Миете ли си косата всеки ден?

• 34 824
  • 375
  •   1
Отговори
# 120
Мия я три пъти седмично.Мисля,че е нормално newsm78

# 121
  • I want it all and I want it now.
Косата ми е суха и гъста мия я през 4-5 дена.

# 122
Ако не си правя нищо косата я мия през ден, ако направя преса в корените - някъде на 3-я ден я измивам, мазна ми е косата, гъста но тънък косъм. Никога не съм вярвала това, че честото миене води до омазняване, дай пък да ходим като "лизнати от теле" 5 дена.. Sick

# 123
Мия я на 7 дни, защото е много гъста и суха. На петия ден вече започва да си личи някакво омазняване в корените, но за да я щадя, или я нося хваната още два дни, или я правя на преса в корените (така хем й спестявам третиране с пресата, когато е прясно измита и беззащитна - т.е. пресушена и лишена от естественото си омазняване, което я предпазва.) Фризьорки дори са ме съветвали да я мия на 10 дни, но не мога да издържа толкова.

Това, че се омазнява по-малко, ако се мие по-рядко според мен е заблуда. И аз така си мислех за Т-зоната на лицето си. Преди пробвах да не я мия по няколко дни и наистина на пипане имаше по-малко мазнина по повърността. Но осъзнах, че това е просто защото порите и отворите на мастните жлези се запушват и мазнината не може да излезе на повърността, което пък увеличава вероятността от инфекции. Омазняването по-скоро е генетично и донякъде хормонално, отколкото зависещо от упорството, с което се опитваме да го унищожим.

Но другата крайност също е вредна. Особено за хора с много сухи коси и кожи като мен. Все пак да не забравяме, че мазнината, която се секретира не е мръсотия и както всичко друго в тялото ни си има причина да се появава и тя не е, за да ни дразни и да ни разваля прическата. Тя предпазва косата и кожата и задържа жизненоважната влага. Колко е важна в действителност може да оцени само някой, чиято коса стои като метла първите 2-3 дни след измиване, докато си възстанови изгубеното омазняване или чиято кожа започва да "дърпа" след всяко къпане, ако не се намаже с мляко за тяло, което да замести изгубеното омазняване, докато естественото такова се възстанови.

Ако се замислим дори тялото ни е създадено да функционира с минимално или дори без никакво миене, особено пък с почистващи средства. Ако не беше съвременното замърсяване, което се натрупва по кожата и косата от мръсния въздух и обществените места, които са развъдници на бактерии, те може би и досега биха се справяли успешно без миене..

Така че според мен е добре да оставяме косата си отвреме на време да се порадва на естественото си състояние, било то недотам естетично.. Simple Smile

# 124
Това за хигиената на тялото сериозно ли го мислиш Shocked

# 125
Мия я на 7 дни, защото е много гъста и суха. На петия ден вече започва да си личи някакво омазняване в корените, но за да я щадя, или я нося хваната още два дни, или я правя на преса в корените (така хем й спестявам третиране с пресата, когато е прясно измита и беззащитна - т.е. пресушена и лишена от естественото си омазняване, което я предпазва.) Фризьорки дори са ме съветвали да я мия на 10 дни, но не мога да издържа толкова.

Това, че се омазнява по-малко, ако се мие по-рядко според мен е заблуда. И аз така си мислех за Т-зоната на лицето си. Преди пробвах да не я мия по няколко дни и наистина на пипане имаше по-малко мазнина по повърността. Но осъзнах, че това е просто защото порите и отворите на мастните жлези се запушват и мазнината не може да излезе на повърността, което пък увеличава вероятността от инфекции. Омазняването по-скоро е генетично и донякъде хормонално, отколкото зависещо от упорството, с което се опитваме да го унищожим.

Но другата крайност също е вредна. Особено за хора с много сухи коси и кожи като мен. Все пак да не забравяме, че мазнината, която се секретира не е мръсотия и както всичко друго в тялото ни си има причина да се появава и тя не е, за да ни дразни и да ни разваля прическата. Тя предпазва косата и кожата и задържа жизненоважната влага. Колко е важна в действителност може да оцени само някой, чиято коса стои като метла първите 2-3 дни след измиване, докато си възстанови изгубеното омазняване или чиято кожа започва да "дърпа" след всяко къпане, ако не се намаже с мляко за тяло, което да замести изгубеното омазняване, докато естественото такова се възстанови.

Ако се замислим дори тялото ни е създадено да функционира с минимално или дори без никакво миене, особено пък с почистващи средства. Ако не беше съвременното замърсяване, което се натрупва по кожата и косата от мръсния въздух и обществените места, които са развъдници на бактерии, те може би и досега биха се справяли успешно без миене..

Така че според мен е добре да оставяме косата си отвреме на време да се порадва на естественото си състояние, било то недотам естетично.. Simple Smile

Забавям измиването на косата си с 1 ден и получавам страхотен косопад, е такова естествено състояние, не мерси.  Stop Надявам се се шегуваш с този пост.

# 126
  • София
Pri men e sushtoto!

# 127
  • Пловдив / София
Косата ми не е с тънък косъм, както на Пина, даже напротив-доста гъста, обаче се омазнява бързо в корените. Мия я през ден.
Понякога съм я оставяла през два дни и  на втория вече е ужасна и се сплесква, освен всичко друго.
Забелязала съм също, че има седмици, в които ми се омазнява много по-малко и обратно.
Също, ако през деня съм си у нас и не излизам, но то последното не е за учудване. С целия този мръсен въздух.  ooooh!

Иначе за честото миене и аз съм чувала, че колкото по-често е, толкова по-бързо се омазнява. Обаче не мога да си ходя с мръсна коса.

За омазняването на косата способстват и сешоарите, пресите, стилизантите.

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 21:10 от fam

# 128
  • Провинция
Имам тънка и гъста коса,нормален тип.Мия я само в сряда и неделя...Правя й маски,ако не на всяко къпане,то поне през къпъне,задължиелно!Иначе,сега лятото ч мия на 2 дни,понеже от потта се омазнява и поема кофти миризма...

# 129
а да аз лятото понякога я мия всеки ден заради изпотяването , но ако е всеки ден само с вода или с  балсам я мия , а на 3дни шампоан или сода

# 130
Не разбирам как мога да издържа 4 дни примерно, без миене на косата - абсурд просто. През ден максимум  Rolling Eyes ; или всеки. В края на втория ден не ме свърта ако не мина цялата през ... центрофугата. Не знам, то на третия ден няма и следа от аромата на шампоана - нито миришеш на чисто, нито си чист... рядко слагам пяна или лак, естествено рошава ходя  Simple Smile

Хайде да си обменим опит за шампоани за честа употреба; зимата си бях взела на Клоран с екстракт от овес и бях доволна. Някакви идеи?

# 131
През ден. Понякога и всеки ден. Зависи...

# 132
И моята коса е сравнително гъста,но с тънък косъм и много мека и с бързоомазняващи се корени,затова я мия през ден ,рядко през два/зимата/.Сега редувам един шампоан на Авия с хума,с Глис за боядисана коса и Клоран с хининова кора,а ако немога да я измия слагам сух шампоан пак на Клоран с коприва.Считам,че омазняването не зависи толкова от честотата на миене,колкото от хормоните.

# 133
Аз искам да попитам друго - като си миете косата два пъти ли слагате шампоан или само веднъж? Имам предвид дали измивате два пъти един след друг със шампоан? Аз почти винаги правя така, слагам по два пъти, но дали пък не се премива косата така Rolling Eyes

# 134
Аз искам да попитам друго - като си миете косата два пъти ли слагате шампоан или само веднъж? Имам предвид дали измивате два пъти един след друг със шампоан? Аз почти винаги правя така, слагам по два пъти, но дали пък не се премива косата така Rolling Eyes

Преди слагах два пъти шампоан и после маска или балсам, но откакто използвам на Лореал проф. продукти само веднъж и ефекта е същия.Пробвай с едно измиване и виж дали има разлика Peace

Общи условия

Активация на акаунт