Миете ли си косата всеки ден?

• 34 816
  • 375
  •   1
Отговори
# 105
Всяка сутрин, всеки ден. Косата ми е мазна. Тънък ми е косъма, средно гъста коса, брюнетка.  Изморила съм се да обяснявам, че само миенето ме спасява и, че не всекидневното миене прави косата ми мазна. Тя просто си е такава. Както има сухи кожи, които човек трудно може да хидратира, така има и мазни.
Имаше време (14-15годишна бях), когато миех косата си два пъти седмично. След определен период започна силно омазняване и така до днес.

Миналата година реших "да я науча" да се омазнява по- малко. Мих я по- рядко- 2 пъти седмично. Голяма глупост. Докарах си страшен косопад. Ама страшен. Косата ми все още се възстановява.  Tired След консултация с лекар ми обясниха, че с това рядко миене излишния себум ми запушва корените на косата, те не дишат и косъма умира.

Сега използвам по- меки шампоани, маски, подстригвам се, когато косата има нужда.
Имам шампоан Прегаин. Някой беше споменал в темата. Прави косъма по- плътен, поне при мен.
Ето и една снимка- http://img69.imageshack.us/img69/4797/alim0180.jpg

# 106
Години наред мия косата си всеки ден. Не съм забелязала да е станала по - рядка отколкото винаги е била. Просто си е същата.

# 107
2-3 пъти в седмицата я мия. Моята е гъста, но шантавата работа е че имам и дебели черни косми, както и по-светли и много по-тънки. Понеже косата ми е доста чуплива ако не я изправя с пресата или поне със сешоар да я изправя - става някакъв ужас. В този смисъл не бих могла да си представя всеки ден да го правя това - би значело по час и половина на ден да се занимавам само с косата си...   #Crazy
Омазнява се чак към третия ден и я измивам тогава.

# 108
опитах миене с вода в която е разтворена сода бикарбонат ,и колкото и да не ми се вярваше вфект има мие перфектно , косат ми се омазнява по бавно след това , опитах да се къпя и с шампоана на дъщеря си бебешки Корине де фарм , също по-бавно ми се омазнява косата след това , явно кожата  ми реагира на СЛС в шампоана , но оставянето на косата мазна за повече време наистина води до косопад , варианта е миене с по - щадящи средства сода бикарбонат/след нея плакна с малко оцет/ , сапунени ядки или шампоан с малко СЛС

# 109
Това със содата ще взема да го пробвам, макар че....  Simple Smile  А, набухва ли прическата, нали набухвател е все пак  Simple Smile

# 110
моята коса е тънка и мека , ако я измия със сода има нормален обем , но като сложа оцета  след това омеква много и губи обем  . Отварата от розмарин прави косата ми с много обем и намалява омазняването , но  на светли коси руси коси не подходящо защото ги потъмнява . Розмарина го купувам от аптеката, но вече не слагам защото сега си изсветлявам косата с касия и лайка

# 111
  • софия
Мия я 3-4 пъти седмично, иначе много ми пада и затова винаги съм без прическа , хората си я мият 1 път преса, четки и им държи цяла седмица как става това незнам newsm78

# 112
  • София
Моята коса е гъста, но много тънка. Мия я през ден, а когато много ме дразни (което се случва често) и всеки ден. Не е повлияло по никакъв начин на омазняването й. Преди докато пиех хапчета (противозачатъчни) или докато съм била бременна, косата ми се променяше - миех я значително по - рядко и не изглеждаше толкова мазна. Явно е до хормони и няма връзка с честотата на миенето. Затова вече не обръщам внимание на обясненията, че честото миене е виновно за по - бързото омазняването на косата.

# 113
Не я мия всеки ден, но и моята не се омазнява толкова. Горе-долу през 2-3 дни.

# 114
  • Пловдив
през ден или почти всеки ден,от поне десетина години Peace

# 115
  • Бургас
Мия е, при три пълни дни,на четвъртия.

# 116
  • Варна
Когато ходя на плаж се случва и всели ден да я мия.
Иначе на 4-5 дена.Моята коса е дълга и суха.

# 117
Сега се боядисвам руса и започнах да я мия на 3 дни, а сешоара и пресата са задължителни при мен и продукти слагам преди тях, но по никакъв начин не ми влияят омазняващо Peace

# 118
Косата ми е доста тънка, хвърчаща, макар и гъста. Редовно я изсветлявам и май в резултат на това вече е почти къдрава, а преди години беше съвсем права.
Когато я усетя мръсна я измивам. Не спазвам интервали. Мога да я мия всеки ден, през ден или веднъж на пет дена, зависи в какво състояние е. Не понасям да ходя с мазна коса.
Не обичам и агресивните шампоани, напоследък напълно зарязах професионалните утежняващи косата и минах на по-леки, подходящи за честа употреба с малко или никакъв сапун.

# 119
Мия косата си всеки ден - скалпът ми е много мазен и е абсурд да ходя с мръсна, мазна коса. Вредно - полезно - това е положението! Mr. Green
Между другото всеки ден ползвам и душ гел. Не виждам да ми е зле кожата...

Общи условия

Активация на акаунт