Миете ли си косата всеки ден?

• 34 831
  • 375
  •   1
Отговори
# 90
Аз също имам такава четка на Ровента, и аз не се справям. Мисля, че проблема е в това, че косата ми е по-дълга и не мога сама да изпъна косата, за да се изправи. Пробвала съм доста пъти, но нищо не става, а ръцете ми капват от умора. За съжаление не съм пробвала да изправя някоя приятелка, да знам тази четка дали въобще върши някаква работа. Но аз не мога и с преса да се изправя, ефекта е по-голям отколкото с четката, но косата пак е чуплива на края!  newsm78
Може проблема да е в моите леви ръце, а не в дължината, но аз така се успокоявам!  Mr. Green
Точно! И на мен фризьорките ми казват, че косата ми е дълга и гъста за тази четка, ако била по-къса четката щяла да върши работа, но не и в моя случай Confused И на мен ми откапват ръцете с тази четка, имам чувството че ще припадна като тръгна да се изправям с нея и ме хващат нервите. Иначе с преса аз мога без проблем да се изправя, но не ползвам, защото уврежда колкото и качествени препарати да се слагат по косата. Да не говорим, че не ми харесва ефекта на супер правата като дъска коса от пресата. Жалко, така си отлежава тази четка-сешоар в шкафа... Айде стига съм разводнявала темата! Embarassed

# 91
Искаш да кажеш, че някои дни се къпеш само с вода ли?

Това не мога да го приема - явно разбиранията ни за хигиена са  коренно различни.

# 92
Искаш да кажеш, че някои дни се къпеш само с вода ли?
Разбира се, сапун всеки ден изсушава кожата излишно. Пък и не работя на полето или в автосервиз, че да се цапам чак толкова Simple Smile
Aми нали затова има лосиони за тяло!?Може аз да не разбирам,но се присетих за темата за муньовците,където едно момиче беше споделило,че на приятеля й му стигало да се измие само с вода!?  newsm78
Сапунът и изобщо измиващите продукти отмиват естественият предпазен слой на кожата и затова не се препоръчва да се ползват ежедневно, освен ако не е наистина необходимо.
Отдавна науката е отхвърлила всекидневно миене на тялото със сапун като нещо вредно. Защо да го правя, а после да компенсирам с лосиони и тем подобни?
Естествено козметичната индустрия никога няма да го признае - там принципът е "колкото повече, толкова повече". И аз се оцъклих, като прочетох наскоро, че една девойка тук ползвала по 2-3 шишета боди лосион на месец, ама всеки отговаря за себе си, нали?
А с това "всеки ден сапун" ми звучите като книгата "Хигиена на девойката", така популярна през 60-те години на 20 век.

Впрочем знаете ли, че все повече гинеколози препоръчват единствено чиста водица за интимната хигиена?
/моля охраната да изнесе припадналите Wink/

# 93
Принципно през ден, но се случва и всеки ден -- зависи от повода.
И аз се съгласявам, че легендарния аргумент "колкото по-рядко, толкова по-бавно се омазнява" за мен е пълна глупост ooooh!  Пробвала съм много пъти, пак ми се омазнява бързо -- то си е до коса!!..
Боядисвам се, ползвам сешоар, мия с какъвто шампоан ми падне, слагам и балсам, въпреки че не ми се иска, но понякога ми е трудно да се разреша без него. Нямам идея как изглежда отстрани, но аз си харесвам косицата  Peace

# 94
Косата си я мия когато я усетя мръсна - може след 3 дни, може след 2, може всеки ден. Забелязала съм, че има продукти, които много по-бързо ми  я омазняват - като кристалите на Биофарма - ползвам на Алфапарф от 2 години и дори когато съм прекалявала с тях не ми се е получавал "мазен ефект", но с тези определено трябва да се внимава.

# 95
  • Бургас
Мия косата през ден,макс през два дена. Peace
За хубав шампоан аз препоръчвам NUXE с две ръце.Откакто го ползвам усещам косата си много по различно.Чиста и НЕ премита ! Grinning

# 96
Според фризьора ми косата е добре да се мие на 3 дни.

Преди си я миех с всяко къпане всеки ден и ми беше страшно изтощена. Беше суха в краищата, мазна в корените - въобще мн зле се чувствах. След като той ми каза неговото мнение и реших да пробвам и наистина косата ми стана мн по жизнена като това не е заради продуктите, защото от край време си ползвам PHYTO шампоан и Klorane балсам. За себе си се убедих, че това е моят начин, защото все пак и косата има нужда да си почине малко от стилизиращи продукти, сешоари, преси и прочие...

И на мен ми се струваше безумна идеята в началото, но се убедих, че при мен има положителен ефект. Но може би, в крайна сметка, си зависи от типа коса на човека, например ако е мазна или тънка, не виждам как ще става това миене на 3 дни :/

# 97
Само да поясня, че принципно, става дума само за миене, не за преси, сешоари и стилизиращи продукти - ежедневно. Разбирам, че при доста жени те си вървят ръка за ръка, незименно, но аз конкретно, не ползвам никога сешоар, преса или каквито и да било стилизиращи продукти. Е, случва ми се веднъж в месеца или по- рядко, да си правя прическа с пяна или сешоар, ако ми я прави фризьор, но толкова.

# 98
  bouquetЗдравейте,аз не мога да си обясня как някой може да не ползва сапун,шампоан или тем подобни неща ,все пак сме в 21 век.
Отиваш на фитнесче,там хората се потят,как после няма да се изкъпеш със душ гел или сапун.Не искам да обидя никой но ми звучи андерталско.А лосионите, не увреждат кожата .

# 99
  bouquetЗдравейте,аз не мога да си обясня как някой може да не ползва сапун,шампоан или тем подобни неща ,все пак сме в 21 век.
Отиваш на фитнесче,там хората се потят,как после няма да се изкъпеш със душ гел или сапун.Не искам да обидя никой но ми звучи андерталско.А лосионите, не увреждат кожата .

Неандерталско
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B … D0%BB%D0%B5%D1%86

Във фитнесчето....  Simple Smile

# 100
  • Варна
Ами всеки ден я мия  Confused Не че е толкова мръсна или мазна, просто си загубва леко формата и блясъка, опушва се, знаете в повечето заведения се пуши, въздухът във варна е досатъчно мръсен, като добавим и влажността и се получава след един ден вече не добре изглеждаща коса. Смея да твърдя, че косата ми изглежда страхотно, дълга е до кръста, тъничка, но гъста. Не я боядисвам, къдря, суша или изправям. Използвам шампоани уж за фина коса, след това слагам от 5 минутните маски на гарние само по дължината и като изсъхне кристали за да се разресва по лесно. Пробвала съм да я оставя по 3 дни без да я мия....ами не се трае, но определено ако съм на почивка някъде на планина, на чист въздух, мога чак и след  3-тия ден да я мия. Не работя нито на полето нито като автомонтьор, но не мога да си представя да не използвам ежедневно някакви измиващи продукти, нито пък да чакам мръсотията да стане видима.

# 101
И затова ли трябваше да се регистрираш?
И като почнете с тоя 21 век, знаеш ли, че в 21 век над 1 милиард души изпитват недостиг на чиста вода за пиене, а над 2,5 милиарда не разполагат с вода за хигиенни цели?
Аз се оттеглям, за да не спамя темата, а и май само си губя времето да се обяснявам на неграмотни тийнове.

# 102
мия косата си на всеки 3ти ден, а през това време ходя почти с прибрана коса, заради малкия.

# 103
Всеки ден я мия. Нямам проблеми.
Просто няма начин да се прибера вечер и да си легна с мръсотията от улиците и миризмата на цигари в косата.

# 104
Да, мия косата си всеки ден. Ужасно рядка и тънка е, и ако не е поне чиста на нищо не прилича. Не ходя с мръсни ръце, мия ги, когато е необходимо. Същото е и с косата.

Общи условия

Активация на акаунт