УЗ преглед зависи и от това колко е натоварено в отделението... За разкритие не са ме гледали, но аз знам, че се прави само при нужда предварително, иначе чак при постъпване.

... Днес ходихме отидохме до един нотариус в центъра и той каза,че неродено дете не се препознава.

Прав е нотариусът. Достатъчно е таткото да направи нотариално заверена декларация за припознаване след раждането.

Утре ще се опитам да дойда на ЛЛЛ срещата, стига да се чувствам добре, че тия дни се боря с един "хремав" вирус, дето лепнах най-вероятно от Марти.

Накрая стискам палци на angelka, за която знам, че утре е големия ден, както и на всички други, на които им предстои тези дни да се срещнат с мъничетата си. А сега отивам да пусна дългоотлаганата бебешка пералня, че каквито контракцийки и болки в кръста имах нощес, да не ме свари бебето неподготвена...

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 15:43 от green_dawn

# 214
Здравейте мами,
имам въпрос към мамите, които са ходили или ще ходят на кола маска- съгласяват ли се да ви направят? Моята козметичка каза, че е много рисковано и не би рискувала и сега се чудя какво да правя, затова реших да питам и вас.

Здрасти, аз си ходя на кола маска и смятам 10 дни преди раждането също да отида. Моята козметичка непрекъснато прави бременни и то до последно, така че до сега не е имало никакви проблеми Naughty , но все пак както ти сама си прецениш

Честито на всички нови мами! Да са живи и здрави, и те и малките бебчета, само радост да им носят и много късмет! Дай боже от тук нататък само хубави новини и то по няколко на ден Simple Smile

# 215
  • София
Simbioza да това ми показва,аз  натискам  get certificate  и ме допуска до тяхната страница.Като напиша егн и пин ми изписва :
Грешна комбинация ЕГН-Персонален идентификационен код
Влез през continue to this website
Оттам трябва да стане!Аз сега пробвах с моя и влязох.
Увери се,че си на латиница!
Успя ли да си влезеш в профила в НОИ?

# 216
  • София
Здравейте,
Тъкмо се сетих да пиша и какво да видя – бебевалежа вече започнал.
ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕТА, НЕКА РАСТАТ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ, А НА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪСТАНОВЯВАНЕ.   bouquet
Честито на мама Вивере и мама Мишенка. Да растат здрави и щастливи бебоците и да радват много мама и тати.
Змейче и на теб много късмет. Всеки ден вътре е от значение. Важно е състоянието на плацентата и как са тоновете. Всичко ще бъде наред.
Момичета какво правите с тези бебета направо ме смаяхте 4000 гр. до момента. seika доста мами са родили нормално бебчета с такова тегло макар и да не е  лесно. Потърси в нета има доста информация и реши за себе си.
Момичета с термин към края на май кой иска да ми бъде щъркелче. И аз още не съм приготвила багажа за родилното и предишния път го приготвях в последния момент. А и няма какво толкова да се окажете неподготвени, после татито все ще носи по нещо.

# 217
Уау колко хубави новинки......
ЧЕСТИТИ НИ НОВИ БЕБОЦИ БЕЛОСЛАВА И МАРТИ живи и здрави да са и много хубави мигове със семйствата им желая.А на мамите бърЗо възстановяване и щастие.. Hug Hug Hug

# 218
  • София
Слънчева - Какви неща си чела за колата?  newsm78

verjii - Аз както писах бях днес на кола маска на триъгълник и крака.  Peace От години си правя и не изпитвам кой знае каква болка. С първата бременност през цялото време ходих, с втората също. С козметичката се бяхме разбрали само 8 месец да пропусна за всеки случай, за да не се появяват контракции. Проблеми никога никакви не съм имала. Не знам ти колко често ходиш, по принцип, ако ходиш редовно, ако си свикнала и не те боли много - мисля, че ще е ок. Но ако си направила дълга пауза и особено, ако си се бръснала през това време болката ще е доста по-силна и може би не е много препоръчително.

didka25 - Пак ще трябва да се изброим за тоновете в четвъртък. Бяхме за сега - аз, Бръмб, Жулианчо, ти ....но май и още някой имаше? Да се издава бързо.... Laughing Mr. Green Ааа...и грийнчето, сега видях, че е писала. Хубава срещичка ще си спретнем!  Laughing

devil_kin - Когато София се роди попълнихме само документи в болницата, не е било необходимо нещо друго да правим.

П.С. Бръмб, лелее...сега се усетих, че аз така и не ти пратих телефона ми.  ooooh!

# 219
Ето ме и мен  Laughing
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ, БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МАМИТЕ!  bouquet
Аз от Ани разбрах дне за бебчетата, много се развълнувах  Heart Eyes
Днес ме приеха в Шейново, но ме пуснаха в къщи  Mr. Green Само ми взеха кръв за кръвната група, мериха ми кръвното, коремчето и тоновете на бебо. Живот и здраве утре ще трябва да съм там в 7ч. и надявам се всичко да мине добре Praynig
 Говорих и с Точи преди мъничко, казали са и, че в четвъртък ще и правят изследвания, т.е. до тогава няма да я изписват, но тя се притеснява, че може и повечко да я държат. Доктора и е казал, че ще си тръгне с бебе в ръце от болницата  Joy

# 220
Приветче отново от мен. Аз имам едно въпросче. Миналата седмица ходих при доки и ми взе вагинален секрет. Днес мъжа ми е минал през доки само за резултатите да не ме разкарва и мен, но се прибра вкъщи с новината, че доки е открила някакви бактерии, стафилококи или нещо от сорта. Предписала ми е Гиналги (вагинални таблетки), които да приемам 7 дена, вечер. Някой имал ли е подобни случки? Някой може ли да ми обясни какво точно представляват тези бактерии и до колко е сериозно положението?!  newsm78

Предварително благодаря.

# 221
Здравейте мами,

Днес точно това попитах моята козметичка - дали има риск и тя ми отговори, че до сега не е имало случай в нейната практика да предизвика начало на раждане при кола маска (става въпрос за триъгълника). Според мен винаги има риск, но всеки  преценява за себе си. Аз ходих на кола маска по време на цялата бременност, без първите 3 месеца, и нямам оплакване  Peace.

Пипи
, благодаря ти за уточнението за стерилизатора  Peace. Признавам, че за мен това е нещо ново, тъй като с първото ми дете, преди 10 години, изварявах всичко и нямам друг опит!

# 222
  • София
Приветче отново от мен. Аз имам едно въпросче. Миналата седмица ходих при доки и ми взе вагинален секрет. Днес мъжа ми е минал през доки само за резултатите да не ме разкарва и мен, но се прибра вкъщи с новината, че доки е открила някакви бактерии, стафилококи или нещо от сорта. Предписала ми е Гиналги (вагинални таблетки), които да приемам 7 дена, вечер. Някой имал ли е подобни случки? Някой може ли да ми обясни какво точно представляват тези бактерии и до колко е сериозно положението?!  newsm78

Предварително благодаря.

Още веднъж се извинявам,че ви се натрапвам,но искам да споделя ˙·•● milkinis ●•·˙
моя опит.На мен също ми откриха в края на бременността стрептококи/предполагам,че и при теб
за тях става дума/.Нищо стряскащо.Проведи си курса на лечение и когато отидеш да раждаш,
трябва задължително да кажеш на лекарите,че си се лекувала.
Независимо,че вече няма да имаш,ще сложат бебето на антибиотик.
На мен това ми го каза,шефката на детско отделение в ТК и ми каза,че ако имам
още дено бебе,то пак ще бъде лекувано с АБ.

Дано съм ти била полезна и леко раждане на всички!

# 223
Simbioza, благодаря за отговора. Човек се учи докато е жив така или иначе и няма как да знам всичко и затова питам. Дано само да няма усложнения някакви за бебо, иначе ще провеждам каквото лечение трябва и колкото време е необходимо.  И аз мисля да раждам в ТК, така че може би и при мен процедурата ще е същата.

# 224
  • Русе
Малеле, откъде да започна?То голям бебедъжд завалял в старата и новата ни темичка!Честито на мама Дилянка , мама Маги и мама Мишенка с първите ни момченца Борис ,Емануил и Мартин!Честито и на мама vivere с принцеса Белослава!Всички бебчета да са ни живи и здрави,а на мамите бързо възтановяване! Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Много се радвам,че тръгват хубавите новини.
Lux,честит племенник!  bouquet Скоро и мама!  bouquet
EmPi,добре дошла в отбора! Hug
seika , alex88,къде ги побрахте тия бебчета! #Crazy
Андреа Гайл,радвам се ,че писа!Прегръщам те HugДано скоро ни се похвалиш с хубави новини! Hug
Змейче,Дано беба си стои там! Praynig И аз се моля да изкарам до 7-ми май,че да си е тук таткото. Praynig Praynig Praynig
Синя птичка ,Иса, тя Маги ни изпревари отвсякъде!  JoyАз съмна линия за Русенски щъркел! Peace Пък и имам вашите телефони ако на мен ми потрябва щъркелче,но не бързам. Mr. Green
Видях сладки коремчета ва албумчето. HugАз пак съм без мъж ,днес го изпратих с автобус,защото полета пропадна.Бойко е още вкъщи кашлящ,но върви към подобрение. Peace А вие толкова много сте писали,че ме заболя дупето докато ви изчета.
Стискам палци на ангелка, за утрешният важен ден! Heart Eyes  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт