ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 29 003
  • 733
  •   2
Отговори
# 420
Прави сте момичета, голямо гуш от мен.времето днес е страхотно, др.седмица го дават 30 градуса.вие купихте ли летни дрехи на бебоците?аз имам няколко бодита и роклички.много дрехи изобщо не ги е обличала, докато се усетим й станали малки. Wink
вие как смятате да обличате през лятото, с боди и гащи ли?
имам въпрос, този тип играчки могат ли да се перат на пералня, проблема е, че стефа ги лапа нон стоп
<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2391/142139774720036654971272 … LRMLCw8ttDa8I.JPG">photo_1</a>
някоя от вас момичета захранвала ли е със сок?на сокчетата пише, че се дават след 3 месец?мога ли да пробвам и аз сокче?
давам пример тези на ганчев, знам, че има и много по-хубави, въпреки че чета, че в сокчетата на хипп има захар.

http://papa-bebe.com/jucegan4ev.html

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 18:40 от gitadam

# 421
  • Стара Загора
Аз още не съм купувала летни дрехи, но тези дни ще харесам нещичко. Няма да вземам много, защото бързо ги израства.
В най-големите жеги мисля да е само по боди Wink Много са ми сладки така бебоците - с голи дебели крачета и изпъчени тумбачета  Heart Eyes

# 422
Привет,
ние се върнахме от разходка. Бяхме в един шпарк и после в Мол Сердика (няма да повторя) с децата. Измерих няколко неща, но в нищо не се харесах Sad Crazy

Вече започват да ми минават мисли за отбиване Cry Confused на Кико обрива вече 7-ми ден не е минал, диарията, слузта и коликите са си все така, а кръвта със всеки изминал ден се увеличава, напук на моята диета. Вече започвам да си мисля, че алергията не е към белтъка на кравето мляко, а към глутена глутена. Thinking То аз и без това почти нищо немога да ям Sad За мен тези диети са убийствени. Организмът ми е адски изтощен от двете раждания и още повече ме е налегнала пролетната умора Tired Чудя се дали си заслужава да кърмя, при условие, че и двамата се мъчим Rolling Eyes Във вторник сме при доц. д-р Христов в Токуда, дано внесе малко светлина по въпроса, че ми е доста кофти Crazy
Хайде, оплаках се Confused

# 423
  • София
gitadam - на този тип играчки все пише, че само външно се забърсват. Аз ги забърсвам с тези бебешките кърпички хубаво и се опитвам да не мисля много (че и нашата бебка всичко си слага в устата да го изследва:))
Иначе пък и стерилизирам стриктно залъгалките всеки ден!

Днеска мислихме да ходиме до Банкя, но в крайна сметка стигнахме само до Борисовата градина, където откарахме близо 6 часа. Бебка спа 3 часа и половина (като не спряхме да друскаме и за миг количката разбира се), а като се събуди и я нахраних реших, че ще е спокойна и ще може да я разхождаме будна, ама пак си правих сметките без кръчмаря! Ако минехме дори през шарена сянка и бебка надавше рев! (като едно вамприче никак не обича слънцето  Mr. Green ) А беше толкова пълно, че нямаше къде да седнем и накрая татко й я гушна и така се доразходихме, а кафето си го пихме в къщи, защото бебка пак огладня на много неподходящо място (а именно, точно като стигнахме кафето).

И хайде една почерпка от мен за именния ми ден, който напоследък все по-малко празнувам!

Katinche - напълно те разбирам! При нас пък бебка покрай ваксината тези дни незнам какво й стана, но пак яденето ни беше мъка! Само лапваше и пускаше цицата и аз само бях на тръни и се притеснявах какво става... и е доста изтощително така! (после как да се храним на обществени места - най-малкото постоянно гълта въздух и трябва да я оригвам доста често докато яде - ще сме страшна картинка:))

# 424
сложих снимки на стефа в нашия албум, предварително се извинявам за качеството, но са правени с телефона ми.ако случайно не е видим, пишете на лс, ще ви дам парола.

# 425
Здравейте мами,

И ние днес бяхме много време навън. Таткото ни трябваше да ходи на работа и ние решихме да отидем с него и да се мотаме с количката в центъра, а да прескачаме до офиса му за папане. Така прекарахме целия ден в разходки. Дани за пръв път прави 4 часа пауза между храненията през деня. Но така хубаво заспа, че откара един час на вън и един час на балкона на офиса на тати.

Гита, ние имаме такива играчки - не съвсем в тази конфигурация, но подобни и ги пера без проблем в пералнята.

Катинче, така те разбирам. И ние борим обрива все още - ту затихне, ту отново се появи. На малкия му е и много суха кожата и вече не знам кое е обрив, кое е претопляне, кое какво е. Уж го бяхме овладяли, но врата пак пламна. Оправи се врата за 1 ден, бузите се зачервиха. Сега бузите са му абсолютно бели, но цялата му гуша пламна. Днес беше изпотен врата му и се чудя да не е от това, но ... Чела съм, че белтъка на кравето мляко се чисти до 3 седмици от организма. Та поне на мен ми бяха казали да не очаквам резултати бързо. При нас казаха, че ако нямаме диария и повръщане вероятно не е АБКМ. Но аз ще направя скоро месец на диета и при все това подобрението е епизодично и не мога с нищо да го свържа. Сигурно си чела и ти много, но моя близка ми сподели, че нейния син е имал обрив на брадичката. 1 година си е бил с него - ту затихне, ту се обостри. Пробвала е и с диети и без и все същото. Аз лично не вярвам при нас да е АБКМ, а по-скоро просто по-чувствителна кожа, но да видим. Стискам палци да ви кажат нещо хубаво в Токуда и ще се радвам да споделиш отзиви. Кураж!

# 426
Този пост го пиша вече 2 часа...
И така:
Катинче,  Hug
Мая, честит имен ден  ura
Ние се прибрахме от разходка, аз съвсем се замаях от слънцето днес, голямо обикаляне падна на два тура с едно прибиране до вкъщи в най-големия пек. Таткото го оставихме вкъщи да изчисти и той се прояви като перфектна домакиня - 2 перални, прахосмукачка, бърсане на под Party, така че го пуснахме после да ходи на ливадата да стреля по бирени кутии Crazy, ние починахме малко и подновихме обикалянето. Утре ако се организираме ще заведем беба и в Борисовата градина, че нашите квартални градинки са ни омръзнали жестоко.
Аз отивам да ям лазаня, пожелавам ви спокойна и неревлива нощ Peace

# 427
Здравейте!!!!

Искам да започна с това,че пожелавам на всички болни деца и майки да се оправят час по-скоро и да няма зачервени гърла, Т и пр. гадости в темата......

Уф...Мишона, какво да ти кажа за снимките......Мисля също като теб, но пусто чудо все пускам по 2-3 снимки......Някак си ми се иска да споделя радостта си и с другите...То пък и в страх и подозрение само да живееш - пак не е работа(не че не ме гони параноята).....Честит ви 4-ти месец, ние утре го навършваме......

Дани, честито захранване!

Гита, като те четях и се сетих за моя Рая....Това детенце не знам как разбираше, но евтина каша отказваше да яде - Слънчо, една чешка имаше...Купя ли по-скъпа - Нестле напр. - и не оставаше и троха в купичката........Най-накрая купувах само по-скъпа,че евтините ми излизаха пак солени като ги хвърлях постоянно и купувах други......С момчетата такъв проблем обаче нямах. Особено големия ядеше Слънчо и питаше имате ли още......

Сиер, не ме радва прогнозата за хубаво време.......Вкарах си автогол с наш Ревльо и сега разходките ми ще са мъчение......Освен ако не излизам с приятелка или с татито.....Просто спи навън в количката, но буден ли е - трябва да го взема, иначе се дере от рев......Изход - кратки разходки, когато съм сама......

Да обличането - особено ако е надвечер - по дълъг ръкав, защото бърза захладнява времето...Не знам - в бебешката ми чанта винаги си седи една жилетка за бързо реагиране...Че никога не се знае на къде ще ме отвее вятъра......И съм на принципа, че по-добре няколко ката дрехи да облека за да има какво да съблека при нужда, отколкото само по 1 дрешка и да нямам избор.

Олемале, Веселушко да знаете - вие сте перфектните мами на вашите деца.....Грешки правят всички, така че - смело напред и да се самообвинявайте за глупости.......

wicky  какъв имен ден има днес? Честито! Жива и здрава! Благодаря за сладоледа!

Катинче, в друга тема четох, че има някакви наблюдения, че в последно време предимно кърмени бебета страдат от АД. Пък и ако е мъчение кърменето - заслужават ли си мъките и за двама ви????? Успех на консултацията и дано намерите разрешение на проблема по-скоро,че да не се мъчи детенце най-вече......n3ni  и вие имате сходен проблем Thinking...Питам се - възможно ли е вече и кърмата ни да е повлияна от всички химии около нас?...

Аз пък да се похваля....Вчера със Сами бяхме на културно-масова дейност - благоевградска кърмаческа среща.......Изкарахме си супер. Имаше консултант, който отговаряше на нашите въпроси, освен това си побъбрих с други кърмачки и кандидат-кърмачки е въобще не усетих кога е минало времето......

Ето и една снимка от борбата с тати рано сутрин - Цък

Аз на обяд си позволих едно кафе....Не бях пила от 10 дни и повече кафе....Да видим дали ще има подейства на Ревльо.......

Неревлива вечер ви пожелавам!

# 428
ние сме на 11.01,6.350,63см.спим цялата нощ от 22.00-7.30 и през деня ми спи.идъщерята беше така.

# 429
  • София
Здравейте мами   Hug
Страхотно е времето вън! Днес заведохме Тедо на пазар на Красно село... монтирахме на татито кенгуруто и напред! За час и половина маса пара похарчих  Embarassed
Ама страшна жега ни налегна. Облеклото  ни е боденце, ританки и жилетка с качулка средна дебелина. В количката тънко одеяло отгоре, ако духа и по дебело. Към 18 часа днес даже по домашни дрешки бяхме на гаража да огледаме другата ни количка.
Напоследък привечер отварям прозореца (след 17.30) и слагам Теди на повивалника с голи крачка да се напече. То при нас след 15.00 грее много слънце.
За обривите, в понеделник му се изприщи дупито, и по телцето, и по лицето... и май и разстройство имаше... не знам какво му стана  Sad . Обадих се на педка и ми каза да му дам оризова вода, после татито кат се върна  Embarassed, вика ти си го захранила с тоя ориз!!! Имаш ли акъл...  Laughing Та се чудехме от какво ли му стана, спрях да пия айрян (иначе по литър на ден), даже и сиренето напираше таткото да спра... Аз си мисля че това се получи от супата с коприва, която ядох... Ама нейсе, и нов вазелин с невен купих миналата седмица  да го мажа... така и не разбрахме, какво му стана та така се опъпчи. Сега вече е по добре де... и пак пропих айрян...  Rolling Eyes
Някой от вас да лепи пъп с лепенки? Ние от месец и повече лепим, но често се зачервява и получава плюски по края на лепенката, та се налага да почиваме докато му се оправи кожата. По принцип, освен обриви от време на време по лице, гушка и дупчи, няма проблеми с кожата. Крустите за нула време ликвидирах, има някакви упорити групички от пъпчици като екзема на прасеца и на бедрото, но с новия вазелин с екстракт от невен, взеха че изчезнаха почти.
Мажа го с Судокрем (много е ефикасен) или с Бочко.

Проблема с повръщането остава с пълна сила, постоянно връща мляко, няма значение дали се е оригнал, лежи или е прав. Постоянно нещо му тече от устата. Яде на 2,5 - 3 часа, веднъж, два пъти го изправям да се оригне, първото оригване е идеално и в следващия момент идва млякото  #Crazy  #Cussing out Направо се побърквам, постоянно се сменят лигавници, бодита, кърпи и дрехи на този, в който е повърнал. Имам набор от памучни носни кърпи и по 2 -3 пъти на ден ги пера на ръка.  ooooh!
Докторката ни успокои че като почне да яде твърда храна ще се оправи...  Praynig

За спането, ми през деня почти не спи, по 15, 20 минути, евентуално ако е в количката навън по 1-1,5 часа рядко, но основно сме будни, мрънкаме цокаме, хилиме се, говорим на играчките... но и не спим. А иначе използва цицата за приспиване, обича да спи върху татко му или баба му (ужас свиква да заспива само на ръце  Thinking). Вечер след банята в 20,30 се приспива на цица до 21,30. Буди се различно в 12, 1 ,2 и после в 4, в 6 или 7, се събужда да яде и следва час гукане, радване и пълнене на памперса с ако. Към 8,30 заспива и до 10 или 11, преко сили дремем заедно в нашето легло.
Направо вече едвам гледам така ми се спиииииии  Tired Tired Искрено ви завиждам на спящите бебоци...
Иначе в цялата тая чудесия сме го докарали до 6900 и 65 см  Heart Eyes
Малко снимки и от нас... не се сещам дали не го пращах, ама...  Embarassed
http://picasaweb.google.com/eradeva2009/201003III#

Е пооплаках се (цял ферман), пожелавам ви лека нощ! За утре нмного слънце и разходки...  Hug Hug  bouquet

# 430
хай, момичета, спящи бебоци др.път.откакто лекарката ми каза да намаля ам ни се промени режима и винаги по това време се буди.и аз съм будна и чакам да заспи-иначе има режим и го спазва 2.30-8.30-11.30-14.30-7.10-21.30 като са възможни леки отклонения до половин час.
и стефа се е изприщвала, т.е. подсичала, един път баш в деня преди дк.помогна единствено крема за подсичане на нивея.иначе мажа с бочко.и стефа е пила оризова при разтройство, има ефект, в такава вода приготвях поне 2 пъти ам.разтройството беше от ам, бях купила от едно място и от тогава не повторих /бебешкия магазин до марианата на младежка/
има все още крусти, а и пъпки от много плюнчене, и тях ще мажа със защитен бочко-
никога не е повръщала, да върне малко мляко  да, но не и на фонтан
през деня не спи, най-много да дремне половин час, голямото спане идва чак към 19-20 ч, т.е след баня newsm37
а да попитам емито радева, на колко е бебока като месеци, защото е с мерки като нашето бебе и кога ще захранва Wink
:
 newsm50 е спането, лека нощ още сме така 1crib

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 15:07 от gitadam

# 431
Добро утро!
Стефани още спи. Като заспа снощи към 21:30, събужда се на три пъти да си цокне по мъничко, наака се веднъж и продължава да спи. Катинче, на мен много пъти ми е минавала мисълта за отбиване, защото и без това от началото е предимно на АМ и сега е много капризна на сукането, трябва да сме в спалнята, завесвам задължително, пълна тишина, ако е през деня, гоня и баща й, че му гука и се разсейва и пак понякога отказва и аз трябва да се цедя, а как става това с ревящо от глад бебе. Та съм се питала за тези 200-300 грама на ден, които изяжда на ден има ли смисъл. Но ето в такива моменти като тази нощ си е супер, вземам я само като се размрънка, не се разсънвам и после пак си заспивам. Особено зимата ми беше някакъв кошмар с това АМ посред нощ, отивам с студената кухня да го правя, после да мия и стерилизирам шишета, после помпи евентуално, отделно носене докато се оригне, тя се разсънваше обикновено и така при едно хранене ни отнемаше 2-3 часа докато заспи и това поне 2 пъти на нощ. Само за това си заслужава да си я кърмя, докато сама не се откаже, пък дори и капка да има.
Гитагам, аз доколкото знам кашите на Нестле са само над 6 месеца. А и от тях май няма едно компонентни и не са подходящи са самото начало на захранването. Иначе моята племенница на 4г. и 6 м. и досега ги хапва на следобедна закуска.
Чао, че вече ме викат.

# 432
и ние повръщаме.И дъщерята беше така/7г/,но се оправи като по4на да яде твърда храна.А ина4е и на нас ни бяха излезли обриви преди 1мес. от претопляне,затова сега излизаме обле4ени леко.Едно време за  щерката не се притеснявах толкова.Изобщо не я навли4ах,сигурно съм се изнежила.Ние запо4нахме със захранването,първо със сок4е от1мес. го давам, а сега от понеделник и пюренце запо4нах да му давам.Той милия е съгласен, каквото му дам, вси4ко яде.Ина4е си ми е кротък о4евидно,щом ми спи цялата нощ/от двумесе4ен/ и през деня си поспива.Само пишлето ме притеснява последно време,4ета разли4ни мнения тук и незнам как да постъпя.Може би е по-добре да изчакам джипито да каже,4е на тази конс./3.5мес/ го погледна и каза, 4е било рано?а сега по цял ден сме вън да се напи4аме, 4е сме ка4или 1.300 .Даже в4ера се хранихме навън.Хайде успешно приспиване на вси4ки и приятни разходки!  Sunglasses

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 10:26 от nikikol82

# 433
  • София
Добро уто и от мен в този слънчев ден!
И ние днес като повечето от вас, ще сме предимно навън. Малко съм притеснена, защото Стела много връща мляко след хранене. Ама не по малко, а доста връща. По малко, но често. Не знам какво да я правя, да я водя ли на гастроентеролог( не знам дали така се пише). Повечето мами казват, че като захранят и спират да връщат децата им.
Мамо Це, Ревльо мисля, че прилича на теб и на кака си. Може и да греша, ама така ми се струва Simple Smile
Поздрави и целувки!

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 11:11 от Katy

# 434
  • София
Добро утро!  Hug

Ние вчера такава разходка му направихме...излязохме в 13 и се прибрахме в 23.30  Shocked Естествено пропуснахме къпането, но и друг път ни се е случвало. Вчера Филип беше само по боди на разходка. Като излязохме го бях облякла в панталонче и сутчер, но като видях каква жега се разсъблякохме. Беше покрит с една тензухена пелена само. Доста майки ме гледаха странно, но пък аз гледах по този начин големи деца, каращи колела с блузи с дъгъл ръкав!  Shocked ooooh!

Гита, аз не знам защо се тревожиш, че бебето ти е дебело! Филип на 3м. и 2 дни беще 6600 и 61 см. Сега е сигурно към 7500гр. и не мисля да захранвам още 1 месец. А пък и Мишона обясни, че за бързо качващите деца захранването не е препоръчително, че започват да качват повече от него.

Днес пак ще сме в парка само трябва да изчистя и изпера.

Пожелавам хубав дне на всички!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт